Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
stuttgart.png

Tradicionalni nemški punč in slastne snežne kroglice praznično obarvane Nemčije

Datum: četrtek, 18. december, 2014

Ker počitniška dežela Nemčija obiskovalce vsako leto pozdravlja z resnično najlepšimi in najrazličnejšimi božičnimi sejmi, vam jih predstavljamo še nekaj.

Spoznajte božično pravljico ob Renu, se odpravite na praznični potep po Mainzu, Rothenburgu ob der Tauber ali Stuttgartu ter doživite pravo božično vzdušje v Spodnji Saški, npr. Hannovru ali čudovitem UNESCO-vem Goslarju.

© in.Stuttgart

In še nasvet, da vam bo ob sprehajanju med adventnimi nemškimi stojnicami malce bolj toplo - poskusite tradicionalni nemški božični punč Feuerzangenbowle.


Tradicionalni advent v Stuttgartu

Čudovita božična drevesca in skrbno okrašene božične stojnice polne kandiranega sadja in praženih mandljev, ki dišijo daleč naokrog, s slastnimi medenjaki in kuhanim vinom, ročno izdelanimi lesenimi spominki, svetlečimi okraski in pisanimi darilci, ki kar vabijo k božičnim nakupovanjem – bogati adventni sejem v središču Stuttgarta ne sodi le med najlepše in največje sejme Nemčije, temveč celotne Evrope.


Božični potep po Spodnji Saški

Zimska idila, božična drevesca, praznična razsvetljava in vonj po sladkih dobrotah s pravljičnim ali srednjeveškim pridihom – ob obisku slikovitih božičnih sejmov v zvezni deželi Niedersachsen (slo. Spodnja Saška) bodo obiskovalci vseh starosti prišli na svoj račun. Začnite vaš božični potep v Hannovru, nadaljujte pa v Goslarju (nemškem biseru UNESCO-ve svetovne dediščine), hanzeatskem mestecu Lüneburg ali v znamenitem Celleju.

» Priporočamo pa tudi božični Rammelsberg


Božična pravljica ob Renu

Le eno uro stran od Frankfurta leži slikoviti Rüdesheim , prikupno vinsko mestece s pečatom UNESCO-ve svetovne dediščine v nemški zvezni deželi Hessen, od koder se odpira znamenita romantična dolina reke Ren. Stari okoliški gradovi in utrdbe, romantična srednjeveška mesteca, širne vinske gorice in strma skalnata pobočja v to edinstveno kulturno krajino skozi celo leto privabljajo številne turiste iz vsega sveta.

» Rüdesheim pa je najlepši prav v predbožičnem času


Adventni Rothenburg ob der Tauber

Vonj po sveže praženih oreščkih in kuhanem vinu, praznične pesmi in kopica ročno izdelanih darilc - božični sejem Reiterlesmarkt v Rothenburgu ob der Tauber , najlepše ohranjenem mestecu iz srednjega veka vzdolž priljubljene nemške Romantične ceste , bo obiskovalce to leto navduševal vse do 23.12.2014. Čudoviti božični sejem z več kot 500-letno tradicijo vsako leto znova adventni čas v mestecu spremeni v pravo zimsko pravljico.

» Srednjeveški biser Rothenburg ob der Tauber


Med stojnicami Mainza

En lepših božičnih sejmov v počitniški deželi Nemčiji je tudi božični sejem v Mainzu , nemški prestolnici vina in mestu Johannesa Gutenberga , izumitelja tiska s premičnimi črkami. Z dolgoletno tradicijo - sejem namreč poteka vsako leto že od 1788 - bo z božičnimi vtisi sejem pred zgodovinsko stolnico Martinsdom, ki je bila zgrajena pred več kot 1000 leti, tokrat navduševal vse do 23. decembra.

» Božični Mainz


Prireditve v prihajajočih mesecih

1. Koncert pihalnega orkestra v Rothenburgu (20.12.2014)
Prepustite se čudovitim božičnim melodijam pihalnega orkestra na glavnem trgu Reiterlesmarkt v Rothenburgu ob der Tauber . Božično-novoletni čas je v priljubljenem srednjeveškem mestecu čas veselja in užitkov, zato si ob vašem obisku vsekakor ne pozabite privoščiti tudi tradicionalnih snežnih kroglic (nem. "Schneeball").

2. ABBA GOLD The Concert Show v Mainzu (27.12.2014)
Ne zamudite najboljših hitov kultne švedske pop skupine na koncertu ABBA GOLD The Concert Show v prireditvenih prostorih rezidence Kurfürstliches Schloss v Mainzu , ki bo organiziran v obeležitev 40. obletnice njihove znamenite pesmi Waterloo.

3. Silvestrska vožnja z ladjico po Renu (31.12.2014)
Zapeljite se z ladjo iz Rüdesheima po romantičnem Renu na najdaljšo noč v letu in uživajte v gala večerji s petimi hodi. Za zabavo bo poskrbljeno z živo glasbo in prijetnim novoletnim programom, pisani ognjemet pa si boste iz palube lahko ogledali pri Mainzu.

4. Silvestrski koncert z orglami v Rothenburgu (31.12.2014 ob 22. uri)
Sprehodite se po srednjeveškem Rothenburgu ob der Tauber mimo mestnega vodnjaka do cerkve Svetega Jakoba, kjer bodo na najdaljšo noč odmevale čudovite melodije orgel. Nadaljujte do rotovža in se povzpnite na sam vrh stolpa mestne hiše, od koder boste deležni najlepših pogledov na praznični Reiterlesmarkt .

5. Božični cirkus v Stuttgartu (do 6.1.2015)
Vse do 6. januarja lahko v Stuttgartu obiščete Veliki božični cirkus z mednarodno priznanimi nastopajočimi in spektakularnimi akrobatskimi točkami. Nastopajoči vas bodo navdušili z nepozabnimi in dih jemajočimi triki, slogan letošnjega cirkuškega dogajanja pa je "Napetost, akrobacije, senzacije in lepota".

6. Filmwinter v Stuttgartu (15. do 18.1.2015)
Zimski festival kratkega filma in intermedialnih del Filmwinter v Stuttgartu predstavlja najpomembnejši festival eksperimentalnega filma v južnonemškem prostoru in sodi med internacionalno najbolj priznane prireditve s področja medijske umetnosti.

7. Zimski božični sejem v Autostadt Wolfsburg (do 25.1.2015)
Autostadt Wolfsburg v predprazničnem času vabi na Zimski božični sejem , praznične dobrote, predstave na ledu in aktivno preživljanje prazničnega časa z vso družino.

8. Zimski živalski vrt v Hannovru (do 16.2.2015)
Praznično odet živalski vrt v Hannovru bo tudi to zimo obiskovalcem ponudil veliko zabavnih prazničnih aktivnosti - poleg čarobnih božičnih stojnic vam nudi zimski živalski vrt vse do sredine februarja tudi drsanje, sankanje, otroški vrtiljak in kegljanje na ledu.

9. Spoznavanje Mainza na segwayih (celo leto)
Odpravite se na ogled mestnih znamenitosti Mainza na malce drugačen način - s priljubljenimi segwayi. Odpeljite se do trga Liebfrauenplatz, občudujte prekrasno stolnico Martinsdom in uživajte ob vožnji vzdolž rečne brežine čudovitega Rena. Po dve in pol uri dolgem vodenju na segwayih pa se odpravite še v muzej Johannesa Gutenberga, izumitelja tiska s premičnimi črkami.

10. Romantični izlet okoli Rüdesheima (celo leto)
Spoznajte pokrajino okoli Rüdesheima in se odpravite na celodnevni romantični izlet . Znamenita dolina romantičnega Rena vas pričakuje s pravljičnimi gradovi in čudovitimi panoramskimi razgledi. Povzpnite se z gondolo na vrh gričevja in se s sedežnico zapeljite do nemškega mesta rdečega vina Assmannshausen. Za konec pa si pokrajino oglejte še iz palube.

 

Kontakt

Nemška turistična organizacija - DZT

El. pošta: maja.horvat@germany.travel


Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

Mokrine vstopajo v novo smučarsko sezono

©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg
ponedeljek, 28. november 2016

110 absolutno s snegom zagotovljenih kilometrov prog, najboljši v svojem razredu na podlagi različnih ocenjevalnih portalov in vedno med TOP 10 smučišči Avstrije… Kdor se torej odpravi v Mokrine, lahko veliko pričakuje. In bo kljub temu presenečen! Prva presenečenja 'Nice Surprises' namreč goste pričakujejo že ob uradnem začetku zimske sezone 7. decembra 2016.

Z lastnim butlerjem v gore – samo na smučišču Turracher Höhe

butler_turacher
petek, 21. oktober 2016

Na Turracher Höhe se lahko zanesete na zanesljivo zasneženost, popolno pripravljene široke proge in idilično naravo z jezerom v središču pogorja Nockberge, poleg tega pa še na veliko mero kakovosti storitev, saj vas čaka lastni smučarski butler!

Družinam prijazen smučarski program na smučišču Obertauern

Obertauern_Winter_27_2.jpg
petek, 14. oktober 2016

S privlačnim celovitim paketom 'Bobbyjeva snežna pustolovščina' (Bobby's Schneeabenteuer') bo smučarskemu naraščaju na igriv in uspešen način predstavljeno smučanje in deskanje - in sicer pod karseda ugodnimi in družinam prijaznimi pogoji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije