Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
slovenska_istra.jpg

Odmevna predstavitev Slovenske Istre na turističnem sejmu v Pragi

Datum: petek, 10. februar, 2012

Včeraj so v Pragi odprli enega največjih turističnih sejmov v tem delu Evrope, ki je v letu 2011 na 17.4000 m2 razstavnih površin gostilo prek 693 podjetij iz 47 držav in prek 31.720 obiskovalcev. Na sejmu se je letos prvič predstavila tudi Slovenska Istra. 

Odločitev so sprejeli predstavniki hotelov, turističnih agencij in občin Slovenske Istre po opaznem porastu čeških turistov v tem delu Slovenije, saj se je odstotek le-teh v zadnjem času povzpel na prek 12 odstotkov, številka pa se vztrajno vzpenja. Udeležence je na dogodku pozdravila tudi slovenska veleposlanica v Pragi, njena ekscelenca Smiljana Knez, ki je zbranim v tekoči češčini povedala, da je vesela, da se je slovenska Istra odločila za tak dogodek, saj je Slovenija premalo prisotna na Češkem in verjame, da bo to čudovito slovensko obalo in gastronomijo zaužilo čim več čeških gostov. Obenem je organizatorjem čestitala za izjemno odmevno promocijo slovenske Istre na tako pomembnem sejmu v regiji.

Takoj po slavnostni otvoritvi sejma so predstavniki turističnih organizacij slovenske Istre na posebnem dogodku pripravili predstavitev turističnih potencialov, kulturne dediščine in naravnih lepot regije za predstavnike čeških turističnih agencij in medije. Organizatorji predstavitve so bili z odzivom izjemno zadovoljni, saj so v uri in pol gostili več kot petindvajset predstavnikov turističnih agencij, ki so se s predstavniki hotelov in drugih turističnih organizacij lahko tudi konkretno pogovorili o sodelovanju.

Dogodek, ki se ga je udeležil tudi Andrej Ferčej, slovenski gospodarski ataše na Češkem, je obiskalo tudi prek petindvajset čeških novinarjev, ki so že ob najavi dogodka pokazali veliko zanimanja za slovensko Istro, ki se po njihovih besedah doslej še ni predstavila na Češkem. Tako so vsi prisotni lahko pokušali dobrote slovenske Istre, ki so ob vonju polenovke, pršuta, Refoška in Malvazije, napolnili prostor, ki je kar pokal po šivih.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije