Skok v tujino

Nazaj na rubriko Skok v tujino
Obertauern_family

Zimski dopust na Obertauernu – Kjer domuje sneg

Datum: ponedeljek, 3. oktober, 2016

Želite doživeti čisto zimsko zabavo, ko drugje ni padla niti še ena snežinka z neba? Ali ko se je drugje že zdavnaj stopil zadnji sneg?
Obertauern – najvišje ležeče smučišče dežele Salzburg – je eno od smučišč v Alpah, kjer je sneg najbolj zagotovljen.

V osrčju fantastičnega salzburškega gorskega sveta na nadmorski višini med 1.630 in 2.313 m vas pričakuje 100 km sanjskih prog, 1 gondola, 18 sedežnic, 1 kombinirana žičnica sedežnica in gondola, 6 vlečnic, 26 km čudovitih prog za tek na smučeh, medvedek Bibo v družinskem smučarskem parku ter snežni park za sceno prostega sloga. Poleg tega Obertauern nudi najsodobnejše hotelsko in apartmajsko udobje, vrhunsko ponudbo wellnessa in fitnesa, raznolike nakupovalne možnosti, vrsto apres ski barov, razburljivo nočno življenje, številne prvovrstne prireditve in ne nazadnje čudovito in sproščeno dopustniško vzdušje.


Le kaj je udobneje, kot zapustiti hotelsko sobo in se že znajti na smučarski progi v osrčju čudovite dežele Salzburg? Iz kraja se je do vsake smučarske proge mogoče podati peš. Dopust brez avtomobila in brez zanašanja na druga prevozna sredstva je nekaj čudovitega. 'Čisto na vrhu' lahko iz vsakega prenočišča brez smučarskega avtobusa dostopate do 100 kilometrov prog – edinstvena smučarska garancija Odsmučaš/prismučaš – iz postelje neposredno na progo. S 'Turskim krogom' Obertauern hkrati nudi najbolj privlačen smučarski krog v alpskem prostoru, ki vas iz ene sanjske proge vodi na drugo. Smučarski krog 'Super Seven' zahtevnejše in izkušenejše smučarje vodi na 7 najvišjih vrhov Obertauerna. 'Čisto na vrhu' ste tako najbližje dopustniški sreči!


V Obertauernu pa lahko poleg preizkušenih zimskih športov kot smučanje, tek na smučeh ali sankanje preizkusite tudi najnovejše trendovske športne discipline kot snežno kajtanje in snežno kolesarjenje. Vsem užitkarjem je na voljo nekaj povsem romantičnega: vožnja s partnerjem s kočijo skozi čarobno zimsko pokrajino.


Obertauern je vrsto let veljal v prvi vrsti kot stičišče za vse, ki iščejo veličastno smuko in veličastno zabavo. Après ski in nočno življenje na najvišje ležeči smučarski postaji dežele Salzburg je legendarno s snežno zagotovljenostjo, ki nima konkurence. Obertauern že nekaj zadnjih let privlači tui družine in se zagotovo brez kančka dvoma uvršča v družbo najbolje opremljenih družinskih zimskošportnih regij v alpskem prostoru. Osrednja točka družinam prijaznega Obertauerna je zagotovo družinski smučarski park medvedka Biba, ki se nahaja neposredno v središču kraja.


Nadaljnjo posebno ugodnost za družine z otroki do 15. rojstnega dne je pripravil snežni zajec 'Bobby'. V okviru 'Bobbyjeve snežne pustolovščine', pavšalnega paketa s številnimi super vključenimi storitvami, se lahko otroci na igriv način naučijo smučati že od 199 evrov naprej.


Seveda pa v Obertauernu ne manjka niti nočnega življenja - pa četudi se ven odpravite sami ali s prijatelji. Na razburljivi nočni sceni vsakdo najde nekaj zase: vroče ritme, kulske napitke, zanimive ljudi in obilo zabave. K pravi zabavi na progah pa sodi tudi izlet v eno od številnih gorskih koč. Tu se lahko čez dan okrepčate s številnimi dobrotami in sanjarite na eni od sončnih teras ali se ob večerih sprostite ob kuhanem vinu in tako zaključite čudovit smučarski dan.


Kaj je še lahko lepšega kot z vso družino preživeti zimski dopust, ki je vsem v veselje - od starih do mladih? Nič! In vse to dobite 'čisto na vrhu', 1740 m nad morjem – na zimskem dopustu v deželi Salzburg. Na zimskem dopustu v Obertauernu!

Vrhunci na Obertauernu 2016/17:

  • Zagon žičnic (glede na snežno odejo): 16.11.2016
  • Smučarska otvoritev: 30.11. – 04.12.2016
  • Otvoritveni koncert s skupino Glasperlenspiel: 03.12.2016
  • Parkljev tek: 09.12.2016
  • Turski smučarski dnevi: 10.12.2016 | 22.04.2017
  • Gamsleiten Kriterium: 16. / 17.04.2017
  • Zaključek sezone: 01.05.2017
Nazaj na rubriko Skok v tujino

Najnovejše v tej rubriki

Z ljubljanskega letališča kmalu tudi v Madrid, Kijev in Tel Aviv

letalo.jpg
četrtek, 12. marec 2020

V poletnem voznem redu, ki bo v letalskem prometu v veljavo stopil 29. marca, se na ljubljanskem letališču obeta kar nekaj novosti. Obstoječim 12 rednim prevoznikom se bo pridružilo pet novih – British Airways z leti na londonski Heathrow, Finnair v Helsinke, Israir Airlines v Tel Aviv, Windrose v Kijev in Iberia v Madrid.

Nova letalska linija iz Ljubljane v Luton

Letalo
torek, 3. marec 2020

Nizkocenovni prevoznik Easyjet bo po novem z ljubljanskega letel še na tretje londonsko letališče – po Stanstedu in Gatwicku še na Luton.

Nova letalska povezava Tel Aviv - Ljubljana

letalo.jpg
četrtek, 20. februar 2020

Slovenski turizem se je v tem tednu uspešno predstavil poslovni in splošni izraelski javnosti na sejmu IMTM v Tel Avivu. Slovenija je na tem trgu prepoznavna in vse bolj zaželena turistična destinacija, kar se v letošnjem letu pozitivno odraža z vzpostavitvijo nove letalske povezave Tel Aviv - Ljubljana prevoznika Israir Airlines.

Nova redna letalska linija med Kijevim in Ljubljano

Letalo
sreda, 12. februar 2020

Iz letališča Fraport so nam sporočili, da je ukrajinski letalski prevoznik Windrose najavil redno letalsko linijo med Kijevim in Ljubljano. Leti so že na voljo za booking v rezervacijskem sistemu.

STO dobila novo vodjo predstavništva v Avstriji

Zana Marijan
ponedeljek, 27. januar 2020

Na mesto vodje predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji je bila imenovana Žana Marijan, ki s 1. februarjem začenja svoj štiriletni mandat na Dunaju. Jan Ciglenečki, ki je predstavništvo STO vodil od leta 1998, slovenski turizem pa na Dunaju predstavljal že od leta 1994, s koncem letošnjega januarja odhaja v pokoj.

Nomago uvedel prvo redno povezavo z zagrebškim letališčem

nomago
petek, 17. januar 2020

Nomago nadaljuje s širitvijo mednarodne mreže Nomago InterCity in uvaja prvo redno ter direktno avtobusno linijo, ki bo potnike iz Ljubljane in Novega mesta dnevno povezovala z letališčem v Zagrebu.

Air France bo s 1. januarjem 2020 proaktivno nadomestil 100 % emisij CO2 na vseh notranjih letih

letalo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Letalska družba Air France si že vrsto let prizadeva zmanjšati okoljski odtis in stremi k okoljsko odgovornemu delovanju na številnih področjih - posodabljanje letalske flote, ekološko letenje, zmanjšanje teže opreme na letalu, recikliranje odpadkov, odprava plastike za enkratno uporabo in še več. S 1. januarjem 2020 bo Air France postala ena prvih letalskih družb, ki bo proaktivno nadomestila 100 % emisij CO2, nastalih na notranjih letih.

Otvoritev pohodniške sezone Alpe Adria Trail 2019 – povabilo na pohod

alpe_adria_trail.jpg
torek, 14. maj 2019

Pohodniška sezona na poti Alpe Adria Trail se vsako leto uradno otvori z organiziranim pohodom in ta bo letos 18. maja na Avstrijskem Koroškem v Milštatskih Alpah od Sommeregger Hütte do Lammersdorfer Hütte.

Nova dnevna letalska povezava z Moskvo

ponedeljek, 12. november 2018

V okviru zimskega voznega reda je potnikom na voljo nova dnevna letalska povezava z Moskvo. Prevoznik Aeroflot se po petnajstih letih vrača na ljubljansko letališče z letalom Sukhoi Superjet 100. Prvo letalo je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo 28. oktobra.

Kempinski Hotel Adriatic otvoril luksuzno plažo

plaza savudrija
torek, 26. junij 2018

Srbska družba MK Group je v petetklem tednu pripravila gala odprtje prenovljene plaže hotelskega letovišča Kempinski Adriatic v Savudriji, o katerem je umaški župan Vili Bassanese izjavil, da je to najrazkošnejše in najlepše urejeno kopališče v Istri. Luksuzna plaža ponuja pogled na lepote hrvaške, slovenske in italijanske obale.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije