Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Zimske novosti na avstrijskem Štajerskem

Datum: petek, 3. januar, 2014

Leto dni pred dvojnim FIS Svetovnim prvenstvom v prostem slogu in deskanju 2015, že gorijo zelene luči za veliki dogodek. Za še več udobja za goste na avstrijskem Štajerskem bosta poskrbeli dve novi gondolski žičnici. Novo za tekače na smučeh: nordijski X-Park v Ramsauu na Dachsteinu.

Na Kreischbergu so leto dni pred dvojnim FIS Svetovnim prvenstvom v prostem slogu in deskanju prižgane vse zelene luči. O primernosti prog za svetovno prvenstvo se lahko v tej sezoni gostje že sami prepričajo: testne tekme za profesionalce bodo v januarju in marcu 2014 potekale v obliki dveh prireditev za svetovni pokal v deskanju SlopeStyle in v smučarskem krosu. Nadaljnji razlog je veselo pričakovanje: nova, 2,1 km dolga gondolska žičnica za 10 oseb bo že od decembra 2013 naprej smučarje popeljala z nadmorske višine 1.600 na 2.050 metrov. Namig: komur proge na Kreischbergu ne zadoščajo, se lahko s ponudbo 'Dve gori, ena smučarska vozovnica' smuča z večdnevno in sezonsko vozovnico brez doplačila tudi na smučišču Lachtal.

Ogromno pa so v udobje za goste vložili tudi na smučišču Hochwurzen v Rohrmoos/Schladmingu: tu je sedaj nova panoramska kabinska žičnica za 10 oseb nadomestila staro žičnico na vrhu in lahko sedaj 2.500 oseb na uro prepelje z arhitekturno sodobne dolinske postaje do podzemne gorske postaje na nadmorski višini 1.800 metrov. Žičnica tvori srce Žičniške povezave štirih gora. In še to: ker obratuje tudi ponoči, se lahko vsi nočni sankači in nočni smučarji udobno povzpnejo na vrh.

Več zabave za smučarske tekače: Novi nordijski X-Park

V novem nordijskem X-Parku v Ramsauu na Dachsteinu ime parka napoveduje program: 'X' pomeni zabavne proge, po katerih se lahko po vzoru smučarskih oz. deskarskih parkov lahko hkrati poženejo 4 tekači in med drugim uživajo v ostrih zavojih, manjših skokih in valovitih progah. Ponudba je absolutno primerna za začetnike in otroke, nudi tudi optimalne možnosti za trening za vse, ki iščejo alternativo k običajnim progam. Nordijski X-Park se nahaja v ograjenem arealu znotraj tekaškega stadiona za SP. Vstop je za otroke do 15 let brezplačen. Za mladince in odrasle je vstop vključen v ceno za uporabo prog.

Več informacij: www.ramsau.com, www.steiermark.com in www.steiermark.com/events

 

© Steiermark Tourismus
Foto: photo-austria.at

Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije