Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
prostorcek_na soncu.jpg

Prostorček na soncu

Datum: ponedeljek, 25. februar, 2013

Smučarske kulinarične dobrote lahko uživate na koroških smučiščih vse do pozne pomladi. Nadpovprečno veliko ur sonca, optimalne snežne in vremenske razmere ter več kot 1.000 km smučarskih prog na Koroškem in vzhodnem Tirolskem je garancija, da bo sončna smuka postala pravi užitek.

Sladoled, ki ga postreže smučarski butler

V smučarskem središču Turracher Höhe ponujajo posebno storitev. Tam se smučarski butler v Mercedesovi opremi in na motornih sankah vsak dan poda na progo, da bi odraslim in otrokom brezplačno razdelil domač sladoled iz hribovske kmetije (Original Nockberge-Bergbauernhof-Eis). Nadvse slasten sladoled je specialiteta tega smučarskega središča in se pripravlja na kmetiji gospodarja Hansa Petra Huberta, edinega hribovskega kmeta avstrijske Koroške, ki se ukvarja s proizvodnjo sladoleda. www.turracherhoehe.at

Led in vročina

V času od 7. do 10. marca 2013 se bodo na avstrijskem turnirju v polu na ledu (Ice Polo Trophy) konji pognali po zaledenelem jezeru Turracher See. Vsi zainteresirani so vabljeni k spodbujanju in navijanju tekmovalcev. Vstop je prost. V času od 15. do 17. marca 2013 pa so vsi kulinarični sladokusci spomladanske smuke vabljeni na tradicionalni smučarski spomladanski safari užitkov na smučišče Turracher Höhe. Safari bo obsegal šest kulinaričnih postaj, na katerih bodo gostje razvajali z regionalnimi delikatesami.
www.turracher-hoehe.at

Smučišče namesto palm

V posladkih, izvirnih koktejlih in tematskih barih bodo vsi zimski navdušenci uživali v času od 16. marca do 07. aprila 2013 na največji sončni terasi v Alpah, na smučišču MokrineŠmohor/Nassfeld-Hermagor. V okviru legendarne prireditve »Festa de Cuba« bodo goste ogrele kubanske plesalke, vroči ritmi in Cuba libre. www.nassfeld.at

Najvišje sončne terase

Kdor obišče eno izmed koroških sončnih teras, bo navdušen nad razgledom, ki se mu odpira na južni strani
Alp. Tu pogled potuje daleč v daljavo, svobodno in odprto, preprosto proti jugu!

Ta visoka.

Od pristne panoramske sončne terase koče Duisburger Hütte na ledeniku Mölltaler Gletscher sega razgled še posebej daleč čez koroški hribovski svet. Na 2.572 višinskih metrov se skoraj dotika nebes. To je edina koča na Koroškem, ki se nahaja sredi
ledeniškega smučišča. Ledenik Mölltaler Gletscher je skoraj ves čas nad megleno mejo in ponuja čudovite sončne razglede ter skozi celo leto najboljše pogoje za zimske športnike.
www.gletscher.co.at

Ta strupena.

»Skistadl« na smučišču Mörtschach/Heiligenblut se s svojo prijetno sončno teraso nahaja na južnih pobočjih Scharecka. Pri takšni legi je na prvi pogled dokaj presenetljivo, da si je gostoljubna koča lastnika Hansa Fleißnerja pridobila vzdevek »strupena koča«. Kdor se pa nekaj časa zadržuje pri gospodarju, po domače Hansi, bo hitro razumel zakaj je temu tako: tam imajo gostje na izbiro 13 izvrstnih vrst domačega žganja iz lastne proizvodnje. Posebna specialiteta pa je žganje iz svišča, pravo zdravilo za želodec. »Je zelo grenak, in nihče ga ne bo naročil prostovoljno«, pravi gostitelj in pri tem pomežikne. Koča in terasa sta odprta od začetka decembra dalje. www.gross-glockner.at

Ta velika.

Garnitzenalm na smučišču Nassfeld/Hermagor spada med prave velikane! Ob vznožju hriba Gartnerkofel se nahaja ena izmed največjih, pristnih sončnih teras na Koroškem, ki nudi veliko prostora in kjer se gostje zelo dobro počutijo. V Albaniji rojeni gospodar Ardit Kurtaj zimsko sezono prične v začetku decembra. Spretno mu uspe harmonično povezati koroško tradicijo in internacionalnost, kar se tudi okuša. Cmokove sanje ali Penne Arrabiata sta pravo doživetje! In ponudba brezplačne izposoje ležalnikov za goste je sanjska. www.huettenguide.net/huetten/Garnitzenalm

Ta nova.

Je ena izmed najmlajših koč, ki ima kljub temu že svojo tradicijo. Kmetovalca Ilse in Peter Krenn sta želela zgraditi novo staro kočo na smučarski progi Maibrunnenabfahrt v kraju Bad Kleinkirchheim in si pred tremi leti tudi izpolnila željo. S smučmi je možen dostop naravnost do bara na prostem, kjer se vsi gosti radi zadržujejo na pristni terasi ter uživajo v svežem gorskem zraku. Koča Unterwirthütte je zgrajena na starodaven način in predstavlja sinonim za koroško udobje in kakovost. Vse, kar pride na mizo, je pridelano na domači kmetiji. Sladkosnedneži tu nedvomno pridejo na svoj račun! Ob domači koroški specialiteti Kletznnudeln, doma narejenih koroških žepkih iz testa, s cimetom, sladkorjem in stopljenim rjavim maslom, se dobesedno stopimo. www.unterwirt-bkk.at

Ta skrita.

To je eden izmed najbolj finih skritih namigov. Le nekaj metrov oddaljen od pestrega zimskega športnega užitka na smučišču Gerlitzen/Osojščica v višini alpske arene, leži hotel Sonnenhotel Zaubek. Zgodba te hiše, kjer so vsi gosti in tudi hišni ljubljenčki vseh starosti prisrčno dobrodošli, se je začela že pred 83 leti. Kdor pride, noče več zapustiti te prekrasne sončne terase na 1.500 metrih višine. Poleg idile goste magično privlači tudi nadvse slastna hišna torta, narejena po zaupnem receptu. www.sonnenhotel.com

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

Mokrine vstopajo v novo smučarsko sezono

©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg
ponedeljek, 28. november 2016

110 absolutno s snegom zagotovljenih kilometrov prog, najboljši v svojem razredu na podlagi različnih ocenjevalnih portalov in vedno med TOP 10 smučišči Avstrije… Kdor se torej odpravi v Mokrine, lahko veliko pričakuje. In bo kljub temu presenečen! Prva presenečenja 'Nice Surprises' namreč goste pričakujejo že ob uradnem začetku zimske sezone 7. decembra 2016.

Z lastnim butlerjem v gore – samo na smučišču Turracher Höhe

butler_turacher
petek, 21. oktober 2016

Na Turracher Höhe se lahko zanesete na zanesljivo zasneženost, popolno pripravljene široke proge in idilično naravo z jezerom v središču pogorja Nockberge, poleg tega pa še na veliko mero kakovosti storitev, saj vas čaka lastni smučarski butler!

Družinam prijazen smučarski program na smučišču Obertauern

Obertauern_Winter_27_2.jpg
petek, 14. oktober 2016

S privlačnim celovitim paketom 'Bobbyjeva snežna pustolovščina' (Bobby's Schneeabenteuer') bo smučarskemu naraščaju na igriv in uspešen način predstavljeno smučanje in deskanje - in sicer pod karseda ugodnimi in družinam prijaznimi pogoji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije