Zanimivo

I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria

ironman
sreda, 19. september 2018

Svetovno znani izziv končno prihaja tudi v Slovenijo, v čudovito slovensko Istro.

Festival Maribor

note
ponedeljek, 17. september 2018

Festival Maribor, 20. 9.-29. 9. 2018 Festival Maribor v središču evropskega glasbenega ustvarjanja.

10. Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra

istra
ponedeljek, 17. september 2018

Sladka Istra je največja tovrstna prireditev v Sloveniji.

Bovec maraton

tek11.jpg
sreda, 12. september 2018

Bovec Maraton je s trasami ob smaragdni Soči in po skritih kotičkih Bovške zagotovo eden najlepših in zares uživaških tekov. Nasledji maraton bo 15. septepmbra 2018!

Le še do sobote lahko glasujete za Naj kopališče

logo_naj_kopalisce
torek, 11. september 2018

Ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija že vse od sredine maja pridno raziskuje ponudbo slovesnkih kopališč in vas o njej obvešča preko radijskih valov. Če ste tudi sami že imeli priložnost obiskati katero od kopališč, vas vabimo, da glasujete za Naj kopališče 2018!

Tudi tokrat vas čakajo lepe nagrade!

Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

dnevi_narodnih_nos.jpg
petek, 7. september 2018

Dnevi narodnih noš na tak način poudarjajo pomen oblačilne dediščine ter opozarjajo na spoštovanje narodnih noš kot kulturne vrednote.

Odprta kuhna - tržnica hrane

odprta_kuhna_4.jpg
četrtek, 6. september 2018

Na Odprti kuhni lahko vsak petek od sredine marca do oktobra spoznavate kuharske mojstre, slovenske in mednarodne jedi, ki jih pripravljajo, pa tudi načine priprave.

Bovec maraton

bovec_maraton.jpg
sreda, 5. september 2018

Bovec Maraton je s trasami ob smaragdni Soči in po skritih kotičkih Bovške zagotovo eden najlepših in zares uživaških tekov. Nasledji maraton bo 15. septepmbra 2018!

Odprta kuhna na mini turneji po Sloveniji s kupom novosti

odprta_kuhna1.jpg
ponedeljek, 3. september 2018

Po počitniškem premoru se Odprta kuhna s svojimi uličnimi kuharskimi mojstri odpravlja na pravo mini turnejo po slovenskih mestih.

Šuštarska nedelja

sustarska_nedelja.jpg
četrtek, 30. avgust 2018

Na angelsko nedeljo, prvo nedeljo v septembru, tržiške ulice oživijo in v mesto pod Karavankami privabijo veliko obiskovalcev. Šuštarska nedelja se je razvila iz tržiških sejmov. Tržič je leta 1492 dobil trške pravice za prodajo vina, živine in železnih izdelkov.

Indigo, festival sodobnih idej

indigo_festival.jpg
četrtek, 30. avgust 2018

Program povezuje bogato umetnostno dediščino omenjenih ljubljanske četrti s kulturnim ustvarjanjem in razmišljanjem o sodobnih tokovih participacije in medgeneracijskega dialoga.

Festival tržiških bržol

festival_trziskih_brzol.jpg
sreda, 29. avgust 2018

Iz mesa ovac so Tržičani že davno kuhali nekakšno ovčjo obaro. Ovčjemu mesu so dodali česen, čebulo, krompir in začimbe: veliko šetraja, brinove jagode … Iz tega je nastala slastna jed, ki je z videzom, vonjem in okusom prej spominjala na govejo, kot pa na ovčjo obaro.

33. Mednarodni literarni festival Vilenica

vilenica.jpg
sreda, 29. avgust 2018

33. Vilenica bo v organizaciji Društva slovenskih pisateljev in v sodelovanju s Kulturnim društvom Vilenica gostila pesnike, pisatelje, dramatike in esejiste iz več kot 20 držav sveta.

Hrastov memorial – mednarodni gorski preizkus starodobnikov

hrastov_memorial.jpg
sreda, 29. avgust 2018

Prve gorske hitrostne avtomobilske in motociklistične dirke v Sloveniji so bile na Ljubelju že leta 1926, ko je bil razvoj motorizacije še močno v povojih. Do leta 1939 so izvedli enajst tekmovanj z veliko mednarodno udeležbo in Ljubelj je dobil sloves najtežje dirke v Evropi.

V dolini Vrata uspel poskus umirjanja prometa

vrata
ponedeljek, 27. avgust 2018

Eno najlepših alpskih dolin v Triglavskem narodnem parku so obiskovalci prejšnjo soboto lahko doživeli na okolju prijaznejši način. Organiziranega brezplačnega javnega prevoza iz Mojstrane v Vrata in nazaj se je poslužilo 1200 ljudi.

Gorenjska plaža v Tržiču pričakala sto tisočega obiskovalca

Gorenjska plaža
ponedeljek, 27. avgust 2018

Gorenjska plaža v Tržiču, večnamenski center za aktivno preživljanje prostega časa, sodi med pomembne turistične objekte, ne samo Tržiča, pač pa celotne Gorenjske in Slovenije. Leto prej, kot so načrtovali, so na Gorenjski plaži pozdravili 100-tisočega obiskovalca.

Otroci tečejo za otroke

btc_ms_otroci.jpg
petek, 24. avgust 2018

Dobrodelni tek Otrok otroku je manifestacija prijateljstva, iskrene srčnosti ter razumevanja stisk in potreb, ki se razkrivajo v naši družbi, že med najmlajšimi. Velenjsko podjetje Skaza organizira tek že tretjič. V dosedanjih dveh so zbrali in podarili že 12.300 evrov, lani za plavalno skupino otrok z Downovim sindromom Delfinčki 7.200 evrov, predlani pa Medobčinski zvezi prijateljev mladine 5.100 evrov.

NAJ KAMP ADRIA 2018 - izbor najboljšega kampa v Sloveniji in na Hrvaškem

Logo Naj kamp
petek, 24. avgust 2018

Kamping portal Avtokampi.si že 8. leto organizira izbor Naj kamp Adria 2018, ki bo letos potekal nekoliko drugače. Glasujete lahko v štirih kategorijah Naj kamp Adria, Naj glamping, Naj mobilne hišice in Naj postajališče za avtodome.

Koliščarski dan 2018

Kolišča
četrtek, 23. avgust 2018

Dan ko lahko postanete koliščarji in se vživite v življenje ljudi, ki so živeli z naravo.

Festival mladih kultur Kunigunda

kunigunda.jpg
torek, 21. avgust 2018

Festival mladih kultur Kunigunda je devetdnevni mednarodni kulturni festival z dvajsetletno tradicijo, ki se v drugi polovici avgusta zgodi na različnih lokacijah v mestu Velenje. Njegovo ime izvira iz lokalne legende..

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije