Zanimivo

Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem

Potovanje Corona
ponedeljek, 18. januar 2021

MGRT je pripravil program pomoči gospodarstvu v letu 2021. Vlada je podaljšala epidemijo za 60 dni. Od jutri nova izjema za prehod meje za dvolastnike zemljišč, karantena na domu se lahko prekine tudi s hitrim testom. Na rdeči seznam držav članic EU oziroma schengenskega območja je dodana Irska. STO nadaljuje z izvedbo dogodkov in predstavitev na spletu za poslovno turistično javnost.

Financial Times in The Guardian Slovenijo umestila med top potovalne destinacije za leto 2021

Kranjska Gora
sreda, 13. januar 2021

Slovenija kot turistična destinacija vedno bolj pridobiva na prepoznavnosti in ugledu. V tem tednu sta jo dva vplivna medija uvrstila med države, ki jih priporočajo za obisk v letu 2021.

Ksenija Flegar nova v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem na MGRT

ksenja flegar
ponedeljek, 11. januar 2021

Tik pred koncem prejšnjega leta je vlada na položaj vršilke dolžnosti generalne direktorice Direktorata za turizem pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo imenovala Ksenijo Flegar.

Odprtje razstave Muzej skozi zgodovino: najstarejše pridobitve Deželnega muzeja za Kranjsko

Narodni muzej
četrtek, 7. januar 2021

Z odprtjem prvega dela razstave Muzej skozi zgodovino slavnostno v Narodnem muzeju vstopajo v jubilejno leto 200-letnice delovanja muzeja.

Novi umetniški vodja baleta v SNG Opera in balet Ljubljana je Renato Zanella

note
sreda, 6. januar 2021

S 1. januarjem letošnjega leta je umetniško vodenje baleta prevzel priznani in izkušeni koreograf Renato Zanella, ki je med ostalim vodil tudi baletni ansambel Dunajske državne opere. Sebe in svoje delo opisuje kot rezultat radovednosti in odvisnosti od preizkušanja novih stvari, srečevanja novih ljudi in talentov, od katerih dobiva prepotreben ustvarjalni navdih za svoje delo.

Virtualni sprehod po Poti kulturne dediščine Žirovnica

Žirovnica
torek, 5. januar 2021

V Zavodu za turizem in kulturo Žirovnica so v času, ko so muzejske hiše vzdolž Poti kulturne dediščine Žirovnica za obiskovalce zaprle svoja vrata, pripravili virtualne oglede znamenitosti kraja.

Povabilo na ples s Slovensko filharmonijo

novletna jelka2
četrtek, 31. december 2020

Tradicionalni novoletni koncert Slovenske filharmonije se tokrat seli na splet. Koncert lepe in žlahtne glasbe za ljubitelje in poznavalce.

Kratkoročne potovalne namere prebivalcev Evrope

Potovanje Corona
sreda, 30. december 2020

Evropska potovalna komisija (ETC) je objavila tretje od šestih poročil, namenjenih spremljanju kratkoročnih potovalnih namer znotraj Evrope. Raziskavo izvaja na desetih največjih evropskih trgih, nanaša pa se na odnos do potovanj v naslednjih šestih mesecih.

V enajstih mesecih leta zabeleženih nekaj več kot 9 milijonov turističnih prenočitev

odgovorni_turizem-1.jpg
ponedeljek, 28. december 2020

V obdobju od januarja do novembra je bilo evidentiranih 48,4 % manj turističnih prihodov in 39,5 % manj turističnih prenočitev kot v istem obdobju lani. V prvih enajstih mesecih v primerjavi z letom 2019 beležimo 69,6 % upad prenočitev tujih gostov in 39,9 % rast turističnih prenočitev domačih gostov.

Prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi

Šampanjec
četrtek, 24. december 2020

Radgonske gorice so uradno lansirale novo penino, imenovano »Untouched by Light« kot prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi.

UNWTO: turizem z več kot 70 % upadom prihodov na raven v letu 1990

UNWTO
torek, 22. december 2020

Mednarodni prihodi so se zaradi omejitev potovanj, nizkega zaupanja potrošnikov in svetovnega boja za obvladovanje virusa COVID-19, v prvih desetih mesecih leta 2020 zmanjšali za 72 %, kar je prispevalo k najslabšemu letu v zgodovini turizma.

Letni zbor Združenja hotelirjev Slovenije z volitvami

bohinj_park_eko_hotel_accommodation.jpg
ponedeljek, 21. december 2020

Združenje hotelirjev Slovenije bo še naprej vodil Gregor Jamnik, sicer direktor ljubljanskega Best Western Premier Hotela Slon, za podpredsednico so člani izvolili Sašo Zor, direktorico prodaje in marketinga v hotelu InterContinental Ljubljana.

Rajske strune - spletni božični koncert Slovenske filharmonije

novletna jelka2
sreda, 16. december 2020

Tradicionalni glasbeni božič v Slovenski filharmoniji se tokrat seli na splet.

Umetnost v parkirni hiši

Razstava slik
torek, 15. december 2020

Stene parkirne hiše krasijo umetniška dela. Foto: Pionirski dom | V parkirni hiši Kongresni trg je na ogled razstava Svobodni, ki so jo pripravili v Pionirskem domu.

Predstavitev raziskave Ocena potenciala domačega gosta

feel_309835.jpg
ponedeljek, 14. december 2020

STO je v sodelovanju s podjetjem Valicon izvedla raziskavo Ocena potenciala domačega gosta. Vabljeni na spletno predstavitev raziskave 18. decembra ob 10. uri.

Odprtje fotografske razstave Mankice Kranjec Srček za vsak dan

Srcek
torek, 8. december 2020

Danes bo v okviru TAM-TAMove Ulične galerije na prostem odprtje fotografske razstave Srček za vsak dan, fotografinje Mankice Kranjec. Da bi v teh nenavadnih časih v mesto prinesla malce veselja, je umetnica na ogled postavila 36 izbranih fotografij srčkov, ki se pojavljajo na povsem vsakdanjih mestih in v vsakdanjih oblikah.

Letošnji 67. Gostinsko turistični zbor Slovenije bo potekal na spletu

kulinarika-2.jpg
ponedeljek, 7. december 2020

V organizaciji Turistično gostinske zbornice Slovenije bo danes potekal tradicionalni dogodek – 67. Gostinsko turistični zbor Slovenije.

Nova celostna grafična podoba destinacije Idrija

idrija.jpg
petek, 4. december 2020

Destinacija Idrija je v okviru projekta Krovna destinacijska znamka dobila novo celostno grafično podobo.

Destinacija Rogla-Pohorje z zlatim znakom Slovenia Green

Rogla
sreda, 2. december 2020

Destinacija Rogla – Pohorje je v Zeleno shemo slovenskega turizma vključena že od leta 2015, v preteklosti so svoje trajnostno delovanje nadgradili in v letošnji obnovi ocene prejeli znak Slovenia Green Destination Gold.

Družbi Fraport Slovenija nagrada za najboljše letno poročilo v trajnostnem razvoju

letalski_potniki.jpg
torek, 1. december 2020

Časnik Finance je že 21. leto podelil edino in najbolj prestižno strokovno nagrado v poslovnem poročanju, to je najboljše letno poročilo. V kategoriji Najboljše letno poročilo v trajnostnem razvoju je zmagovalec postala družba Fraport Slovenija.

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije