Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Slovenija – najbližja sredozemska destinacija za Bavarsko

Datum: petek, 24. februar, 2012

V sredo se je v Münchnu odprl osrednji turistični sejem na Bavarskem f.re.e 2012. Letošnja država partnerica je Slovenija, ki se predstavlja kot bližnja zelena destinacija za aktivne počitnice. Glavni poudarek letošnje predstavitve je povabilo Bavarcem na slovensko obalo, v Piran in Portorož.

To sporočilo je bilo jasno podano vsem obiskovalcem, ki so na sejem prispeli v času otvoritve, saj je že na vhodih na sejmišče slikovni poudarek na Piranu, Portorožu in ostalih znamenitostih Slovenske Istre, kot sta Lipica in Postojnska jama. Sejem so otvorili bavarski predstavniki in slovenska delegacija, uvodni nagovor pa so imeli dr. Reinhard Pfeiffer, direktor münchenskega sejmišča, Marko Vrevc, generalni konzul RS na Bavarskem in v Baden-Württembergu, ter Majda Rozina Dolenc, direktorica predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Nemčiji. Župan Pirana, Peter Bossman, direktor Turizma Portorož, Jadran Furlanič in ostali člani slovenske delegacije so prerezali otvoritveni trak sejma. Otvoritveni obhod sejmišča se je zaključil na slovenski stojnici, kjer je kulinarični sprejem izvedla kulinarična ekipa Hotelov LifeClass iz Portoroža.

Med 15. in 16. uro je potekala novinarska konferenca, ki se je je udeležilo več kot 50 predstavnikov medijev. Po uvodnem nagovoru generalnega konzula Vrevca je rezultate in usmeritve slovenskega turizma predstavila mag. Maja Pak, direktorica STO, ključne aktivnosti na nemškem trgu pa Majda Rozina Dolenc, direktorica predstavništva STO v Nemčiji. Janez Jager, izvršni direktor marketinga in prodaje v Hotelih LifeClass, je predstavil Portorož s Slovensko Istro ter tržno-komunikacijske aktivnosti, ki jih destinacija izvaja v Nemčiji.

V večernih urah je bil v hotelu Bayerischer Hof izveden sprejem za partnerje slovenskega turizma, kjer so se kulinarično in glasbeno predstavili prisotni partnerji Portoroža, Pirana in Slovenske Istre. Za glasbeni program je skrbela skupina Vruja.

Včeraj se je nadaljeval predstavitveni program na slovenski stojnici in na tematskih ter medijskih odrih, zvečer pa je v prostorih BMW Welt Doppelkegel potekala gala prireditev, na kateri na kateri je bilo 130 udeležencev. Večer je glasbeno popestrila Alenka Godec, celotno gastronomsko pogostitev pa je izvedel Portorož.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije