Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
slovenia-2.png

Predstavitev slovenskega turizma na borzi RDA Köln

Datum: ponedeljek, 16. julij, 2012

V torek, 17. julija bo svoja vrata za tri dni odprl edini evropski workshop avtobusnega turizma za skupine, ki ga vsako leto organizira nemško avtobusno združenja RDA v Kölnu.

Slovenija se že tradicionalno na  borzi RDA poslovnim partnerjem predstavlja pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO): letos na slovenski stojnici sodeluje kar 20 slovenskih turističnih ponudnikov, glavni partner nastopa pa je Portorož s Slovensko Istro.

Turizem za skupine v zadnjih letih doživlja bistvene spremembe, saj morajo organizatorji potovanj za uspešno trženje tudi za skupinska potovanja ponuditi teme, ki ustrezajo trendom povpraševanj. Slovenija kot raznolika destinacija ima pri tem določene prednosti, zato je številna in raznolika prisotnost slovenskih ponudnikov nujna.

Tako se bo letos v času od 17. do 19. julija na 105 m2 veliki slovenski stojnici v hali 10.1., H30, predstavilo 20 slovenskih turističnih podjetij in destinacij, med katerimi so predstavniki aktivnih počitnic, slovenskih term, slovenske obale z zaledjem in prestolnice Ljubljane. Predstavili se bodo: Turizem Ljubljana, nov Hotel Plaza iz Ljubljane, Discover Julian Alps, Hit Holidays Kranjska Gora, Sportina Hotels Bled, Sava Hotels & Resorts,  LifeClass Hotels & Spa Portorož, Hoteli Bernardin, Postojnska jama, Lipica turizem, Hotel & Casino Resort Admiral, Slovenska Istra, Terme Krka, Terme Dobrna, Rimske Terme, Rogaška Hotels & Lotus Terme, Hotel Sava Rogaška, Kompas, Happy Tours, Unitur z Wellness & Spa Resort Zreče in Sport & Ski Resort Rogla, Terme Vivat in Moravske Toplice.

Prvi dan borze, 17. 7. 2012, z začetkom ob 17. Uri, bo na slovenski stojnici potekal sprejem za poslovne partnerje, v okviru katerega se bo Slovenija predstavila z okusi slovenskega Mediterana s kulinariko Restavracije Tomi, vina pa bo predstavila Vinska klet Mahnič.

V okviru uradnega turistično informacijskega portala www.slovenia.info so s strani obiskovalcev iz Nemčije v prvih šestih mesecih letošnjega leta zabeležili rast za kar 113 %. Porast spletnih obiskovalcev je posledica izvedene  intenzivne spletne kampanje na nemškem trgu. Kampanja je vsebovala inovativna spletno-trženjska orodja kot je iskalni marketing, v okviru katerega se je vršilo t.i. retargetiranje (ciljno trženje tistih ciljnih skupin, ki so v preteklosti že izkazale interes za Slovenijo oz. slovenski turizem na portalu www.slovenia.info) v okviru oglaševalske mreže Google. Hkrati se je vršil tudi zakup medijskega prostora na večjih nemških spletnih portalih. 

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije