Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
ljubljana1.jpeg

Regija Osrednja Slovenija se po nastopu v Zagrebu junija skupaj predstavlja še v Sarajevu

Datum: torek, 15. maj, 2012

V teku so priprave za naslednji skupni nastop regije Osrednja Slovenija na tujih trgih, ki bo potekal 1. junija v Sarajevu, v mestnem središču pred Katedralo.

Predstavitev regije bodo po dobrih odzivih v Zagrebu tudi tokrat zaznamovali panoramski avtobus Veseli Janez, poslikan v barvah in podobah regije, nastop harmonikarskega orkestra Pustotnik in maskota Ljubljanski zmajček. Poslovni del bo v znamenju dela z organizatorji potovanj za promocijo programov spoznavanja Ljubljane, regije pa tudi Slovenije.

Regija Osrednja Slovenija ima za sabo že številne posamezne promocijske aktivnosti in dva večja skupna nastopa, ki sta potrdila, da je trženjski koncept razširitve ponudbe Ljubljane z vključevanjem odkrivanja njene razgibane okolice pravilen, a pomembni sta tudi animacija in prava energija.

Obisk na zagrebškem Trgu bana Jelačića, kjer je v okviru Dnevov slovenskega turizma 18. aprila potekala predstavitev Osrednje Slovenije, se je močno okrepil s programom glasbenega orkestra Pustotnik, ki je igral slovensko narodnozabavno glasbo in hrvaške evergreene, vzdušje na trgu pa lahko upravičeno opišemo kot fenomenalno. Ekipa regije Osrednja Slovenija je osrednji zagrebški trg držala pokonci ves dan, glasba orkestra na strehi Veselega Janeza pa je privabljala ljudi iz vseh glavnih ulic hrvaške prestolnice.

Obiskovalci so bili presenečeni nad predstavitvijo številnih manjših krajev okrog Ljubljane, ki so jih ob tej priložnosti spoznali prvič. Ljubljanski zmajček je animiral vse generacije, slovenska potica je pošla, na koncu predstavitve ob 18. uri pa so obiskovalci prejeli čebulice tulipanov iz Arboretuma Volčji potok.

RDO Osrednja Slovenija se je v Zagrebu predstavila z novo brošuro Programi izletov za skupine (ki je izšla za hrvaški in bosanski trg), namenjeno predvsem organizatorjem potovanj in izletov. Brošura vsebuje tudi cenik. Programi so zasnovani modularno oziroma tako, da lahko organizator po svoji želji sestavlja od dva- do štiridnevne (pa tudi daljše) programe, ki vključujejo Ljubljano, odkrivanje in tudi aktivno doživetje zaledja Ljubljane oziroma regije, glede na osrednjo lego in produktni koncept Ljubljane kot mesta za odkrivanje Slovenije pa lahko vključujejo tudi izlete po Sloveniji.

Organizatorji potovanj oziroma izletov so pozdravili razširjeno ponudbo Ljubljane, po predstavitvi pa so se javili tudi posamezniki, vodniki in organizatorji, ki sprejemajo tuje goste in bi jih v Zagrebu radi zadržali nekoliko dlje. V programih regije Osrednja Slovenija so uvideli možnost ponudbe dodatnih enodnevnih izletov iz Zagreba v Slovenijo oziroma v regijo Osrednja Slovenija.

Tako se odpira nova ciljna publika – gostje, ki bivajo na Hrvaškem in bi lahko prišli za kakšen dan tudi v Slovenijo. Z razširjeno ponudbo je mogoče njihov obisk podaljšati oziroma enodnevni izlet obogatiti, na primer s čajem pri grofu Blagaju, z obiskom Županove jame namesto Postojnske jame, animiranim ogledom gradu Bogenšperk, obiskom Velike planine, cistercijanskega samostana Stična z delavnico kaligrafije … Ta koncept dela z organizatorji potovanj in izletov se bo nadaljeval tudi na drugih tujih trgih, junija že v Sarajevu.

 

Vir: www.visitljubljana.si

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije