Zanimivo

Novo: pastirska akademija za ozaveščanje otrok o pomenu sobivanja z naravo

eco_resort_vp.jpg
sreda, 14. april 2021

Društvo turistov Slovenije bo po notificiranem programu Zavoda za razvoj turizma na lokaciji Slovenia Eco Resorta pričela z novim programom za otroke, pastirsko akademijo.

Mag. Maja Pak in mag. Petra Stušek na seznamu vplivnih voditeljev destinacijskega marketinga

petra_stusek.jpg
torek, 13. april 2021

Spletna platforma za vizualno trženje v turizmu CrowdRiff je objavila seznam vplivnih posameznikov v turizmu na področju destinacijskega marketinga za Evropo in Veliko Britanijo, na katerega so uvrstili tudi dve Slovenki: direktorico STO, mag. Majo Pak, in direktorico Turizma Ljubljana, mag. Petro Stušek.

Izšla je zbirka Kako oživiti slovenski turizem?

slovenija.JPG
torek, 13. april 2021

Objavljena je e-zbirka, ki vsebuje več kot 70 mnenj slovenskih turističnih ponudnikov o turizmu v Sloveniji.  

Ustanovljena delovna skupina za pomoč, obnovo in razvoj gostinstva in turizma

kulinarika.jpeg
ponedeljek, 12. april 2021

Minuli teden so predstavniki Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS, Turistično gostinske zbornice Slovenije in Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno podjetniški zbornici Slovenije ustanovili delovno skupino, ki bo skrbela za izvajanje podpisanega Memoranduma o sodelovanju in vzpostavitvi medsektorske verige vrednosti živilsko predelovalnega sektorja, gostinstva in turizma in skupaj opozarjala na aktualne probleme in pomembne teme za vse sektorje.

Prvi letošnji žrebeti Kobilarne Lipica

Lipicanci
ponedeljek, 12. april 2021

V Kobilarni Lipica se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII. Do junija se jima bo v lipiški čredi pridružilo še 23 žrebet. Takoj ko bo mogoče, bodo v Lipici tudi odprli prenovljeni hotel Maestoso in z uvajanjem novih, tematsko usklajenih, predvsem konjeniških programov.

 

STO nominirana za prestižno nagrado World Travel Awards 2021

feel_309835.jpg
petek, 9. april 2021

Slovenska turistična organizacija je nominirana za prestižno nagrado World Travel Awards v kategoriji Vodilna evropska turistična organizacija. Med nominiranci v različnih kategorijah sta tudi Ljubljana in Bohinj ECO Hotel.

10. obletnica ustanovitve Javnega zavoda Ljubljanski grad

LJUBLJANA_POLETI.jpeg
četrtek, 8. april 2021

V teh dneh Javni zavod Ljubljanski grad praznuje deseti rojstni dan. Ob tej priložnosti so izdali almanah z naslovom Edinstven pogled na Ljubljanski grad 2011–2021.

Bled Rose hotel se je z znakom Zeleni ključ pridružil Zeleni shemi slovenskega turizma

bled_otok.jpg
četrtek, 8. april 2021

Dizajnerski Bled Rose hotel, ki se nahaja ob Blejskem jezeru, je pridobil okoljski znak Zeleni ključ oz. Green key in se z znakom Green Accomodation pridružil Zeleni shemi slovenskega turizma.

Naravovarstveni ukrepi za obnovitev in ohranjanje mokrotnih življenjskih prostorov na Ljubljanskem barju so v polnem teku

okarček
torek, 6. april 2021

Ustrezno upravljanje z zemljišči je nujno za ustvarjanje pogojev za ohranitev izginjajočih ogroženih vrst ter njihovih habitatov. Po uspešno izvedenih odkupih zemljišč so bile zato aktivnosti projekta PoLJUBA v preteklem letu intenzivno usmerjene v izvedbo ukrepov za obnovitev in ohranjanje mokrotnih habitatov in nekaterih najbolj ogroženih rastlinskih in živalskih vrst, ki se tam nahajajo. 

Na virtualni kolesarski dirki po Sloveniji sodelovalo skoraj tisoč udeležencev iz 53ih držav

Kolesar
torek, 6. april 2021

V obdobju med 27. februarjem in 27. marcem 2021 je potekala prva I FEEL SLOVENIA Virtualna kolesarska dirka po Sloveniji, namenjena rekreativnim kolesarjem, pri kateri so sodelovali tudi profesionalni kolesarji. Skupno število udeležencev, ki so sodelovali na vsaj eni etapi, je bilo 958 iz 53ih držav. Virtualna kolesarska dirka ponuja tudi v času pandemije možnost izpostavitve naravnih danosti Slovenije in predstavitve naše dežele kot odlične destinacije za aktivna doživetja.

Nekaj idej za kvalitetno preživljenje časa z otroki v zavetju doma

adhd druzina
petek, 2. april 2021

V dneh, ko bomoznova več časa preživeli med štirimi stenami, vam verjetno že zmanjkuje idej kaj početi z otroki. Pa vendar lahko z dobro idejo temeljito popestrimo družinsko popoldne in poskrbimo, da se iz tega razvije zanimivo družinsko doživetje. Ponujamo vam kar 40 idej zanj.

Nova publikacija Media Kit 2021

kranjska_gora__spikova.jpg
torek, 30. marec 2021

STO je pripravila novo oz. posodobljeno publikacijo, namenjeno tujim medijem. T.i. Media Kit je zasnovan kot priročnik, ki predstavnikom tujih medijev nudi ključne informacije o Sloveniji kot turistični destinaciji in jih hkrati inspirira k obisku ter seveda poročanju o turistični ponudbi.

Nov interaktivni video Zelena Slovenija

bled_otok.jpg
torek, 30. marec 2021

Slovenija je eden od vzorčnih primerov trajnostnega delovanja v Evropi. Z vzpostavljenimi visokimi zdravstvenimi ih higienskimi standardi, ki jih predstavlja znak Green&Safe, je šla še korak dlje in se tako predstavlja kot zelena in odgovorna turistična destinacija. Trajnostno pot Slovenije predstavlja tudi novi interaktivni video The green story of Slovenia.

Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem

denar
ponedeljek, 29. marec 2021

MGRT pripravlja Zakon o interventnih ukrepih za turizem. Tri regije ponovno rdeče. Vstop v Slovenijo le še z negativnim PCR-testom. Ponudniki in destinacije vabljeni k registriraciji uporabe komunikacijskih orodij in znaka Green&Safe.

Objavljen je poziv za 5 – zvezdična doživetja za leto 2021

GRAND HOTEL TOPLICE 0070.JPG.JPG.jpg
četrtek, 25. marec 2021

V podporo uresničevanju vizije Slovenije kot zelene butične destinacije za 5-zvezdična doživetja, Slovenska turistična organizacija objavlja »Poziv za 5-zvezdična doživetja za leto 2021«. Edinstvena doživetja, ki se bodo uvrstila v zbirko Slovenia Unique Experiences, bodo nadalje kandidirala za naziv Sejalec. Rok za oddajo prijav je 31. avgust 2021.

Za lepšo Ljubljano - v naravi ne puščajmo sledi

ljubljana_april.jpeg
sreda, 24. marec 2021

V Ljubljani tudi letos pripravljajo tradicionalno spomladansko okoljsko akcijo Za lepšo Ljubljano, v okviru katere med 22. marcem, svetovnim dnevom voda, in 22. aprilom, svetovnim dnevom Zemlje, pripravljajo številne aktivnosti.

Odprtje paviljona Medena zgodba

čebela
sreda, 24. marec 2021

Čebelarska zveza Slovenije je v Lukovici pred dnevi uradno odprla čebelarski paviljon Medena zgodba – prevozni čebelnjak, namenjen izobraževanju, predstavitvi in promociji slovenskega čebelarstva in medenih izdelkov. 

Spletna stran Taste Slovenia med finalisti tekomovanja Netko

cerkno_kulinarika.jpg
torek, 23. marec 2021

Nacionalno spletno stran Taste Slovenia je strokovna žirija tekmovanja Netko uvrstila med letošnje finaliste v kategoriji turizem, dogodki in prosti čas.

Objavljena je analiza Ankete o tujih turistih

turist.JPG
torek, 23. marec 2021

STO je na poslovnih spletnih straneh objavila analizo Ankete o tujih turistih. Raziskava je bila s strani SURS izvedena med hotelskimi gosti v Sloveniji v štirih časovnih obdobjih v letih 2019 in 2020 (pomladi, poleti, jeseni in pozimi). V poletnem obdobju je raziskava potekala tudi med gosti kampov. 

Pred vrati največji nogometni dogodek v Sloveniji – UEFA evropsko prvenstvo U21

Nogomet
ponedeljek, 22. marec 2021

Letošnja pomlad bo nogometno obarvana, saj bo Slovenija skupaj z Madžarsko med 24. marcem in 6. junijem gostila najboljše mlade evropske nogometaše na prvenstvu do 21 let.

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije