Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino

„Söhne Mannheims“ bodo nastopili na prireditvi „autosymphonic“

Datum: ponedeljek, 21. marec, 2011
Svetovna premiera tako imenovanega koncerta avtomobilskega orkestra „autosymphonic“ – simfonije avtomobilov, orkestra in zbora, združene v eno – pripravlja še en vrhunec: svetovno znana glasbena skupina „Söhne Mannheims“ bo skupaj s simfoničnim orkestrom ter vokalno skupino Südwestrundfunk (SWR) nastopila na multimedijskem dogodku v okviru praznovanja 125. obletnice izuma avtomobila. Prireditev se bo odvijala 10. septembra 2011 in predstavlja vrhunec ter hkrati tudi zaključek sklopa prireditev “Avtomobilsko poletje 2011”, ki bodo potekale v deželi Baden-Württemberg. Vstopnice so v predprodaji že od 23. oktobra 2010 dalje.

Ko se bo oder na mestnem trgu Friedrichsplatz vse okoli vodnega stolpa 10. septembra 2011 prelevil v gigantsko koncertno areno, bodo odmevali značilni toni glasbene skupine „Söhne Mannheims“. Večerni spektakel se bo pričel z nastopom šestih pevcev pop skupine, med njimi bo tudi najbolj znani Xavier Naidoo, ki bodo zapeli njihove uspešnice.  Rodile so se tudi že prve zamisli, kako skupino vključiti v sam avtomobilski simfonični spektakel „autosymphonic“, ki jih organizatorji že intenzivneje razvijajo. „V trenutku smo bili navdušeni nad idejo, da bi skupaj z avtomobili ustvarjali glasbo, prevzela nas je tudi sama razsežnost projekta“, je dejal Michael Herberger, glasbeni vodja skupine „Söhne Mannheims“. Poleg tega je glasbena skupina, ustanovljena leta 1995 v Mannheimu, tesno navezana na svoje rojstno mesto. „Mannheim ima neverjeten kreativni potencial in ravno ‚autosymphonic’ je odlična priložnost, da se ta potencial tudi pokaže ‚Autosymphonic’ je v veliko pogledih edinstven dogodek – od ideje do usklajevanja nastopajočih pa vse do vključevanja avtomobilov.  Ta veliki spektakel bo uprizorjen samo na ta večer, na tem mestu.“

Na koncertu bo 120 šolarjev in šolark iz Mannheima na avtomobile igralo kot na instrumente.

Benzov patentni avtomobil  zvezda svetovnega avtomobilskega simfoničnega spektakla „autosymphonic“

Mannheim, 28. januar 2011. 29. januarja 1886 je Carl Benz patentiral svoj prvi avtomobil Benz Patent-Motorwagen Nummer 1. Septembra 2011 bo ta prvi izumljen avtomobil nase ponovno povlekel marsikateri pogled, saj bo na koncertnem spektaklu  avtomobilskega orkestra „autosymphonic“, s katerim bo mesto Mannheim obeležilo 125. obletnico rojstva prvega avtomobila, ponovno zaživel v vsem svojem sijaju.

Ko se bo 10. septembra 2011 okoli vodnega stolpa v Mannheimu predstavil avtomobilski simfonični orkester „autosymphonic“, bo odzvanjal tudi edinstven zvok prvega Benzovega avtomobila Benz Patent-Motorwagen Nummer 1. Skupaj z okoli 80 od njegovih 20 naslednikov, med drugim tudi s traktorjem  John Deere iz leta 1936, z Audijem 80 Coupé, letnik 1965, in Masseratijem, letnik 2008, bo sestavljal ekipo avtomobilskega simfoničnega orkestra.

Das Auto ist Mannheimer!

Z uprizoritvijo premiere avtomobilskega orkestra „autosymphonic“ bo mesto Mannheim kot rojstno mesto avtomobila počastilo svojega izumitelja. V Mannheimu je Carl Benz namreč izdelal  in predstavil svoj izum, senzacijo 19. stoletja. Uprizoritev predstavlja vrhunec in hkrati tudi zaključek sklopa prireditev „Avtomobilsko poletje 2011“, s katerimi je dežela Baden-Württemberg obeležila 125. jubilej avtomobila.

Komponist želi združiti melodije avtomobile, inštrumentov in vokalistov. »Z autosymphonicom želim ustvariti popolnoma novo zvrst simfonije in poslušalce navdušiti nad inovativno, še ne definirano obliko glasbene estetike in zabavno-kulturne dogodke«.

Več informacij:

www.autosymphonic.de

Nakup kart za Autosymphonic

Osnovna stran: https://www.autosymphonic.de/tickets

www.eventim.de

www.Rhein-Neckar-Ticket.de

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije