Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Zana Marijan

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Datum: ponedeljek, 27. januar, 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Žana Marijan vodenje ekipe za mandatno obdobje 2020-2023 prevzema od Jana Ciglenečkega, ki konec leta odhaja v pokoj. Jan je predstavništvo STO v Avstriji vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994. V vseh letih je skupaj s Slovensko turistično organizacijo ustvarjal izjemne zgodbe, uspešno sodeloval z avstrijskimi mediji in organizatorji potovanj in s tem pomembno prispeval k ugledu in priljubljenosti Slovenije v Avstriji. "Iskreno srečen sem, da sem kariero lahko posvetil turizmu, ki me je skozi vsa leta navduševal in izpolnjeval. V turizmu sem spoznal številne iskreno srčne ljudi in veseli me, da bom z njimi ostal povezan tudi v prihodnje," je ob upokojitvi povedal.

Žana Marijan, nova vodja predstavništva STO v Avstriji, je skozi desetletno delo na predstavništvu Slovenske turistične organizacije v Avstriji, ki jo je vodila skozi vse faze delovanja, pridobila dragocene izkušnje in kontakte. V zadnjih letih je intenzivno izvajala predvsem aktivnosti povezane z odnosi z avstrijsko javnostjo in marketingom, pa tudi organizacijo dogodkov, sejmov, roadshowov in workshopov. Z bogatimi izkušnjami želi v vlogi predstavnice STO v Avstriji prispevati k še vidnejši prepoznavnosti slovenskega turizma na avstrijskem trgu in dvigu ciljnem nagovarjanju avstrijskih gostov z višjo potrošnjo.

Ob tem je Žana Marijan povedala: »Prepričana sem, da gre STO s svojo strategijo v pravo smer in da je to tudi edino pravilno pozicioniranje slovenskega turizma v Avstriji, zato sem močno motivirana in želim v vlogi predstavnice STO v Avstriji utrditi podobo Slovenije kot zelene, butične destinacije primerne za 5 zvezdnična doživetja. Aktivnosti na avstrijskem tržišču želim v sodelovanju s partnerji z gospodarskega področja usmerjati v pridobitev večjega števila avstrijskih gostov, ki so za novo razumevanje luksuza pripravljeni plačati več.«

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije