Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
slovenia.png

Slovenija se na sejmu Vakantiebeurs v Utrechtu predstavlja kot država partnerica

Datum: ponedeljek, 10. januar, 2011
Slovenija in slovenski turizem se bosta na sejmu Vakantiebeurs 2011 Utrecht na Nizozemskem med 11. in 16. januarjem predstavila kot partnerja tega pomembnega turističnega sejma.

Rdeča nit predstavitve slovenskega turizma na 120 m 2 veliki stojnici bo predstavitev slovenske destinacije odličnosti 2010, reke Kolpe. Predstavniki lanske EDEN destinacije so za obiskovalce sejma v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo (STO) pripravili pester program animacije na stojnici, v okviru slovenskega večera in v okviru drugih dogodkov, kjer se bo slovenski turizem predstavil obiskovalcem tega pomembnega  sejma.

V okviru predstavitve na sejmu bo potekalo tudi več spremljajočih dogodkov. Novinarska konferenca bo potekala v torek, 11. januarja ob 15.00 uri. Predstavnike medijev bo pozdravil veleposlanik RS Slovenije na Nizozemskem, Leon Marc. Na novinarski konferenci bodo STO in slovenska destinacija odličnosti leta 2010 – Reka Kolpa novinarjem predstavili turistično ponudbo naše dežele s poudarkom na trajnostnem oz. zelenem razvoju turizma. Predstavnik slovenske nacionalne letalske družbe Adria Airways na Nizozemskem, Bertrand van den Broeck bo predstavil pomen vsakodnevne letalske povezave med Ljubljano in Amsterdamom ter Ljubljano in Brusljem.

V sredo, 12. januarja ob 18.30 uri bo STO v sodelovanju s predstavniki jugo-vzhodne Slovenije za novinarje in turistične agencije ter organizatorje potovanj pripravila posebni večerni dogodek I FEEL SLOVENIA z izbrano slovensko kulinariko in glasbo iz jugovzhodne Slovenije. Široki ciljni javnosti se bo slovenski turizem predstavil v četrtek, 13. januarja med 11. in 12. uro, ko bo ob vhodu na sejmišče izvedena nagradna igra. Vse dni sejma bo na posebnem odru v dopoldanskem in popoldanskem času potekala posebna predstavitev Slovenije.

Sejem Vakantiebeurs, največji sejem v državah Benelux, je od leta 1970 stičišče celotnega turistične dogajanja na Nizozemskem, ki se v zadnjih letih vedno bolj usmerja in specializira. Lansko leto je sejem obiskalo 120.000 obiskovalcev poslovne in splošne javnosti.

Za nizozemske turiste je značilno, da radi raziskujejo Slovenijo z lastnim avtomobilom (individualne touring počitnice) in so na svojih počitnicah aktivni (kolesarjenje in pohodništvo).

 

Vir: STO

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije