Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
štajerska_logo

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

Datum: sreda, 7. december, 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

Varnost, cenovna dostopnost, veselje in srčnost pri tem igrajo glavno vlogo. Avstrijska Štajerska tako združeno kot prva zvezna dežela stavi na družine za spodbujanje 'smučarskega podmladka' v zimskem turizmu. Družinski smučarski festival naj bi tako postal stalnica za družinski dopust v zimi. Počitniški paketi bodo seveda oblikovani tudi okoli tega dneva.

Cenovna dostopnost: Vsa smučišča nudijo 50 % popusta na smučarsko vozovnico, smučarski tečaj in izposojo opreme za otroke do 15 let, Teichalm za otroke nudi celo brezplačen smučarski dan s smučarskim tečajem 17. decembra. Dodatno so v številnih regijah ta konec tedna na voljo posebne družinske ponudbe.


Varnost: Vsa sodelujoča smučišča gledajo na zagotavljanje varnosti med smučarskimi tečaji in posebnimi informativnimi prireditvami. V regiji Ausseerland recimo na smučiščih Tauplitz in Loser prikažejo delovanje naprav za urejanje smučišč in opozarjajo na upoštevanje pravil obnašanja na smučišču, kar olajša brezskrbno in varno vijuganje po progah. Dodatno lahko tu dobite tudi informacije o plazovih.

Veselje: Otroci potrebujejo veselje, zabavo in motivacijo. Zato na vseh sodelujočih smučiščih potekajo smučarska tekmovanja in apres-ski zabave za najmlajše. Poleg tega so na voljo tudi druge možnosti za športno udejstvovanje v naravi; tako na primer v Jogllandu zahvaljujoč razsvetljavi noč spremenijo v dan. Na smučišču Grebenzen zlati medvedki v vrednosti več kot 2.000 € čakajo na to, da jih gostje odkrijejo. Na gori Mariazeller Bürgeralpe tekmovanje v bobu poskrbi za dodatno zabavo, medtem ko vas na Turracher Höhe poleg butlerjev na progi pozdravi še Renate Götschl kot 'smučarska učiteljica'. 


Cenovno dostopna smučarska zabava predvsem na manjših smučiščih
Smučarska zabava je lahko cenovno ugodna in dostopna. Poleg znanih 'velikanov' predvsem manjša in srednje velika smučišča nudijo ugodne ponudbe za odrasle in družine. Pod motom 'več smučanja, manj vožnje z žičnicami' na primer smučišče Riesneralm nudi različne ponudbe za pare in družine. V smučarski koči Hochsitz, eni od najbolj izvirnih razglednih točk v Alpah, bo postanek s sanjskim razgledom na gorsko panoramo pravi užitek. Kdor ne potrebuje ogrevanih sedežev in brezmejnih kilometrov smučarskih prog, lahko na številnih manjših smučiščih avstrijske Štajerske občutno prihrani tako na času (pri žičnicah) kot tudi denarju.
Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije