Zanimivo

Znani so finalisti akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna

avtor_Turizem_Bohinj.jpg
torek, 22. september 2020

Izbor akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna se približuje zaključku. Državna ocenjevalna komisija je po dolgem in počez prečesala Slovenijo in izbrala finaliste natečaja.

Ptuj je najvarnejše slovensko mesto

ptuj.jpg
ponedeljek, 21. september 2020

Najstarejše slovensko mesto je letošnji dobitnik nagrade Slovenian Grand Security Award 2020 za najbolj varno mesto v kategoriji mestnih občin v Sloveniji.

Nov hotel Soča v Bovcu

bovec_maraton.jpg
četrtek, 17. september 2020

Te dni najstarejša bovška športna agencija Soča rafting v centru Bovca odpira nov hotel Soča.

Evropski turistični sektor poziva vlade EU naj uskladijo potovalna pravila

letalski_potniki.jpg
četrtek, 17. september 2020

Zavezništvo Evropski turistični manifest, ki predstavlja glas evropskega potovalnega in turističnega sektorja, poziva države članice, naj se nujno dogovorijo o usklajenih omejitvah potovanj in zagotovijo hitro izvajanje, ki bo sektorju pomagalo preživeti krizo brez primere.

Conde Nast Traveller Slovenijo postavil na prvo mesto med najbolj zaželenimi destinacijami prihodnjega leta

Kranjska Gora
sreda, 16. september 2020

Eden najprestižnejših in vplivnih medijev na področju turizma, Conde Nast Traveller, je objavil lestvico najbolj zaželenih destinacij za leto 2021 in na prvo mesto seznama postavil Slovenijo.

Znani sta zmagovalki akcije Naj planinska koča

Naj koča
torek, 15. september 2020

Naj planinska koča 2020 je Mihov dom na Vršiču, naj visokogorska planinska koča pa Koča na Kriški gori.

Evropski teden mobilnosti: Izberi čistejši način prevoza!

ekolo
ponedeljek, 14. september 2020

V Ljubljani se že 19. leto zapored pridružujejo Evropskemu tednu mobilnosti, najbolj razširjeni kampanji na področju trajnostne mobilnosti na svetu, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom.

Finalistke za Miss Earth Slovenija 2020 v Snoviku

Kneipa_Snovik
petek, 11. september 2020

V najvišje slovenskih termah, v Termah Snovik, katere vodi trajnostna naravnanost in odgovorno obnašanje do naravnih virov, so gostili pred finalno srečanje finalistk za Miss Earth Slovenija 2020. Lepotno tekmovanje za Miss zemlje s sloganom »lepota z določenim namenom«, velja za enega izmed najbolj priznanih tekmovanj na svetu.

Novost v River Campingu Bled - spanje v drevesni krogli

river bled
sreda, 9. september 2020

V River Campingu Bled se lahko pohvalijo z novo pridobitvijo. Mobilnim hišicam, ki so bile v letošnjem poletju dobro obiskane, so dodali še posebno drevesno hišico – Forest Globe. Hišica je primerna za romantičen oddih za pare in predstavlja nepozabno doživetje na pragu Bleda.

Pet let stolpa Vinarium pospremil rekorden avgustovski obisk

Vinarium
torek, 8. september 2020

Kljub več kot dvomesečnemu zaprtju v času epidemije covid19 v letošnjem letu je stolp Vinarium Lendava zabeležil visok obisk v poletnih mesecih, letošnji avgust pa je dosegel svojevrsten rekord, saj je s prodanimi 18.246 vstopnicami najbolje obiskan mesec kadarkoli v kratki zgodovini stolpa.

Pot Miru med najboljšimi evropskimi zgodbami

pot_miru.jpg
četrtek, 3. september 2020

Fundacija Poti miru se je s kratkim promocijskim filmom "Walk of Peace" med 150-imi prijavljenimi uvrstila med najboljših 6 EU Interregovih projektnih zgodb.

ARTish

ARTish
sreda, 2. september 2020

Festival ARTish, na katerem slovenski ustvarjalci na stojnicah razstavljajo in prodajajo svoja dela, poteka ob sobotah na Gornjem trgu, pri Herkulovem vodnjaku, 5. 9. - 26. 9. 2020, 09:00-19:00.

ETC poziva k usklajenemu pristopu do potovalnih omejitev v Evropi

Literarna potovanja z vlakom
torek, 25. avgust 2020

Evropska potovalna komisija (ETC) poziva vlade EU, naj bolje uskladijo svoja prizadevanja za okrevanje po COVID-19 s sprejetjem usklajenega pristopa k odpravi ali ponovni namestitvi omejitev in varnostnih ukrepov, saj zaupanje v turizem po vsej celini upada na rekordno nizko stopnjo.

Hotel Palace v Portorožu praznuje 110 let

palace.jpg
ponedeljek, 24. avgust 2020

Portoroški hotel Palace, danes Kempinski Palace Portorož, je v četrtek, 20. avgusta, obeležil 110. obletnico. Palace je bil ob svojem odprtju v začetku 20. stoletja eden najlepših in največjih hotelov regije. Tudi danes goste nagovarja kot ekskluzivni hotels petimi zvezdicami. To poletje hotel obratuje z zmanjšanimi zmogljivostmi, razpoložljive sobe pa so polno zasedene.

Street Food Market Maribor

odprta_kuhna.jpeg
petek, 21. avgust 2020

Karavana ulične hrane se bo ponovno ustavila v Mariboru in vas razvajala z dobrotami v okviru tu…

AJM Team time ride

Timeride4.jpg
petek, 21. avgust 2020

Največje in najbolj zabavno ekipno kolesarjenje v Sloveniji, letos 30. avgusta. Zaradi omejitev, letos žal le maksimalno 500 kolesarjev na prireditvi.

V šestih mesecih skoraj 470 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

denar
četrtek, 20. avgust 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za obdobje od januarja do junija letos, ki znaša 469,83 milijonov evrov, kar je za 59,3 odstotkov manj kot v enakem obdobju leta 2019.

The Fuzzy Log – novi član verige International Youth Hostel Federation (IHYF)

Fuzzy log
sreda, 19. avgust 2020

The Fuzzy Log je del skupine Union Hotels Collection in tudi največje verige prenočišč na svetu - International Youth Hostel Federation (IHYF), ki jo v Sloveniji zastopa Popotniško združenje Slovenije. The Fuzzy Log z 210 posteljami je moderen in trajnostno naravnan Youth Hostel.

Villa Majda – nova 4 zvezdnična butična zgodba pod kraškim robom

vila majda
sreda, 19. avgust 2020

Konec julija je v vasi Osp pod kraškim robom, kjer se stikata Istra in Kras, svoja vrata odprla nova 4-zvezdični butična nastanitev oz. posest Villa Majda.

Maribor objavil nov promocijski video in izdal knjižico doživetij

Maribor_logo
sreda, 12. avgust 2020

Zavod za turizem Maribor - Pohorje je izdal knjižico najboljših doživetij v Mariboru in objavil nov promocijski video Visit Maribor – outdoor doživetja.

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije