Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
štajerska_logo

Vodni športi na avstrijskem Štajerskem

Datum: torek, 26. junij, 2012

Avstrijska Štajerska ponuja številne možnosti rekreacije - v poletnem času so seveda najbolj priljubljene vodne aktivnosti.

 Veslanje na deski v Ausseerlandu

V popolni tišini v čolnu na vesla drseti po gladini jezer Grundlsee ali Toplitzsee je čudovita dogodivščina, a včasih bi se v lagodnem Ausseerlandu vendarle prileglo nekoliko več 'akcije'. Občutek vznemirjenja in meditativna spokojnost, toda ali gre to dvoje sploh skupaj? 'SUP', veslanje na deski, je nova trendovska oblika športa, ki je pravkar prišla iz ZDA in izhaja iz polinezijskih ribičev, ki na Tahitiju ribe v morju lovijo stoje na drevakih ali kanujih. Za veslanje na deski oz. t.i. 'SUPanje' potrebujete desko, veslo in nekaj občutka za ravnotežje. Za okretnost in presenetljivo navigacijsko raznolikost poskrbijo štiri različne tehnike veslanja in trije položaji na deski – na sredini, spredaj ali zadaj. Ta osem let stara športna disciplina danes že pozna svetovne turnirje, izzive, tekme za svetovni pokal in strokovne revije na to temo.

V Evropi Štajerci štejejo med prve radovedneže, ki so se ogreli za 'SUPanje' in so sedaj že ustrezno izurjeni, saj so se namestitveni ponudniki že zdavnaj pripravili na svoje športne goste, ki jim nudijo privlačne ponudbe za udejstvovanje v in na vodi.

Več informacij dobite na: www.sup-salzkammergut.at, www.ausseerland.at

 

Treking in soteskanje po divjih vodah

Ambicioznim vodnim športnikom avstrijska Štajerska nudi dve najlepši divji reki v Alpah  s hrumečimi brzicami in osupljivimi soteskami. Reka Enns ima dva obraza. Od kraja Admont se počasi vali do Narodnega parka Gesäusse in med Haindlmauer in Himbeerstein prehaja skozi vhod parka Gesäuse, kjer prične drveti med apnenčastimi stenami: ob visokem vodostaju reka doseže težavnostno stopnjo WW VI in postane pravi valoviti pekel, po katerem se lahko spustijo le absolutni profesionalci. Če 'piramida', markantna skala na vhodu v Gesäuse, močno štrli iz vode, znaša težavnostna stopnja WW III – IV in je primerna za izurjene športnike.

Divji reki Enns in Salza v Narodnem parku nudita najlepše pokrajinske vtise, kar jih je mogoče doživeti na divjih vodah. Gstatterboden, Kummerbrücke, lange Gasse – pri poznavalcih so to zveneča imena. Posebno doživetje je nova dvodnevna tura ob nekoliko manj divji reki Salza, t.i. 'Treking po divjih vodah' s kampiranjem v osrčju narave in trekingom naslednji dan vzdolž rečne struge v dolžini 40 kilometrov!

Pravo adrenalinsko eksplozijo pa obljublja program s soteskanjem, kjer se udeleženci v spremstvu izkušenih vodičev lahko spustijo po spektakularni soteski Bruckgraben. 3,5 km dolgi kanjon pri Johnsbachu nudi kar 17 spustov po vrvi. Gesäuse in dolina Salzatal nudita bogat nabor športnih destinacij vseh težavnostnih stopenj.

  

Pregled najpomembnejših poletnih dogodkov

22.6 -22.7.2012          Styriarta, Gradec www.styriarte.com

29.6.– 31.8.2012         Mariazeller Bergwelle, Mariazell  www.mariazeller-bergwelle.at

30.6. – 8.9.2012          Kulturno poletje v Turrachu, Turrach   www.murtal.at

10.– 15.7.2012            Mid Europe, Schladming   www.mideurope.at

11. -14.7.2012             Ennstal Classic, Gröbming  www.ennstal-classic.at

19.-22.7.2012              Gora Schilcherberg v plamenih, Deutchlandsberg www.schilcherberg.at 

 20.– 22.7.2012             Via Ferrata Dachstein, Ramsau am Dachstein www.via-ferrata-dachstein.at

 27.7.-5.8.2012              La Strada, Gradec  www.lastrada.at

 

Podrobnejše podatke najdete na www.steiermark.com/events

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije