Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
srecanje.png

19. Srečanje mest na Venerini poti

Datum: sreda, 30. julij, 2014

Nedelja, 3. avgust 2014 ob 10:00

Linhartov trg, Radovljica

Tradicionalna prireditev s tržnico srednjeveških obrti, kjer se predstavljajo obrtniki iz cele Slovenije, spremljevalni program pa bogatijo gledališke predstave, lokostrelski turnir in poulični nastopi.

Program:

 • od 10.00 do 19.00: TRŽNICA IN DELAVNICE IZDELKOV SLOVENSKE DOMAČE OBRTI ter ULIČNE PREDSTAVE (na 50 stojnicah se bodo predstavili rezbarji, zeliščarke, medičarji, čebelarji, pletarji, lončarji, čipkarice, predice, tkalci, pletilje, lutkarica,..)
 • ob 10.00: RADOVLJIČAN Z GRBA POZDRAVI VITEŠKEGA ZMAGOVALCA GAŠPERJA LAMBEGARJA Z GRADU KAMEN in SLOVESNO ODPRTJE SEJEMSKEGA DNE IN OGLED STOJNIC
 • ob 11.00 - Linhartov trg: IZGUBLJENI SIN, KD Igralska skupina Gašperja Lambergarja
 • ob 11.45 - za graščnimo: LOKOSTRELSKI TURNIR, Viteško – lokostrelski klub Gašperja Lambergarja in obiskovalci
 • ob 12.45: RAZGLASITEV ZMAGOVALCEV LOKOSTRELSKEGA TURNIRJA
 • ob 13.00 - pred cerkvijo sv. Petra: DVOJNA POROKA - 1766, Linhartov oder – KUD Radovljica
 • SREDNJEVEŠKI PLESI
 • ob 15.30 - Župnijski atrij: ŽEBLJARJEVE TEŽAVE in ČEZ ČOFTANE GA NI, Dramska skupina Čofta - KD Kropa
 • ob 16.30 - Župnijski atrij : STRGANKE IZ PARADIŽA, Linhartov oder – KUD Radovljica
 • ob 17.00 – Linhartov trg: MEČ ZA PRESTOLONASLEDNIKA, KD Igralska skupina Gašperja Lambergarja
 • ob 18.00 - Linhartov trg: SREDNJEVEŠKO RAJANJE Z IGRAMI, KD Igralska skupina Gašperja Lambergarja

 

Vir: www.radolca.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Najboljši pustni krofi

Pustni krofi
torek, 18. februar 2020

Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!

Škucove packarije

skuc.jpg
petek, 14. februar 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 14. februar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Kmalu 16 novih nočitev na gradu Podsreda

podsreda.jpg
četrtek, 13. februar 2020

Poti kozjanskih gričev vodijo do skritih kotičkov, kjer se čas ustavi in je zgodovina še vedno živa. Tam se nad dolino dviga srednjeveški Grad Podsreda – najbolj grajski med gradovi na Slovenskem.

Hood Heroes bodo prižgali luč za ulično košarko

kosarka.jpg
četrtek, 13. februar 2020

V Hood Burgerju bodo letos svojo tradicionalno dobrodelno akcijo Hood Heroes, ki bo potekala od danes pa vse do 11. marca, namenili zbiranju sredstev za razsvetljavo izbranih igrišč za ulično košarko. Vsak teden bodo svoji redni ponudbi dodali po enega od Hood Heroes posebnih burgerjev in od prodaje vsakega 1 evro namenili v sklad akcije.

Pogumno zapisane pesmi 12. literarnega natečaja Term Snovik

snovik_poletje1.jpg
ponedeljek, 10. februar 2020

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika se je v Termah Snovik odvijal že 12. tradicionalni literarni večer. Kot je povedal prokurist družbe Ivan Hribar so že pred 25. leti ob gradnji prvega bazena sprejeli odločitev, da bodo gradili terme, ki bodo eko terme in ki bodo skrbele za ravnovesje telesa in duha. To je tudi razlog za vsakoletni literarni natečaj, s katerim vzpodbujajo k literarnemu ustvarjanju tako mlade kot odrasle. Letošnja tema pesnjenja je bila »pogum«. Tematika je bila skrbna izbrana ravno v času 18. obletnice delovanja Term Snovik, ki so jo praznovali pred kratkim. In zagotovo je bil potreben tudi pogum za dosego polnoletnosti.

Kobarid med 10 najbolj gostoljubnimi kraji po oceni Booking.com

kobarid
torek, 4. februar 2020

Booking.com, priljubljena platforma za rezervacije, je objavila seznam najbolj gostoljubnih krajev na svetu - nanj so uvrstili destinacije z najvišjim deležem turističnih nastanitev, ki imajo na njihovi platformi najboljše ocene gostov. Na seznamu je tudi Kobarid.

Kulturni praznik v vili Ruska dača – poučno in zelo drugače

preseren_celje.jpg
torek, 4. februar 2020

V Ruski dači v Zg. Gameljnah bodo 8. februar, kulturni praznik, praznovali z dnevom odprtih vrat in brezplačnimi ogledi. Pripravili so posebno zgodbo iz knjižnice Ruske dače, ki obiskovalce okrog nekaj zelo zanimivih, poučnih ovinkov pripelje prav do našega velikega pesnika Franceta Prešerna.

Gradovi Posavja – prejemniki nagrade Jakob 2020

jakob.JPG
ponedeljek, 3. februar 2020

Nagrada Jakob 2020 in naziv ambasador inovativnosti v turizmu za področje inovativne turistične vsebine ter programi v gradovih in dvorcih 2020, ki jo podeljuje Gospodarsko razstavišče za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu v okviru sejma Alpe-Adria, je letos pripadla projektu Gradovi Posavja.

MENT Ljubljana

ment
petek, 31. januar 2020

Na festivalu, ki ga spremlja konferenca predstavnikov glasbene industrije, vsako leto sodeluje okrog 70 izvajalcev indie rocka, popa, elektronske glasbe, folk rocka, hip hopa, DJ-jev itd. Med njimi so tudi takšni, ki pogosto že v istem letu dobijo svojo priložnost, da se predstavijo na večjih evropskih poletnih festivalih kot so EXIT, INmusic, Liverpool Sound City, Tallinn Music Week ...

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije