Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg

Popolno uživanje na zimskem soncu

Datum: ponedeljek, 6. februar, 2012

Avstrijska Koroška vse do pozne pomladi zahvaljujoč nadpovprečnemu številu sončnih ur, optimalnim snežnim in vremenskim razmeram ter več kot 1000 km odlično pripravljenih smučarskih prog na avstrijskem Koroškem in Vzhodnem Tirolskem zimskim športnikom in užitkarjem nudi najboljše možnosti.

Avstrijska Koroška vse do pozne pomladi zahvaljujoč nadpovprečnemu številu
sončnih ur, optimalnim snežnim in vremenskim razmeram ter več kot 1000 km
odlično pripravljenih smučarskih prog na avstrijskem Koroškem in Vzhodnem
Tirolskem zimskim športnikom in užitkarjem nudi najboljše možnosti.

Hkrati prijetne pomladanske temperature vabijo v naravo, ki jo je mogoče najlepše doživeti na izletu s krpljami, teku na smučeh ali povsem sproščeno na ležalniku. Koroška smučišča, ki skoraj vedno ležijo nad meglo, omogočajo nemotene poglede v daljavo – ponekod celo vse do Jadrana. Na smučišču Turracher Höhe v smučarski pomladi t.i. butlerji na snežnih saneh skrbijo za goste in brezplačno delijo okusen originalen nockberški sladoled s kmetije Hansa Petra Huberja.

Namigi za prireditve – od športnih do kulinaričnih

Pravo popestritev sončne smuke obljubljajo številne prireditve in prireditveni vrhunci. Ob Miljskem jezeru/Millstätter See se bo v okviru kvalifikacij v prostem slogu v času od 2. do 4. marca predstavila vsa elita prostega sloga. Od 9. do 11. marca se bodo na 17. tekmovanju pasjih vpreg Iron Sleddog Man v Innerkremsu najboljši vlečni psi pomerili na 32-kilometrov dolgi progi, na Turracher Höhe pa se bodo konji v okviru prireditve Ice Polo Trophy pognali po zaledenelem jezeru Turracher See. V času od 23. do 25. marca se bo na smučišču Turracher Höhe v povsem sproščenem vzdušju predstavil smučarsko pomladni kulinarični festival. Tridnevni safari užitkov bo obsegal šest kulinaričnih postaj, na katerih bodo kuharji, oskrbniki koč in točaji postregli z regionalnimi delikatesami. V posladkih, izvirnih koktajlih in tematskih barih pa bodo vsi smučarji lahko uživali tudi od 17. marca do 15. aprila na največji sončni terasi v Alpah na smučišču Mokrine-Šmohor/Nassfeld-Hermagor. V okviru legendarne „Feste de Cuba“ bodo goste ogrele kubanske
plesalke, vroči ritmi in Cuba libre.

Več informacij najdete na spletni strani www.kaernten.at.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije