Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Dolina St. Jakob

St. Jakob, idilična tirolska vasica, kjer sta v mesecu aprilu združeni zima in pomlad

Datum: ponedeljek, 11. april, 2011

Idilična vasica St. Jakob, ki leži na avstrijskem tirolskem, v turistični regiji Defereggental je že od nekdaj priljubljena zimska destinacija mnogim slovenskim smučarjem, ki se tja vračajo iz leta v leto. Nekateri že več kot 20 let! Vasica, ki premore približno toliko turističnih postelj, kot ima prebivalcev, ohranja tradicionalno podobo in ponudbo. Posuta je s tipičnimi gorskimi hišicami, katere so urejene v prijetne apartmaje, gostišča ali hotele, kjer nudijo izbrane tirolske tradicionalne jedi. Na vsakem koraku je čutiti gostoljubje domačinov, saj se dobro zavedajo kako pomembno je, da se turisti vedno počutijo dobrodošle.

Kraj, kjer sta zima in pomlad združeni v eno:

krpljanjeHoja s "krpljami" okrog jezera v narodnem parku Visoke Ture/Hohe TauernV zimski turistični sezoni se tam odvija pravi smučarski vrvež, saj je St. Jakob priljubljena zimska destinacija številnih družin. Popolnoma drugačno podobo  pa daje St. Jakob v mesecu aprilu. Smuka je na nadmorski višini od 1400 do 2525 metrov še vendno  izredno prijetna in  kakovostna, saj vas tudi v tem času tam pričaka 52 kilometrov s soncem obsijanih, zasneženih in vrhunsko urejenih smučarskih prog. Prav tako na svoj račun pridejo ljubitelji teka na smučeh ter turne smuke. V celotni dolini Defereggental je tekačem skupno na voljo okoli 70 kilometrov pripravljenih prog tako za rekreativce kot profesionalce. Med najlepše sodita osvetljena tekaška proga v St. Jakobu in sončna proga skozi St. Veit. Tukaj se lahko udeležite tudi, v zadnjih letih vse bolj priljubljene, „hoje s krpljami“. Skozi zasneženo zimsko pokrajino Narodnega parka Visoke Ture/Hohe Tauern se boste podali v spremstvu gozdnega čuvaja.

V St. Jakobu se bo tudi velikonočni zajec podal na smuči: Zahvaljujoč višinski legi smučišča je zagotovljena kakovostna smuka vse do 30. 4. , prav tako je poskrbljeno za nizke cene. Smučarska vozovnica za male dirkače do šest let je na voljo brezplačno, za mlade do 18 let pa velja otroška tarifa.

Po prijetni dopoldanski smuki (ali za vse tiste, ki jim zimski športi niso ravno najljubši) vas v dolini pričakajo zelena pobočja posuta s tisoči cvetovi belega in vijoličnega žafrana ter z mnogimi pohodniškimi in sprehajalnimi turami.

Vrhunska tirolska kulinarika in velneški užitki

Po aktivno preživetem dnevu v St. Jakobu, pa naj bo to na smučeh ali v hribih, za prijeten in nepozaben zaključek dneva poskrbi izbrana  kulinarična in velneška ponudba. Sporthotel Jesacherhof, ki leži neposredno ob vznožju smučišča nudi sprostitev v prijetno ogretem notranjem bazenu, zelilščni, parni ali finski savni ter vrhunsko restavracijo tako z izbrano ponudbo za zahtevnejše goste kot ohranjeno tirolsko gostilniško ponudbo. S St. Jakoba vsekakor ne smete oditi ne da bi okusili žlinkrofe, različne cmoke, jabolčni zavitek z vanilijevo kremo, carski praženec  ter razne jagnječje in divjačinske jedi s katerimi vam postrežejo celo v številnih udobnih smučarskih kočah.

 

Več informacij:

www.defereggental.com

www.stjakob-ski.at

 

Foto: Tina Hižar in Michaela Haberl Houska

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije