Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
nastopi na Bazarkovem odru.jpg

3. Otroški bazar Maribor

Datum: sreda, 23. april, 2014

Otroški bazar Maribor, sejem za vso družino, se bo letos odvijal od 25. do 27. aprila 2014. Dogajanje v Ledni dvorani bo že drugo leto zapovrstjo bogatil tudi Festival za tretje življenjsko obdobje Maribor.

SEJEM

Staršem bodo na Otroškem bazarju predstavljeni otroška moda, zdrava prehrana, načini preživljanja prostega časa, družinskega turizma ... predstavljen bo Blejski grad ter srednjeveška tiskarna, potekala bo predstavitev mladih podjetnikov v projektu Podjetno v svet podjetništva, kupovali boste lahko unikatne tekstilne izdelke, se pozanimali o materialih in montaži vrtnega pohištva, dodatkov za dom in še. V okviru ponudbe bo tudi veliko sejemskih popustov. Otroci pa bodo lahko spoznavali tudi najrazličnejše poklice, saj bodo v okviru kotička  mojaizbira.si, Centra RS za poklicno izobraževanje spoznali portal Mojaizbira.si, ki pomaga pri iskanju informacij o izobrazbi za pridobitev poklica ter znanj za poklic in razvoj kariere, ter različne zanimive poklice, ki se bodo predstavljali skupaj z nami.

USTVARJALNI IN RAZISKOVALNI KOTIČEK

Otroci skupaj s starši ali starimi starši se bodo lahko udeležili ustvarjalnih delavnic v okviru Ustvarjalnega kotička. Zveza prijateljev mladine Maribor namreč pripravlja delavnico reševanja in izdelave miselnih igric, delavnice tkanja zapestnic, izdelovanja naprstnih lutk za domače gledališče ipd. Center eksperimentov Maribor bo pod okriljem Evropskega kulturnega in tehnološkega centra Maribor v svojem Raziskovalnem kotičku pripravil različne delavnice in eksperimente. Otroci in odrasli se bodo lahko udeležili delavnice izdelovanja vulkana s kvasom in vodikovim peroksidom, prižigali žarnice s pomočjo limon, pisali pisemca v delavnici skrivnih pisav. 

ZUNANJA PLOŠČAD

Na Zunanji ploščadi bodo ponovno gostili prav posebne goste. ZOO park Rožman bo namreč v svojo družbo pripeljal pava, kokoši, divja purana, emuja in kenguruja. Če bodo živali pri volji, se jih bodo lahko otroci dotikali, jih hranili in spoznavali njihov način življenja. Zveza prijateljev Mladine Maribor pripravlja še senzorične delavnice in delavnice oblikovanja gline. Na zunanji ploščadi pa se vam bodo predstavili tudi policisti s svojimi službenimi živalmi in policijsko opremo. Hoduljarsko društvo Maribor pa bo obiskovalcem Otroškega bazarja predstavilo spretnostno hojo s hoduljami, velikimi lesenimi palicami, primernimi za hojo na višini.

DOBRODELNA AKCIJA

Od samega začetka Otroški bazar namenja posebno pozornost dobrodelnosti. Tudi tokrat boste obiskovalci Otroškega bazarja Maribor ob nakupu dobrodelne Bazarkove majice, 1 EUR od nakupa donirali za delovanje projekta Zveze prijateljev mladine Maribor »OMOGOČIMO SANJE«, ki je namenjen razvoju različnih veščin nadarjenih otrok. 

ODPRTI ODER

Na odprtem odru bodo vsak dan potekale glasbene, gledališke in plesne predstave osnovnih šol, vrtcev ter upokojenskih in drugih društev, pretežno s štajerskega konca. Otroški bazar bo gostil na primer Plesno šolo Sebastian, predstavil osnove japonskega mečevanja, svoj zaključek pa bo doživel v nedeljo s festivalom Korajža velja in nastopom Manuelle Brečko.

HKRATI BO POTEKAL TUDI FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE

Drugo leto zapovrstjo bo Ledna dvorana v času Otroškega bazarja gostila še Festival za tretje življenjsko obdobje Maribor, na katerem se bodo predstavili domovi starejših občanov, ponudniki dnevnih aktivnosti za starejše, razstavljavci s področja zdravja, turizma, telekomunikacij, bančništva, kozmetike, prehranskih dopolnil idr. Zanje organizator pripravlja program v Odprti delavnici, na kulturnem odru …

VSTOP PROST!

 

www.otroskibazar.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

31. Sejem turizma Alpe-Adria

aktivnosti-pohodnistvo.jpg
ponedeljek, 27. januar 2020

Od 29. januarja do 1. februarja se bo na GR odvila osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji Natour Alpe-Adria, v ospredju katere je zeleni, aktivni turizem.

Prelomna 18. obletnica delovanja Term Snovik

snovik_kolaz.jpg
ponedeljek, 27. januar 2020

V soboto dopoldan je v Termah Snovik potekala 18. obletnica delovanja družbe. Najvišje ležeče slovenske terme so leta 2002 uradno odprla svoja vrata. Prijazne okolju, energetsko varčne in učinkovite terme je v tem obdobju obiskalo 2.511.000 gostov. Lansko leto so samo v mesecu avgustu imeli 9.130 nočitev, v oktobru 2019 pa zabeležili pol milijonto nočitev.

Potovalni trendi v 2020, pisani na kožo Sloveniji

kulinarika.JPG
petek, 24. januar 2020

Člani mednarodnega združenja AIRTH - Alianse inovatorjev in raziskovalcev v turizmu in hotelirstvu, ki sodeluje tudi pri izvedbi pozivov Sejalec in Snovalec, so sestavili izbor petih najbolj pomembnih potovalnih trendov v letu 2020.

Dobrodelno 24-urno kolesarjenje z Markom Balohom

baloh.jpg
četrtek, 23. januar 2020

V Športnem centru Millenium v BTC Cityju Ljubljana se bo ponovno kolesarilo za dober namen. Marko Baloh, slovenski ultra-maratonski kolesar, bo že petnajstič sedel na kolo za polnih 24 ur.

Fraport leto 2019 zaključil z 1,72 milijoni potnikov in posodobljeno infrastrukturo

Letalo
sreda, 22. januar 2020

Leto 2019 so na ljubljanskem letališču zaznamovale velike spremembe v strukturi prometa in zajetne naložbe v letališko infrastrukturo, med katerimi izstopa začetek gradnje novega terminala. Leto 2019 so zaključili z 1.721.355 potniki, kar je pet odstotkov manj kot v letu 2018.

Škucove packarije

skuc.jpg
torek, 21. januar 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

12. Conventa prihaja s presežki in novostmi

conventa2020
ponedeljek, 20. januar 2020

Ta teden, 22. in 23. januarja, bo Slovenija ponovno gostila Convento - najpomembnejšo poslovno prireditev na področju poslovnega turizma v regiji Nove Evrope, namenjeno poslovnim srečanjem, kongresom in motivacijskim potovanjem. Slovenska turistična organizacija pri Conventi kot soorganizator sodeluje že od začetka.

V The Daily Beast Slovenijo označili za eno najbolj obetajočih vinskih destinacij v Evropi

Vino
sreda, 15. januar 2020

V ameriškem časniku The Daily Beast, ki ga na mesečni ravni bere več kot 20 milijonov obiskovalcev, so konec decembra 2019 za vse večje in manjše svetovne vinske privržence objavili »Vodnik po Sloveniji za ljubitelje vina«. Avtor članka je Benjamin Kemper, ki ga je STO gostila na študijskem potovanju v novembru 2019, organizacijo in izvedbo slednjega pa lahko označimo za eno najboljših v preteklem letu.

V Europark Maribor prihaja največji Lego festival

Lego
torek, 14. januar 2020

V Europark Maribor v četrtek, 16. januarja, prihaja doslej največji Lego festival v Sloveniji. Vse do nedelje, 26. januarja, bodo na nakupovalnih ulicah mariborskega nakupovalnega središča razstavljene velike skulpture, ki so jih ustvarili Lego strokovnjaki. Ljubitelji legendarnih kock si bodo lahko ogledali kar 15 različnih 3D-skulptur v naravni velikosti.

Brda bodo bogatejša za »Spa Resort Terme Brda«

Spa Brda
ponedeljek, 13. januar 2020

Pretekli petek je v Vili Vipolže v Brdih potekal slavnostni dogodek predstavitve projekta in podpisa pisma o nameri investicije v projekt »Spa Resort Terme Brda«. Dogodka se udeležujeta tudi državna sekretarka na MGRT Eva Štravs Podlogar in mag. Maja Pak, direktorica STO. Projekt je tako na regionalnem kot nacionalnem in čezmejnem nivoju izrednega gospodarskega, turističnega in promocijskega pomena.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije