Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Nemčija - pravljična dežela

Nemški turizem porušil lanski rekord

Datum: sreda, 7. marec, 2012

Projekt Počitniška dežela Nemčija je uspešen kot še nikoli doslej in se lahko kljub napeti gospodarski situaciji po vsem svetu pohvali s prepričljivim letnim zaključnim računom.

»V letu 2011 je projektu Počitniška dežela Nemčija vnovič uspelo podreti svoj lastni rekord iz leta poprej in zabeležiti 63,8 milijonov tujih prenočitev. S 330,3 milijoni nočitev domačih turistov Nemčija ostaja najbolj priljubljena počitniška dežela za Nemce. V tem letu želimo 'prebiti zvočni zid' 400 milijonov nočitev,« je povedal Ernst Burgbacher, poslanec zveznega parlamenta in parlamentarni državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo in tehnologijo ter predstavnik zvezne vlade za manjša ter srednja podjetja in turizem.

Počitniška dežela Nemčija ostaja priljubljena po vsem svetu

»Nemčija je lahko kot ena najbolj priljubljenih počitniških dežel v Evropi tudi v tem letu utrdila svoj položaj in zabeležila znatno povečan dobiček od najpomembnejših trgov virov,« pove Petra Hedorfer, predsednica sveta Nemške turistične organizacije (DZT). »Tako se je lahko Nemčija s približno petodstotnim porastom pri vseh letovanjih v letu 2011 uveljavila kot druga najbolj priljubljena počitniška destinacija Evropejcev, takoj za Španijo (prbl. 10 odstotkov več). 

Rekorden obisk slovenskih turistov v počitniški deželi Nemčiji

Zaradi gospodarske krize je število slovenskih turistov v Nemčiji v letu 2009 upadlo, a izboljšanju stanja v letu 2010 je sledilo rekordno povečanje v 2011, in sicer za 15,4 odstotke. Skupno število nočitev slovenskih turistov je prvič preseglo 180.000. Največ so jih zabeležili v prenočiščih z več kot devetimi posteljami in kampih.

Slovenski turisti še posebej cenijo nemško kulturno raznolikost. 43 odstotkov vseh slovenskih turističnih potovanj v Nemčijo predstavljajo izleti z ogledi turističnih znamenitosti, med katerimi prednjačijo ogledi mest, kulturna doživetja, obiski družabnih dogodkov in krožna potovanja. V zadnjem času so vse bolj popularni obiski zabaviščnih parkov in božičnih sejmov, kjer beležijo lep porast števila slovenskih turistov. Najbolj obiskana mesta so München, Berlin, Frankfurt in Köln.

V letu 2011 je bilo izvedenih nekaj uspešnih marketinških aktivnosti na temo 125 leto avtomobila, Creative Germany in predstavitvijo Nemčije kot kulturne prestolnice – v Porurju (RUHR.2010) se je v sklopu kulturne prestolnice RUHR.2010 odvijalo bogato kulturno dogajanje. Obenem pa se je s pomočjo sodelovanja predstavništva nemške turistične organizacije v Ljubljani s slovenskimi šolskimi društvi, osnovnimi in srednjimi šolami povečal ugled počitniške dežele Nemčije tudi kot metropole mladih, ki se kaže v razveseljivem porastu mladinskih potovanj. Veliko zanimanja  je aprila 2011 vzbudilo študijsko potovanje za ravnatelje srednjih šol in gimnazij. Tudi v letu 2012 bodo znotraj tematskega sklopa »Potovanja za mlade« z namenom povečanja zanimanja za počitniško deželo Nemčijo pri mlajši ciljni skupini izvedene dodatne aktivnosti, ki bodo služile kot uvod v tematsko leto »Potovanja za mlade 2013«.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

Mokrine vstopajo v novo smučarsko sezono

©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg
ponedeljek, 28. november 2016

110 absolutno s snegom zagotovljenih kilometrov prog, najboljši v svojem razredu na podlagi različnih ocenjevalnih portalov in vedno med TOP 10 smučišči Avstrije… Kdor se torej odpravi v Mokrine, lahko veliko pričakuje. In bo kljub temu presenečen! Prva presenečenja 'Nice Surprises' namreč goste pričakujejo že ob uradnem začetku zimske sezone 7. decembra 2016.

Z lastnim butlerjem v gore – samo na smučišču Turracher Höhe

butler_turacher
petek, 21. oktober 2016

Na Turracher Höhe se lahko zanesete na zanesljivo zasneženost, popolno pripravljene široke proge in idilično naravo z jezerom v središču pogorja Nockberge, poleg tega pa še na veliko mero kakovosti storitev, saj vas čaka lastni smučarski butler!

Družinam prijazen smučarski program na smučišču Obertauern

Obertauern_Winter_27_2.jpg
petek, 14. oktober 2016

S privlačnim celovitim paketom 'Bobbyjeva snežna pustolovščina' (Bobby's Schneeabenteuer') bo smučarskemu naraščaju na igriv in uspešen način predstavljeno smučanje in deskanje - in sicer pod karseda ugodnimi in družinam prijaznimi pogoji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije