Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
istra-1.jpg

Novi hoteli vzdolž Jadrana

Datum: petek, 8. april, 2011
Hrvaška bo turistično sezono dočakala z novimi hoteli, in sicer s tremi večjimi in enim manjšim hotelom, oziroma bo turistom ponudila 700 novih sob.

Maistra v Rovinju odpira hotel Lone s petimi zvezdicami, na Kvarnerju v mestu Selce na crikveniški rivieri na mestu hotela Jadranka pa se bo odprl manjši hotel Amabilis, prav tako s petimi zvezdicami. Zadrska regija bo v sklopu projekta Punta Skala dobila hotel Iadera iste kategorije, dubrovniška regija pa hotel Lafodiu s štirimi zvezdicami. Svoja vrata bo gostom na samem začetku sezone najprej odprl rekonstruiran hotel Lafodia na otoku Lopudu. Gre za naložbo vredno približno 40 milijonov evrov, rekonstrukcija pa je trajala skoraj tri leta.

Drugi po vrsti se bo odprl Falkensteiner Hotel & Spa Iadera v Petrčanih pri Zadru v sklopu avstrijske Falkensteiner Michalaer skupine. Po odprtju družinskega hotela Diadora, ki je bil odprt leta 2009, je Iadera drugi od treh hotelov, ki so bili predvideni v projektu Punta Skala. Dosedanja naložba Skupine je skupaj z izgradnjo Iadere vredna približno 160 milijonov evrov, otvoritev Iadere pa je predvidena v začetku julija.

V Selcu bi moral biti do sredine junija dokončan manjši hotel Amabilis, ki bi gostom ponujal 60 ležišč in vsebine za zdraviliški turizem. Gre za naložbo vredno sedem milijonov evrov, investitor pa je domače podjetje MGL.

Septembra je v načrtih odpiranje Maistrinega hotela Lone, ki bo poleg 248 namestitvenih enot ponujal tudi številne vsebine kot so fine dining restavracije in bare, džez klub, kongresno ponudbo ter wellness in športni center. V izgradnjo hotela je vloženih 45 milijonov evrov, slednji pa predstavlja eno največjih greenfield naložb v hrvaškem turizmu v zadnjih nekaj letih.

 

Informacije:

Turistična skupnost Istrske županije

www.istra.hr

www.istra.com

Turistična skupnost Primorsko-goranske županije

www.kvarner.hr

Turistična skupnost Zadrske županije

www.zadar.hr

Turistična skupnost Dubrovniško – neretvanske županije

www.visitdubrovnik.hr

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije