Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
prostorcek_na soncu.jpg

Prostorček na soncu

Datum: ponedeljek, 25. februar, 2013

Smučarske kulinarične dobrote lahko uživate na koroških smučiščih vse do pozne pomladi. Nadpovprečno veliko ur sonca, optimalne snežne in vremenske razmere ter več kot 1.000 km smučarskih prog na Koroškem in vzhodnem Tirolskem je garancija, da bo sončna smuka postala pravi užitek.

Sladoled, ki ga postreže smučarski butler

V smučarskem središču Turracher Höhe ponujajo posebno storitev. Tam se smučarski butler v Mercedesovi opremi in na motornih sankah vsak dan poda na progo, da bi odraslim in otrokom brezplačno razdelil domač sladoled iz hribovske kmetije (Original Nockberge-Bergbauernhof-Eis). Nadvse slasten sladoled je specialiteta tega smučarskega središča in se pripravlja na kmetiji gospodarja Hansa Petra Huberta, edinega hribovskega kmeta avstrijske Koroške, ki se ukvarja s proizvodnjo sladoleda. www.turracherhoehe.at

Led in vročina

V času od 7. do 10. marca 2013 se bodo na avstrijskem turnirju v polu na ledu (Ice Polo Trophy) konji pognali po zaledenelem jezeru Turracher See. Vsi zainteresirani so vabljeni k spodbujanju in navijanju tekmovalcev. Vstop je prost. V času od 15. do 17. marca 2013 pa so vsi kulinarični sladokusci spomladanske smuke vabljeni na tradicionalni smučarski spomladanski safari užitkov na smučišče Turracher Höhe. Safari bo obsegal šest kulinaričnih postaj, na katerih bodo gostje razvajali z regionalnimi delikatesami.
www.turracher-hoehe.at

Smučišče namesto palm

V posladkih, izvirnih koktejlih in tematskih barih bodo vsi zimski navdušenci uživali v času od 16. marca do 07. aprila 2013 na največji sončni terasi v Alpah, na smučišču MokrineŠmohor/Nassfeld-Hermagor. V okviru legendarne prireditve »Festa de Cuba« bodo goste ogrele kubanske plesalke, vroči ritmi in Cuba libre. www.nassfeld.at

Najvišje sončne terase

Kdor obišče eno izmed koroških sončnih teras, bo navdušen nad razgledom, ki se mu odpira na južni strani
Alp. Tu pogled potuje daleč v daljavo, svobodno in odprto, preprosto proti jugu!

Ta visoka.

Od pristne panoramske sončne terase koče Duisburger Hütte na ledeniku Mölltaler Gletscher sega razgled še posebej daleč čez koroški hribovski svet. Na 2.572 višinskih metrov se skoraj dotika nebes. To je edina koča na Koroškem, ki se nahaja sredi
ledeniškega smučišča. Ledenik Mölltaler Gletscher je skoraj ves čas nad megleno mejo in ponuja čudovite sončne razglede ter skozi celo leto najboljše pogoje za zimske športnike.
www.gletscher.co.at

Ta strupena.

»Skistadl« na smučišču Mörtschach/Heiligenblut se s svojo prijetno sončno teraso nahaja na južnih pobočjih Scharecka. Pri takšni legi je na prvi pogled dokaj presenetljivo, da si je gostoljubna koča lastnika Hansa Fleißnerja pridobila vzdevek »strupena koča«. Kdor se pa nekaj časa zadržuje pri gospodarju, po domače Hansi, bo hitro razumel zakaj je temu tako: tam imajo gostje na izbiro 13 izvrstnih vrst domačega žganja iz lastne proizvodnje. Posebna specialiteta pa je žganje iz svišča, pravo zdravilo za želodec. »Je zelo grenak, in nihče ga ne bo naročil prostovoljno«, pravi gostitelj in pri tem pomežikne. Koča in terasa sta odprta od začetka decembra dalje. www.gross-glockner.at

Ta velika.

Garnitzenalm na smučišču Nassfeld/Hermagor spada med prave velikane! Ob vznožju hriba Gartnerkofel se nahaja ena izmed največjih, pristnih sončnih teras na Koroškem, ki nudi veliko prostora in kjer se gostje zelo dobro počutijo. V Albaniji rojeni gospodar Ardit Kurtaj zimsko sezono prične v začetku decembra. Spretno mu uspe harmonično povezati koroško tradicijo in internacionalnost, kar se tudi okuša. Cmokove sanje ali Penne Arrabiata sta pravo doživetje! In ponudba brezplačne izposoje ležalnikov za goste je sanjska. www.huettenguide.net/huetten/Garnitzenalm

Ta nova.

Je ena izmed najmlajših koč, ki ima kljub temu že svojo tradicijo. Kmetovalca Ilse in Peter Krenn sta želela zgraditi novo staro kočo na smučarski progi Maibrunnenabfahrt v kraju Bad Kleinkirchheim in si pred tremi leti tudi izpolnila željo. S smučmi je možen dostop naravnost do bara na prostem, kjer se vsi gosti radi zadržujejo na pristni terasi ter uživajo v svežem gorskem zraku. Koča Unterwirthütte je zgrajena na starodaven način in predstavlja sinonim za koroško udobje in kakovost. Vse, kar pride na mizo, je pridelano na domači kmetiji. Sladkosnedneži tu nedvomno pridejo na svoj račun! Ob domači koroški specialiteti Kletznnudeln, doma narejenih koroških žepkih iz testa, s cimetom, sladkorjem in stopljenim rjavim maslom, se dobesedno stopimo. www.unterwirt-bkk.at

Ta skrita.

To je eden izmed najbolj finih skritih namigov. Le nekaj metrov oddaljen od pestrega zimskega športnega užitka na smučišču Gerlitzen/Osojščica v višini alpske arene, leži hotel Sonnenhotel Zaubek. Zgodba te hiše, kjer so vsi gosti in tudi hišni ljubljenčki vseh starosti prisrčno dobrodošli, se je začela že pred 83 leti. Kdor pride, noče več zapustiti te prekrasne sončne terase na 1.500 metrih višine. Poleg idile goste magično privlači tudi nadvse slastna hišna torta, narejena po zaupnem receptu. www.sonnenhotel.com

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije