Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
BMW_Key_Visual_X_Drive_Cup_mitHaus.jpg

Mokrine-Šmohor/Nassfeld-Hermagor ter celotna regija

Datum: petek, 20. januar, 2012

Najsodobnejše in največje smučišče avstrijske Koroške privablja s progami z zagotovljenim snegom, izvrstno žičniško infrastrukturo, čezmejno kulinariko in osupljivo gorsko panoramo.

V Mokrinah – neposredno ob italijanski meji – zima pokaže svojo sončno stran. Tu je sneg preprosto najboljši, proge najlepše, tu se nahaja tudi najdaljša gondolska žičnica v Alpah (Millennium-Express), s ponudbo „Nice Surprise“ pa goste pričakuje še zvrhana košara presenečenj. Tu prevladuje odlično zimsko-športno razpoloženje za vso družino, saj smučišče že vrsto let sodi med naj 10 smučišč v Avstriji. 

Mokrine-Šmohor/Nassfeld-Hermagor

 •  30 najsodobnejših žičniških naprav (5 gondol, 4 6-sedežnice, 4 4-sedežnice, 17 vlečnic) prepeljejo več kot 44.000 oseb na uro
 • 110 km urejenih prog vseh težavnostnih stopenj
 • 7,6 km dolga proga „Carnia“ v dolino/2,2 km dolga osvetljena proga – nočna smuka vsako soboto
 • 850 sončnih ur – 100 ur več kot severno od Alp
 • Deskanje na snegu – area, snežni kanal oz. halfpipe, fun area, območje za prosti slog, proge z merjenjem hitrosti, Skiline – osebni višinski diagram, foto točke, NTC Blue Day park, smučarski depoji, smučarski servisni center neposredno ob progi, najdaljša smučarska dirka na svetu in največja sončna terasa v Alpah
 • NOVO: Družabni kotički z brezplačno wlan povezavo, najhitrejši jezikovni tečaj v Alpah, proga z video snemanjem in tekmovalnim vzdušjem
 • 2 višinski tekaški progi z zagotovljenim snegom, 80 km tekaških prog v dolini, 4 osvetljene sankaške proge, 55 km zimskih pohodnih poti, naravna ledena površina Preseškega jezera/Pressegger See, drsališča, proge za kegljanje na ledu, 2 teniški dvorani, proge za nordijsko hojo, vožnje s sanmi na konjsko vprego in še veliko več
 • Kulinarika treh dežel, najvišje ležeči gurmanski lokal v Alpah, restavracija Arnold Pucher/hotel Wulfenia (3 havbice/2 Michelinovi zvezdici), 25 smučarskih koč, s strani EU zaščiteni proizvodi kot ziljska slanina, ziljski planinski sir in prekajevalnica bio lososov

Celotna regija:

 •  3 družinska smučišča Kötschach-Mauthen, Weissbriach, Weissensee
 • Največja naravna ledena površina v Evropi, Belo jezero/Weissensee s površino 6,5 km²
 • 300 km tekaških prog – deloma odlikovane s „Koroškim pečatom kakovosti za tekaške proge“ – največja mreža tekaških prog na Koroškem:
 • dvojno uvožene proge, skating proge, pohodne proge, proge za vlečne pse, proge z zasneževanjem
 • Raj za turno smuko in krpljanje - Lesna dolina/Lesachtal
 • Vodna in wellness oaza „Aquarena“ v kraju Kötschach-Mauthen, termalne toplice „Kristallbad“ Bad Bleiberg, hotelski notranji bazeni, fitnesi, javne savne
 • 150 km zimskih pohodniških poti, jahanje po snegu, vožnje s sanmi na konjsko vprego, osvetljene sankaške proge
 • Izvrstna gastronomija od podeželskih gostišč do ekskluzivnih vrhunskih lokalov

 

Splet: www.naturarena.com

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije