Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
snovik_poletje1.jpg

17. obletnica Term Snovik v znamenju 5. Kneippovega stebra

Datum: četrtek, 31. januar, 2019

Terme Snovik so pretekli teden praznovale 17. obletnico delovanja, ki so jo obeležile s prireditvijo,  posvečeno 5. stebru Kneippove življenjske filozofije, to je zdrav življenjski slog. Praznovanje je potekalo v družbi Zorana Vodopije, ki je na zanimivem predavanju razkril skrivnosti življenja v harmoniji.

»Vse kar delamo mora prinesti veselje,« so besede direktorice Term Snovik, Petre Zlatoper, ki je ob otvoritvi slovesnosti poudarila, da je bilo preteklo poslovno leto uspešno, saj so povečali število nočitev za 5 % in ustvarili le nekaj manj kot 50.000 nočitev. Prihodke so povečali za 12 % in uspešno zaključili projekt Kneippanje.

Po besedah prokurista Ivana Hribarja so Terme Snovik šele na prvi tretjini svojega razvoja. »Lepo je delati, ker je v podjetju močna ekipa in veliko pozitivnih hotenj,« še dodaja. Posebej se je zahvalili tudi vaščanoma Snovika, ki sta pomagala pri izgradnji bosonoge poti, to sta Silvo Osolnik in Janez Urankar in jima podelil nagrado.

Prireditve, katere rdeča nit je bil tokrat 5. Kneippov steber – zdrav življenjski slog, pa se je udeležili tudi župan občine Kamnik, Matej Slapar, ki je v svojem govoru poudaril pomen razvoja term, tako za same terme kot tudi za okolico.

 

Ključ do uspeha: prijaznost do okolja in lokalnih skupnosti

Leta 2002 so uradno odprla svoja vrata najvišje ležeče slovenske terme. Prijazne okolju, energetsko varčne in učinkovite, se lahko pohvalijo s številnimi nagradami in zadovoljnimi gosti. K odgovornemu ravnanju z okoljem so se dodatno zavezali s prestižnim znakom, Eko marjetico, priznanjem Evropske unije za okolju prijazne turistične namestitve. V zadnjih letih dajejo velik poudarek na kakovost svojih storitev na področju wellnessa in dobrega počutja.

V letu 2019, bodo poleg o klasičnih storitev, dali velik pomen širjenju Kneipp produktov, kot naravi in človeku prijaznega načina ohranjanja zdravja in premagovanja življenjskih izzivov na vseh področjih delovanja. Vodna terapija, gibanje, uravnotežena prehrana, uporaba zelišč in zdrav življenjski slog so temelj za daljše in bolj kakovostno življenje. Kneippova filozofija zdravega načina življenja je zelo preprosta in primerna za vsakogar, še pravijo v termah.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

V prvem polletju 1,16 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 23. avgust 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v šestih mesecih leta 2019 znaša 1,16 milijard evrov, kar je za 4,8 % več kot v enakem obdobju 2018.

Pisana Loka

sk_loka.jpg
četrtek, 22. avgust 2019

Tudi to poletje se bo zgodil največji škofjeloški festival »Pisana Loka«, kar pomeni 10 pisanih dni v starem mestnem jedru. Letos bo potekal od 23. avgusta do 1. septembra.

Blagovna znamka Okusi Rogle

rogla
torek, 20. avgust 2019

Na območju turistične destinacije Rogla Pohorje, ki zajema občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče v sklopu evropsko sofinanciranega projekta Užij okuse Rogle, nadaljujejo z razvojem blagovne znamke Okusi Rogle.

Prvič na svetu: na Ljubljanici odbojka na plavajočem igrišču

odbojka_ljubljanica
ponedeljek, 19. avgust 2019

Prihodnji teden se v središču Ljubljane obeta odbojkarski spektakel. Tekmo v okviru promocije prihajajočega EuroVolleyja 2019, ki bo od 12. do 26. septembra potekal tudi v Ljubljani, organizira Odbojkarska zveza Slovenije v sodelovanju z agencijo Extrem in partnerji.

Kamfest

kamfest
ponedeljek, 12. avgust 2019

Kamfest je festival za vse generacije, ki se na različnih slikovitih prizoriščih po vsem Kamniku lahko brezplačno udeležijo zelo raznovrstnega programa dogodkov.

Rimske igre

rimske igre ptuj
ponedeljek, 12. avgust 2019

Pred 2000 leti je bil Ptuj mogočno mesto: najprej vojaška postojanka, pozneje pomembno trgovsko in obrtno mesto. Med Rimskimi igrami se Ptuj spremeni v rimski Poetovio. Mesto zasedejo gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in ostali Rimljani, ki že deseto leto pripravljajo eno največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope.

Izbran direktor Holdinga Kobilarna Lipica

lipica.jpg
petek, 9. avgust 2019

Nadzorni svet družbe HOLDING KOBILARNA LIPICA d.o.o. je v sredo, 31. julija, na izredni seji imenoval Mateja Oseta za direktorja družbe Holdinga Kobilarne Lipica. Novi direktor bo nastopil z delom 3. septembra letos.

Nov Slovenia Green Accommodation z zelenim vrtom sredi Maribora

hotelMB
torek, 6. avgust 2019

Hotel Maribor združuje butične nastanitve v centru mesta Maribor, umeščene v stavbe z dolgoletno zgodovino. Tako so revitalizirali propadajočo kulturno dediščino, hkrati pa se zavezali vsemu, kar je lepo in trajnostno. Pridružili so se Zeleni shemi slovenskega turizma in pridobili znak Slovenia Green Accommodation.

Izdelovanje pleten in prevoz z njimi vpisana v register nesnovne dediščine

lake_bled-1.JPG
ponedeljek, 29. julij 2019

Ministrstvo za kulturo je ta mesec v register nesnovne kulturne dediščine vpisalo izdelavo pleten in prevoz z njimi po Blejskem jezeru. Gre za znanje, ki se prenaša iz roda v rod, in tradicijo, ki je prepoznavna turistična znamenitost. Na novo sta v register nesnovne dediščine vpisana tudi prevozno čebelarstvo in prekmurščina.

V prvih petih mesecih 925 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 26. julij 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v petih mesecih leta 2019 znaša 925 milijonov evrov, kar je za 4 % več kot v enakem obdobju 2018.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije