Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Nemčija - pravljična dežela

Nemčija v 2014 zabeležila 75 milijonov prenočitev tujih turistov

Datum: torek, 10. marec, 2015

Število prenočitev tujih turistov v Nemčiji se je povečalo že peto leto zapored, in sicer je v letu 2014 doseglo več kot 75 milijonov.

Glede na poročilo nemškega državnega statističnega urada se je število prenočitev tujih turistov (zajeti so obrati, ki razpolagajo z več kot 10 posteljami) glede na leto 2013 povečalo za 3.7 milijonov oziroma za 5,1 %.

Evropa še vedno predstavlja največji delež za nemški turistični trg, in sicer 75 %. Najbolj se je povečalo število švicarski turistov, ki so ustvarili dodatnih 378.000 nočitev, skupno 5,9 milijona. Drugo mesto je zasedela Velika Britanija, ki je generirala dodatnih 255.000 nočitev v primerjavi s preteklim letom. Britanski turisti so skupno ustvarili 5.2 milijona prenočitev. Tretji najhitreje rastoči trg nemškega turizma je Poljska, od koder se je število nočitev povečalo za 247.000. Skupno so Poljaki realizirali 2.4 milijonov nočitev.

Tudi delež turistov s prekomorskih trgov se še vedno povečuje. Najbolj se je v absolutnih številkah povečalo število turistov iz Zalivskih držav. V letu 2014 je Nemčija s teh držav, katerih turisti so skupno ustvarili 1.9 milijonov prenočitev, zabeležila dodatnih 318.000 nočitev.

Drugo mesto v deležu prenočitev zaseda Kitajska, ki je generirala dodatnih 298.000 prenočitev, število prenočitev kitajskih turistov je prvič preseglo 2 milijona.

Združene države Amerike tudi v letu 2014 ostajajo prekomorski trg, od koder v Nemčijo pride največ turistov. Ameriški turisti so ustvarili skoraj 246.000 več prenočitev kot v letu 2013 oziroma skupno 5.2 milijona.

 

Vir: TTA

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije