Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
steiermark.jpg

Smučarske proge že vabijo

Datum: torek, 22. november, 2011
Seveda Štajerci že nestrpno odštevajo tedne in mesece do začetka Svetovnega prvenstva v alpskem smučanju 2013 v Schladmingu. Vse do takrat pa svoje goste vabijo, da pridno nabirajo kondicijo na smučarskih in tekaških progah, se sproščajo v centrih dobrega počutja in se razvajajo z odlično kulinarično ponudbo. V prihajajoči zimi bo tako vsak dopustnik ponovno lahko našel nekaj zase.

Začetek sezone

25.11.11 - Smučarska otvoritev na Reiteralmu, www.ski-reiteralm.at
25.-26.11.11 - Otvoritev turnega smučanja na ledeniku Dachstein www.ramsau.com
26.11.11 - Začetek sezone v Tauplitzu, www.dietauplitz.com
1.-4.12.11 - Otvoritev tekaške sezone v Ramsauu na Dachsteinu Z Aloisom Stadloberjem in Markusom Gandlerjem. www.ramsau.com
2.12.11 - Začetek sezone na Riesneralmu www.riesneralm.at in v Kreischbergu www.kreischberg.at
2.-4.12.11 - Nočni smučarski festival v Schladmingu: Wolfgang Ambros v Kongresni dvorani Schladming 2. decembra, Natalia Kills, Thirty seconds to Mars in Marlon Roudette 3. decembra na Planaiu, www.schladming.at
2.-4.12.11 - Smučarska otvoritev na Hauser Kaiblingu, www.hauser-kaibling.at
3.-4.12.2011 - Festival juh na Turrachu, www.turrach.at
4.-11.12.2011 - Zimska otvoritev na Planneralmu, www.planneralm.at
8.-11.12.11 - Snežni praznik na Reiteralmu, www.ski-reiteralm.at
8.-11.12.11 - Začetek sezone s snežnim metežem v Lachtalu, www.lachtal.at
8.-11.12.11 - Začetek sezone na Galsterbergu, www.galsterberg.at
8.-11.12.11 - Načrtovani začetek sezone na Mariazeller Bürgeralpe, www.mariazell-buergeralpe.at
10.12.2011- Smučarska otvoritev na Stuhlecku, uradna smučarska otvoritev s smučarskim tekmovanjem zvezd in šov predstavami. www.stuhleck.at
20.12.2011 - Začetek sezone na Frauenalpe pri Murauu, www.frauenalpe.eu

Več informacij: www.steiermark.com

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije