Zanimivo

Festival Kinotrip

kinotrip
petek, 24. marec 2017

Festival se bo v Kinodvoru odvil med 29. 3. in 1. 4. 2017. Kinotrip je Kinodvorov filmski program, ki ga ustvarjajo mladi za mlade, mednarodni filmski festival Kinotrip pa njegov največji dogodek. Ta na platno Kinodvora že drugo leto prinaša filmske zgodbe o mladih in za mlade. Tudi letošnji filmski program so skrbno izbrali mladi filmski ljubitelji, člani Kinotripovega filmskega kluba. Iskali so filme raznolikih zvrsti, žanrov, vsebin, barv in okusov ter držav sveta, program pa dodatno začinili z nekaj kratkimi filmi mladinskih filmskih ustvarjalcev.

Nova izdaja publikacije Mesta kulture

piran_jadrnice_z_obzidja1.jpg
četrtek, 23. marec 2017

Publikacija predstavlja kulturne znamenitosti in naravne danosti, ključne kulturne prireditve in predloge izletov v okolico osemnajstih slovenskih mest ter predloge tematskih večdnevnih izletov po Sloveniji.

Dobrodelna revija mladih glasbenikov Otroci otrokom

otroci-1.jpg
četrtek, 23. marec 2017

V soboto, 25. marca 2017, ob 10.30, v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Odprta kuhna

odprta_kuhna.jpeg
sreda, 22. marec 2017

Na Odprti kuhni v Ljubljani (Glavna tržnica) lahko vsak petek od sredine marca do oktobra spoznavate kuharske mojstre, slovenske in mednarodne jedi, ki jih pripravljajo. Vrata ponovno odpira ta petek, 24.3.

Slovenski žičničarji so z dosedanjim potekom smučarske sezone zelo zadovoljni

Krvavec - zasneževanje
torek, 21. marec 2017

Smučarska sezona se je prevesila v spomladanski del. Za vse željne smučanja in zimskih radosti trenutno obratuje še 13 smučišč.

National Geographic Slovenijo ponuja izbrancem

bled_otok.jpg
torek, 21. marec 2017

Bled, ena največjih ikon slovenskega turizma, je postal še ikona prestižnih potovanj v organizaciji National Geographica.

Avto salon

audi-a3-concept-640x480-5.jpg
ponedeljek, 20. marec 2017

Največja sejemska prireditev s področja avtomobilizma v Sloveniji se skoraj po 20 letih vrača v Ljubljano.

Svetovni dan voda - 22. marec

voda_330633.jpg
ponedeljek, 20. marec 2017

Kako ravnamo z odpadno vodo? Koliko te vode prečistimo, pred izpustom v okolje? V zadnjih desetih letih se je vsako leto prečistilo več odpadne vode, kar kaže, da se stanje izboljšuje. V 2015 je bilo pred izpustom prečiščenih 89 % odpadnih voda, 11 % pa je ostalo neprečiščenih.  

Slovenija se je predstavila na borzi Seatrade Cruise Global 2017

krizarka
ponedeljek, 20. marec 2017

Pred pričetkom sezone prihoda križark v pristanišče Koper se je slovenski turizem predstavil na največji borzi s področja potniškega ladijskega turizma na Floridi.

Mednarodni sejem zbirateljstva Collecta

collecta.jpg
petek, 17. marec 2017

Vabljeni na mednarodni sejem zbirateljstva Collecto, ki bo potekal v petek in soboto, 17. in 18. marca 2017 na Gospodarskem razstavišču.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 17. marec 2017

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Ljubljana dopolnjuje linijo spominkov

Zmajček ljubo
četrtek, 16. marec 2017

Priljubljeno linijo spominkov Zmajček Ljubo, ki gradi na podobi Ljubljane kot mesta zmajev, so obogatili s plišastimi podobami zmajčka. Kupci so zmajčka takoj dobro sprejeli, kar bo še nadalje utrdilo pozicijo te linije kot najbolj prodajane med uradnimi spominki Turizma Ljubljana.

Slovenija se na ruskem trgu predstavlja kot privlačna destinacija dobrega počutja

feel_309835.jpg
sreda, 15. marec 2017

Včeraj se je v Moskvi pričela tridnevna turistična borza Moscow International Travel & Tourism (MITT), ki je eden največjih in najpomembnejših dogodkov za turistično industrijo v Rusiji in baltskih deželah.

Društvo Sommelier Slovenije praznovalo 25-letnico delovanja

Vino
sreda, 15. marec 2017

Praznovanje so obeležili z dogodkom v Gostilni pri Lojzetu v dvorcu Zemono. Predstavili so pomembnejše dogodke, ki so zaznamovali razvoj društva, njihove dosežke in načrte za prihodnost.

Prenova Trga mladih v BTC Ljubljana

prenova trga mladih
torek, 14. marec 2017

V želji, da bi se dobro počutili, predvsem pa »mesto« začutili kot urejeno, urbano in obiskovalcem prijazno središče, bodo v BTC Ljubljana prenovili zahodni del Trga mladih (osrednji odprti prostor med Dvorano A in Cityparkom).

Ogled rudniške topilnice in razstave Od rude do kapljic živega srebra

Rudnik_idrija
torek, 14. marec 2017

Od 1. februarja 2017 ste obiskovalci vabljeni na ogled prenovljene rudniške topilnice Hg in razstave Od rude do kapljic živega srebra. Ogled je mogoč vsak dan od 10. do 16. ure,za najavljene skupine pa tudi po dogovoru.

Teden možganov 2017 v Izoli

teden možganov
ponedeljek, 13. marec 2017

Univerza na Primorskem Fakulteta za vede o zdravju in Društvo biopsihologov Slovenije vabita na TEDEN MOŽGANOV 2017: Krizni novi svet

Winter Days Of Metal

metaldays
ponedeljek, 13. marec 2017

Na slovensko festivalsko pokrajino vstopa nov festival Winter Days of Metal. Mlajši sorojenec festivala MetalDays bo potekal med 19. in 25. marcem 2017 v Bohinjski Bistrici. Festival bo gostil velika in manjša imena metal glasbe in njenih podžanrov.

Anina Zvezdica: gorenjska bo zaživela z dobrodelnim koncertom

anina zveudica
petek, 10. marec 2017

Nesebičnost, pomoč sočloveku, nasmeh, iskrice v očeh. Prostovoljci dobrodelne organizacije Anina zvezdica vedo, da smo Slovenci pripravljeni pomagati drug drugemu. S svojimi akcijami skrbijo za pomoč družinam v stiski, da pa bi po uspešni božični akciji 2016 pomagali še večjemu številu tistih, ki se soočajo s pomanjkanjem, pripravljajo prav poseben dobrodelni koncert.

Slovenska turistična organizacija na ITB Berlin 2017 prejela še eno laskavo nagrado

feel_309835.jpg
petek, 10. marec 2017

Slovenska turistična organizacija je na turistični borzi ITB Berlin 2017 poleg ugledne nagrade National Geographic World Legacy Destination Leadership prejela še eno. Na 16. The Golden City Gate 2017 so ji za 90-sekundni promocijski video Slovenia. Make New Memories podelili tri zvezdice. To mednarodno tekmovanje je namenjeno izpostavitvi najboljšega promocijskega gradiva s turistično vsebino.

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije