Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
slovenia-2.png

Predstavitev slovenskega turizma na borzi RDA Köln

Datum: ponedeljek, 16. julij, 2012

V torek, 17. julija bo svoja vrata za tri dni odprl edini evropski workshop avtobusnega turizma za skupine, ki ga vsako leto organizira nemško avtobusno združenja RDA v Kölnu.

Slovenija se že tradicionalno na  borzi RDA poslovnim partnerjem predstavlja pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO): letos na slovenski stojnici sodeluje kar 20 slovenskih turističnih ponudnikov, glavni partner nastopa pa je Portorož s Slovensko Istro.

Turizem za skupine v zadnjih letih doživlja bistvene spremembe, saj morajo organizatorji potovanj za uspešno trženje tudi za skupinska potovanja ponuditi teme, ki ustrezajo trendom povpraševanj. Slovenija kot raznolika destinacija ima pri tem določene prednosti, zato je številna in raznolika prisotnost slovenskih ponudnikov nujna.

Tako se bo letos v času od 17. do 19. julija na 105 m2 veliki slovenski stojnici v hali 10.1., H30, predstavilo 20 slovenskih turističnih podjetij in destinacij, med katerimi so predstavniki aktivnih počitnic, slovenskih term, slovenske obale z zaledjem in prestolnice Ljubljane. Predstavili se bodo: Turizem Ljubljana, nov Hotel Plaza iz Ljubljane, Discover Julian Alps, Hit Holidays Kranjska Gora, Sportina Hotels Bled, Sava Hotels & Resorts,  LifeClass Hotels & Spa Portorož, Hoteli Bernardin, Postojnska jama, Lipica turizem, Hotel & Casino Resort Admiral, Slovenska Istra, Terme Krka, Terme Dobrna, Rimske Terme, Rogaška Hotels & Lotus Terme, Hotel Sava Rogaška, Kompas, Happy Tours, Unitur z Wellness & Spa Resort Zreče in Sport & Ski Resort Rogla, Terme Vivat in Moravske Toplice.

Prvi dan borze, 17. 7. 2012, z začetkom ob 17. Uri, bo na slovenski stojnici potekal sprejem za poslovne partnerje, v okviru katerega se bo Slovenija predstavila z okusi slovenskega Mediterana s kulinariko Restavracije Tomi, vina pa bo predstavila Vinska klet Mahnič.

V okviru uradnega turistično informacijskega portala www.slovenia.info so s strani obiskovalcev iz Nemčije v prvih šestih mesecih letošnjega leta zabeležili rast za kar 113 %. Porast spletnih obiskovalcev je posledica izvedene  intenzivne spletne kampanje na nemškem trgu. Kampanja je vsebovala inovativna spletno-trženjska orodja kot je iskalni marketing, v okviru katerega se je vršilo t.i. retargetiranje (ciljno trženje tistih ciljnih skupin, ki so v preteklosti že izkazale interes za Slovenijo oz. slovenski turizem na portalu www.slovenia.info) v okviru oglaševalske mreže Google. Hkrati se je vršil tudi zakup medijskega prostora na večjih nemških spletnih portalih. 

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije