Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
koroska.jpg

Popolni pogoji na koroških smučiščih

Datum: petek, 17. januar, 2014

V številnih predelih Evrope zima kaže svojo milejšo plat. Na koroških smučiščih pa je že pokazala zobe in z novozapadlim snegom in več kot 1000 kilometri najbolje pripravljenih smučarskih prog zagotavlja najboljše pogoje za zimske športnike.

Na sončni južni strani avstrijskih Alp vsa smučišča polno obratujejo in z novostmi, kot je 'gondola dobrot', vabijo k užitkov
polnemu vijuganju.

Medtem ko ponekod že cveti žafran, koroška smučišča vabijo vse zimske športnike na neomejeno smučarsko zabavo. „Na vseh smučiščih prevladujejo odlični pogoji, proge so izvrstno pripravljene," pravi Christian Kresse, direktor koroške turistične organizacije Kärnten Werbung. Na več kot 1000 km prog je mogoče na 31 koroških in vzhodnotirolskih smučiščih poleg grbastih prog, območij za prosti slog in zabavnih parkov za doživetij lačne smučarje in deskarje seveda najti tudi položnejša pobočja in udobnejše proge. Te varne proge so še posebej priljubljene pri družinah, ki uživajo v gibanju na prostem. Najjužnejša avstrijska zvezna dežela pri smučarskih novincih in ponovnih začetnikih ravno zato velja za priljubljeno zimsko destinacijo. Ti se lahko vso sezono naučijo smučanja ali deskanja v vseh koroških smučarskih šolah in na vseh smučiščih ali svoje znanje osvežijo v pičlih treh dneh po enotni ceni in z garancijo vračila denarja ob neuspehu.

S posebnim 'originalnim ziljskim krožnikom dobrot', ki vključuje ziljsko slanino in gorski sir, pa se lahko gostje okrepčajo v novi 'gondoli dobrot' v Mokrinah/Nassfeld. V ta namen so namreč na smučišču eno od kabin gondolske žičnice Millenium Express spremenili v udobno planinsko izbo, ki jo je mogoče med nočno smuko ekskluzivno rezervirati. Med vrhunce koroške zime sodijo med drugim še nočna smuka pod zvezdnatim nebom ali v soju naglavne svetilke, safari izlet s krpljami v narodni park, jezerski wellness v enem od ogrevanih jezerskih bazenov ali drsanje na Belem jezeru, največji zamrznjeni ledeni površini v Evropi.

Več informacij in snežne razmere najdete na www.koroska.info.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije