Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
hrvaski_turizem.jpg

Slovenci lani na Hrvaškem ustvarili nekaj manj kot 8 milijonov nočitev

Datum: torek, 13. januar, 2015

Konec preteklega tedna so predstavniki hrvaškega turizma na novinarski konferenci predstavili rezultate turističnega leta 2014. Hrvaško je lani obiskalo rekordno število turistov.

Lani je Hrvaško obiskalo nekaj več kot 13 milijonov turistov, kar je 5,2 odstotka več kot leta 2013. Skupno je bilo ustvarjenih 73,6 milijona nočitev oz. 2,2 odstotka več leto prej.

Tuji turisti so ustvarili 11,7 milijonov prihodov, kar je za 5,2 odstotka več kot leta 2013, ter 67 milijonov prenočitev oziroma za 2,2 odstotka več kot leto prej. Domači hrvaški turisti so ustvarili za odstotek več prihodov ter za 0,6 odstotkov več prenočitev.

Najpomembnejša emitivna tržišča hrvaškega turizma v letu 2014 so bila: Nemčija, Slovenija, Avstrija, Češka, Italija, Poljska, Slovaška, Nizozemska, Velika Britanija in Madžarska.

Nemški turisti so na hrvaškem v letu 2014 ustvarili 15,7 milijona nočitev, kar predstavlja 21 odstotni delež vseh ustvarjenih nočitev. Sledili so slovenski turisti z nekaj manj kot osem milijonov nočitev, kar je dva odstotka več kot predlani. Nočitve slovenskih turistov so lani k vsem turističnim nočitvam na Hrvaškem prispevale nekaj manj kot 11odstoten delež.

Hrvaški minister za turizem Darko Lorencin je na novinarski konferenci v Splitu izpostavil, da so posebej veseli dobrih rezultatov izven glavne poletne sezone, saj je to eden osrednjih ciljev hrvaške turistične strategije. Decembra lani se je namreč število turistov v medletni primerjavi povečalo za 16 odstotkov na nekaj manj kot 155.000, ti pa so ustvarili za osem odstotkov več ali 390.000 nočitev.

Minister je napovedal, da namerava letos Hrvaška v turizem vložiti 483 milijonov evrov. Javni sektor bo investiral 191 milijonov evrov, hotelska podjetja pa 292 milijonov evrov.

Več informacij >>

 

Vir: TTA

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije