Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
trulyinspiring_397994.jpg

»Zelena.Aktivna.Zdrava.« in z vodami bogata Slovenija na borzi ITB Berlin

Datum: ponedeljek, 5. marec, 2012

Med 7. in 11. marcem bo v Berlinu potekala osrednja mednarodna turistična borza - ITB 2012 (Internationale Tourismus Börse), ki se tako po velikosti kot po pomembnosti uvršča v sam vrh svetovnih turističnih prireditev.

Pod okriljem Slovenske turistične organizacije (STO) se bo slovenska turistična ponudba strokovnim in poslovnim javnostim v Berlinu letos predstavila kot atraktivna zelena destinacija za aktivne počitnice, s poudarkom na predstavitvi ponudbe slovenskih naravnih zdravilišč. Tako se bo v tematskem okviru »Zelena.Aktivna.Zdrava.« letos Slovenija v okviru ITB predstavila kot »Z vodami bogato zeleno kraljestvo in osvežujoči izvir v srcu Evrope«.

Slovenska stojnica je tudi letos v hali 17, št. stojnice 109, kot že vrsto let med Švico in Avstrijo. Ob samem nastopu na borzi predstavitev Slovenije spremljajo številne druge aktivnosti promocije in oglaševanja Slovenije s ciljem predstavitve naše države, ki se je odločila za trajnostni razvoj in promocijo države kot destinacije in ki jo odlikuje vodno bogastvo kot osnova neokrnjene narave v samem osrčju Evrope.

Poseben poudarek nastopa na borzi bo predstavitev ponudbe slovenskih naravnih zdravilišč, po ponudbi katerih nemški turisti že tradicionalno radi posegajo. Na slovenski stojnici, kjer se bo predstavilo 13 podjetij s področja turizma, bo ponudba slovenskih naravnih zdravilišč torej v ospredju. Na slovenski stojnici bo bogastvo slovenskih voda predstavljeno tudi kot animacija, še posebej bodo izpostavljene edinstvene mineralne vode slovenskih zdravilišč, predstavljene v virtualnem zdraviliškem parku s fontano v osredju.

Na 172 m2 veliki slovenski stojnici se bodo konkretno predstavila naslednja slovenska podjetja Turizem Ljubljana, Adria Airways, Kompas, Julijske Alpe, Postojnska jama, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Zavod za turizem Maribor, Slovenska Istra (Piran, Portorož, Izola, Koper), EDEN destinacije, Unitur - Terme Zreče & Ski resort Rogla, Hotel & Casino Resort Admiral, M Tours Bled, Istrabenz hoteli Portorož, Kempinski Palace.


Vir: TTA
Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije