Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
golf.JPG

Slovenija je 'GREEN' Europe – predstavitev Slovenskih golfskih igrišč v Londonu

Datum: ponedeljek, 11. april, 2011
Pisarna Slovenske turistične organizacije v okviru Veleposlaništva v Londonu in Gospodarsko interesno združenje golfskih igrišč Slovenije (GIZ GIS) sta v sodelovanju z medijsko hišo Travmedia pripravila uspešno predstavitev Slovenije in slovenskih golfskih igrišč skupini okrog 200 izbranih novinarjev in medijskih delavcev v turizmu iz Velike Britanije.

V torek, 5. aprila 2011, je v kultnem kabaret baru The Bathhouse v predelu London City potekal medijski dogodek pod okriljem medijska hiša Travmedia, kjer smo izbranim predstavnikom medijev in turizma predstavili Slovenijo s poudarkom na slovenskih destinacijah, ki ponujajo golf. Skupina Travmedia podobne dogodke organizira enkrat mesečno ter na njih vedno privabi izredno veliko število ljudi iz turističnega novinarstva, PR-ja ter turistične industrije. Za partnerja dogodka (v tem primeru Slovenija) so tovrstni dogodki stroškovno in organizacijsko najlažja pot, da pride v stik s ključnimi potencialnimi medijskimi partnerji ter turističnimi novinarji.

Slovenija se je tokrat predstavila kot centralno-evropska zelena (green) destinacija, ki v svoji raznovrstnosti nudi tudi odlične pogoje za golf turizem. Predstavili smo se kot 'Green' Evrope – torej kot del Evrope, ki nudi številne priložnosti za golf, Slovenija pa lahko predstavlja »zaključno zelenico«, do katere golf turist mora priti.

Slovenska golf igrišča so pod okriljem Gospodarsko interesnega združenja golfskih igrišč Slovenije predstavila svoj nov promocijski film ter novo brošuro golfskih igrišč v angleškem jeziku, ki je bila med gosti pozitivno sprejeta. Poudariti velja, da večina gostujočih sploh še ni obiskala Slovenije, bili pa so pozitivno presenečeni nad raznolikostjo ponudbe destinacije ter možnostjo igranja golfa praktično v celotni državi. Slovenija se je znova pokazala kot nekakšen skriti zaklad za britanskega turista.

Britansko emitivno tržišče neprestano išče nove možnosti za širitev na nove trge. Ob dejstvu, da so nekatere oddaljene tradicionalne golf destinacije trenutno na udaru razmer v svetu (politična nestabilnost severne Afrike, naravne katastrofe v Pacifiku, nesigurnost letalskega prometa) je možnost sveže in še neraziskane golfske destinacija v osrednji Evrope zelo zanimiva. Kako močan in pomemben je segment golfa in golf turizma na britanskem trgu pove tudi dejstvo, da je v Veliki Britaniji (po podatkih BBC-ja) več kot tri milijone igralcev golfa, ki večinoma pripadajo srednjemu sloju – le ta pa si letno v povprečju privošči več kot dva oddiha izven Britanskega otočja. 

Dogodek je bil dogodek uvodni korak za predstavitev Slovenije kot golfske in obenem priložnost za navezovanje novih stikov. V nadaljnju pa bo potrebno začrtati ustrezno marketinško-prodajno strategijo, s katero bomo  plemenitili podobo Slovenije kot golf destinacije ter predvsem pridobili ključne partnerje iz turistične industrije.

Fotografija: Slovenska ekipa pred The Bathhouse v centru Londona Foto: A. Fevžer, 2011

 

Vir: TTA

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije