Zanimivo

Hostel Bearlog Kočevje odprl svoja vrata

hostel bearlog
sreda, 26. april 2017

Občina Kočevje je Javnemu zavodu za turizem in kulturo Kočevje v upravljanje predala Mladinski hostel Bearlog, ki se nahaja na Ljubljanski cesti 4 v Kočevju. V hostlu je skupno 30 ležišč.

Aerodrom Ljubljana bo Fraport Slovenija

letalo
torek, 25. april 2017

Družba Fraport AG je 100-odstotna lastnica Aerodroma Ljubljana, d.o.o., od 31. marca 2015. Preimenovanje firme in sprememba njene podobe v skladu s smernicami Skupine Fraport predstavlja zadnji pomemben korak v več kot dveletnem procesu integracije v skupino.

Kamp Šobec v novo sezono vstopa s prenovljeno komunalno infrastrukturo

šobec
torek, 25. april 2017

Po več kot milijon evrov vredni prenovi komunalne infrastrukture je vrata ponovno odprl Kamp Šobec. Največja pridobitev je nova čistilna naprava, obiskovalci pa bodo najbolj opazili novo leseno ploščad na bajerju.

Znani so prejemniki naziva Naj wellness 2016/2017

Logo_naj_wellness
petek, 21. april 2017

Naziv najboljšega so si v posameznih kategorijah prislužili Wellness Orhidelia Term Olimia, Wellness Paradiso, Oaza miru iz Maribora, Wellness Vodnega mesta Atlantis in Wellness Lara z Jelenovega grebena.

Prenova Trga mladih v ljubljanskem BTC-ju

prenova trga mladih
petek, 21. april 2017

V BTC-ju pričenjajo s prenovo zahodnega dela Trga mladih, kjer bo nastal nov - osrednji odprti prostor med Dvorano A in Cityparkom.

4. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi Naturo

tek_trojk.jpg
četrtek, 20. april 2017

Med 21. in 23. aprilom bodo vrata sejma v Gornji Radgoni odprta za vse ljubitelje trajnostnega turizma in aktivnega preživljanja prostega časa v naravi.

Nova kuharska knjiga Babičina kuhinja.

kuhnapato.jpg
četrtek, 20. april 2017

Na podlagi 5-letnega raziskovanja osnovnošolcev Slovenije po lastni kulinarično-kulturni dediščini je v sodelovanju z Uradom vlade RS za komuniciranje (UKOM) v angleškem jeziku izšla knjiga z nekaj najznačilnejšimi ali atraktivnimi predstavniki regij.

Slovenija hodi v 2017

aktivnosti-pohodnistvo.jpg
četrtek, 20. april 2017

Združenje za pohodništvo & kolesarjenje GIZ, Odbor za tematske poti pri RRA Posavje, Center za podjetništvo, Turizem Krško in Terme Čatež v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo predstavljajo nacionalno akcijo Slovenija hodi in v okviru tega Posavski festival tematskih poti.

Tradicionalno čiščenje Ljubljanice

ciscenje_ljubljanice1.jpg
torek, 18. april 2017

Akcija čiščenja Ljubljanice bo v soboto, 22. aprila 2017, sklenila že tradicionalno spomladansko čistilno akcijo Za lepšo Ljubljano, v okviru katere med 22. marcem, svetovnim dnevom voda, in 22. aprilom, svetovnim dnevom Zemlje, potekajo številne aktivnosti, s katerimi želimo poudariti čistost, zelenost in urejenost Ljubljane.

Natečaj "naj - čebelarski spominek in darilo"

čebela
petek, 14. april 2017

Na trgu obstaja pestra ponudba turističnih spominkov in izdelkov v darilni embalaži, zato je Čebelarska zveza Slovenije objavila natečaj za čebelarske spominke in darila povezana s čebeljimi pridelki in izdelki.

Rog odprl razstavni salon koles v ljubljanskem BTC Cityju

pony
petek, 14. april 2017

Točno pet mesecev po predstavitvi in začetku predprodaje legendarnih koles Pony je Rog v Dvorani A ljubljanskega BTC Cityja odprl poseben razstavni salon, v katerem je svoje lepotce dobilo tudi nekaj znanih slovenskih imen.

Luža na Krvavcu odpovedana zaradi pomanjkanja snega

luza.jpg
četrtek, 13. april 2017

Letošnjo smučarsko sezono na Krvavcu bodo zaključili nekoliko drugače kot so načrtovali. Spomladanski vremenski pogoji v preteklih tednih so stalili še zadnje zaloge snega, ki so jih potrebovali za ustrezno in varno izvedbo tradicionalne Luže.

V slovenskih naravnih zdraviliščih se med prazniki obeta boljša zasedenost kot lani

catez_banner.jpg
četrtek, 13. april 2017

V slovenskih naravnih zdraviliščih so se skrbno pripravili na prve letošnje velike praznike in pripravili tako pester animacijski program predvsem za družine, da so nekatere kapacitete že v celoti zasedene, druge pa se še pospešeno polnijo.

Mesto Celje to soboto v znamenju predvelikonočnega dogodka

blejski_grad_velika_no.jpg
sreda, 12. april 2017

Zavod Celeia Celje vabi v soboto, 15. 4. 2017, med 10.00 in 13.00 v mestno središče na dogodek DOBIMO SE V MESTU: V PRIČAKOVANJU VELIKE NOČI.

Luža na Krvavcu

luza.jpg
torek, 11. april 2017

Smučišče Krvavec obvešča, da bo zaprto do četrtka 13. aprila 2017. Naprave bodo znova pognali v petek, 14. aprila, zimsko sezono pa zaključujejo v ponedeljek 17. aprila.

Slovenska turistična organizacija med najboljšimi na svetu

feel_309835.jpg
torek, 11. april 2017

STO je po izboru komisije Flight Networka, ene vodilnih spletnih turističnih agencij iz Kanade, postala ena najboljših turističnih organizacij na svetu. V konkurenci 140 drugih je zasedla 15. mesto. Komisija je STO ocenjevala predvsem na podlagi njihovih spletnih strani.

Kulinarični vodnik Le Guide Michelin prihaja v Slovenijo

ana_roš
ponedeljek, 10. april 2017

Michael Ellis, mednarodni direktor kulinaričnega vodnika Le Guide Michelin, je na kongresu v Luzernu, ki so se ga udeležili tudi številni slovenski priznani kuharji, napovedal, da bodo Michelinovi inšpektorji v tem letu obiskali tudi Slovenijo.

Slavni kuhar s posebnim presenečenjem za žrebička Plutka

Pluto_rojstni_dan
petek, 7. april 2017

Žrebiček Pluto, ki se ponaša z naslovom najbolje ocenjenega lipicanskega žrebička v slovenski zasebn…

Europarkov festival turizma

Europark
petek, 7. april 2017

V prijetnih in toplih pomladnih dneh vsi radi preživljamo čas na prostem, si privoščimo kakšen izlet in raziskujemo lepote naše dežele. V Europarku bo v petek in soboto, 7. ter 8. aprila, potekal že tradicionalni Europarkov festival turizma, ki ga bo zaradi živahnega dogajanja zagotovo vredno obiskati tudi letos.

Naj smučišča 2016/17 so Cerkno, Golte, SKI BOR Črni vrh in snežni park Rogla

Naj smučišče 2017
četrtek, 6. april 2017

V Mariboru so včeraj podelili nazive »Naj smučišče« najboljšim smučiščem v smučarski sezoni 2016/2017. Med najboljšimi so tokrat pristala smučišča Cerkno, Golte, SKI BOR Črni vrh, avstrijsko smučišče Nassfeld in snežni park Rogla.  

Najnovejše v tej rubriki

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije