Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
stuttgart.png

Tradicionalni nemški punč in slastne snežne kroglice praznično obarvane Nemčije

Datum: četrtek, 18. december, 2014

Ker počitniška dežela Nemčija obiskovalce vsako leto pozdravlja z resnično najlepšimi in najrazličnejšimi božičnimi sejmi, vam jih predstavljamo še nekaj.

Spoznajte božično pravljico ob Renu, se odpravite na praznični potep po Mainzu, Rothenburgu ob der Tauber ali Stuttgartu ter doživite pravo božično vzdušje v Spodnji Saški, npr. Hannovru ali čudovitem UNESCO-vem Goslarju.

© in.Stuttgart

In še nasvet, da vam bo ob sprehajanju med adventnimi nemškimi stojnicami malce bolj toplo - poskusite tradicionalni nemški božični punč Feuerzangenbowle.


Tradicionalni advent v Stuttgartu

Čudovita božična drevesca in skrbno okrašene božične stojnice polne kandiranega sadja in praženih mandljev, ki dišijo daleč naokrog, s slastnimi medenjaki in kuhanim vinom, ročno izdelanimi lesenimi spominki, svetlečimi okraski in pisanimi darilci, ki kar vabijo k božičnim nakupovanjem – bogati adventni sejem v središču Stuttgarta ne sodi le med najlepše in največje sejme Nemčije, temveč celotne Evrope.


Božični potep po Spodnji Saški

Zimska idila, božična drevesca, praznična razsvetljava in vonj po sladkih dobrotah s pravljičnim ali srednjeveškim pridihom – ob obisku slikovitih božičnih sejmov v zvezni deželi Niedersachsen (slo. Spodnja Saška) bodo obiskovalci vseh starosti prišli na svoj račun. Začnite vaš božični potep v Hannovru, nadaljujte pa v Goslarju (nemškem biseru UNESCO-ve svetovne dediščine), hanzeatskem mestecu Lüneburg ali v znamenitem Celleju.

» Priporočamo pa tudi božični Rammelsberg


Božična pravljica ob Renu

Le eno uro stran od Frankfurta leži slikoviti Rüdesheim , prikupno vinsko mestece s pečatom UNESCO-ve svetovne dediščine v nemški zvezni deželi Hessen, od koder se odpira znamenita romantična dolina reke Ren. Stari okoliški gradovi in utrdbe, romantična srednjeveška mesteca, širne vinske gorice in strma skalnata pobočja v to edinstveno kulturno krajino skozi celo leto privabljajo številne turiste iz vsega sveta.

» Rüdesheim pa je najlepši prav v predbožičnem času


Adventni Rothenburg ob der Tauber

Vonj po sveže praženih oreščkih in kuhanem vinu, praznične pesmi in kopica ročno izdelanih darilc - božični sejem Reiterlesmarkt v Rothenburgu ob der Tauber , najlepše ohranjenem mestecu iz srednjega veka vzdolž priljubljene nemške Romantične ceste , bo obiskovalce to leto navduševal vse do 23.12.2014. Čudoviti božični sejem z več kot 500-letno tradicijo vsako leto znova adventni čas v mestecu spremeni v pravo zimsko pravljico.

» Srednjeveški biser Rothenburg ob der Tauber


Med stojnicami Mainza

En lepših božičnih sejmov v počitniški deželi Nemčiji je tudi božični sejem v Mainzu , nemški prestolnici vina in mestu Johannesa Gutenberga , izumitelja tiska s premičnimi črkami. Z dolgoletno tradicijo - sejem namreč poteka vsako leto že od 1788 - bo z božičnimi vtisi sejem pred zgodovinsko stolnico Martinsdom, ki je bila zgrajena pred več kot 1000 leti, tokrat navduševal vse do 23. decembra.

» Božični Mainz


Prireditve v prihajajočih mesecih

1. Koncert pihalnega orkestra v Rothenburgu (20.12.2014)
Prepustite se čudovitim božičnim melodijam pihalnega orkestra na glavnem trgu Reiterlesmarkt v Rothenburgu ob der Tauber . Božično-novoletni čas je v priljubljenem srednjeveškem mestecu čas veselja in užitkov, zato si ob vašem obisku vsekakor ne pozabite privoščiti tudi tradicionalnih snežnih kroglic (nem. "Schneeball").

2. ABBA GOLD The Concert Show v Mainzu (27.12.2014)
Ne zamudite najboljših hitov kultne švedske pop skupine na koncertu ABBA GOLD The Concert Show v prireditvenih prostorih rezidence Kurfürstliches Schloss v Mainzu , ki bo organiziran v obeležitev 40. obletnice njihove znamenite pesmi Waterloo.

3. Silvestrska vožnja z ladjico po Renu (31.12.2014)
Zapeljite se z ladjo iz Rüdesheima po romantičnem Renu na najdaljšo noč v letu in uživajte v gala večerji s petimi hodi. Za zabavo bo poskrbljeno z živo glasbo in prijetnim novoletnim programom, pisani ognjemet pa si boste iz palube lahko ogledali pri Mainzu.

4. Silvestrski koncert z orglami v Rothenburgu (31.12.2014 ob 22. uri)
Sprehodite se po srednjeveškem Rothenburgu ob der Tauber mimo mestnega vodnjaka do cerkve Svetega Jakoba, kjer bodo na najdaljšo noč odmevale čudovite melodije orgel. Nadaljujte do rotovža in se povzpnite na sam vrh stolpa mestne hiše, od koder boste deležni najlepših pogledov na praznični Reiterlesmarkt .

5. Božični cirkus v Stuttgartu (do 6.1.2015)
Vse do 6. januarja lahko v Stuttgartu obiščete Veliki božični cirkus z mednarodno priznanimi nastopajočimi in spektakularnimi akrobatskimi točkami. Nastopajoči vas bodo navdušili z nepozabnimi in dih jemajočimi triki, slogan letošnjega cirkuškega dogajanja pa je "Napetost, akrobacije, senzacije in lepota".

6. Filmwinter v Stuttgartu (15. do 18.1.2015)
Zimski festival kratkega filma in intermedialnih del Filmwinter v Stuttgartu predstavlja najpomembnejši festival eksperimentalnega filma v južnonemškem prostoru in sodi med internacionalno najbolj priznane prireditve s področja medijske umetnosti.

7. Zimski božični sejem v Autostadt Wolfsburg (do 25.1.2015)
Autostadt Wolfsburg v predprazničnem času vabi na Zimski božični sejem , praznične dobrote, predstave na ledu in aktivno preživljanje prazničnega časa z vso družino.

8. Zimski živalski vrt v Hannovru (do 16.2.2015)
Praznično odet živalski vrt v Hannovru bo tudi to zimo obiskovalcem ponudil veliko zabavnih prazničnih aktivnosti - poleg čarobnih božičnih stojnic vam nudi zimski živalski vrt vse do sredine februarja tudi drsanje, sankanje, otroški vrtiljak in kegljanje na ledu.

9. Spoznavanje Mainza na segwayih (celo leto)
Odpravite se na ogled mestnih znamenitosti Mainza na malce drugačen način - s priljubljenimi segwayi. Odpeljite se do trga Liebfrauenplatz, občudujte prekrasno stolnico Martinsdom in uživajte ob vožnji vzdolž rečne brežine čudovitega Rena. Po dve in pol uri dolgem vodenju na segwayih pa se odpravite še v muzej Johannesa Gutenberga, izumitelja tiska s premičnimi črkami.

10. Romantični izlet okoli Rüdesheima (celo leto)
Spoznajte pokrajino okoli Rüdesheima in se odpravite na celodnevni romantični izlet . Znamenita dolina romantičnega Rena vas pričakuje s pravljičnimi gradovi in čudovitimi panoramskimi razgledi. Povzpnite se z gondolo na vrh gričevja in se s sedežnico zapeljite do nemškega mesta rdečega vina Assmannshausen. Za konec pa si pokrajino oglejte še iz palube.

 

Kontakt

Nemška turistična organizacija - DZT

El. pošta: maja.horvat@germany.travel


Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije