Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
štajerska_logo

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

Datum: sreda, 7. december, 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

Varnost, cenovna dostopnost, veselje in srčnost pri tem igrajo glavno vlogo. Avstrijska Štajerska tako združeno kot prva zvezna dežela stavi na družine za spodbujanje 'smučarskega podmladka' v zimskem turizmu. Družinski smučarski festival naj bi tako postal stalnica za družinski dopust v zimi. Počitniški paketi bodo seveda oblikovani tudi okoli tega dneva.

Cenovna dostopnost: Vsa smučišča nudijo 50 % popusta na smučarsko vozovnico, smučarski tečaj in izposojo opreme za otroke do 15 let, Teichalm za otroke nudi celo brezplačen smučarski dan s smučarskim tečajem 17. decembra. Dodatno so v številnih regijah ta konec tedna na voljo posebne družinske ponudbe.


Varnost: Vsa sodelujoča smučišča gledajo na zagotavljanje varnosti med smučarskimi tečaji in posebnimi informativnimi prireditvami. V regiji Ausseerland recimo na smučiščih Tauplitz in Loser prikažejo delovanje naprav za urejanje smučišč in opozarjajo na upoštevanje pravil obnašanja na smučišču, kar olajša brezskrbno in varno vijuganje po progah. Dodatno lahko tu dobite tudi informacije o plazovih.

Veselje: Otroci potrebujejo veselje, zabavo in motivacijo. Zato na vseh sodelujočih smučiščih potekajo smučarska tekmovanja in apres-ski zabave za najmlajše. Poleg tega so na voljo tudi druge možnosti za športno udejstvovanje v naravi; tako na primer v Jogllandu zahvaljujoč razsvetljavi noč spremenijo v dan. Na smučišču Grebenzen zlati medvedki v vrednosti več kot 2.000 € čakajo na to, da jih gostje odkrijejo. Na gori Mariazeller Bürgeralpe tekmovanje v bobu poskrbi za dodatno zabavo, medtem ko vas na Turracher Höhe poleg butlerjev na progi pozdravi še Renate Götschl kot 'smučarska učiteljica'. 


Cenovno dostopna smučarska zabava predvsem na manjših smučiščih
Smučarska zabava je lahko cenovno ugodna in dostopna. Poleg znanih 'velikanov' predvsem manjša in srednje velika smučišča nudijo ugodne ponudbe za odrasle in družine. Pod motom 'več smučanja, manj vožnje z žičnicami' na primer smučišče Riesneralm nudi različne ponudbe za pare in družine. V smučarski koči Hochsitz, eni od najbolj izvirnih razglednih točk v Alpah, bo postanek s sanjskim razgledom na gorsko panoramo pravi užitek. Kdor ne potrebuje ogrevanih sedežev in brezmejnih kilometrov smučarskih prog, lahko na številnih manjših smučiščih avstrijske Štajerske občutno prihrani tako na času (pri žičnicah) kot tudi denarju.
Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije