Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Nemčija - pravljična dežela

Pričetek nove tematske kampanje Nemške turistične organizacije

Datum: sreda, 16. marec, 2016

»Narava in aktivni oddih v počitniški deželi Nemčiji«, tematska kampanja Nemške turistične organizacije (GNTB) za leto 2016, je v polnem zagonu in aktivna tudi že na spletu. V središču svetovnih tržnih in prodajnih aktivnosti Nemške turistične organizacije bo tokrat več kot 130 prečudovitih naravnih krajin Nemčije: 16 narodnih parkov, preko 100 naravnih parkov in kar 15 UNESCO-vih biosfernih rezervatov. Nemška turistična organizacija pa bo v počastitev obširne naravne raznolikosti Nemčije v fokus svoje kampanje postavila tudi 16 izbranih naravnih pokrajin, ki predstavljajo vrhunce naravnih lepot Nemčije.

Petra Hedorfer, predsednica Nemške turistične organizacije, ob začetku nove kampanje: »V preteklem letu je v Nemčijo na oddih v naravo prišlo 2,6 milijonov evropskih gostov. Poleg Avstrije in Francije se tako tudi Nemčija med Evropejci uvršča med najbolj priljubljene destinacije za dopustovanja izven prestolnic in velikih mest. Več kot tretjino nemške površine predstavljajo zaščitene naravne krajine. Tovrstno odgovorno in dosledno ravnanje z naravnim okoljem bo Nemška turistična organizacija zato to leto uporabila za trženje počitniške dežele Nemčije kot trajnostne destinacije za aktivni oddih ter za spodbujanje nemškega podeželskega turizma.«

 
Spletna kampanja »Narava in aktivni oddih v počitniški deželi Nemčiji« se bo oprla predvsem na uporabo digitalnih komunikacijskih medijev. Osnovo kampanje bo predstavljala razširjena vsebina pod tematiko »Narava« na spletni strani www.germany.travel/natur, kjer si bodo uporabniki lahko ogledali poseben interaktivni zemljevid in obsežne predstavitve raznolikih nemških krajin v različnih jezikih. Nemška turistična organizacija pa je pripravila še en dodaten in že zelo priljubljen spletni element, t.i. iskalca destinacij (www.germany.travel/enjoy), preko katerega si lahko uporabnik s pomočjo različnih filtrov na zabaven način poišče zanj najbolj zanimive naravne krajine, katere bi rad obiskal. Z iskalcem destinacije lahko uporabnik hitro odkrije svojega favorita in ga preko družbenih kanalov tudi enostavno deli s prijatelji.

Pripravljen pa je tudi že promocijski video nove kampanje, ki lepo prikazuje raznolike možnosti za nepozabno preživljanje časa v nemški naravi, ki je idealna za treking, plezanje, polete z jadralnim padalom ali zmajem, dogodivščine na vodi, opazovanje divjih živali ali sprehajanje vzdolž nemške priobale.


Trženje nemške narave bo potekalo tudi s pomočjo družbenih medijev, na katerih bodo priljubljeni blogerji in instagramerji pisali o svojih najljubših kotičkih in doživetjih. Tako bo nastalo še več nove in nadvse uporabne »user generated« vsebine oz. vsebine, ki jo ustvarijo uporabniki sami. Njihovi prispevki bodo označeni z glavnim hashtagom kampanje #EnjoyGermanNature, zbrani pa na prav posebni spletni podstrani Nemške turistične organizacije in sicer na www.german.travel/enjoygermannature.


Ključni trgi kampanje za leto 2016 bodo Nizozemska, Velika Britanija, Belgija, Švica, Francija, Italija, Španija, Avstrija, Češka, Poljska, Danska in Švedska. Za uspešno izvedbo tokratnega kampanjskega leta pa bo Nemška turistična organizacija tesno sodelovala tudi s partnerji organizacije EUROPARC Deutschland e.V. (krovnim združenjem nemških krajinskih parkov), združenjem nemških naravnih parkov Verband deutscher Naturparke e.V. ter oddelki za marketing in promocijo turizma posameznih zveznih dežel.Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije