Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Nova naravna doživetja na avstrijskem Štajerskem

Datum: ponedeljek, 25. marec, 2013

V mednarodnem letu vode zeleno srce Avstrije, ki se razprostira med osvežujočimi gorskimi jezeri, vinskimi goricami, Gradcem in vročimi vrelci, dokazuje, da je še bolj zvesto naravi, užitku in sprostitvi. Nove ponudbe za dopustnike na avstrijskem Štajerskem pa dodajajo še adrenalinski vzgib in predvsem veličastne razglede.

Novi viseči most na Dachsteinu

Na novo zgrajeni viseči most se razprostira vzdolž veličastne južne strani Dachsteina in obiskovalcem na nadmorski višini 2700 m nudi novo atrakcijo, ki dopolnjuje ponudbo steklene razgledne ploščadi Sky Walk in ledene palače Eispalast. Z dolžino približno 100 metrov in vzponom za 12 odstotkov viseči most od pomladi 2013 omogoča novo spektakularno doživetje na Dachsteinu. Nudi osupljiv prost pogled prek avstrijskih gorskih vrhov vse do Triglava v Sloveniji. www.derdachstein.at

Nova steklena gondola na Dachsteinu od 25. maja

Gondola na južni steni Dachsteina, ki je bila zgrajena med letoma 1966 in 1969, številnim gostom že več kot 40 let omogoča hiter dostop do čudovitega ledeniškega sveta na Dachsteinu. Obiskovalci lahko uživajo na celoletnem smučišču in tekaških progah, a tudi v številnih možnostih za pohodništvo in plezanje. Povsem udobno je na Dachsteinu mogoče doživeti tudi zajtrk ob sončnem vzhodu. V letu 2013 je bila gondola na južni steni opremljena z inovativno gondolsko kabino, ki razpolaga z novostjo: balkonom, zaradi katerega bo vzpon z nadmorske višine 1700 na 2700 metrov na južni strani Dachsteina za goste še toliko bolj nepozaben. Nova kabina, imenovana tudi 'kabriolet gondola', se ponaša s svojo inovativno, pretežno stekleno obliko, tako da lahko gostje tudi v notranjosti uživajo v popolnem razgledu. www.derdachstein.at

Zipline Stoderzinken – spust 2,5 kilometra v dolino

Spust po jekleni žici, ki je trenutno najdaljša tovrstna naprava v Evropi, bi lahko primerjali z letenjem. Start spusta je namreč na nadmorski višini 1600 metrov, v bližini kraja Gröbming v regiji Schladming-Dachstein. S povsem varno oblikovanim pasom se do štiri pogumne osebe hkrati lahko spustijo v dolino s hitrostjo do 115 km/h. Zipline obljublja pravo vznemirjenje in adrenalinski šok z največjo mero varnosti. Gostje 'letijo' v dolino do 120 metrov nad tlemi in lahko pri tem povsem zaupajo maksimalni varnosti. Hitrost uravnava zavora na vrtinčni tok, ki se ne obrablja in hkrati skrbi za nežno zaviranje pred izstopom. Pri tem se lahko na trdno zgrajene pilote zanesejo tako lahkokategorniki od 30 kilogramov naprej kot tudi osebe s telesno težo do 125 kilogramov. www.zipline.at

Prireditve

3. 5. do 2. 6. 2013 Mesec oblikovanja v Gradcu www.designmonat.at

5. 5. 2013 Avstrija v gosteh v Stübingu – Jubilejno praznovanje ob 50. obletnici največjega muzeja na prostem v Avstriji, muzeja Stübing pri Gradcu www.freilichtmuseum.at

25. do 31. 5. 2013 Spektakel užitkov v Gradcu – teden na temo užitkov www.genussspektakel.at

29. 5. do 2. 6. 2013 Spring festival v Gradcu – največji festival elektronske umetnosti in glasbe www.springfestival.at

30. 5. do 2. 6. 2013 Erzberg Rodeo – največja dirka motorjev Enduro na svetu, Erzberg www.erzbergrodeo.at

30. 5. do 2. 6. 2013 Gorskokolesarski festival  z Alpskim pokalom v Schladmingu www.mtbfestival.at

30. 5. do 2. 6. 2013 Festival narcis v Bad Ausseeju – največji cvetlični festival v Avstriji  www.narzissenfest.at

31. 5. do 2. 6. 2013 DTM Spielberg – Prvenstvo turnih vozil na Red Bull Ringu www.projekt-spielberg.at

21. 6. do 21. 7. 2013 Styriarte – Festival klasične glasbe v Gradcu in drugih krajih avstrijske Štajerske www.styriarte.com

28. do 29. 6. 2013 Airpower 13 – največji letalski šov v Evropi v Zeltwegu www.airpower.gv.at

8. do 14. 7. 2013 Via Ferrata Dachstein – Plezalni in gorski festival v Ramsauu na Dachsteinu www.ramsau.com

Vse termine najdete na www.steiermark.com/events.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije