Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg

Mokrine vstopajo v novo smučarsko sezono

Datum: ponedeljek, 28. november, 2016

110 absolutno s snegom zagotovljenih kilometrov prog, najboljši v svojem razredu na podlagi različnih ocenjevalnih portalov in vedno med TOP 10 smučišči Avstrije… Kdor se torej odpravi v Mokrine, lahko veliko pričakuje. In bo kljub temu presenečen! Prva presenečenja 'Nice Surprises' namreč goste pričakujejo že ob uradnem začetku zimske sezone 7. decembra 2016.

Gre za kratko zaporedje. Tisti trenutek na 'skakalnici', ko poletiš. Sekunda, ko prvi pogled iz kina v Mokrinah na globoko zasnežene gorske vršace odpre vse čute. Trenutek, ko se po spustu po zabavni progi nenadoma pojavi tisti občutek 'Še enkrat!', ki ga otroci tako dobro poznajo. Ti številni trenutki presenečenj bodo vsak posamezen dan na Mokrinah spremenili v poseben dan. Na vsakem 'vogalu' se namreč nahajajo aha doživetja, ki bodo gostom na obrazih narisala nasmeh. Bodisi v snežnem parku, v kinu Mokrine, na območjih za prosti slog, na sončnih točkah ali na tekmovalni progi s snemanjem filma. Kdor bo imel odprte oči in bo pozoren na informativne table 'Nice Surprise', bo lahko zimski šport doživel s presenetljivo kulske in hkrati srčne plati!

26 milijonov evrov investicij

Poleg številnih 'posebnih učinkov' pa Mokrine svojim gostom zagotavljajo več udobja in varnosti. V zadnjih dveh zimah, torej v sezonah 2015/16 ter 2016/17, je bilo v izgradnjo infrastrukture vloženih 26 milijonov evrov. Med drugim v izgradnjo nove, visoko moderne 6-sedežnice 'Rudnigsattel', v izboljšanje udobja pri sedežnicah z ogrevanimi sedeži in vremenskimi zaščitnimi pokrovi, v razširitev prog ter razširitev in okrepitev zasneževalnega sistema. Novi smučarski depo z ogrevanimi predalniki neposredno ob progi ter razširitev mreže smučarskih avtobusov bodo zimski dopust v Mokrinah spremenili v zabavo brez vsakršnega stresa. Investicije v kakovost in izgradnjo novih posteljnih kapacitet zagotavljajo, da tudi hoteli zadoščajo najvišjim zahtevam.

Začetek sezone: rezervirajte sedaj in prihranite 66 evrov!

Začetek sezone 7. decembra 2016, ko se bo na Mokrinah ponovno vse vrtelo okoli teme '6 na progi', se približuje s polno hitrostjo. Brez skrbi, ta ponudba ni dvoumna, ampak nedvomno najboljša izbira za zapeljivo ugoden začetek sveže zimske sezone. Kdor se prijavi na spletni strani www.6aufderpiste.nassfeld.at, prejme podarjenih 66 evrov, ki so sestavljeni iz bona v vrednosti 33 evrov za smučarsko vozovnico in bona v vrednosti 33 evrov za namestitev. Akcija velja do 24. decembra 2016 ob rezervacije za dve osebi.

6 pa bo v času od 16. do 18. decembra srečna številka tudi za vse ostale goste. Ob igri s kocko '6 na progi', v okviru katere dve velikanski kocki poskrbita za zabavo na progi, lahko gostje zadenejo čudovite nagrade. Kdor bo imel srečo pri metanju kocke v eni od partnerskih koč vzdolž proge 'Route 66', bo zadel pijačo ali hrano. Tisti, ki pa bo presmučal celo progo 'Route 66' in sodeloval v nagradni igri, bo imel možnost, da zadane 6-dnevno smučarsko vozovnico – in sicer za naslednjih 6 let!

 

Otvoritveni dogodek v petek, 9. decembra 2016

Za vse, ki še omahujete, s katero opremo boste začeli letošnjo sezono, je smučarska otvoritev v Mokrinah 9.decembra idealno prizorišče. Na ta dan vas vodilni proizvajalci smučarske opreme kot Head, Elan, K2 in Völkl vabijo na testiranje njihovih novih tekmovalnih in karving smuči. Na modnem šovu bodo predstavljeni aktualni modni trendi, ki jih to sezono ne smete zamuditi.

Od 19. ure naprej bo v 'Wu' v hotelski coni potekala velika zabava. Po spektakularnem šovu rezljanja iz leda bosta na odru v živo nastopila džez glasbenik in pisec pesmi Charlie Armstrong ter britanski glasbenik James Cottriall. 'Move on' se glasi moto nadaljevanja zabave z radijem Antenne Kärnten, ki bo poskrbel za najbolj vročo in kulsko plesno zabavo v letošnji zimi. 

Presenetljivo velikodušne za otroke 

Mokrine tudi družinam nudijo številna presenečenja, ki bodo zimski dopust spremenila v pravo zabavo. Pod motom 'Mokrine Ski surprise' so otroci do 10 let brezplačno povabljeni na smuko. V času od 7. do 24. decembra 2016 je za vse male športne navdušence te starosti smučarska vozovnica na voljo brezplačno, brezplačno pa je tudi spanje v sobi staršev oz. starih staršev vključno z oskrbo. Pri paketu 'Nassfeld Ski Surprise' je v istem časovnem obdobju na voljo Otroški paket spremstva (smučarska oprema in smučarski tečaj) po ugodni ceni 29 evrov na dan. Prav tako se podaljša akcija 'Kids surprise', v okviru katere otroci pod deset let prejmejo vsako soboto tekom cele sezone dnevno smučarsko vozovnico po ceni deset evrov. www.nassfeld.at/pauschalen

'Surprise Guys' na progi

Z nekaj sreče boste letos v Mokrinah naleteli na 'Surprise Guys', ki bodo prvič skozi celo sezono goste presenečali s prijaznostmi. Okrepitev med počitkom, povabilo v smučarski servis ali vodenje po smučišču - veselite se lahko številnih 'priboljškov', ki so si jih izmislili 'angeli na progah'.

Presenetljivo kulske

Pri mladini in vseh spletno pismenih zimskih športnikih Mokrine ciljajo z najsodobnejšo infrastrukturo. To je možno zahvaljujoč 20 dostopnim točkam WLAN, ki z enkratno prijavo odpirajo vrata hitremu in brezplačnemu internetu po celem smučišču. Servisni sistem na licu mesta podaja super ažurne in najpomembnejše informacije o smučišču glede na to, kje se trenutno nahajate. Med njimi so namigi za postanek, prireditve ali okoliške točke za vse, ki iščejo nekaj posebnega. Ravno mladi zimski športniki svoj čas najraje preživijo na dih jemajočih območjih za prosti slog, testirajo svoje hitrostne sposobnosti na progi s snemanjem filma ali v smučarski šoli Shred-School Friedla Kolarja, državnega prvaka in evropskega podprvaka v snežnem kanalu, dobijo profesionalne namige za prosti slog.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije