Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Obertauern_family

Zimski dopust na Obertauernu – Kjer domuje sneg

Datum: ponedeljek, 3. oktober, 2016

Želite doživeti čisto zimsko zabavo, ko drugje ni padla niti še ena snežinka z neba? Ali ko se je drugje že zdavnaj stopil zadnji sneg?
Obertauern – najvišje ležeče smučišče dežele Salzburg – je eno od smučišč v Alpah, kjer je sneg najbolj zagotovljen.

V osrčju fantastičnega salzburškega gorskega sveta na nadmorski višini med 1.630 in 2.313 m vas pričakuje 100 km sanjskih prog, 1 gondola, 18 sedežnic, 1 kombinirana žičnica sedežnica in gondola, 6 vlečnic, 26 km čudovitih prog za tek na smučeh, medvedek Bibo v družinskem smučarskem parku ter snežni park za sceno prostega sloga. Poleg tega Obertauern nudi najsodobnejše hotelsko in apartmajsko udobje, vrhunsko ponudbo wellnessa in fitnesa, raznolike nakupovalne možnosti, vrsto apres ski barov, razburljivo nočno življenje, številne prvovrstne prireditve in ne nazadnje čudovito in sproščeno dopustniško vzdušje.


Le kaj je udobneje, kot zapustiti hotelsko sobo in se že znajti na smučarski progi v osrčju čudovite dežele Salzburg? Iz kraja se je do vsake smučarske proge mogoče podati peš. Dopust brez avtomobila in brez zanašanja na druga prevozna sredstva je nekaj čudovitega. 'Čisto na vrhu' lahko iz vsakega prenočišča brez smučarskega avtobusa dostopate do 100 kilometrov prog – edinstvena smučarska garancija Odsmučaš/prismučaš – iz postelje neposredno na progo. S 'Turskim krogom' Obertauern hkrati nudi najbolj privlačen smučarski krog v alpskem prostoru, ki vas iz ene sanjske proge vodi na drugo. Smučarski krog 'Super Seven' zahtevnejše in izkušenejše smučarje vodi na 7 najvišjih vrhov Obertauerna. 'Čisto na vrhu' ste tako najbližje dopustniški sreči!


V Obertauernu pa lahko poleg preizkušenih zimskih športov kot smučanje, tek na smučeh ali sankanje preizkusite tudi najnovejše trendovske športne discipline kot snežno kajtanje in snežno kolesarjenje. Vsem užitkarjem je na voljo nekaj povsem romantičnega: vožnja s partnerjem s kočijo skozi čarobno zimsko pokrajino.


Obertauern je vrsto let veljal v prvi vrsti kot stičišče za vse, ki iščejo veličastno smuko in veličastno zabavo. Après ski in nočno življenje na najvišje ležeči smučarski postaji dežele Salzburg je legendarno s snežno zagotovljenostjo, ki nima konkurence. Obertauern že nekaj zadnjih let privlači tui družine in se zagotovo brez kančka dvoma uvršča v družbo najbolje opremljenih družinskih zimskošportnih regij v alpskem prostoru. Osrednja točka družinam prijaznega Obertauerna je zagotovo družinski smučarski park medvedka Biba, ki se nahaja neposredno v središču kraja.


Nadaljnjo posebno ugodnost za družine z otroki do 15. rojstnega dne je pripravil snežni zajec 'Bobby'. V okviru 'Bobbyjeve snežne pustolovščine', pavšalnega paketa s številnimi super vključenimi storitvami, se lahko otroci na igriv način naučijo smučati že od 199 evrov naprej.


Seveda pa v Obertauernu ne manjka niti nočnega življenja - pa četudi se ven odpravite sami ali s prijatelji. Na razburljivi nočni sceni vsakdo najde nekaj zase: vroče ritme, kulske napitke, zanimive ljudi in obilo zabave. K pravi zabavi na progah pa sodi tudi izlet v eno od številnih gorskih koč. Tu se lahko čez dan okrepčate s številnimi dobrotami in sanjarite na eni od sončnih teras ali se ob večerih sprostite ob kuhanem vinu in tako zaključite čudovit smučarski dan.


Kaj je še lahko lepšega kot z vso družino preživeti zimski dopust, ki je vsem v veselje - od starih do mladih? Nič! In vse to dobite 'čisto na vrhu', 1740 m nad morjem – na zimskem dopustu v deželi Salzburg. Na zimskem dopustu v Obertauernu!

Vrhunci na Obertauernu 2016/17:

  • Zagon žičnic (glede na snežno odejo): 16.11.2016
  • Smučarska otvoritev: 30.11. – 04.12.2016
  • Otvoritveni koncert s skupino Glasperlenspiel: 03.12.2016
  • Parkljev tek: 09.12.2016
  • Turski smučarski dnevi: 10.12.2016 | 22.04.2017
  • Gamsleiten Kriterium: 16. / 17.04.2017
  • Zaključek sezone: 01.05.2017
Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

Bakar bike

Kolesarjenje
sreda, 23. maj 2018

V soboto, 26. maja 2018 bo potekal že 6. zaporedni rekreativni kolesarski dogodek pod imenom Bakar Bike, ki bo letos tudi turistično in poučno obarvan. Cilj tega dogodka je promovirati mesto Bakar kot »outdoor« destinacijo ter spoznavati udeležence kolesarjenja z lepotami narave in kulturno zgodovinsko dediščino.

Božična prestolnica ob Vrbskem jezeru: Celovec stavi na zgodovino, dobro vzdušje in družino

celovec_bozic.png
petek, 10. november 2017

30 zgodb najslavnejšega avstrijskega pisatelja pravljic Folkeja Tegetthofferja, najboljši pevski zbori na dvorišču Deželne hiše, »stari božič« na Stolnem trgu/Domplatz z obrtno umetnostjo in adventni cirkus v vzhodnem zalivu Vrbskega jezera skupaj s kombiniranimi vstopnicami za Minimundus in vožnjo z ladjo: dogajanje v Celovcu še nikoli ni bilo tako pestro, kot bo letos med 18. novembrom in božičem. Vse to pa si boste lahko priklicali v digitalni obliki z aplikacijo »City Guide Klagenfurt«.

Tomislav Bralić in Intrade bodo v Puli okronali svojo kariero

intrade
ponedeljek, 24. julij 2017

Tomislav Bralić in klapa Intrade obeležujejo že krepkih 32 let fantastične glasbene kariere in v tem času so osvojili že vse Arene, razen ene. Zadnja, najprestižnejša bo osvojena 4. avgusta v kultni pulski Areni, zato bo to še posebno velik in pomemben dogodek, ki bo obeležil njihovo dolgoletno kariero na prav poseben način.

Na avstrijskem Štajerskem bodo osredotočeni na družine

štajerska_logo
sreda, 7. december 2016

S posebno osredotočenostjo na družine in smučarski podmladek, številne množične mednarodne prireditve, kulinariko avstrijske Štajerske, ki se je povsem zapisala kakovosti v smučarskih kočah, in nadaljnje znatne investicije turističnih ponudnikov je avstrijska Štajerska kar najbolje pripravljena na prihajajočo zimsko sezono.

Mokrine vstopajo v novo smučarsko sezono

©EDWARD GROEGER_Kaernten Werbung_Nassfeld.jpg
ponedeljek, 28. november 2016

110 absolutno s snegom zagotovljenih kilometrov prog, najboljši v svojem razredu na podlagi različnih ocenjevalnih portalov in vedno med TOP 10 smučišči Avstrije… Kdor se torej odpravi v Mokrine, lahko veliko pričakuje. In bo kljub temu presenečen! Prva presenečenja 'Nice Surprises' namreč goste pričakujejo že ob uradnem začetku zimske sezone 7. decembra 2016.

Z lastnim butlerjem v gore – samo na smučišču Turracher Höhe

butler_turacher
petek, 21. oktober 2016

Na Turracher Höhe se lahko zanesete na zanesljivo zasneženost, popolno pripravljene široke proge in idilično naravo z jezerom v središču pogorja Nockberge, poleg tega pa še na veliko mero kakovosti storitev, saj vas čaka lastni smučarski butler!

Družinam prijazen smučarski program na smučišču Obertauern

Obertauern_Winter_27_2.jpg
petek, 14. oktober 2016

S privlačnim celovitim paketom 'Bobbyjeva snežna pustolovščina' (Bobby's Schneeabenteuer') bo smučarskemu naraščaju na igriv in uspešen način predstavljeno smučanje in deskanje - in sicer pod karseda ugodnimi in družinam prijaznimi pogoji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije