Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
steiermark.JPG

Štajerska v zimi 12/13

Zima svetovnih prvakov!

Datum: ponedeljek, 19. november, 2012

Le nekaj več kot 100 dni je do začetka Svetovnega prvenstva v alpskem smučanju 2013 v Schladmingu, ki predstavlja nesporni športni vrhunec letošnje zimske sezone. Prihajajoči tedni pa napetega pričakovanja, novosti in čudovitega dopusta na snegu ne obljubljajo le v Schladmingu. Tudi na drugih smučiščih avstrijske Štajerske goste čaka nadvse bogata ponudba.

Za aktivne in lačne snega

Dopust svetovnih prvakov v Schladmingu in njegovi okolici

FIS svetovno prvenstvo v alpskem smučanju 2013

Schladming/Štajerska

V času od 4. do 17. februarja 2013 bo v Schladmingu približno 350.000 gostov doživelo napete smučarske tekme v 11 disciplinah z več kot 650 atleti iz 70 držav in tako prisostvovalo temu največjemu športnemu dogodku na avstrijskem Štajerskem. Vrhunsko pripravljenih smučišč pa ne bo okusilo le 33 nosilcev medalj, temveč bodo lahko v času svetovnega prvenstva tudi gostje (tako s športne kot tudi kulinarične plati) doživeli večino od 232 kilometrov najbolje pripravljenih prog in številnih smučarskih koč. Schladming je pridobil mednarodno prepoznavnost v času prvega svetovnega prvenstva leta 1982; drugo svetovno prvenstvo bo sedaj pokazalo, kako odlično se je ta smučarski kraj razvil in s kako visoko smučarsko zmogljivostjo razpolaga.

Novosti, ki ne bodo v korist le svetovnim prvakom:

Planet Planai: zgradba dolinske postaje s ponudbo‚ vse na enem mestu’. Na osrednji lokaciji bo gostu na voljo vrhunska celostna ponudba za smučarski dopust, od smučarskih šol, izposoje opreme, prodaje smučarskih vozovnic do športne trgovine s smučarskim depojem. Med svetovnim prvenstvom bosta v ‚Planetu Planai’ potekala tako otvoritvena zabava kot tudi podelitev odličij športnikom.

Ciljna arena svetovnega prvenstva: s parkirnimi hišami (300 parkirnih mest), vratci za zmagovalce in novo tribuno za 30.000 gledalcev.

Novi hoteli in vas s kočami: Dva nova hotela – Hotel Planai in Falkensteinerjev hotel – v Schladming prinašata 210 dodatnih sob. 250 dodatnih sob bo na voljo tudi v vasici smučarskih koč nad žičnico Golden Jet. Poleg tega se je tudi hotel Arx Genusshotel**** – Rohrmoos iz penziona preoblikoval v hotel s štirimi zvezdicami in ‚vas v mestu’, vasico s kočami pri restavraciji Talbachschenke, razširil v naselje z apartmaji in brunaricami.

Več novosti: Vlaganja v žičniške naprave (npr. žičnica Mitterhausbahn, vzpenjača Stadionexpress), v snežno zagotovljenost, novo razsvetljavo, nov kongresni center Schladming (tiskovno središče za SP), v izgradnjo železniške postaje Schladming, cest, mostov ….

In kaj pričakuje goste? Večina prog bo med svetovnim prvenstvom odprtih za smučanje, adaptacija športne infrastrukture je skorajda že v celoti končana, zvončki v obliki srca, ki služijo kot simbol za svetovno prvenstvo, že povsod odzvanjajo, na glavnem trgu Hauptplatz v Schladmingu pa bo Štajerska vas omogočila doživetje cele avstrijske Štajerske.

Svetovnemu prvenstvu pa bodo dodale glamur tudi številne nastopajoče mednarodno priznane zvezde. Potrjen je že nastop ameriškega super zvezdnika Kevina Costnerja kot glasbenika z njegovo glasbeno skupino. Seveda pa na avstrijskem Štajerskem računajo tudi na obisk rojaka Arnolda Schwarzeneggerja.w

www.schladming2013.at; www.schladming-dachstein.at

Kratek dopust med svetovnim prvenstvom

1 x nočitev z zajtrkom v regiji vključno z enodnevno vstopnico za tekmo po vaši izbiri od 119 € na osebo v dvoposteljni sobi. www.steiermark-touristik.at


Začetek sezone

  • 23. do 24. 11. 2012

Skitouren – smučarska otvoritev na ledeniku Dachstein www.ramsau.com

  • 30. 11. 2012

Smučarska otvoritev na smučišču Planai: SWEDISH HOUSE MAFIA – trije vrhunski didžeji bodo 30. novembra 2012 nastopili na smučarski otvoritvi v Planaiu v okviru svoje svetovne poslovilne turneje z naslovom ‚ONE LAST TOUR’. www.schladming.at

  • 1. 12. 2012

Tekaška otvoritev Hohentauern OD žensk ZA ženske www.schilanglauf-hohentauern.at

  • 1.do 9. 12. 2012

Festival juh, otvoritev užitkov, Turracher Höhe www.turracherhoehe.at

  • 6.do 9. 12. 2012

Tekaška otvoritev v Ramsauu, Ramsau am Dachstein
S pomembnimi športniki, kot so Alois Stadlober, Christian Hoffmann, Maria Theurl-Walcher ali Roswitha Steiner-Stadlober. www.ramsau.com

  • 7. do 9. 12. 2012

Smučarska otvoritev na smučišču Hauser Kaibling www.hauser-kaibling.at
Snežni festival na Reiteralmu www.ski-reiteralm.at

  • 14. 12. 2012

Smučarska otvoritev na smučišču Stuhleck, uradna smučarska otvoritev z zvezdniškimi smučarji www.stuhleck.at

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije