Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
3084-3.jpg

Tradicija in najmodernejši užitek ob vožnji v Nemčiji - deželi jeklenih konjičkov

Datum: ponedeljek, 21. marec, 2011
Eleganca, moč, zanesljivost in vse to zmeraj na najvišjem in najbolj naprednem tehnološkem nivoju – zato avtomobili »made in Germany« uživajo sloves po vsem svetu. Leta 2011 Nemčija praznuje 125 let avtomobila in v tem sklopu se bodo širom po Nemčiji odvijali številni dogodki. Vrhunec dogajanja v jubilejnem letu pripravlja dežela Baden-Württemberg, ki ponuja kar 40 muzejev na temo avtomobila in tehnike.

Muzeji avtomobila

Carl Friedrich Benz velja za izumitelja avtomobila, zato je obisk muzeja avtomobilov Mercedes Benz v Stuttgartu za vse ljubitelje jeklenih konjičkov neizogiben. Razstavni eksponati in osupljivi razstavni prostori so prava paša za oči. Med ogledom obiskovalci spoznavajo mit Mercedesa in zgodovino znamke. Obiskovalci si lahko ogledajo prvi patent modela Motorwagen, sofisticiran motor za Formulo 1 in najnovejše tehnične mojstrovine in vse to v originalni izvedbi. Tematski svet »Collection« prikazuje gospodarska vozila in posebne izvedbe, kot je »Papamobil« pa vse do nekdanjih starih mestnih kočij.

Pregled in več informacij o muzejih na temo avtomobila najdete na spletni strani: www.germany.travel.

Z nagrado odlikovana arhitektura novega muzeja BMW v Münchnu nakazuje na dinamiko in elegantne linije prestižnih avtomobilov, kjer futuristične steklene palače  prikazujejo 25 različnih tematskih področij 90-letne zgodovine obrata Bayerische Motorwerke (BMW) – Bavarske tovarne motorjev. Ob ogledu 120 avtomobilov se obiskovalci seznanijo z zanimivostmi o dizajnu, znanimi serijami, z motornim športom in z vizijami prihodnosti.

Tematski park »Autostadt« znamke Volkswagen v Wolfsburgu je muzej in park doživetij v enem. V CarDesign Studio lahko vsak zriše osnutek svojega sanjskega avta, kdor pa si želi virtualno ali v resnici preizkusiti svoje vozniške sposobnosti, se lahko poda na izziv v disciplini parkur na zunanjih in notranjih površinah. ZeitHaus (časovna hiša) pripoveduje o zgodovini avtomobilov in prikazuje priljubljene klasike ter aktualne modele.

Letos park doživetij praznuje svojo 10. obletnico – z okoli 2 milijoni obiskovalcev na leto in s skupno več kot 20 milijonov gostov od ustanovitve avtomobilistično mesto velja za eno najbolj priljubljenih kulturnih in turističnih destinacij Nemčije.

Atrakcije tematskega parka

Več informacij o dogodkih v Baden Württembergu najdete na strani: www.automobilsommer2011.de.

Tematski park obiskovalce popelje v nov svet avtomobilov, kjer si lahko ogledajo razvoj tehnike in dizajna in doživijo vizijo svetovnega koncerna ter skladnost delovanja. Na novo zgrajeni most nad osrednjim delom parka goste vodi od središča  Wolfsburga do železniške postaje vlakov ICE direktno do trga, do velike sprejemne dvorane v KonzernForum. Tukaj se začne pot skozi tematski park – z vodičem ali posamično. Od tukaj je tudi le nekaj metrov do KonzernWelt, kjer si družine lahko ogledajo raznovrstne uprizoritve, ter do trgovine Shop Metropol kot tudi do posameznih atrakcij, obratov ter kinodvoran.

V vrhu najboljših proizvajalcev avtomobilov na svetu si je svoje mesto že zdavnaj zagotovil tudi Audi. V muzeju Audi-Museum-Mobile v Ingolstadtu se obiskovalci podajo na multimedijsko in interaktivno spoznavanje zgodovine in prihodnosti koncerna. Najpomembnejši avtomodeli in motorna kolesa iz zadnjih 100 let veličastno lebdijo na paternostru  skozi vse štiri razstavne površine.

Sanje na štirih kolesih, ki so postale resničnost: to je Porsche. Muzej znamke Porsche so ustanovili v Stuttgartu leta 2009. V stavbi z drznimi linijami zbirka več kot 80 modelov dokazuje, da je težko nehati občudovati prečudovite, temperamentne jeklene konjičke s tako močjo. Obiskovalci se ne morejo upreti čaru avtomobilističnih legend, kot je Porsche 365 pa vse do redkih primerov iz motociklizma.

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije