Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
ift.jpg

Slovenija se bo predstavila na sejmu IFT Beograd

Datum: četrtek, 17. februar, 2011
Naslednji teden, od 24. do 27. februarja 2011, bo v Beogradu potekal največji turistični sejem v Srbiji.

Slovenija postaja na srbskem trgu vse bolj priljubljena destinacija, saj vsako leto beležimo večji porast nočitev s strani srbskih gostov (2009: 131.177 nočitev, 2010: 188.475 nočitev).

Slovenija se bo predstavila v hali 1, na stojnici št. 1403. Nosilno temo bo prevzela LTO Prlekija Ljutomer. Na slovenski stojnici se bo predstavilo 27 slovenskih podjetij: Terme Čatež, Terme Krka, LTO Prlekija Jeruzalem, Turizem Ljubljana, Adria Airways, Terme SPA Rogaška, Cruise & Ferry Center, Turizem Kras, LTO – Zavod za turizem občine Kranjska Gora, Terme Dobrna, Smaragdna pot, Terme Olimia, Sportina turizem Bled, Bernardin Group, Zavod za turizem Maribor, Kobilarna Lipica, Hit Alpinea, Thermana Laško, Zlatorog Turizem, Turistično združenje Portorož, g.i.z., Vabo – Turistični center Kope, Lifeclass Hotels & Spa, Sava TMC – Sava Hotels & Resorts, LTO Bohinj, Sportur Slovenj Gradec, RRA Posavje, Kempinski Palace Portorož.

Na stojnici bo obiskovalce zabavala 3-članka skupina mladih glasbenikov iz skupine Aufbiks.

Tudi letošnje leto bomo v sklopu sejma IFT Beograd organizirali slovenski večer za poslovne partnerje in novinarje, ki se bo v četrtek, 24. februarja 2011 na splavu na reki Savi.

V letu 2010 se je na sejmu IFT Beograd na 28.000 m2 razstavne površine predstavilo 830 razstavljavcev iz 38 držav. Sejem pa je obiskalo 52.516 obiskovalcev. Za leto 2011 pričakujejo povečanje števila razstavljavcev in obiskovalcev, zato so razstavno površino povečali na 23.600 m2.

 

Vir: TTA

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije