Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
ljubljana1.jpeg

Regija Osrednja Slovenija se po nastopu v Zagrebu junija skupaj predstavlja še v Sarajevu

Datum: torek, 15. maj, 2012

V teku so priprave za naslednji skupni nastop regije Osrednja Slovenija na tujih trgih, ki bo potekal 1. junija v Sarajevu, v mestnem središču pred Katedralo.

Predstavitev regije bodo po dobrih odzivih v Zagrebu tudi tokrat zaznamovali panoramski avtobus Veseli Janez, poslikan v barvah in podobah regije, nastop harmonikarskega orkestra Pustotnik in maskota Ljubljanski zmajček. Poslovni del bo v znamenju dela z organizatorji potovanj za promocijo programov spoznavanja Ljubljane, regije pa tudi Slovenije.

Regija Osrednja Slovenija ima za sabo že številne posamezne promocijske aktivnosti in dva večja skupna nastopa, ki sta potrdila, da je trženjski koncept razširitve ponudbe Ljubljane z vključevanjem odkrivanja njene razgibane okolice pravilen, a pomembni sta tudi animacija in prava energija.

Obisk na zagrebškem Trgu bana Jelačića, kjer je v okviru Dnevov slovenskega turizma 18. aprila potekala predstavitev Osrednje Slovenije, se je močno okrepil s programom glasbenega orkestra Pustotnik, ki je igral slovensko narodnozabavno glasbo in hrvaške evergreene, vzdušje na trgu pa lahko upravičeno opišemo kot fenomenalno. Ekipa regije Osrednja Slovenija je osrednji zagrebški trg držala pokonci ves dan, glasba orkestra na strehi Veselega Janeza pa je privabljala ljudi iz vseh glavnih ulic hrvaške prestolnice.

Obiskovalci so bili presenečeni nad predstavitvijo številnih manjših krajev okrog Ljubljane, ki so jih ob tej priložnosti spoznali prvič. Ljubljanski zmajček je animiral vse generacije, slovenska potica je pošla, na koncu predstavitve ob 18. uri pa so obiskovalci prejeli čebulice tulipanov iz Arboretuma Volčji potok.

RDO Osrednja Slovenija se je v Zagrebu predstavila z novo brošuro Programi izletov za skupine (ki je izšla za hrvaški in bosanski trg), namenjeno predvsem organizatorjem potovanj in izletov. Brošura vsebuje tudi cenik. Programi so zasnovani modularno oziroma tako, da lahko organizator po svoji želji sestavlja od dva- do štiridnevne (pa tudi daljše) programe, ki vključujejo Ljubljano, odkrivanje in tudi aktivno doživetje zaledja Ljubljane oziroma regije, glede na osrednjo lego in produktni koncept Ljubljane kot mesta za odkrivanje Slovenije pa lahko vključujejo tudi izlete po Sloveniji.

Organizatorji potovanj oziroma izletov so pozdravili razširjeno ponudbo Ljubljane, po predstavitvi pa so se javili tudi posamezniki, vodniki in organizatorji, ki sprejemajo tuje goste in bi jih v Zagrebu radi zadržali nekoliko dlje. V programih regije Osrednja Slovenija so uvideli možnost ponudbe dodatnih enodnevnih izletov iz Zagreba v Slovenijo oziroma v regijo Osrednja Slovenija.

Tako se odpira nova ciljna publika – gostje, ki bivajo na Hrvaškem in bi lahko prišli za kakšen dan tudi v Slovenijo. Z razširjeno ponudbo je mogoče njihov obisk podaljšati oziroma enodnevni izlet obogatiti, na primer s čajem pri grofu Blagaju, z obiskom Županove jame namesto Postojnske jame, animiranim ogledom gradu Bogenšperk, obiskom Velike planine, cistercijanskega samostana Stična z delavnico kaligrafije … Ta koncept dela z organizatorji potovanj in izletov se bo nadaljeval tudi na drugih tujih trgih, junija že v Sarajevu.

 

Vir: www.visitljubljana.si

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije