Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Obertauern

Smučajte "čisto zgoraj", smučajte v Obertauernu

Datum: sobota, 23. oktober, 2010

Obertauern z geslom »ganz oben – čisto zgoraj« letos vabi vse ljubitelje zimskih športov. Smučišče je oddaljeno le uro in pol iz Ljubljane ter tako primerno tudi za dnevno smuko.

V Obertauern, ki je pred tremi leti praznoval 100 letnico smučanja in je znan kot smučišče na katerem je zagotovljenega največ naravnega snega, je zima že prišla, saj je tam trenutno do 20 cm snega, zimska sezona pa se bo začela že 18. novembra z znamenitimi A-PRE-SKI zabavami.


Obertauern velja za izredno veliko smučarsko središče v deželi Salzburg, v središču Avstrije. Primerno je tako za družine, kot tudi posameznike, ki si poleg smuke zaželijo dobre zabave. Smučarske naprave in proge so razporejene v krogu tako, da je smučišče z lahkoto dostopno z različnih smeri. Smučišče razpolaga s pestro izbiro nastanitvenih kapacitet, vse od apartmajev do ho telov različnih zvezdic ter domovi primernimi za tečajnike, skupine, šole.  Ponaša se s čudovitimi progami vseh težavnostnih stopenj, imajo pa tudi drugo najbolj strmo progo v Evropi. Slovenci smo znani po tem, da želimo vsak smučarski dan kar najbolje izkoristiti, zato smo najpogosteje nastanjeni direktno na smučišču, da se iz hotela ali apartmaja lahko že poženemo po belih strminah.

Svojo ponudbo stalno dopolnjujejo z raznimi dodatnimi aktivnostmi, med katerimi so najbolj priljubljene sankanje, pasja vprega s sanmi, v zadnjem času pa tudi kajtanje. Prav tako na svoj račun pridejo vsi ljubitelji turne smuke, saj je tam dovoljena, priporočajo pa, da si najamete svojega vodnika oziroma inštruktorja. V približno 25 hotelih so na voljo različne velneške storitve, bazeni, savne za sprostitev, za zabavo pa je poskrbljeno ob večerih v mnogih udobnih kočah.
 
V velikonočnem času bo družine z otroki do 15 let  velikonočni zajec "Bobby" presenetil s prav posebno in edinstveno ponudbo.  Nočitev z dodatnimi ležišči v sobi staršev, 6 dnevna smučarska vozovnica in 6 dnevni smučarski tečaj vključno z izposojo opreme za cel teden za otroke do 6 let bo na voljo za 129 €  na otroka, za otroke od 7 do 15 leta pa 199 € (brez nastanitve). Vrhunec Bobbyjeve snežne pustolovščine pa bo največje iskanje velikonočnega pirha v snegu s številnimi super nagradami za otroke.

 
In še pomembna informacija - napovedujejo, da se cene smučarskih vozovnic se ne bodo podražile, kot se tudi niso v prejšnji sezoni, predprodaja se prične novembra, na voljo pa so dve urna, dnevna ter večdnevne vozovnice. V redni prodaji boste za celodnevno vozovnico odšteli 38 €, otroci 19 €.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije