Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
koroska.jpg

Popolni pogoji na koroških smučiščih

Datum: petek, 17. januar, 2014

V številnih predelih Evrope zima kaže svojo milejšo plat. Na koroških smučiščih pa je že pokazala zobe in z novozapadlim snegom in več kot 1000 kilometri najbolje pripravljenih smučarskih prog zagotavlja najboljše pogoje za zimske športnike.

Na sončni južni strani avstrijskih Alp vsa smučišča polno obratujejo in z novostmi, kot je 'gondola dobrot', vabijo k užitkov
polnemu vijuganju.

Medtem ko ponekod že cveti žafran, koroška smučišča vabijo vse zimske športnike na neomejeno smučarsko zabavo. „Na vseh smučiščih prevladujejo odlični pogoji, proge so izvrstno pripravljene," pravi Christian Kresse, direktor koroške turistične organizacije Kärnten Werbung. Na več kot 1000 km prog je mogoče na 31 koroških in vzhodnotirolskih smučiščih poleg grbastih prog, območij za prosti slog in zabavnih parkov za doživetij lačne smučarje in deskarje seveda najti tudi položnejša pobočja in udobnejše proge. Te varne proge so še posebej priljubljene pri družinah, ki uživajo v gibanju na prostem. Najjužnejša avstrijska zvezna dežela pri smučarskih novincih in ponovnih začetnikih ravno zato velja za priljubljeno zimsko destinacijo. Ti se lahko vso sezono naučijo smučanja ali deskanja v vseh koroških smučarskih šolah in na vseh smučiščih ali svoje znanje osvežijo v pičlih treh dneh po enotni ceni in z garancijo vračila denarja ob neuspehu.

S posebnim 'originalnim ziljskim krožnikom dobrot', ki vključuje ziljsko slanino in gorski sir, pa se lahko gostje okrepčajo v novi 'gondoli dobrot' v Mokrinah/Nassfeld. V ta namen so namreč na smučišču eno od kabin gondolske žičnice Millenium Express spremenili v udobno planinsko izbo, ki jo je mogoče med nočno smuko ekskluzivno rezervirati. Med vrhunce koroške zime sodijo med drugim še nočna smuka pod zvezdnatim nebom ali v soju naglavne svetilke, safari izlet s krpljami v narodni park, jezerski wellness v enem od ogrevanih jezerskih bazenov ali drsanje na Belem jezeru, največji zamrznjeni ledeni površini v Evropi.

Več informacij in snežne razmere najdete na www.koroska.info.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije