O nas | Kontakti | Promocijske aktivnosti | Reference | Koristne povezave | Kje in kdaj nas lahko poslušate? | Varovanje podatkov
V teh dneh Javni zavod Ljubljanski grad praznuje deseti rojstni dan. Ob tej priložnosti so izdali almanah z naslovom Edinstven pogled na Ljubljanski grad 2011–2021.
V desetih letih delovanja je Javni zavod Ljubljanski grad dosegel številne rezultate. Obnovili so nekaj več kot 14.000 m² površin, kar pomeni, da je grad skoraj v celoti obnovljen; pripravili nekaj manj kot 2.200 lastnih kulturnih dogodkov; prepeljali več kot 3,6 milijona potnikov s tirno vzpenjačo; prodali več kot 5,1 milijona vstopnic; ustvarili več kot 20.000 omemb Ljubljanskega gradu in njegovih vsebin v domačih in tujih medijih; samo za filmske večere na prostem postavili nekaj manj kot 114.000 stolov; dnevno vzdržujejo okoli 50.000 m² zunanjih in notranjih površin na gradu in v Hostlu Celica v katerem v običajnih sezonah biva skoraj 15.000 gostov, ki ustvarijo približno 25.000 nočitev; iz začetnih 26 sodelavcev se je ekipa povečala na zdajšnjih 66 (skupaj s Hostlom Celica); iz začetnih dobrih dveh milijonov letnega proračuna so »zrasli« na več kot sedem v letu 2019, ko so beležili najuspešnejšo sezono v vseh desetih letih.
To je le nekaj glavnih poudarkov iz almanaha z naslovom Edinstven pogled na Ljubljanski grad 2011–2021, ki so ga izdali ob tej priložnosti. Almanah prikazuje ključne rezultate posameznega leta delovanja in raznoliko paleto dejavnosti, s katero se ukvarja zavod, delo posameznikov in ekip v okviru desetih oddelkov Javnega zavoda Ljubljanski grad in Hostla Celica, kakor tudi zanimive zgodbe, povezane z gradom, ki so jih ob deseti obletnici zaupali »zunanji« sodelavci, na tak ali drugačen način povezani z gradom.
Vsebino almanaha si lahko pogledate tukaj.
Spletni članek medija Travel & Leisure je Slovenijo in mesto Ljubljana uvrstili na lestvico destinacij, ki jih priporočajo za bivanje po upokojitvi.
Med tujimi potniki, ki so jeseni 2020 pripotovali v Slovenijo, je bilo več kot 80 % tranzi…
Razvojna agencija Zgornje Gorenjske (RAGOR) v zadnjih letih veliko pozornosti posveča domači kulinariki.
Destinacija Renče-Vogrsko se je kot 58. destinacija pridružila Zeleni shemi in osvojila bronasti znak Slovenia Green. Med novimi člani Zelene sheme tudi blejski Hotel Park s Kavarno Park.
Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju s Kongresnim uradom Slovenije v četrtek, 22. aprila, organizira virtualni dogodek Feel sLOVEni@ Business Date MICE, na katerem se bodo srečali slovenski ponudniki in tuji kupci za produkt poslovnih srečanj in dogodkov.
Društvo turistov Slovenije bo po notificiranem programu Zavoda za razvoj turizma na lokaciji Slovenia Eco Resorta pričela z novim programom za otroke, pastirsko akademijo.
Spletna platforma za vizualno trženje v turizmu CrowdRiff je objavila seznam vplivnih posameznikov v turizmu na področju destinacijskega marketinga za Evropo in Veliko Britanijo, na katerega so uvrstili tudi dve Slovenki: direktorico STO, mag. Majo Pak, in direktorico Turizma Ljubljana, mag. Petro Stušek.
Objavljena je e-zbirka, ki vsebuje več kot 70 mnenj slovenskih turističnih ponudnikov o turizmu v Sloveniji.
Minuli teden so predstavniki Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS, Turistično gostinske zbornice Slovenije in Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno podjetniški zbornici Slovenije ustanovili delovno skupino, ki bo skrbela za izvajanje podpisanega Memoranduma o sodelovanju in vzpostavitvi medsektorske verige vrednosti živilsko predelovalnega sektorja, gostinstva in turizma in skupaj opozarjala na aktualne probleme in pomembne teme za vse sektorje.
V Kobilarni Lipica se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII. Do junija se jima bo v lipiški čredi pridružilo še 23 žrebet. Takoj ko bo mogoče, bodo v Lipici tudi odprli prenovljeni hotel Maestoso in z uvajanjem novih, tematsko usklajenih, predvsem konjeniških programov.
© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije