Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Obertauern_family

Zimski dopust na Obertauernu – Kjer domuje sneg

Datum: ponedeljek, 3. oktober, 2016

Želite doživeti čisto zimsko zabavo, ko drugje ni padla niti še ena snežinka z neba? Ali ko se je drugje že zdavnaj stopil zadnji sneg?
Obertauern – najvišje ležeče smučišče dežele Salzburg – je eno od smučišč v Alpah, kjer je sneg najbolj zagotovljen.

V osrčju fantastičnega salzburškega gorskega sveta na nadmorski višini med 1.630 in 2.313 m vas pričakuje 100 km sanjskih prog, 1 gondola, 18 sedežnic, 1 kombinirana žičnica sedežnica in gondola, 6 vlečnic, 26 km čudovitih prog za tek na smučeh, medvedek Bibo v družinskem smučarskem parku ter snežni park za sceno prostega sloga. Poleg tega Obertauern nudi najsodobnejše hotelsko in apartmajsko udobje, vrhunsko ponudbo wellnessa in fitnesa, raznolike nakupovalne možnosti, vrsto apres ski barov, razburljivo nočno življenje, številne prvovrstne prireditve in ne nazadnje čudovito in sproščeno dopustniško vzdušje.


Le kaj je udobneje, kot zapustiti hotelsko sobo in se že znajti na smučarski progi v osrčju čudovite dežele Salzburg? Iz kraja se je do vsake smučarske proge mogoče podati peš. Dopust brez avtomobila in brez zanašanja na druga prevozna sredstva je nekaj čudovitega. 'Čisto na vrhu' lahko iz vsakega prenočišča brez smučarskega avtobusa dostopate do 100 kilometrov prog – edinstvena smučarska garancija Odsmučaš/prismučaš – iz postelje neposredno na progo. S 'Turskim krogom' Obertauern hkrati nudi najbolj privlačen smučarski krog v alpskem prostoru, ki vas iz ene sanjske proge vodi na drugo. Smučarski krog 'Super Seven' zahtevnejše in izkušenejše smučarje vodi na 7 najvišjih vrhov Obertauerna. 'Čisto na vrhu' ste tako najbližje dopustniški sreči!


V Obertauernu pa lahko poleg preizkušenih zimskih športov kot smučanje, tek na smučeh ali sankanje preizkusite tudi najnovejše trendovske športne discipline kot snežno kajtanje in snežno kolesarjenje. Vsem užitkarjem je na voljo nekaj povsem romantičnega: vožnja s partnerjem s kočijo skozi čarobno zimsko pokrajino.


Obertauern je vrsto let veljal v prvi vrsti kot stičišče za vse, ki iščejo veličastno smuko in veličastno zabavo. Après ski in nočno življenje na najvišje ležeči smučarski postaji dežele Salzburg je legendarno s snežno zagotovljenostjo, ki nima konkurence. Obertauern že nekaj zadnjih let privlači tui družine in se zagotovo brez kančka dvoma uvršča v družbo najbolje opremljenih družinskih zimskošportnih regij v alpskem prostoru. Osrednja točka družinam prijaznega Obertauerna je zagotovo družinski smučarski park medvedka Biba, ki se nahaja neposredno v središču kraja.


Nadaljnjo posebno ugodnost za družine z otroki do 15. rojstnega dne je pripravil snežni zajec 'Bobby'. V okviru 'Bobbyjeve snežne pustolovščine', pavšalnega paketa s številnimi super vključenimi storitvami, se lahko otroci na igriv način naučijo smučati že od 199 evrov naprej.


Seveda pa v Obertauernu ne manjka niti nočnega življenja - pa četudi se ven odpravite sami ali s prijatelji. Na razburljivi nočni sceni vsakdo najde nekaj zase: vroče ritme, kulske napitke, zanimive ljudi in obilo zabave. K pravi zabavi na progah pa sodi tudi izlet v eno od številnih gorskih koč. Tu se lahko čez dan okrepčate s številnimi dobrotami in sanjarite na eni od sončnih teras ali se ob večerih sprostite ob kuhanem vinu in tako zaključite čudovit smučarski dan.


Kaj je še lahko lepšega kot z vso družino preživeti zimski dopust, ki je vsem v veselje - od starih do mladih? Nič! In vse to dobite 'čisto na vrhu', 1740 m nad morjem – na zimskem dopustu v deželi Salzburg. Na zimskem dopustu v Obertauernu!

Vrhunci na Obertauernu 2016/17:

  • Zagon žičnic (glede na snežno odejo): 16.11.2016
  • Smučarska otvoritev: 30.11. – 04.12.2016
  • Otvoritveni koncert s skupino Glasperlenspiel: 03.12.2016
  • Parkljev tek: 09.12.2016
  • Turski smučarski dnevi: 10.12.2016 | 22.04.2017
  • Gamsleiten Kriterium: 16. / 17.04.2017
  • Zaključek sezone: 01.05.2017
Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Aeroflot ponovno z ljubljanskega letališča v Moskvo

Letalo
sreda, 17. februar 2021

Po skoraj letu dni premora letenja zaradi epidemije covid-19 se na ljubljansko letališče vrača ruski prevoznik Aeroflot. V Moskvo bo sprva letel enkrat tedensko, če bodo razmere to omogočale, pa napoveduje dodajanje frekvenc v poletnem voznem redu.

Gradnja potniškega terminala na brniškem letališču se bliža koncu

Letalo
četrtek, 4. februar 2021

Na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana se zaključuje gradnja razširjenega potniškega terminala. 21 milijonov evrov vredna investicija teče skladno s terminskim planom. Do marca naj bi objekt dobil že končno podobo, sledila bodo testiranja in pridobivanje dovoljenj. Terminal bo tako nared sredi junija, prve potnike pa naj bi sprejel z julijem.

Mreža letalskih povezav zaradi epidemije močno okrnjena

Letalo
četrtek, 14. januar 2021

Z ljubljanskega letališča je trenutno mogoče neposredno poleteti v Frankfurt, Beograd in Istanbul. V zimskem voznem redu naj bi se vrnile še povezave v Pariz, London in Varšavo.

Kdaj in kam napovedani leti z Brnika

letalo.jpg
torek, 17. november 2020

Zaradi posledic epidemije virusa Covid-19 je letalski promet v Evropi in po svetu močno omejen. Datumi obnovitve letov in obseg letenja so v veliki meri odvisni od omejitev pri prehodih meja in drugih restriktivnih ukrepov v posameznih državah, pa tudi od okrevanja povpraševanja po letih.

V zimski sezoni z Brnika deset neposrednih letalskih povezav

Letalo
četrtek, 29. oktober 2020

Zaradi epidemije potniški letalski promet po Evropi že osmi mesec zapored beleži drastičen upad. Z Brnika bo v zimski sezoni po trenutnih napovedih deset letalskih povezav v devet evropskih držav ponujalo devet prevoznikov.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

Z Air France tudi pozimi vsak dan iz Ljubljane v francosko prestolnico

Letalo
petek, 2. oktober 2020

Pri Air France so pripravili zimski urnik letov, ki se lahko glede na negotove razmere v prihajajočih mesecih sicer še spremeni. Ljubljana ostaja dobro povezana s francosko prestolnico, saj bo letalski prevoznik tudi v začetku zimske sezone, od konca oktobra do januarja, obe glavni mesti povezoval enkrat dnevno.

Na ljubljanskem letališču kot osmi redni prevoznik nazaj easyJet

Letalo
ponedeljek, 3. avgust 2020

Po prekinitvi letenja zaradi epidemije virusa Covid-19 se je na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana po več kot štirih mesecih vrnil priljubljeni nizkostroškovnik easyJet. Pred kratkim je obnovil lete v Berlin, danes pa bo opravil prvi let na londonsko letališče Gatwick.

Zopet direktna železniška povezava med Prago, Bratislavo in Ljubljano

Vlak
sreda, 1. julij 2020

Po dolgih letih so Češka, Slovaška in Slovenija zopet direktno povezane z vlakom. Podjetje RegioJet v sodelovanju s Slovenskimi železnicami s 30. junijem začenja z redno linijo, katera povezuje Prago in Bratislavo z Ljubljano.

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije