Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
avstrijska_stajerska.jpg

Pomlad na avstrijskem Štajerskem

Datum: sreda, 16. marec, 2011

 Ko na vzhodnem avstrijskem Štajerskem skopni še zadnji sneg in zacveti več kot pol milijona jablan, edinstveni belo-roza oblak Štajersko jabolčno cesto odene v njeno pomladansko obleko. Jabolčna cesta, ki se po osrčju vzhodnoštajerskega gričevja vije v dolžini 25 kilometrov, poteka skozi skrite vasice in spokojne gozdove, mimo starih in stilsko urejenih kmetij. Lične lesene table z jabolčnim simbolom označujejo pot do naravnih zakladov kmetov, kot so sadje, mošt ali žlahtna žganja, in obiskovalcem postrežejo z informacijami o tradiciji ročne obrti, lončarstva, rezbarjenja in pletarstva. Na prvem „Cvetnem balonarskem festivalu“ v deželi jabolk bo cvetoče morje mogoče čudovito opazovati iz zraka. Ob lepem vremenu bo izpred gradu Schielleiten v času od 28. aprila do 1. maja dnevno v zrak poletelo na ducate balonov na vroči zrak. V okviru Festivala cvetočih jablan bodo 1. maja v jabolčni vasici Puch sadjarji razkrili svoje skrivnosti s področja pridelave sadja.  

Vinska pomlad in pomladanski trenutki sreče

cms_object_id_14929 V vinski deželi avstrijski Štajerski se v vinogradih in listnatih gozdovih nežno zelena čudovito preliva z rumenimi regratovimi travniki. Vonj po sveže pečenem kruhu prijetno vabi v najbližjo vinsko restavracijo. Tu bo mogoče pokušati mlada klasična vina. V okviru 30 kulinaričnih prireditev, ki bodo potekale vse od Stradena, Stainza, Gamlitza, gradu Seggau do Bad Gleichenberga, bo v središču vseh priznanih štajerskih vinskih cest vino.

S ponudbo „Pomladanski trenutki sreče“ se bodo dopustniki v štajerski termalni deželi tri dni lahko predajali popolni sreči. Med trtami, pod cvetočimi vrbami ali na vrhu Kapfensteiner Kogel se bodo miru željni gostje na pikniku posladkali s štajerskimi dobrotami kot pečeni piščanec ali fižolova solata. Naslednji dan se bodo z jabolkom, vinom in bučo razvajali na blagodejni masaži telesa. Na programu pa bodo seveda tudi pokušine svežega bučnega olja iz gorske oljarne.

Cvetni balonarski festival: 28.4. – 1.5.2011 (vzhodna avstrijska Štajerska)

2 NZ in polet z balonom, obisk Živalskega vrta Herberstein, izlet z „jabolčnimi možmi“, ki v meniških kutah kuhajo najboljše jabolčno žganje. Od 275 evrov naprej. www.apfelland.info 

Pomladanski trenutki sreče (štajerska termalna dežela)

4 NZ v hotelu z razvajalnim polpenzionom, uporaba hotelskega območja dobrega počutja

ali obisk javnih termalnih toplic vključno z okusnim piknikom. Od 268 evrov na osebo. www.thermenland.at/gluecksmomente 

Prireditve 

16.4. – 1.11.2011        »Vrnitev bogov« - antični zakladi v umetniški galeriji Leoben - www.leoben.at

28. – 30.4.2011           »Südsteiermark Classic« oldtajmerska prireditev v Gamlitzu - www.suedsteiermark-classic.at 

1.5.2011                     »Festival cvetočih jablan« v Puchu - www.apfelstrasse.at 

6.5.-5.6.2011              »Mesec oblikovanja« v Gradcu - www.designmonat.at 

7.5.2011                     Maraton vinskih goric »Welschlauf« - www.welschlauf.at 

15.5.2011                   »Bidermajerski festival« v Bad Gleichenbergu - www.bad-gleichenberg.at

15.5.2011                   »Dan odprtih vrat« na Red Bull Ringu v Spielberg - www.projekt-spielberg.at 

22.5.2011                   »3. kolesarski maraton vulkanske dežele« v Auersbachu - www.vulkanland.at

1.-5.6.2011                 »Springfestival« v Gradcu (elektronska umetnost in glasba) - www.sprinfestival.at

2. – 5.6.2011              »Mountainbike festival« v Schladmingu - www.mtbfestival.at

2. – 5.6.2011              »Praznik narcis« v Ausseerlandu - www.narzissenfest.at

3. – 5.6.2011              »DTM – Nemško dirkaško prvenstvo turnih avtomobilov« v Red Bull Ringu - www.dtm.com 

Vse termine najdete na www.steiermark.com/events

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije