Zanimivo

Virtualni sprehod po Poti kulturne dediščine Žirovnica

Žirovnica
petek, 27. november 2020

V Zavodu za turizem in kulturo Žirovnica so v času, ko so muzejske hiše vzdolž Poti kulturne dediščine Žirovnica za obiskovalce zaprle svoja vrata, pripravili virtualne oglede znamenitosti kraja.

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ljubljana na seznamu top 25 manjših mest na svetu

LJUBLJANA_POLETI.jpeg
torek, 24. november 2020

Priznana britanska revija Monocle je objavila letni pregled majhnih mest »Small Cities Index« in Ljubljano uvrstila med 25 najboljših.

Dva slovenska prejemnika priznanja Turistična prizma za kakovost v turizmu

thermana_nocna.jpg
ponedeljek, 23. november 2020

V okviru spletne izvedbe mednarodnega turističnega sejma in konference WESTM 2020 so bili razglašeni dobitniki priznanj »Turistična prizma za novo kakovost v turizmi v jugovzhodni Evropi«. Med prejemniki sta tudi Hotel Thermana Park in Zaloščan vina De Adami.

ETC četrtletno poročilo o turizmu v Evropi

Potovanje Corona
četrtek, 19. november 2020

Evropska potovalna komisija (ETC) je objavila tretje četrtletno poročilo (Q3) o trendih in napovedih letošnjih potovanj. Evropski turizem se sooča z negativnimi vplivi epidemije, mednarodna potovanja v evropske države so močno upadla, številke kažejo, da se je število prihodov obiskovalcev več kot prepolovilo.

Urejanje poti v soteski Vintgar na relaciji Slap Šum – sv. Katarina

soteska Vintgar
sreda, 18. november 2020

Občina Bled je v oktobru in novembru urejala in sanirala pešpot v sotesko Vintgar, in sicer na odseku Slap Šum – sv. Katarina na Homu.

Nagradni natečaj: ustvari novo podobo Luke Dončića in Slovenije

feel_309835.jpg
ponedeljek, 16. november 2020

Slovenija je ponosna na izjemne košarkarske uspehe ambasadorja slovenskega turizma Luke Dončića, ki s svojo borbenostjo in srčnostjo navdušuje ves svet. Sodelujte v nagradnem natečaju Luke Dončića in STO ter se udeležite ekskluzivne tekme zvezd pod okriljem tega vrhunskega košarkaša.

Ne pozabimo na lokalne kmetijske pridelke in živila

zelenjava
petek, 13. november 2020

V času epidemije lokalno in sezonsko pridelana hrana še posebej pridobiva na pomenu, med drugim tudi v luči varovanja okolja in samega načina pridelave. Hrana, pridelana v bližini, ima vrsto prednosti, zato je nakup lokalnih kmetijskih prildelkov in živil dobra odločitev.

Nov promocijski film Medvod

Medvode
četrtek, 12. november 2020

Javni zavod Sotočje Medvode je pripravil nov promocijski video, ki na atraktiven in dinamičen način prikazuje turistične produkte in znamenitosti ter vizualno vabi v Medvode vse starostne kategorije v vseh letnih časih.

Nov produkt Martinovanje na Krasu v času pandemije povezuje lokalne ponudnike

VINO_www.slovenia.info, Ubald Trnkoczy.jpg
četrtek, 12. november 2020

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov, enota Komen in Občina Sežana s skupno promocijsko akcijo Martinovanje na Krasu podpirata vinarje in ponudnike na Krasu v času, ko tradicionalne prireditve in degustacije zaradi epidemije niso možne.

Umetnost v parkirni hiši

Razstava slik
torek, 10. november 2020

Stene parkirne hiše krasijo umetniška dela. Foto: Pionirski dom | V parkirni hiši Kongresni trg je na ogled razstava Svobodni, ki so jo pripravili v Pionirskem domu.

Nekaj idej za kvalitetno preživljenje časa v karanteni z otroki

adhd druzina
ponedeljek, 9. november 2020

V dneh, ko čas večinoma preživljamo med štirimi stenami, vam verjetno že zmanjkuje idej kaj početi z otroki. Pa vendar lahko z dobro idejo temeljito popestrimo družinsko popoldne in poskrbimo, da se iz tega razvije zanimivo družinsko doživetje. Ponujamo vam kar 40 idej zanj.

Slovenija se na WTM Virtual predstavlja kot destinacija 5-zvezdičnih gastronomskih doživetij

pečena jagnjetina z domačimi njoki
ponedeljek, 9. november 2020

Globalna turistična borza World Travel Market London se bo tokrat med 9. in 11. novembrom odvijala na spletu. Osrednja tema predstavitve na slovenskem virtualnem razstavnem prostoru bo Slovenija kot trajnostna destinacija odličnih gastronomskih doživetij.

Spletno srečanje Turizem po Covid-19: od boja za preživetje do zmagovalcev

Potovanje Corona
sreda, 4. november 2020

V organizaciji Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani (CPOEF) bo danes ob 15. uri potekal spletni pogovor (E-Talk) na temo prihodnosti turizma.

Conde Nast Traveller Hišo Franko uvrstil med najboljše restavracije s prenočitvami

ana_roš
sreda, 4. november 2020

Hiša Franko vse bolj pridobiva na prepoznavnosti, na samo zaradi odlične, z dvema Michelinovima zvezdicama nagrajene restavracije, kjer ustvarja kuharska mojstrica Ana Roš, ampak tudi zaradi odlične gostoljubnosti in nastanitve, ki je bila tokrat opisana v mediju Conde Nast Traveller.

Turizem v zidanicah in Rudnik živega srebra Idrija med prejemniki nagrad za trajnostni in kulturni turizem

Zidanica
torek, 3. november 2020

Med prejemniki nagrad »Destination of Sustainable Cultural Tourism« sta turistični produkt Turizem v zidanicah s prvim mestom v kategoriji vinski turizem in Topilnica Hg Rudnika živega srebra Idrija z drugim mestom v kategoriji industrijska dediščina.

Naj kamp Adria - slovenski kampisti izbrali najboljše kampe

kamp.jpg
ponedeljek, 2. november 2020

Kamping portal Avtokampi.si je v izboru za Naj kamp Adria podelil nagrade najboljšim kampom v Sloveniji in na Hrvaškem za sezono 2020. V slovenskih kampih so domači gostje ustvarili 61 % več prenočitev kot v lanskem letu.

Prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi

Šampanjec
petek, 30. oktober 2020

Radgonske gorice so uradno lansirale novo penino, imenovano »Untouched by Light« kot prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi.

Galerija okusov z novo ponudbo ustvarjanja kulinaričnih okusov doma

dobrna_kulinarika.jpg
četrtek, 29. oktober 2020

Z Michelinovim krožnikom nagrajena restavracija Galerija okusov je v času, ko so zaradi ukrepov za omejitev virusa Covid-19 vrata restavracij ponovno zaprta, pripravila inovativno ponudbo Galerija doma.

UNWTO: usklajevanje je ključno za okrevanje

UNWTO
sreda, 28. oktober 2020

Dosledni in usklajeni potovalni protokoli, okrepljeni varnostni ukrepi ter zaščita delovnih mest so ključni elementi, ki so potrebni za ponovni zagon turizma. Svetovna turistična organizacija je na srečanju globalnega kriznega odbora za turizem ponovno opozorila, da je za trajnostno okrevanje sektorja potrebno sodelovanje.

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije