Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Nemčija - pravljična dežela

Nemški turizem porušil lanski rekord

Datum: sreda, 7. marec, 2012

Projekt Počitniška dežela Nemčija je uspešen kot še nikoli doslej in se lahko kljub napeti gospodarski situaciji po vsem svetu pohvali s prepričljivim letnim zaključnim računom.

»V letu 2011 je projektu Počitniška dežela Nemčija vnovič uspelo podreti svoj lastni rekord iz leta poprej in zabeležiti 63,8 milijonov tujih prenočitev. S 330,3 milijoni nočitev domačih turistov Nemčija ostaja najbolj priljubljena počitniška dežela za Nemce. V tem letu želimo 'prebiti zvočni zid' 400 milijonov nočitev,« je povedal Ernst Burgbacher, poslanec zveznega parlamenta in parlamentarni državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo in tehnologijo ter predstavnik zvezne vlade za manjša ter srednja podjetja in turizem.

Počitniška dežela Nemčija ostaja priljubljena po vsem svetu

»Nemčija je lahko kot ena najbolj priljubljenih počitniških dežel v Evropi tudi v tem letu utrdila svoj položaj in zabeležila znatno povečan dobiček od najpomembnejših trgov virov,« pove Petra Hedorfer, predsednica sveta Nemške turistične organizacije (DZT). »Tako se je lahko Nemčija s približno petodstotnim porastom pri vseh letovanjih v letu 2011 uveljavila kot druga najbolj priljubljena počitniška destinacija Evropejcev, takoj za Španijo (prbl. 10 odstotkov več). 

Rekorden obisk slovenskih turistov v počitniški deželi Nemčiji

Zaradi gospodarske krize je število slovenskih turistov v Nemčiji v letu 2009 upadlo, a izboljšanju stanja v letu 2010 je sledilo rekordno povečanje v 2011, in sicer za 15,4 odstotke. Skupno število nočitev slovenskih turistov je prvič preseglo 180.000. Največ so jih zabeležili v prenočiščih z več kot devetimi posteljami in kampih.

Slovenski turisti še posebej cenijo nemško kulturno raznolikost. 43 odstotkov vseh slovenskih turističnih potovanj v Nemčijo predstavljajo izleti z ogledi turističnih znamenitosti, med katerimi prednjačijo ogledi mest, kulturna doživetja, obiski družabnih dogodkov in krožna potovanja. V zadnjem času so vse bolj popularni obiski zabaviščnih parkov in božičnih sejmov, kjer beležijo lep porast števila slovenskih turistov. Najbolj obiskana mesta so München, Berlin, Frankfurt in Köln.

V letu 2011 je bilo izvedenih nekaj uspešnih marketinških aktivnosti na temo 125 leto avtomobila, Creative Germany in predstavitvijo Nemčije kot kulturne prestolnice – v Porurju (RUHR.2010) se je v sklopu kulturne prestolnice RUHR.2010 odvijalo bogato kulturno dogajanje. Obenem pa se je s pomočjo sodelovanja predstavništva nemške turistične organizacije v Ljubljani s slovenskimi šolskimi društvi, osnovnimi in srednjimi šolami povečal ugled počitniške dežele Nemčije tudi kot metropole mladih, ki se kaže v razveseljivem porastu mladinskih potovanj. Veliko zanimanja  je aprila 2011 vzbudilo študijsko potovanje za ravnatelje srednjih šol in gimnazij. Tudi v letu 2012 bodo znotraj tematskega sklopa »Potovanja za mlade« z namenom povečanja zanimanja za počitniško deželo Nemčijo pri mlajši ciljni skupini izvedene dodatne aktivnosti, ki bodo služile kot uvod v tematsko leto »Potovanja za mlade 2013«.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije