Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Zimske novosti na avstrijskem Štajerskem

Datum: petek, 3. januar, 2014

Leto dni pred dvojnim FIS Svetovnim prvenstvom v prostem slogu in deskanju 2015, že gorijo zelene luči za veliki dogodek. Za še več udobja za goste na avstrijskem Štajerskem bosta poskrbeli dve novi gondolski žičnici. Novo za tekače na smučeh: nordijski X-Park v Ramsauu na Dachsteinu.

Na Kreischbergu so leto dni pred dvojnim FIS Svetovnim prvenstvom v prostem slogu in deskanju prižgane vse zelene luči. O primernosti prog za svetovno prvenstvo se lahko v tej sezoni gostje že sami prepričajo: testne tekme za profesionalce bodo v januarju in marcu 2014 potekale v obliki dveh prireditev za svetovni pokal v deskanju SlopeStyle in v smučarskem krosu. Nadaljnji razlog je veselo pričakovanje: nova, 2,1 km dolga gondolska žičnica za 10 oseb bo že od decembra 2013 naprej smučarje popeljala z nadmorske višine 1.600 na 2.050 metrov. Namig: komur proge na Kreischbergu ne zadoščajo, se lahko s ponudbo 'Dve gori, ena smučarska vozovnica' smuča z večdnevno in sezonsko vozovnico brez doplačila tudi na smučišču Lachtal.

Ogromno pa so v udobje za goste vložili tudi na smučišču Hochwurzen v Rohrmoos/Schladmingu: tu je sedaj nova panoramska kabinska žičnica za 10 oseb nadomestila staro žičnico na vrhu in lahko sedaj 2.500 oseb na uro prepelje z arhitekturno sodobne dolinske postaje do podzemne gorske postaje na nadmorski višini 1.800 metrov. Žičnica tvori srce Žičniške povezave štirih gora. In še to: ker obratuje tudi ponoči, se lahko vsi nočni sankači in nočni smučarji udobno povzpnejo na vrh.

Več zabave za smučarske tekače: Novi nordijski X-Park

V novem nordijskem X-Parku v Ramsauu na Dachsteinu ime parka napoveduje program: 'X' pomeni zabavne proge, po katerih se lahko po vzoru smučarskih oz. deskarskih parkov lahko hkrati poženejo 4 tekači in med drugim uživajo v ostrih zavojih, manjših skokih in valovitih progah. Ponudba je absolutno primerna za začetnike in otroke, nudi tudi optimalne možnosti za trening za vse, ki iščejo alternativo k običajnim progam. Nordijski X-Park se nahaja v ograjenem arealu znotraj tekaškega stadiona za SP. Vstop je za otroke do 15 let brezplačen. Za mladince in odrasle je vstop vključen v ceno za uporabo prog.

Več informacij: www.ramsau.com, www.steiermark.com in www.steiermark.com/events

 

© Steiermark Tourismus
Foto: photo-austria.at

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

Mokrine vstopajo v novo smučarsko sezono

©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg
ponedeljek, 28. november 2016

110 absolutno s snegom zagotovljenih kilometrov prog, najboljši v svojem razredu na podlagi različnih ocenjevalnih portalov in vedno med TOP 10 smučišči Avstrije… Kdor se torej odpravi v Mokrine, lahko veliko pričakuje. In bo kljub temu presenečen! Prva presenečenja 'Nice Surprises' namreč goste pričakujejo že ob uradnem začetku zimske sezone 7. decembra 2016.

Z lastnim butlerjem v gore – samo na smučišču Turracher Höhe

butler_turacher
petek, 21. oktober 2016

Na Turracher Höhe se lahko zanesete na zanesljivo zasneženost, popolno pripravljene široke proge in idilično naravo z jezerom v središču pogorja Nockberge, poleg tega pa še na veliko mero kakovosti storitev, saj vas čaka lastni smučarski butler!

Družinam prijazen smučarski program na smučišču Obertauern

Obertauern_Winter_27_2.jpg
petek, 14. oktober 2016

S privlačnim celovitim paketom 'Bobbyjeva snežna pustolovščina' (Bobby's Schneeabenteuer') bo smučarskemu naraščaju na igriv in uspešen način predstavljeno smučanje in deskanje - in sicer pod karseda ugodnimi in družinam prijaznimi pogoji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije