Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
BMW_Key_Visual_X_Drive_Cup_mitHaus.jpg

Mokrine-Šmohor/Nassfeld-Hermagor ter celotna regija

Datum: petek, 20. januar, 2012

Najsodobnejše in največje smučišče avstrijske Koroške privablja s progami z zagotovljenim snegom, izvrstno žičniško infrastrukturo, čezmejno kulinariko in osupljivo gorsko panoramo.

V Mokrinah – neposredno ob italijanski meji – zima pokaže svojo sončno stran. Tu je sneg preprosto najboljši, proge najlepše, tu se nahaja tudi najdaljša gondolska žičnica v Alpah (Millennium-Express), s ponudbo „Nice Surprise“ pa goste pričakuje še zvrhana košara presenečenj. Tu prevladuje odlično zimsko-športno razpoloženje za vso družino, saj smučišče že vrsto let sodi med naj 10 smučišč v Avstriji. 

Mokrine-Šmohor/Nassfeld-Hermagor

 •  30 najsodobnejših žičniških naprav (5 gondol, 4 6-sedežnice, 4 4-sedežnice, 17 vlečnic) prepeljejo več kot 44.000 oseb na uro
 • 110 km urejenih prog vseh težavnostnih stopenj
 • 7,6 km dolga proga „Carnia“ v dolino/2,2 km dolga osvetljena proga – nočna smuka vsako soboto
 • 850 sončnih ur – 100 ur več kot severno od Alp
 • Deskanje na snegu – area, snežni kanal oz. halfpipe, fun area, območje za prosti slog, proge z merjenjem hitrosti, Skiline – osebni višinski diagram, foto točke, NTC Blue Day park, smučarski depoji, smučarski servisni center neposredno ob progi, najdaljša smučarska dirka na svetu in največja sončna terasa v Alpah
 • NOVO: Družabni kotički z brezplačno wlan povezavo, najhitrejši jezikovni tečaj v Alpah, proga z video snemanjem in tekmovalnim vzdušjem
 • 2 višinski tekaški progi z zagotovljenim snegom, 80 km tekaških prog v dolini, 4 osvetljene sankaške proge, 55 km zimskih pohodnih poti, naravna ledena površina Preseškega jezera/Pressegger See, drsališča, proge za kegljanje na ledu, 2 teniški dvorani, proge za nordijsko hojo, vožnje s sanmi na konjsko vprego in še veliko več
 • Kulinarika treh dežel, najvišje ležeči gurmanski lokal v Alpah, restavracija Arnold Pucher/hotel Wulfenia (3 havbice/2 Michelinovi zvezdici), 25 smučarskih koč, s strani EU zaščiteni proizvodi kot ziljska slanina, ziljski planinski sir in prekajevalnica bio lososov

Celotna regija:

 •  3 družinska smučišča Kötschach-Mauthen, Weissbriach, Weissensee
 • Največja naravna ledena površina v Evropi, Belo jezero/Weissensee s površino 6,5 km²
 • 300 km tekaških prog – deloma odlikovane s „Koroškim pečatom kakovosti za tekaške proge“ – največja mreža tekaških prog na Koroškem:
 • dvojno uvožene proge, skating proge, pohodne proge, proge za vlečne pse, proge z zasneževanjem
 • Raj za turno smuko in krpljanje - Lesna dolina/Lesachtal
 • Vodna in wellness oaza „Aquarena“ v kraju Kötschach-Mauthen, termalne toplice „Kristallbad“ Bad Bleiberg, hotelski notranji bazeni, fitnesi, javne savne
 • 150 km zimskih pohodniških poti, jahanje po snegu, vožnje s sanmi na konjsko vprego, osvetljene sankaške proge
 • Izvrstna gastronomija od podeželskih gostišč do ekskluzivnih vrhunskih lokalov

 

Splet: www.naturarena.com

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije