Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Zimske novosti na avstrijskem Štajerskem

Datum: petek, 3. januar, 2014

Leto dni pred dvojnim FIS Svetovnim prvenstvom v prostem slogu in deskanju 2015, že gorijo zelene luči za veliki dogodek. Za še več udobja za goste na avstrijskem Štajerskem bosta poskrbeli dve novi gondolski žičnici. Novo za tekače na smučeh: nordijski X-Park v Ramsauu na Dachsteinu.

Na Kreischbergu so leto dni pred dvojnim FIS Svetovnim prvenstvom v prostem slogu in deskanju prižgane vse zelene luči. O primernosti prog za svetovno prvenstvo se lahko v tej sezoni gostje že sami prepričajo: testne tekme za profesionalce bodo v januarju in marcu 2014 potekale v obliki dveh prireditev za svetovni pokal v deskanju SlopeStyle in v smučarskem krosu. Nadaljnji razlog je veselo pričakovanje: nova, 2,1 km dolga gondolska žičnica za 10 oseb bo že od decembra 2013 naprej smučarje popeljala z nadmorske višine 1.600 na 2.050 metrov. Namig: komur proge na Kreischbergu ne zadoščajo, se lahko s ponudbo 'Dve gori, ena smučarska vozovnica' smuča z večdnevno in sezonsko vozovnico brez doplačila tudi na smučišču Lachtal.

Ogromno pa so v udobje za goste vložili tudi na smučišču Hochwurzen v Rohrmoos/Schladmingu: tu je sedaj nova panoramska kabinska žičnica za 10 oseb nadomestila staro žičnico na vrhu in lahko sedaj 2.500 oseb na uro prepelje z arhitekturno sodobne dolinske postaje do podzemne gorske postaje na nadmorski višini 1.800 metrov. Žičnica tvori srce Žičniške povezave štirih gora. In še to: ker obratuje tudi ponoči, se lahko vsi nočni sankači in nočni smučarji udobno povzpnejo na vrh.

Več zabave za smučarske tekače: Novi nordijski X-Park

V novem nordijskem X-Parku v Ramsauu na Dachsteinu ime parka napoveduje program: 'X' pomeni zabavne proge, po katerih se lahko po vzoru smučarskih oz. deskarskih parkov lahko hkrati poženejo 4 tekači in med drugim uživajo v ostrih zavojih, manjših skokih in valovitih progah. Ponudba je absolutno primerna za začetnike in otroke, nudi tudi optimalne možnosti za trening za vse, ki iščejo alternativo k običajnim progam. Nordijski X-Park se nahaja v ograjenem arealu znotraj tekaškega stadiona za SP. Vstop je za otroke do 15 let brezplačen. Za mladince in odrasle je vstop vključen v ceno za uporabo prog.

Več informacij: www.ramsau.com, www.steiermark.com in www.steiermark.com/events

 

© Steiermark Tourismus
Foto: photo-austria.at

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije