Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
slovenia.png

Slovenija se predstavlja Bavarskem

Datum: sreda, 23. februar, 2011
Danes, 23. februarja 2011, v Münchnu odpira vrata največji sejem za oddih, rekreacijo in potovanja - f.re.e. Slovenija se bo na sejmu predstavila kot bližnja zelena alpsko-mediteranska destinacija s kakovostno turistično ponudbo s poudarkom na možnostih za preživljanje aktivnih počitnic.

Sejem f.re.e, še vedno poznan tudi po prejšnjem nazivu - CBR, je najvidnejši turistični sejem za splošne javnosti na Bavarskem in vsako leto pomeni najavo turistične sezone in aktualnih trendov.

Slovenska turistična organizacija se bo s partnerji slovenskega turizma letos ponovno predstavila na skupni, 105m2 veliki stojnici v hali A 5. Zastopana bo raznolikost slovenske turistične ponudbe, največ zanimanja pa bo po pričakovanjih za pohodništvo, kolesarjenje, aktivnosti na vodah, za obalo, kulturo v Ljubljani in Mariboru ter za vinske ceste.

Nastop na sejmu f.re.e v Münchnu je hkrati le eden v vrsti sejemskih nastopov Slovenije v Nemčiji v začetku leta, saj se je STO v sodelovanju s slovenskim turističnim gospodarstvom v Nemčiji letos predstavila v januarju tudi na največjem turističnem sejmu v Baden-Wuertembergu, CMT 2011 v Stuttgartu, zagotovila turistično promocijo na devetdnevnem sejmu Grüne Woche v Berlinu, v mesecu februarju pa se je Slovenija kot destinacija aktivnih počitnic predstavila tudi na sejmu v Karlsruhe.

Medtem ko bo sejem f.re.e v Münchnu trajal do vključno nedelje, 27. februarja, pa STO že čaka nov, med sejmi v začetku leta največji izziv – nastop na Borzi ITB, ki bo v Berlinu potekala od 9. do 13. marca letos.

V okviru borze ITB 2011 se bo Slovenija predstavila kot država, ki letos proslavlja 20-letnico samostojnosti, a ima hkrati kakovostno kulturno ponudbo, pri čemer najavlja Maribor – kulturno prestolnico Evrope 2012.

STO za predstavitev v Berlinu napoveduje nekaj osvežitev. Poleg novinarske konference, ki bo potekala že prvi dan sejma, 9. marca popoldne in se je bo udeležila tudi ministrica RS za gospodarstvo, mag. Darja Radič, bo isti večer za partnerje Slovenije v klubu Quasimodo v bližini Ku'damma potekal večer slovenske glasbe. Glasbeni kabaret program bodo v okviru projekta Sounds of Slovenia pripravili in izvedli Janez Dovč, Boštjan Gombač in Maja Pihler – Bilbi, nekaj novinarjev pa se bo ta večer udeležilo predstave Tomaža in Livije Pandur v Berlinski državni operi.

 

STO

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije