Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
ueberdenwolken-640x480.JPG

Na edinstven izlet

Datum: četrtek, 27. januar, 2011

Nova ponudba „Koroško doživetje narave“ goste popelje nazaj k odkrivanju naravnosti – vodniki in gozdni čuvaji na izletih posredujejo edinstvene vtise in poskrbijo za kar največjo varnost.

Nov občutek za sneg: pobuda Evropske unije pod imenom „Koroško doživetje narave" obiskovalce popelje neposredno v osrčje najlepših varstvenih območij najjužnejše zvezne dežele Avstrije. Za nepozabno spoznavanje rastlinskega in živalskega sveta poskrbi posebna dodatna ponudba: vse izlete vodijo vodniki in čuvaji naravnih parkov, ki gostom približajo majhne in velike posebnosti okolice. Posebej v zimskem času ponudbe obljubljajo nadvse intenzivno in razburljivo doživetje: kjer laiki vidijo zgolj zasneženo pokrajino, vodniki s svojimi gosti pokukajo v skrivnostni svet pod snežno odejo in široko odprejo oči, da se prepričajo, da narava tudi pozimi ne spi. Vodeni izleti v zimi kljub povišanemu tveganju za nesreče in plazove zagotavljajo maksimalno varnost za vse udeležence.

Na lov z gozdnim čuvajem

tonisauper-640x480.JPGToni Sauper je pravi človek narave. Delo gozdnega čuvaja v Narodnem parku Visoke Ture jemlje kot privilegij, da lahko živi in dela v neposredni okolici mogočnih tritisočakov. „Svojih obiskovalcev ne želim na hitro popeljati skozi narodni park, temveč želim, da v njem preživijo nekaj časa, tako da jim lahko približam mali čudež okoli nas," poudarja Toni. Na skupnem gazenju skozi sneg Toni opazi še tako majhnega ptička in zazna vsakršno sled v snegu ter z nalezljivim navdušnjem pripoveduje o domači naravi. „Le kdor spozna lepoto naše narave in se zaveda, kaj bi lahko izgubil, si bo prizadeval za njeno ohranitev," dodaja. Ravno zato je izobraževalno delo trdno zasidrano v zakonu o narodnih parkih. V trajen spomin in kot spodbudo za varovanje narave vsak gost ob rezervaciji večdnevne ponudbe prejme potrdilo TauernAlpin in osebni kvadratni meter narodnega parka. Izlet z gozdnim čuvajem v zimski svet veličastnih beloglavih jastrebov in hitrih kozorogov je v Narodnem parku Visoke Ture vključno s tremi nočitvami na voljo že od 379,00 evrov.

Trajnostni turistični pobudi se je do sedaj priključilo že sedem koroških varstvenih območij in njihovih pripadajočih regij. Tako Wolfgang Wernitznigg svojim udeležencem izleta »Drsalno doživetje narave« na Belem jezeru pokaže, koliko življenja se skriva pod domnevno samotno snežno pokrajino zaščitene jezerske obale. V gorovju Nockberge ljubitelji narave spoznavajo divjo, zimsko stran visokega barja, se pod strokovnim vodstvom podajo na lov za zasneženimi sledmi geološke zgodovine zemlje v GeoParku Karnijske Alpe ali v Dobraču razvijejo povsem nov občutek za sneg. V poletnih mesecih regionalni portfelj „Koroškega doživetja narave“ dopolnjujeta še Evropsko varstveno območje Zgornjedravske doline in regija Južna Koroška/Klopinjsko jezero. Vsi programi so zasnovani kot večdnevni, vodeni aktivni programi, ki jih vsakokrat zaokroža posebno doživetje okusov regionalno tipične koroške kulinarike. Informacije o ponudbah sedmih varstvenih območij najdete na spletni strani www.naturerleben.kaernten.at.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije