Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Zana Marijan

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Datum: ponedeljek, 27. januar, 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Žana Marijan vodenje ekipe za mandatno obdobje 2020-2023 prevzema od Jana Ciglenečkega, ki konec leta odhaja v pokoj. Jan je predstavništvo STO v Avstriji vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994. V vseh letih je skupaj s Slovensko turistično organizacijo ustvarjal izjemne zgodbe, uspešno sodeloval z avstrijskimi mediji in organizatorji potovanj in s tem pomembno prispeval k ugledu in priljubljenosti Slovenije v Avstriji. "Iskreno srečen sem, da sem kariero lahko posvetil turizmu, ki me je skozi vsa leta navduševal in izpolnjeval. V turizmu sem spoznal številne iskreno srčne ljudi in veseli me, da bom z njimi ostal povezan tudi v prihodnje," je ob upokojitvi povedal.

Žana Marijan, nova vodja predstavništva STO v Avstriji, je skozi desetletno delo na predstavništvu Slovenske turistične organizacije v Avstriji, ki jo je vodila skozi vse faze delovanja, pridobila dragocene izkušnje in kontakte. V zadnjih letih je intenzivno izvajala predvsem aktivnosti povezane z odnosi z avstrijsko javnostjo in marketingom, pa tudi organizacijo dogodkov, sejmov, roadshowov in workshopov. Z bogatimi izkušnjami želi v vlogi predstavnice STO v Avstriji prispevati k še vidnejši prepoznavnosti slovenskega turizma na avstrijskem trgu in dvigu ciljnem nagovarjanju avstrijskih gostov z višjo potrošnjo.

Ob tem je Žana Marijan povedala: »Prepričana sem, da gre STO s svojo strategijo v pravo smer in da je to tudi edino pravilno pozicioniranje slovenskega turizma v Avstriji, zato sem močno motivirana in želim v vlogi predstavnice STO v Avstriji utrditi podobo Slovenije kot zelene, butične destinacije primerne za 5 zvezdnična doživetja. Aktivnosti na avstrijskem tržišču želim v sodelovanju s partnerji z gospodarskega področja usmerjati v pridobitev večjega števila avstrijskih gostov, ki so za novo razumevanje luksuza pripravljeni plačati več.«

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Letalska družba Air France bo letošnje poletje povezovala skoraj 200 destinacij

letalo.jpg
četrtek, 19. avgust 2021

V poletni sezoni bo Air France povezal skoraj 200 destinacij po svetu, od tega več kot 110 destinacij v Franciji, Evropi in Severni Afriki. 

Iberia z ljubljanskega letališča v Madrid

Letalo
četrtek, 5. avgust 2021

Mreža letov z ljubljanskega letališča je bogatejša za novo letalsko povezavo. 2. avgusta je neposredne lete v Madrid vzpostavil španski prevoznik Iberia. Lete v temperamentno špansko prestolnico bo ponujal v avgustu.

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije