Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Nemčija - pravljična dežela

Pričetek nove tematske kampanje Nemške turistične organizacije

Datum: sreda, 16. marec, 2016

»Narava in aktivni oddih v počitniški deželi Nemčiji«, tematska kampanja Nemške turistične organizacije (GNTB) za leto 2016, je v polnem zagonu in aktivna tudi že na spletu. V središču svetovnih tržnih in prodajnih aktivnosti Nemške turistične organizacije bo tokrat več kot 130 prečudovitih naravnih krajin Nemčije: 16 narodnih parkov, preko 100 naravnih parkov in kar 15 UNESCO-vih biosfernih rezervatov. Nemška turistična organizacija pa bo v počastitev obširne naravne raznolikosti Nemčije v fokus svoje kampanje postavila tudi 16 izbranih naravnih pokrajin, ki predstavljajo vrhunce naravnih lepot Nemčije.

Petra Hedorfer, predsednica Nemške turistične organizacije, ob začetku nove kampanje: »V preteklem letu je v Nemčijo na oddih v naravo prišlo 2,6 milijonov evropskih gostov. Poleg Avstrije in Francije se tako tudi Nemčija med Evropejci uvršča med najbolj priljubljene destinacije za dopustovanja izven prestolnic in velikih mest. Več kot tretjino nemške površine predstavljajo zaščitene naravne krajine. Tovrstno odgovorno in dosledno ravnanje z naravnim okoljem bo Nemška turistična organizacija zato to leto uporabila za trženje počitniške dežele Nemčije kot trajnostne destinacije za aktivni oddih ter za spodbujanje nemškega podeželskega turizma.«

 
Spletna kampanja »Narava in aktivni oddih v počitniški deželi Nemčiji« se bo oprla predvsem na uporabo digitalnih komunikacijskih medijev. Osnovo kampanje bo predstavljala razširjena vsebina pod tematiko »Narava« na spletni strani www.germany.travel/natur, kjer si bodo uporabniki lahko ogledali poseben interaktivni zemljevid in obsežne predstavitve raznolikih nemških krajin v različnih jezikih. Nemška turistična organizacija pa je pripravila še en dodaten in že zelo priljubljen spletni element, t.i. iskalca destinacij (www.germany.travel/enjoy), preko katerega si lahko uporabnik s pomočjo različnih filtrov na zabaven način poišče zanj najbolj zanimive naravne krajine, katere bi rad obiskal. Z iskalcem destinacije lahko uporabnik hitro odkrije svojega favorita in ga preko družbenih kanalov tudi enostavno deli s prijatelji.

Pripravljen pa je tudi že promocijski video nove kampanje, ki lepo prikazuje raznolike možnosti za nepozabno preživljanje časa v nemški naravi, ki je idealna za treking, plezanje, polete z jadralnim padalom ali zmajem, dogodivščine na vodi, opazovanje divjih živali ali sprehajanje vzdolž nemške priobale.


Trženje nemške narave bo potekalo tudi s pomočjo družbenih medijev, na katerih bodo priljubljeni blogerji in instagramerji pisali o svojih najljubših kotičkih in doživetjih. Tako bo nastalo še več nove in nadvse uporabne »user generated« vsebine oz. vsebine, ki jo ustvarijo uporabniki sami. Njihovi prispevki bodo označeni z glavnim hashtagom kampanje #EnjoyGermanNature, zbrani pa na prav posebni spletni podstrani Nemške turistične organizacije in sicer na www.german.travel/enjoygermannature.


Ključni trgi kampanje za leto 2016 bodo Nizozemska, Velika Britanija, Belgija, Švica, Francija, Italija, Španija, Avstrija, Češka, Poljska, Danska in Švedska. Za uspešno izvedbo tokratnega kampanjskega leta pa bo Nemška turistična organizacija tesno sodelovala tudi s partnerji organizacije EUROPARC Deutschland e.V. (krovnim združenjem nemških krajinskih parkov), združenjem nemških naravnih parkov Verband deutscher Naturparke e.V. ter oddelki za marketing in promocijo turizma posameznih zveznih dežel.Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije