Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Nemčija - pravljična dežela

Nemški turizem porušil lanski rekord

Datum: sreda, 7. marec, 2012

Projekt Počitniška dežela Nemčija je uspešen kot še nikoli doslej in se lahko kljub napeti gospodarski situaciji po vsem svetu pohvali s prepričljivim letnim zaključnim računom.

»V letu 2011 je projektu Počitniška dežela Nemčija vnovič uspelo podreti svoj lastni rekord iz leta poprej in zabeležiti 63,8 milijonov tujih prenočitev. S 330,3 milijoni nočitev domačih turistov Nemčija ostaja najbolj priljubljena počitniška dežela za Nemce. V tem letu želimo 'prebiti zvočni zid' 400 milijonov nočitev,« je povedal Ernst Burgbacher, poslanec zveznega parlamenta in parlamentarni državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo in tehnologijo ter predstavnik zvezne vlade za manjša ter srednja podjetja in turizem.

Počitniška dežela Nemčija ostaja priljubljena po vsem svetu

»Nemčija je lahko kot ena najbolj priljubljenih počitniških dežel v Evropi tudi v tem letu utrdila svoj položaj in zabeležila znatno povečan dobiček od najpomembnejših trgov virov,« pove Petra Hedorfer, predsednica sveta Nemške turistične organizacije (DZT). »Tako se je lahko Nemčija s približno petodstotnim porastom pri vseh letovanjih v letu 2011 uveljavila kot druga najbolj priljubljena počitniška destinacija Evropejcev, takoj za Španijo (prbl. 10 odstotkov več). 

Rekorden obisk slovenskih turistov v počitniški deželi Nemčiji

Zaradi gospodarske krize je število slovenskih turistov v Nemčiji v letu 2009 upadlo, a izboljšanju stanja v letu 2010 je sledilo rekordno povečanje v 2011, in sicer za 15,4 odstotke. Skupno število nočitev slovenskih turistov je prvič preseglo 180.000. Največ so jih zabeležili v prenočiščih z več kot devetimi posteljami in kampih.

Slovenski turisti še posebej cenijo nemško kulturno raznolikost. 43 odstotkov vseh slovenskih turističnih potovanj v Nemčijo predstavljajo izleti z ogledi turističnih znamenitosti, med katerimi prednjačijo ogledi mest, kulturna doživetja, obiski družabnih dogodkov in krožna potovanja. V zadnjem času so vse bolj popularni obiski zabaviščnih parkov in božičnih sejmov, kjer beležijo lep porast števila slovenskih turistov. Najbolj obiskana mesta so München, Berlin, Frankfurt in Köln.

V letu 2011 je bilo izvedenih nekaj uspešnih marketinških aktivnosti na temo 125 leto avtomobila, Creative Germany in predstavitvijo Nemčije kot kulturne prestolnice – v Porurju (RUHR.2010) se je v sklopu kulturne prestolnice RUHR.2010 odvijalo bogato kulturno dogajanje. Obenem pa se je s pomočjo sodelovanja predstavništva nemške turistične organizacije v Ljubljani s slovenskimi šolskimi društvi, osnovnimi in srednjimi šolami povečal ugled počitniške dežele Nemčije tudi kot metropole mladih, ki se kaže v razveseljivem porastu mladinskih potovanj. Veliko zanimanja  je aprila 2011 vzbudilo študijsko potovanje za ravnatelje srednjih šol in gimnazij. Tudi v letu 2012 bodo znotraj tematskega sklopa »Potovanja za mlade« z namenom povečanja zanimanja za počitniško deželo Nemčijo pri mlajši ciljni skupini izvedene dodatne aktivnosti, ki bodo služile kot uvod v tematsko leto »Potovanja za mlade 2013«.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije