Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
novi_vinodolski.jpg

Novi Vinodolski – Otoček San Marino obogatil svojo ponudbo

Datum: ponedeljek, 9. maj, 2011
Znana kvarnerska turistična destinacija Novi Vinodolski bo letošnjo sezono goste dočakala z novo atraktivno turistično ponudbo. V planu je ureditev otočka San Marino, ki je od mestne plaže Novega Vinodolskega oddaljen le 200 metrov.

Gre za otoček, ki je zaradi svojega atraktivnega izgleda zelo pogost motiv propagandnih turističnih materialov. Otoku je do sedaj primanjkovalo vsebin, zato je v glavnem služil kot motiv fotografom ter za sončenje kopalcem. S projektom pod imenom «Osam vjetrova otočića Svetog Marina» je predvidena ureditev obstoječe male gotske cerkve posvečene Sv. Marinu po katerem je otok dobil ime in ribiških kolib, ki so trenutno v slabem stanju. Predvidena je tudi ureditev dveh privezov za manjše barke, dostopnih poti in pešpoti, osmih klopi v smereh osmih vetrov in prostora za prireditve.

Novi Vinodolski se je razvil iz stare Frankopanske utrdbe Novigrad. Zahvaljujoč zimzeleni vegetaciji in blagi klimi mediteranskega podnebja, čistemu morju in zraku, leta 1878 postane turistični pionir primorskega kraja.

Fizionomijo mesta karakterizira primorska arhitektura belih pročelij in rdečih streh, ki se vzdigujejo v starem mestnem jedru od nivoja morja pa vse do cerkve in stolpa na bregu. Dušo mesta predstavljajo ostanki kulturnega nasledstva, zidovi rimske utrdbe Lopsica, ostanki samostana fratra Pavlina, Frankopanska utrdba s stolpom, Stolna cerkev, cerkev sv. Trojice in poprej omenjena cerkev sv. Marina na istoimenskem otočku, Zavijačni muzej in galerija, staro mestno jedro, kot tudi avtentična folklora tega mesta.

 

Informacije

Turistična skupnost Primorsko-goranske županije

www.kvarner.hr

Turistična skupnost mesta Novega Vinodolskega

www.tz-novi-vinodolski.hr

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije