Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
prostorcek_na soncu.jpg

Prostorček na soncu

Datum: ponedeljek, 25. februar, 2013

Smučarske kulinarične dobrote lahko uživate na koroških smučiščih vse do pozne pomladi. Nadpovprečno veliko ur sonca, optimalne snežne in vremenske razmere ter več kot 1.000 km smučarskih prog na Koroškem in vzhodnem Tirolskem je garancija, da bo sončna smuka postala pravi užitek.

Sladoled, ki ga postreže smučarski butler

V smučarskem središču Turracher Höhe ponujajo posebno storitev. Tam se smučarski butler v Mercedesovi opremi in na motornih sankah vsak dan poda na progo, da bi odraslim in otrokom brezplačno razdelil domač sladoled iz hribovske kmetije (Original Nockberge-Bergbauernhof-Eis). Nadvse slasten sladoled je specialiteta tega smučarskega središča in se pripravlja na kmetiji gospodarja Hansa Petra Huberta, edinega hribovskega kmeta avstrijske Koroške, ki se ukvarja s proizvodnjo sladoleda. www.turracherhoehe.at

Led in vročina

V času od 7. do 10. marca 2013 se bodo na avstrijskem turnirju v polu na ledu (Ice Polo Trophy) konji pognali po zaledenelem jezeru Turracher See. Vsi zainteresirani so vabljeni k spodbujanju in navijanju tekmovalcev. Vstop je prost. V času od 15. do 17. marca 2013 pa so vsi kulinarični sladokusci spomladanske smuke vabljeni na tradicionalni smučarski spomladanski safari užitkov na smučišče Turracher Höhe. Safari bo obsegal šest kulinaričnih postaj, na katerih bodo gostje razvajali z regionalnimi delikatesami.
www.turracher-hoehe.at

Smučišče namesto palm

V posladkih, izvirnih koktejlih in tematskih barih bodo vsi zimski navdušenci uživali v času od 16. marca do 07. aprila 2013 na največji sončni terasi v Alpah, na smučišču MokrineŠmohor/Nassfeld-Hermagor. V okviru legendarne prireditve »Festa de Cuba« bodo goste ogrele kubanske plesalke, vroči ritmi in Cuba libre. www.nassfeld.at

Najvišje sončne terase

Kdor obišče eno izmed koroških sončnih teras, bo navdušen nad razgledom, ki se mu odpira na južni strani
Alp. Tu pogled potuje daleč v daljavo, svobodno in odprto, preprosto proti jugu!

Ta visoka.

Od pristne panoramske sončne terase koče Duisburger Hütte na ledeniku Mölltaler Gletscher sega razgled še posebej daleč čez koroški hribovski svet. Na 2.572 višinskih metrov se skoraj dotika nebes. To je edina koča na Koroškem, ki se nahaja sredi
ledeniškega smučišča. Ledenik Mölltaler Gletscher je skoraj ves čas nad megleno mejo in ponuja čudovite sončne razglede ter skozi celo leto najboljše pogoje za zimske športnike.
www.gletscher.co.at

Ta strupena.

»Skistadl« na smučišču Mörtschach/Heiligenblut se s svojo prijetno sončno teraso nahaja na južnih pobočjih Scharecka. Pri takšni legi je na prvi pogled dokaj presenetljivo, da si je gostoljubna koča lastnika Hansa Fleißnerja pridobila vzdevek »strupena koča«. Kdor se pa nekaj časa zadržuje pri gospodarju, po domače Hansi, bo hitro razumel zakaj je temu tako: tam imajo gostje na izbiro 13 izvrstnih vrst domačega žganja iz lastne proizvodnje. Posebna specialiteta pa je žganje iz svišča, pravo zdravilo za želodec. »Je zelo grenak, in nihče ga ne bo naročil prostovoljno«, pravi gostitelj in pri tem pomežikne. Koča in terasa sta odprta od začetka decembra dalje. www.gross-glockner.at

Ta velika.

Garnitzenalm na smučišču Nassfeld/Hermagor spada med prave velikane! Ob vznožju hriba Gartnerkofel se nahaja ena izmed največjih, pristnih sončnih teras na Koroškem, ki nudi veliko prostora in kjer se gostje zelo dobro počutijo. V Albaniji rojeni gospodar Ardit Kurtaj zimsko sezono prične v začetku decembra. Spretno mu uspe harmonično povezati koroško tradicijo in internacionalnost, kar se tudi okuša. Cmokove sanje ali Penne Arrabiata sta pravo doživetje! In ponudba brezplačne izposoje ležalnikov za goste je sanjska. www.huettenguide.net/huetten/Garnitzenalm

Ta nova.

Je ena izmed najmlajših koč, ki ima kljub temu že svojo tradicijo. Kmetovalca Ilse in Peter Krenn sta želela zgraditi novo staro kočo na smučarski progi Maibrunnenabfahrt v kraju Bad Kleinkirchheim in si pred tremi leti tudi izpolnila željo. S smučmi je možen dostop naravnost do bara na prostem, kjer se vsi gosti radi zadržujejo na pristni terasi ter uživajo v svežem gorskem zraku. Koča Unterwirthütte je zgrajena na starodaven način in predstavlja sinonim za koroško udobje in kakovost. Vse, kar pride na mizo, je pridelano na domači kmetiji. Sladkosnedneži tu nedvomno pridejo na svoj račun! Ob domači koroški specialiteti Kletznnudeln, doma narejenih koroških žepkih iz testa, s cimetom, sladkorjem in stopljenim rjavim maslom, se dobesedno stopimo. www.unterwirt-bkk.at

Ta skrita.

To je eden izmed najbolj finih skritih namigov. Le nekaj metrov oddaljen od pestrega zimskega športnega užitka na smučišču Gerlitzen/Osojščica v višini alpske arene, leži hotel Sonnenhotel Zaubek. Zgodba te hiše, kjer so vsi gosti in tudi hišni ljubljenčki vseh starosti prisrčno dobrodošli, se je začela že pred 83 leti. Kdor pride, noče več zapustiti te prekrasne sončne terase na 1.500 metrih višine. Poleg idile goste magično privlači tudi nadvse slastna hišna torta, narejena po zaupnem receptu. www.sonnenhotel.com

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije