Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Odmevna predstavitev Slovenske Istre na Bavarskem

Datum: sreda, 20. julij, 2011
Slovenija bo kot partner prihodnje leto sodelovala na osrednjem turističnem sejmu na Bavarskem z naslovom Free 2012. „Tedaj bo predstavljena celotna slovenska turistična ponudba, poudarek pa bo na dejstvu, da ima Slovenija Bavarcem najbližjo mediteransko obalo,“ je povedala Majda Rozina Dolenc, vodja predstavništva Slovenske Turistične Organizacije v Nemčiji.

V ta namen se je v Bavarsko prestolnico odpravila skupina istrskih in kraških proizvajalcev , ki so s svojimi blagovnimi znamkami prepoznavni v sodobni  gastronomiji. Približno petdesetim povabljenim novinarjem in ostalim  gostom  so se v hotelu Bayerischer Hof  v Muenchnu tako predstavili Life Class Hotels & Spa, Domačija Butul s svojimi izdelki in zelišči iz Sredozemskega zeliščnega vrta , Kraljestvo Pršuta – Gostilna Kobjeglava s pršutom in sladico iz čokolade in sušenega pršuta, Vanja Dujc s svojimi oljčnimi olji, Ribogojnica Fonda s piranskimi  brancini, Piranske soline z izdelki s soljo in Vinakoper z  vini.

Dobro obiskane tiskovne konference se je udeležil tudi Marko Vrevc, generalni konzul RS na Bavarskem. Po zaključku uradnega dela je sledila predstavitev in degustacija butičnih izdelkov zgoraj omenjenih proizvajalcev. Glavni kuhar hotelov Life Class, Stefano Cosattini, je s  svojima pomočnikoma,  Markom Gorelo in Andrejem Primšarjem, pripravil tudi pisan izbor jedi z uporabo surovin in izdelkov sodelujočih  istrskih proizvajalcev.

Prisotne je predstavitev v glavnem mestu Bavarske navdušila, kot tudi vonji in okusi, ki jih je Stefano s svojima pomočnikoma pripravil. In še jedilnik; hobotnica s sivko na češnjevem paradižniku, kalamari na popečenem krompirju z rožmarinom, file piranskega brancina s timjanovo peno, rižota z rožmarinom in dimljenim piranskim brancinom Fonda, jogurtova strjenka s figovo marmelado Domačije Butul, sladica z vinskim želejem iz malvazije s sivko iz Domačije Butul, polenta s telečjim filejem in tartufi, repki gamberov oviti v panceto. Jedi so bile zabeljene z različnimi sortami oljčnih olj Vanje Dujca, vsa uporabljena zelišča so rasla v Sredozemskem zeliščnem vrtu na Manžanu, soljeno je bilo s soljo Sečoveljskih solin. Kuharji so ob jedeh postregli sveže pečen zeliščni kruh s solnim cvetom. Ob jedeh so bila postrežena izbrana vina iz kleti VinaKoper ter brezalkoholni rožmarinov napitek iz Domačije Butul.

Na novinarski konferenci, kjer je bil prisoten tudi Dr. Reinhard Pfeiffer, direktor münchenskega sejmišča, kjer bo februarja naslednje leto sejem Free 2012, so bili predstavniki bavarskih medijev povabljeni tudi na obisk v Slovenijo, kjer jih pričakujemo konec septembra.

 

Črt Butul

 

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

Mokrine vstopajo v novo smučarsko sezono

©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg
ponedeljek, 28. november 2016

110 absolutno s snegom zagotovljenih kilometrov prog, najboljši v svojem razredu na podlagi različnih ocenjevalnih portalov in vedno med TOP 10 smučišči Avstrije… Kdor se torej odpravi v Mokrine, lahko veliko pričakuje. In bo kljub temu presenečen! Prva presenečenja 'Nice Surprises' namreč goste pričakujejo že ob uradnem začetku zimske sezone 7. decembra 2016.

Z lastnim butlerjem v gore – samo na smučišču Turracher Höhe

butler_turacher
petek, 21. oktober 2016

Na Turracher Höhe se lahko zanesete na zanesljivo zasneženost, popolno pripravljene široke proge in idilično naravo z jezerom v središču pogorja Nockberge, poleg tega pa še na veliko mero kakovosti storitev, saj vas čaka lastni smučarski butler!

Družinam prijazen smučarski program na smučišču Obertauern

Obertauern_Winter_27_2.jpg
petek, 14. oktober 2016

S privlačnim celovitim paketom 'Bobbyjeva snežna pustolovščina' (Bobby's Schneeabenteuer') bo smučarskemu naraščaju na igriv in uspešen način predstavljeno smučanje in deskanje - in sicer pod karseda ugodnimi in družinam prijaznimi pogoji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije