Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
steiermark.jpg

Smučarske proge že vabijo

Datum: torek, 22. november, 2011
Seveda Štajerci že nestrpno odštevajo tedne in mesece do začetka Svetovnega prvenstva v alpskem smučanju 2013 v Schladmingu. Vse do takrat pa svoje goste vabijo, da pridno nabirajo kondicijo na smučarskih in tekaških progah, se sproščajo v centrih dobrega počutja in se razvajajo z odlično kulinarično ponudbo. V prihajajoči zimi bo tako vsak dopustnik ponovno lahko našel nekaj zase.

Začetek sezone

25.11.11 - Smučarska otvoritev na Reiteralmu, www.ski-reiteralm.at
25.-26.11.11 - Otvoritev turnega smučanja na ledeniku Dachstein www.ramsau.com
26.11.11 - Začetek sezone v Tauplitzu, www.dietauplitz.com
1.-4.12.11 - Otvoritev tekaške sezone v Ramsauu na Dachsteinu Z Aloisom Stadloberjem in Markusom Gandlerjem. www.ramsau.com
2.12.11 - Začetek sezone na Riesneralmu www.riesneralm.at in v Kreischbergu www.kreischberg.at
2.-4.12.11 - Nočni smučarski festival v Schladmingu: Wolfgang Ambros v Kongresni dvorani Schladming 2. decembra, Natalia Kills, Thirty seconds to Mars in Marlon Roudette 3. decembra na Planaiu, www.schladming.at
2.-4.12.11 - Smučarska otvoritev na Hauser Kaiblingu, www.hauser-kaibling.at
3.-4.12.2011 - Festival juh na Turrachu, www.turrach.at
4.-11.12.2011 - Zimska otvoritev na Planneralmu, www.planneralm.at
8.-11.12.11 - Snežni praznik na Reiteralmu, www.ski-reiteralm.at
8.-11.12.11 - Začetek sezone s snežnim metežem v Lachtalu, www.lachtal.at
8.-11.12.11 - Začetek sezone na Galsterbergu, www.galsterberg.at
8.-11.12.11 - Načrtovani začetek sezone na Mariazeller Bürgeralpe, www.mariazell-buergeralpe.at
10.12.2011- Smučarska otvoritev na Stuhlecku, uradna smučarska otvoritev s smučarskim tekmovanjem zvezd in šov predstavami. www.stuhleck.at
20.12.2011 - Začetek sezone na Frauenalpe pri Murauu, www.frauenalpe.eu

Več informacij: www.steiermark.com

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije