Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Nova naravna doživetja na avstrijskem Štajerskem

Datum: ponedeljek, 25. marec, 2013

V mednarodnem letu vode zeleno srce Avstrije, ki se razprostira med osvežujočimi gorskimi jezeri, vinskimi goricami, Gradcem in vročimi vrelci, dokazuje, da je še bolj zvesto naravi, užitku in sprostitvi. Nove ponudbe za dopustnike na avstrijskem Štajerskem pa dodajajo še adrenalinski vzgib in predvsem veličastne razglede.

Novi viseči most na Dachsteinu

Na novo zgrajeni viseči most se razprostira vzdolž veličastne južne strani Dachsteina in obiskovalcem na nadmorski višini 2700 m nudi novo atrakcijo, ki dopolnjuje ponudbo steklene razgledne ploščadi Sky Walk in ledene palače Eispalast. Z dolžino približno 100 metrov in vzponom za 12 odstotkov viseči most od pomladi 2013 omogoča novo spektakularno doživetje na Dachsteinu. Nudi osupljiv prost pogled prek avstrijskih gorskih vrhov vse do Triglava v Sloveniji. www.derdachstein.at

Nova steklena gondola na Dachsteinu od 25. maja

Gondola na južni steni Dachsteina, ki je bila zgrajena med letoma 1966 in 1969, številnim gostom že več kot 40 let omogoča hiter dostop do čudovitega ledeniškega sveta na Dachsteinu. Obiskovalci lahko uživajo na celoletnem smučišču in tekaških progah, a tudi v številnih možnostih za pohodništvo in plezanje. Povsem udobno je na Dachsteinu mogoče doživeti tudi zajtrk ob sončnem vzhodu. V letu 2013 je bila gondola na južni steni opremljena z inovativno gondolsko kabino, ki razpolaga z novostjo: balkonom, zaradi katerega bo vzpon z nadmorske višine 1700 na 2700 metrov na južni strani Dachsteina za goste še toliko bolj nepozaben. Nova kabina, imenovana tudi 'kabriolet gondola', se ponaša s svojo inovativno, pretežno stekleno obliko, tako da lahko gostje tudi v notranjosti uživajo v popolnem razgledu. www.derdachstein.at

Zipline Stoderzinken – spust 2,5 kilometra v dolino

Spust po jekleni žici, ki je trenutno najdaljša tovrstna naprava v Evropi, bi lahko primerjali z letenjem. Start spusta je namreč na nadmorski višini 1600 metrov, v bližini kraja Gröbming v regiji Schladming-Dachstein. S povsem varno oblikovanim pasom se do štiri pogumne osebe hkrati lahko spustijo v dolino s hitrostjo do 115 km/h. Zipline obljublja pravo vznemirjenje in adrenalinski šok z največjo mero varnosti. Gostje 'letijo' v dolino do 120 metrov nad tlemi in lahko pri tem povsem zaupajo maksimalni varnosti. Hitrost uravnava zavora na vrtinčni tok, ki se ne obrablja in hkrati skrbi za nežno zaviranje pred izstopom. Pri tem se lahko na trdno zgrajene pilote zanesejo tako lahkokategorniki od 30 kilogramov naprej kot tudi osebe s telesno težo do 125 kilogramov. www.zipline.at

Prireditve

3. 5. do 2. 6. 2013 Mesec oblikovanja v Gradcu www.designmonat.at

5. 5. 2013 Avstrija v gosteh v Stübingu – Jubilejno praznovanje ob 50. obletnici največjega muzeja na prostem v Avstriji, muzeja Stübing pri Gradcu www.freilichtmuseum.at

25. do 31. 5. 2013 Spektakel užitkov v Gradcu – teden na temo užitkov www.genussspektakel.at

29. 5. do 2. 6. 2013 Spring festival v Gradcu – največji festival elektronske umetnosti in glasbe www.springfestival.at

30. 5. do 2. 6. 2013 Erzberg Rodeo – največja dirka motorjev Enduro na svetu, Erzberg www.erzbergrodeo.at

30. 5. do 2. 6. 2013 Gorskokolesarski festival  z Alpskim pokalom v Schladmingu www.mtbfestival.at

30. 5. do 2. 6. 2013 Festival narcis v Bad Ausseeju – največji cvetlični festival v Avstriji  www.narzissenfest.at

31. 5. do 2. 6. 2013 DTM Spielberg – Prvenstvo turnih vozil na Red Bull Ringu www.projekt-spielberg.at

21. 6. do 21. 7. 2013 Styriarte – Festival klasične glasbe v Gradcu in drugih krajih avstrijske Štajerske www.styriarte.com

28. do 29. 6. 2013 Airpower 13 – največji letalski šov v Evropi v Zeltwegu www.airpower.gv.at

8. do 14. 7. 2013 Via Ferrata Dachstein – Plezalni in gorski festival v Ramsauu na Dachsteinu www.ramsau.com

Vse termine najdete na www.steiermark.com/events.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije