Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
steiermark.JPG

Štajerska v zimi 12/13

Zima svetovnih prvakov!

Datum: ponedeljek, 19. november, 2012

Le nekaj več kot 100 dni je do začetka Svetovnega prvenstva v alpskem smučanju 2013 v Schladmingu, ki predstavlja nesporni športni vrhunec letošnje zimske sezone. Prihajajoči tedni pa napetega pričakovanja, novosti in čudovitega dopusta na snegu ne obljubljajo le v Schladmingu. Tudi na drugih smučiščih avstrijske Štajerske goste čaka nadvse bogata ponudba.

Za aktivne in lačne snega

Dopust svetovnih prvakov v Schladmingu in njegovi okolici

FIS svetovno prvenstvo v alpskem smučanju 2013

Schladming/Štajerska

V času od 4. do 17. februarja 2013 bo v Schladmingu približno 350.000 gostov doživelo napete smučarske tekme v 11 disciplinah z več kot 650 atleti iz 70 držav in tako prisostvovalo temu največjemu športnemu dogodku na avstrijskem Štajerskem. Vrhunsko pripravljenih smučišč pa ne bo okusilo le 33 nosilcev medalj, temveč bodo lahko v času svetovnega prvenstva tudi gostje (tako s športne kot tudi kulinarične plati) doživeli večino od 232 kilometrov najbolje pripravljenih prog in številnih smučarskih koč. Schladming je pridobil mednarodno prepoznavnost v času prvega svetovnega prvenstva leta 1982; drugo svetovno prvenstvo bo sedaj pokazalo, kako odlično se je ta smučarski kraj razvil in s kako visoko smučarsko zmogljivostjo razpolaga.

Novosti, ki ne bodo v korist le svetovnim prvakom:

Planet Planai: zgradba dolinske postaje s ponudbo‚ vse na enem mestu’. Na osrednji lokaciji bo gostu na voljo vrhunska celostna ponudba za smučarski dopust, od smučarskih šol, izposoje opreme, prodaje smučarskih vozovnic do športne trgovine s smučarskim depojem. Med svetovnim prvenstvom bosta v ‚Planetu Planai’ potekala tako otvoritvena zabava kot tudi podelitev odličij športnikom.

Ciljna arena svetovnega prvenstva: s parkirnimi hišami (300 parkirnih mest), vratci za zmagovalce in novo tribuno za 30.000 gledalcev.

Novi hoteli in vas s kočami: Dva nova hotela – Hotel Planai in Falkensteinerjev hotel – v Schladming prinašata 210 dodatnih sob. 250 dodatnih sob bo na voljo tudi v vasici smučarskih koč nad žičnico Golden Jet. Poleg tega se je tudi hotel Arx Genusshotel**** – Rohrmoos iz penziona preoblikoval v hotel s štirimi zvezdicami in ‚vas v mestu’, vasico s kočami pri restavraciji Talbachschenke, razširil v naselje z apartmaji in brunaricami.

Več novosti: Vlaganja v žičniške naprave (npr. žičnica Mitterhausbahn, vzpenjača Stadionexpress), v snežno zagotovljenost, novo razsvetljavo, nov kongresni center Schladming (tiskovno središče za SP), v izgradnjo železniške postaje Schladming, cest, mostov ….

In kaj pričakuje goste? Večina prog bo med svetovnim prvenstvom odprtih za smučanje, adaptacija športne infrastrukture je skorajda že v celoti končana, zvončki v obliki srca, ki služijo kot simbol za svetovno prvenstvo, že povsod odzvanjajo, na glavnem trgu Hauptplatz v Schladmingu pa bo Štajerska vas omogočila doživetje cele avstrijske Štajerske.

Svetovnemu prvenstvu pa bodo dodale glamur tudi številne nastopajoče mednarodno priznane zvezde. Potrjen je že nastop ameriškega super zvezdnika Kevina Costnerja kot glasbenika z njegovo glasbeno skupino. Seveda pa na avstrijskem Štajerskem računajo tudi na obisk rojaka Arnolda Schwarzeneggerja.w

www.schladming2013.at; www.schladming-dachstein.at

Kratek dopust med svetovnim prvenstvom

1 x nočitev z zajtrkom v regiji vključno z enodnevno vstopnico za tekmo po vaši izbiri od 119 € na osebo v dvoposteljni sobi. www.steiermark-touristik.at


Začetek sezone

  • 23. do 24. 11. 2012

Skitouren – smučarska otvoritev na ledeniku Dachstein www.ramsau.com

  • 30. 11. 2012

Smučarska otvoritev na smučišču Planai: SWEDISH HOUSE MAFIA – trije vrhunski didžeji bodo 30. novembra 2012 nastopili na smučarski otvoritvi v Planaiu v okviru svoje svetovne poslovilne turneje z naslovom ‚ONE LAST TOUR’. www.schladming.at

  • 1. 12. 2012

Tekaška otvoritev Hohentauern OD žensk ZA ženske www.schilanglauf-hohentauern.at

  • 1.do 9. 12. 2012

Festival juh, otvoritev užitkov, Turracher Höhe www.turracherhoehe.at

  • 6.do 9. 12. 2012

Tekaška otvoritev v Ramsauu, Ramsau am Dachstein
S pomembnimi športniki, kot so Alois Stadlober, Christian Hoffmann, Maria Theurl-Walcher ali Roswitha Steiner-Stadlober. www.ramsau.com

  • 7. do 9. 12. 2012

Smučarska otvoritev na smučišču Hauser Kaibling www.hauser-kaibling.at
Snežni festival na Reiteralmu www.ski-reiteralm.at

  • 14. 12. 2012

Smučarska otvoritev na smučišču Stuhleck, uradna smučarska otvoritev z zvezdniškimi smučarji www.stuhleck.at

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

Mokrine vstopajo v novo smučarsko sezono

©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg
ponedeljek, 28. november 2016

110 absolutno s snegom zagotovljenih kilometrov prog, najboljši v svojem razredu na podlagi različnih ocenjevalnih portalov in vedno med TOP 10 smučišči Avstrije… Kdor se torej odpravi v Mokrine, lahko veliko pričakuje. In bo kljub temu presenečen! Prva presenečenja 'Nice Surprises' namreč goste pričakujejo že ob uradnem začetku zimske sezone 7. decembra 2016.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije