Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Nemčija - pravljična dežela

Nemčija – počitniška dežela za vse okuse

Datum: torek, 24. maj, 2011
Nemčija se vse bolj uveljavlja kot zanimiva turistična dežela, ki nudi različne oblike počitnic ter doživetij. Primerna je za ljubitelje kulture in tradicije, metropol in zanimivih mestec, dobrih vin in kulinarike ter raznih doživetij.

V letošnjem letu je v ospredju odmevna in zanimiva 125. letnica avtomobila, ki bo svoj vrhunec doživela z znamenitim koncertom „autosymphonic“, ljubitelji športnih aktivnosti pa zagotovo ne bodo zamudili športnega dogodka leta - svetovnega prvenstva v ženskem nogometu FIFA 2011.

V začetku meseca maja je v Kölnu – eni izmed najbolj prijaznih evropskih metropol, potekala tradicionalna nemška turistična borza na kateri je bila zbrana celotna turistična ponudba Nemčije. Sejma se je, v organizaciji Nemško-slovenske gospodarske zbornice, udeležilo tudi pet predstavnikov slovenskih turističnih agencij, ki bodo iz dane ponudbe sestavili kar najbolj zanimive produkte. 

Za vas smo pripravili nekaj namigov za obisk različnih turističnih destinacij.

Köln metropola s pridihom domačnosti

cms_object_id_17271

Köln je četrta nemška metropola poznana predvsem po svoji pestri zgodovini iz časa Rimljanov in velja za eno  najstarejših nemških mest. Mesto, predvsem njegov strogi center, ima kljub svoji velikosti pridih domačnosti, ki ga pričarajo mnoge ulice s svojimi trgovinami, široka reka Ren z zelenimi parki in plažami ter  lokali v katerih točijo znamenito pivo Kölsch, in to celo na meter. Kako pomembna je kultura pitja piva v Nemčiji govori tudi podatek, da ima že samo mesto Köln 12 pivovaren. Ob obisku mesta seveda ne moremo mimo najznamenitejšega arhitekturnega spomenika Nemčije - mogočne katedrale, katero so gradili celih 625 let (od postavitve temeljnega kamna do postavitve zadnjega križa na južni strani stolpa) in katera vam nudi, s 157 metrov visokega stolpa,  krasen razgled na mesto.  Priporočamo tudi obisk trgovine in muzeja najstarejše kolonjske vode imenovane FARINA ter njene konkurenčne in pri nas bolj poznane 4711. Zanimiv in ogleda vreden je tudi nov poslovno-stanovanjski kompleks, ki se z odlično arhitekturno rešitvijo sklada s starimi zgradbami ob reki Ren. Njegova znamenitost je ena izmed najdaljših podzemnih garaž, dolgih kar 1.600 metrov.

Doživljajski in adrenalinski park za aktivne

Europa park 3

Za ljubitelje doživljajskega in adrenalinskega turizma je vsekakor prava izbira obisk EUROPA PARKA, ki je oblikovan v zgodbe predstavitev različnih evropskih regij. Park je tematsko razdeljen na posamezne evropske države, ki so v parku predstavljene skozi lastne arhitekturne znamenitosti, na podlagi katerih so oblikovane stavbe. Park nudi več kot 100 zabavnih atrakcij in neponovljivih spektaklov z umetniki iz vsega sveta. Akcija in zabava sta zagotovljeni! Z vlakcem Matterhorn-Blitz lahko zavijete v doline Švice, se ohladite na raftingu med fjordi v Skandinaviji ali preizkusite adrenalinsko doživetje z vlakom smrti “Blue Fire Megacoaster” skozi deželo Irske, ki vzame sapo! Po dnevu polnem doživetij se lahko sprostite v čarobnih hotelih v 4-zvezdičnem hotelskem resortu ali v udobnih indijanskih šotorih v pustolovskem kampu. Bivanje je mogoče tudi s prikolico ali avtodomom.

Tokrat si lahko zagotovite obisk Europa parka brezplačno, saj smo za vas, v sodelovanju z Nemško-slovensko gospodarsko zbornico pripravili nagradno vprašanje. Klikni tu >>

Ležerni poletni Berlin

Berlin s kolesom

Berlin je mesto, ki je poznano po svojem “zimskem spanju”, saj je za obisk zanimiv predvsem v poletnem obdobju, ko se preobrazi v prestolnico kavarn in restavracij. Je ležerno mesto, ki po dolgi zimi popolnoma oživi. Njegova znamenitost so zajtrki, ki so na voljo v vseh lokalih in restavracijah kar cel dan, saj so noči dolge, predvsem po zaslugi mnogih zabav, dogodkov in prireditev. Poletna sezona se prične z znamenitim štiridnevnim majskim karnevalom – veliko parado, kjer se predstavi pestra paleta narodnosti. Eksotični plesi, hrana, glasba, zabava v lokalih na plaži – to je poletje v Berlinu. Seveda je poleg zabave potrebno raziskati in spoznati tudi ostale znamenitosti, za to pa priporočamo ogled Berlina s kolesom.

Za vse, ki še vedno verjamejo v pravljice....

Sneguljčica in sedem palčkov

Za družino z malimi in tudi malce večjimi otroki in seveda tudi odrasle, ki še vedno verjamejo v pravljice pa bo pravšnji obisk Pravljične dežele, kjer na 600 kilometrov dolgi pravljični poti bratov Grimm srečate Rdečo kapico, Sneguljčico s svojimi palčki, Trnuljčico, ki še vedno biva v mogočnem gradu in mnoge druge. Med njimi tudi navihana Picka in Packa. Pot se prične v mestu Hanau, ki je od Frankfurta oddaljeno le 20 kilometrov in je primerna tudi za obisk z avtodomom.

Za vse tiste, ki se na počitnice, izlete in potepanja raje odpravite v organizirani obliki pa smo novosti in ponudbo preverili v nekaterih slovenskih turističnih agencijah.

Tomaž Sajko, turistična agencija Palma: “Naši najuspešnejši produkti so na področju Bavarske(Gradovi Ludvika Bavarskega II., Salzburg-Passau(ladja)-Linz, München…) kot tudi področje Berlina, pa tudi  programi Razkošje ob Renu in Stara mesta Nemčije. Slovenski gostje se razlikujejo že po pokrajinah, tako npr. s področja Primorske želijo nekoliko »ležernejše« programe, ostali pa vsebinsko z ogledi zelo intenzivne programe. Sicer si večina gostov želi kombinacijo ogledov, nekaj malega predaha za morebitne nakupe ali individualne oglede. Na področju Nemčije si poleg gradov in znamenitosti želijo tudi ogledati nemško tehnologijo, (Tehnični muzej v Münchnu,  katerega izmed avtomobilskih muzejev, muzej tiskarstva ali katero izmed tovarn). Po »napornem« dnevu z ogledi pa si želijo »sprostitve« v eni izmed pivnic ali restavracij, kjer lahko popijejo, poklepetajo, se zabavajo ob dobri hrani in pijači.”

Za v bodoče napovedujejo nadgradnjo obstoječih programov,  nekatere pa bodo tudi spremenili. Večji poudarek bo v prihodnje na severnemu delu Nemčije, saj je na tem področju kar lepo število mest, ki so uvršena na seznam Unescove dediščine.

Grad LowenburgV Sloveniji so zelo priljubljene tudi posebne ponudbe, ki temeljijo na raznih dogodkih. Tentours agencija je specializirana ravno za te.  Janez Benda, Tentours: “Izogibamo se ponudbi, ki jo ima večina agencij v Sloveniji, čeprav se tudi temu ne moremo popolnoma izogniti. Iščemo posamezne dogodke  in na osnovi teh postavimo produkt. To ni primer le v Nemčiji ampak povsod drugod, in to je tisto kar nas razlikuje od ostalih agencij. Kar se naše ponudbe tiče, slovenske goste najbolj privlačijo posamezni športni, kulturni in zabavni dogodki na osnovi katerih gradimo našo nišno tržno ponudbo. Kot novost bomo v prihodnje  ponudili “vinske ture” po Nemčiji.”

Kulturna potovanja, obiski odmevnih evropskih razstav ter enodnevni izleti, ki jih prirejajo vsako soboto tako v Sloveniji, kot vseh bližnjih deželah so eni izmed najbolj aktualnih produktov turistične agencije Quo Vadis. Gregor Oblak: “Od daljših potovanj lahko kot dobro prodajana in odmevna potovanja izpostavimo potovanja po Italiji (Toskana, Sardinija, Rim in Vatikan, Sicilija, Neapelj ...), potovanja v Švico (predvsem z vlakom Ledeniški ekspres) in pa potovanja v Francijo (Canal du Midi, Pariz ...).

V naši ponudbi imamo že sedaj veliko različnih destinacij v Nemčiji, predvsem Bavarske (Nürnberg, Bamberg in Freising pa tudi Regensburg in Abenberg, imamo tudi Zugspitze, pa Schwarzwald, Bavarski gozd, Passau, Berlin, Dresden, Legoland in še marsikaj), zagotovo pa bomo v prihodnje dodali še katero izmed tematskih potovanj po osrednji Nemčiji (gradovi, vrtovi in palače).”

 

Pripravila:

Barbara Boh

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

Mokrine vstopajo v novo smučarsko sezono

©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg
ponedeljek, 28. november 2016

110 absolutno s snegom zagotovljenih kilometrov prog, najboljši v svojem razredu na podlagi različnih ocenjevalnih portalov in vedno med TOP 10 smučišči Avstrije… Kdor se torej odpravi v Mokrine, lahko veliko pričakuje. In bo kljub temu presenečen! Prva presenečenja 'Nice Surprises' namreč goste pričakujejo že ob uradnem začetku zimske sezone 7. decembra 2016.

Z lastnim butlerjem v gore – samo na smučišču Turracher Höhe

butler_turacher
petek, 21. oktober 2016

Na Turracher Höhe se lahko zanesete na zanesljivo zasneženost, popolno pripravljene široke proge in idilično naravo z jezerom v središču pogorja Nockberge, poleg tega pa še na veliko mero kakovosti storitev, saj vas čaka lastni smučarski butler!

Družinam prijazen smučarski program na smučišču Obertauern

Obertauern_Winter_27_2.jpg
petek, 14. oktober 2016

S privlačnim celovitim paketom 'Bobbyjeva snežna pustolovščina' (Bobby's Schneeabenteuer') bo smučarskemu naraščaju na igriv in uspešen način predstavljeno smučanje in deskanje - in sicer pod karseda ugodnimi in družinam prijaznimi pogoji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije