Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
stuttgart.png

Tradicionalni nemški punč in slastne snežne kroglice praznično obarvane Nemčije

Datum: četrtek, 18. december, 2014

Ker počitniška dežela Nemčija obiskovalce vsako leto pozdravlja z resnično najlepšimi in najrazličnejšimi božičnimi sejmi, vam jih predstavljamo še nekaj.

Spoznajte božično pravljico ob Renu, se odpravite na praznični potep po Mainzu, Rothenburgu ob der Tauber ali Stuttgartu ter doživite pravo božično vzdušje v Spodnji Saški, npr. Hannovru ali čudovitem UNESCO-vem Goslarju.

© in.Stuttgart

In še nasvet, da vam bo ob sprehajanju med adventnimi nemškimi stojnicami malce bolj toplo - poskusite tradicionalni nemški božični punč Feuerzangenbowle.


Tradicionalni advent v Stuttgartu

Čudovita božična drevesca in skrbno okrašene božične stojnice polne kandiranega sadja in praženih mandljev, ki dišijo daleč naokrog, s slastnimi medenjaki in kuhanim vinom, ročno izdelanimi lesenimi spominki, svetlečimi okraski in pisanimi darilci, ki kar vabijo k božičnim nakupovanjem – bogati adventni sejem v središču Stuttgarta ne sodi le med najlepše in največje sejme Nemčije, temveč celotne Evrope.


Božični potep po Spodnji Saški

Zimska idila, božična drevesca, praznična razsvetljava in vonj po sladkih dobrotah s pravljičnim ali srednjeveškim pridihom – ob obisku slikovitih božičnih sejmov v zvezni deželi Niedersachsen (slo. Spodnja Saška) bodo obiskovalci vseh starosti prišli na svoj račun. Začnite vaš božični potep v Hannovru, nadaljujte pa v Goslarju (nemškem biseru UNESCO-ve svetovne dediščine), hanzeatskem mestecu Lüneburg ali v znamenitem Celleju.

» Priporočamo pa tudi božični Rammelsberg


Božična pravljica ob Renu

Le eno uro stran od Frankfurta leži slikoviti Rüdesheim , prikupno vinsko mestece s pečatom UNESCO-ve svetovne dediščine v nemški zvezni deželi Hessen, od koder se odpira znamenita romantična dolina reke Ren. Stari okoliški gradovi in utrdbe, romantična srednjeveška mesteca, širne vinske gorice in strma skalnata pobočja v to edinstveno kulturno krajino skozi celo leto privabljajo številne turiste iz vsega sveta.

» Rüdesheim pa je najlepši prav v predbožičnem času


Adventni Rothenburg ob der Tauber

Vonj po sveže praženih oreščkih in kuhanem vinu, praznične pesmi in kopica ročno izdelanih darilc - božični sejem Reiterlesmarkt v Rothenburgu ob der Tauber , najlepše ohranjenem mestecu iz srednjega veka vzdolž priljubljene nemške Romantične ceste , bo obiskovalce to leto navduševal vse do 23.12.2014. Čudoviti božični sejem z več kot 500-letno tradicijo vsako leto znova adventni čas v mestecu spremeni v pravo zimsko pravljico.

» Srednjeveški biser Rothenburg ob der Tauber


Med stojnicami Mainza

En lepših božičnih sejmov v počitniški deželi Nemčiji je tudi božični sejem v Mainzu , nemški prestolnici vina in mestu Johannesa Gutenberga , izumitelja tiska s premičnimi črkami. Z dolgoletno tradicijo - sejem namreč poteka vsako leto že od 1788 - bo z božičnimi vtisi sejem pred zgodovinsko stolnico Martinsdom, ki je bila zgrajena pred več kot 1000 leti, tokrat navduševal vse do 23. decembra.

» Božični Mainz


Prireditve v prihajajočih mesecih

1. Koncert pihalnega orkestra v Rothenburgu (20.12.2014)
Prepustite se čudovitim božičnim melodijam pihalnega orkestra na glavnem trgu Reiterlesmarkt v Rothenburgu ob der Tauber . Božično-novoletni čas je v priljubljenem srednjeveškem mestecu čas veselja in užitkov, zato si ob vašem obisku vsekakor ne pozabite privoščiti tudi tradicionalnih snežnih kroglic (nem. "Schneeball").

2. ABBA GOLD The Concert Show v Mainzu (27.12.2014)
Ne zamudite najboljših hitov kultne švedske pop skupine na koncertu ABBA GOLD The Concert Show v prireditvenih prostorih rezidence Kurfürstliches Schloss v Mainzu , ki bo organiziran v obeležitev 40. obletnice njihove znamenite pesmi Waterloo.

3. Silvestrska vožnja z ladjico po Renu (31.12.2014)
Zapeljite se z ladjo iz Rüdesheima po romantičnem Renu na najdaljšo noč v letu in uživajte v gala večerji s petimi hodi. Za zabavo bo poskrbljeno z živo glasbo in prijetnim novoletnim programom, pisani ognjemet pa si boste iz palube lahko ogledali pri Mainzu.

4. Silvestrski koncert z orglami v Rothenburgu (31.12.2014 ob 22. uri)
Sprehodite se po srednjeveškem Rothenburgu ob der Tauber mimo mestnega vodnjaka do cerkve Svetega Jakoba, kjer bodo na najdaljšo noč odmevale čudovite melodije orgel. Nadaljujte do rotovža in se povzpnite na sam vrh stolpa mestne hiše, od koder boste deležni najlepših pogledov na praznični Reiterlesmarkt .

5. Božični cirkus v Stuttgartu (do 6.1.2015)
Vse do 6. januarja lahko v Stuttgartu obiščete Veliki božični cirkus z mednarodno priznanimi nastopajočimi in spektakularnimi akrobatskimi točkami. Nastopajoči vas bodo navdušili z nepozabnimi in dih jemajočimi triki, slogan letošnjega cirkuškega dogajanja pa je "Napetost, akrobacije, senzacije in lepota".

6. Filmwinter v Stuttgartu (15. do 18.1.2015)
Zimski festival kratkega filma in intermedialnih del Filmwinter v Stuttgartu predstavlja najpomembnejši festival eksperimentalnega filma v južnonemškem prostoru in sodi med internacionalno najbolj priznane prireditve s področja medijske umetnosti.

7. Zimski božični sejem v Autostadt Wolfsburg (do 25.1.2015)
Autostadt Wolfsburg v predprazničnem času vabi na Zimski božični sejem , praznične dobrote, predstave na ledu in aktivno preživljanje prazničnega časa z vso družino.

8. Zimski živalski vrt v Hannovru (do 16.2.2015)
Praznično odet živalski vrt v Hannovru bo tudi to zimo obiskovalcem ponudil veliko zabavnih prazničnih aktivnosti - poleg čarobnih božičnih stojnic vam nudi zimski živalski vrt vse do sredine februarja tudi drsanje, sankanje, otroški vrtiljak in kegljanje na ledu.

9. Spoznavanje Mainza na segwayih (celo leto)
Odpravite se na ogled mestnih znamenitosti Mainza na malce drugačen način - s priljubljenimi segwayi. Odpeljite se do trga Liebfrauenplatz, občudujte prekrasno stolnico Martinsdom in uživajte ob vožnji vzdolž rečne brežine čudovitega Rena. Po dve in pol uri dolgem vodenju na segwayih pa se odpravite še v muzej Johannesa Gutenberga, izumitelja tiska s premičnimi črkami.

10. Romantični izlet okoli Rüdesheima (celo leto)
Spoznajte pokrajino okoli Rüdesheima in se odpravite na celodnevni romantični izlet . Znamenita dolina romantičnega Rena vas pričakuje s pravljičnimi gradovi in čudovitimi panoramskimi razgledi. Povzpnite se z gondolo na vrh gričevja in se s sedežnico zapeljite do nemškega mesta rdečega vina Assmannshausen. Za konec pa si pokrajino oglejte še iz palube.

 

Kontakt

Nemška turistična organizacija - DZT

El. pošta: maja.horvat@germany.travel


Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije