Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg

Mokrine vstopajo v novo smučarsko sezono

Datum: ponedeljek, 28. november, 2016

110 absolutno s snegom zagotovljenih kilometrov prog, najboljši v svojem razredu na podlagi različnih ocenjevalnih portalov in vedno med TOP 10 smučišči Avstrije… Kdor se torej odpravi v Mokrine, lahko veliko pričakuje. In bo kljub temu presenečen! Prva presenečenja 'Nice Surprises' namreč goste pričakujejo že ob uradnem začetku zimske sezone 7. decembra 2016.

Gre za kratko zaporedje. Tisti trenutek na 'skakalnici', ko poletiš. Sekunda, ko prvi pogled iz kina v Mokrinah na globoko zasnežene gorske vršace odpre vse čute. Trenutek, ko se po spustu po zabavni progi nenadoma pojavi tisti občutek 'Še enkrat!', ki ga otroci tako dobro poznajo. Ti številni trenutki presenečenj bodo vsak posamezen dan na Mokrinah spremenili v poseben dan. Na vsakem 'vogalu' se namreč nahajajo aha doživetja, ki bodo gostom na obrazih narisala nasmeh. Bodisi v snežnem parku, v kinu Mokrine, na območjih za prosti slog, na sončnih točkah ali na tekmovalni progi s snemanjem filma. Kdor bo imel odprte oči in bo pozoren na informativne table 'Nice Surprise', bo lahko zimski šport doživel s presenetljivo kulske in hkrati srčne plati!

26 milijonov evrov investicij

Poleg številnih 'posebnih učinkov' pa Mokrine svojim gostom zagotavljajo več udobja in varnosti. V zadnjih dveh zimah, torej v sezonah 2015/16 ter 2016/17, je bilo v izgradnjo infrastrukture vloženih 26 milijonov evrov. Med drugim v izgradnjo nove, visoko moderne 6-sedežnice 'Rudnigsattel', v izboljšanje udobja pri sedežnicah z ogrevanimi sedeži in vremenskimi zaščitnimi pokrovi, v razširitev prog ter razširitev in okrepitev zasneževalnega sistema. Novi smučarski depo z ogrevanimi predalniki neposredno ob progi ter razširitev mreže smučarskih avtobusov bodo zimski dopust v Mokrinah spremenili v zabavo brez vsakršnega stresa. Investicije v kakovost in izgradnjo novih posteljnih kapacitet zagotavljajo, da tudi hoteli zadoščajo najvišjim zahtevam.

Začetek sezone: rezervirajte sedaj in prihranite 66 evrov!

Začetek sezone 7. decembra 2016, ko se bo na Mokrinah ponovno vse vrtelo okoli teme '6 na progi', se približuje s polno hitrostjo. Brez skrbi, ta ponudba ni dvoumna, ampak nedvomno najboljša izbira za zapeljivo ugoden začetek sveže zimske sezone. Kdor se prijavi na spletni strani www.6aufderpiste.nassfeld.at, prejme podarjenih 66 evrov, ki so sestavljeni iz bona v vrednosti 33 evrov za smučarsko vozovnico in bona v vrednosti 33 evrov za namestitev. Akcija velja do 24. decembra 2016 ob rezervacije za dve osebi.

6 pa bo v času od 16. do 18. decembra srečna številka tudi za vse ostale goste. Ob igri s kocko '6 na progi', v okviru katere dve velikanski kocki poskrbita za zabavo na progi, lahko gostje zadenejo čudovite nagrade. Kdor bo imel srečo pri metanju kocke v eni od partnerskih koč vzdolž proge 'Route 66', bo zadel pijačo ali hrano. Tisti, ki pa bo presmučal celo progo 'Route 66' in sodeloval v nagradni igri, bo imel možnost, da zadane 6-dnevno smučarsko vozovnico – in sicer za naslednjih 6 let!

 

Otvoritveni dogodek v petek, 9. decembra 2016

Za vse, ki še omahujete, s katero opremo boste začeli letošnjo sezono, je smučarska otvoritev v Mokrinah 9.decembra idealno prizorišče. Na ta dan vas vodilni proizvajalci smučarske opreme kot Head, Elan, K2 in Völkl vabijo na testiranje njihovih novih tekmovalnih in karving smuči. Na modnem šovu bodo predstavljeni aktualni modni trendi, ki jih to sezono ne smete zamuditi.

Od 19. ure naprej bo v 'Wu' v hotelski coni potekala velika zabava. Po spektakularnem šovu rezljanja iz leda bosta na odru v živo nastopila džez glasbenik in pisec pesmi Charlie Armstrong ter britanski glasbenik James Cottriall. 'Move on' se glasi moto nadaljevanja zabave z radijem Antenne Kärnten, ki bo poskrbel za najbolj vročo in kulsko plesno zabavo v letošnji zimi. 

Presenetljivo velikodušne za otroke 

Mokrine tudi družinam nudijo številna presenečenja, ki bodo zimski dopust spremenila v pravo zabavo. Pod motom 'Mokrine Ski surprise' so otroci do 10 let brezplačno povabljeni na smuko. V času od 7. do 24. decembra 2016 je za vse male športne navdušence te starosti smučarska vozovnica na voljo brezplačno, brezplačno pa je tudi spanje v sobi staršev oz. starih staršev vključno z oskrbo. Pri paketu 'Nassfeld Ski Surprise' je v istem časovnem obdobju na voljo Otroški paket spremstva (smučarska oprema in smučarski tečaj) po ugodni ceni 29 evrov na dan. Prav tako se podaljša akcija 'Kids surprise', v okviru katere otroci pod deset let prejmejo vsako soboto tekom cele sezone dnevno smučarsko vozovnico po ceni deset evrov. www.nassfeld.at/pauschalen

'Surprise Guys' na progi

Z nekaj sreče boste letos v Mokrinah naleteli na 'Surprise Guys', ki bodo prvič skozi celo sezono goste presenečali s prijaznostmi. Okrepitev med počitkom, povabilo v smučarski servis ali vodenje po smučišču - veselite se lahko številnih 'priboljškov', ki so si jih izmislili 'angeli na progah'.

Presenetljivo kulske

Pri mladini in vseh spletno pismenih zimskih športnikih Mokrine ciljajo z najsodobnejšo infrastrukturo. To je možno zahvaljujoč 20 dostopnim točkam WLAN, ki z enkratno prijavo odpirajo vrata hitremu in brezplačnemu internetu po celem smučišču. Servisni sistem na licu mesta podaja super ažurne in najpomembnejše informacije o smučišču glede na to, kje se trenutno nahajate. Med njimi so namigi za postanek, prireditve ali okoliške točke za vse, ki iščejo nekaj posebnega. Ravno mladi zimski športniki svoj čas najraje preživijo na dih jemajočih območjih za prosti slog, testirajo svoje hitrostne sposobnosti na progi s snemanjem filma ali v smučarski šoli Shred-School Friedla Kolarja, državnega prvaka in evropskega podprvaka v snežnem kanalu, dobijo profesionalne namige za prosti slog.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije