Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Odmevna predstavitev Slovenske Istre na Bavarskem

Datum: sreda, 20. julij, 2011
Slovenija bo kot partner prihodnje leto sodelovala na osrednjem turističnem sejmu na Bavarskem z naslovom Free 2012. „Tedaj bo predstavljena celotna slovenska turistična ponudba, poudarek pa bo na dejstvu, da ima Slovenija Bavarcem najbližjo mediteransko obalo,“ je povedala Majda Rozina Dolenc, vodja predstavništva Slovenske Turistične Organizacije v Nemčiji.

V ta namen se je v Bavarsko prestolnico odpravila skupina istrskih in kraških proizvajalcev , ki so s svojimi blagovnimi znamkami prepoznavni v sodobni  gastronomiji. Približno petdesetim povabljenim novinarjem in ostalim  gostom  so se v hotelu Bayerischer Hof  v Muenchnu tako predstavili Life Class Hotels & Spa, Domačija Butul s svojimi izdelki in zelišči iz Sredozemskega zeliščnega vrta , Kraljestvo Pršuta – Gostilna Kobjeglava s pršutom in sladico iz čokolade in sušenega pršuta, Vanja Dujc s svojimi oljčnimi olji, Ribogojnica Fonda s piranskimi  brancini, Piranske soline z izdelki s soljo in Vinakoper z  vini.

Dobro obiskane tiskovne konference se je udeležil tudi Marko Vrevc, generalni konzul RS na Bavarskem. Po zaključku uradnega dela je sledila predstavitev in degustacija butičnih izdelkov zgoraj omenjenih proizvajalcev. Glavni kuhar hotelov Life Class, Stefano Cosattini, je s  svojima pomočnikoma,  Markom Gorelo in Andrejem Primšarjem, pripravil tudi pisan izbor jedi z uporabo surovin in izdelkov sodelujočih  istrskih proizvajalcev.

Prisotne je predstavitev v glavnem mestu Bavarske navdušila, kot tudi vonji in okusi, ki jih je Stefano s svojima pomočnikoma pripravil. In še jedilnik; hobotnica s sivko na češnjevem paradižniku, kalamari na popečenem krompirju z rožmarinom, file piranskega brancina s timjanovo peno, rižota z rožmarinom in dimljenim piranskim brancinom Fonda, jogurtova strjenka s figovo marmelado Domačije Butul, sladica z vinskim želejem iz malvazije s sivko iz Domačije Butul, polenta s telečjim filejem in tartufi, repki gamberov oviti v panceto. Jedi so bile zabeljene z različnimi sortami oljčnih olj Vanje Dujca, vsa uporabljena zelišča so rasla v Sredozemskem zeliščnem vrtu na Manžanu, soljeno je bilo s soljo Sečoveljskih solin. Kuharji so ob jedeh postregli sveže pečen zeliščni kruh s solnim cvetom. Ob jedeh so bila postrežena izbrana vina iz kleti VinaKoper ter brezalkoholni rožmarinov napitek iz Domačije Butul.

Na novinarski konferenci, kjer je bil prisoten tudi Dr. Reinhard Pfeiffer, direktor münchenskega sejmišča, kjer bo februarja naslednje leto sejem Free 2012, so bili predstavniki bavarskih medijev povabljeni tudi na obisk v Slovenijo, kjer jih pričakujemo konec septembra.

 

Črt Butul

 

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije