Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
nastopi na Bazarkovem odru.jpg

3. Otroški bazar Maribor

Datum: sreda, 23. april, 2014

Otroški bazar Maribor, sejem za vso družino, se bo letos odvijal od 25. do 27. aprila 2014. Dogajanje v Ledni dvorani bo že drugo leto zapovrstjo bogatil tudi Festival za tretje življenjsko obdobje Maribor.

SEJEM

Staršem bodo na Otroškem bazarju predstavljeni otroška moda, zdrava prehrana, načini preživljanja prostega časa, družinskega turizma ... predstavljen bo Blejski grad ter srednjeveška tiskarna, potekala bo predstavitev mladih podjetnikov v projektu Podjetno v svet podjetništva, kupovali boste lahko unikatne tekstilne izdelke, se pozanimali o materialih in montaži vrtnega pohištva, dodatkov za dom in še. V okviru ponudbe bo tudi veliko sejemskih popustov. Otroci pa bodo lahko spoznavali tudi najrazličnejše poklice, saj bodo v okviru kotička  mojaizbira.si, Centra RS za poklicno izobraževanje spoznali portal Mojaizbira.si, ki pomaga pri iskanju informacij o izobrazbi za pridobitev poklica ter znanj za poklic in razvoj kariere, ter različne zanimive poklice, ki se bodo predstavljali skupaj z nami.

USTVARJALNI IN RAZISKOVALNI KOTIČEK

Otroci skupaj s starši ali starimi starši se bodo lahko udeležili ustvarjalnih delavnic v okviru Ustvarjalnega kotička. Zveza prijateljev mladine Maribor namreč pripravlja delavnico reševanja in izdelave miselnih igric, delavnice tkanja zapestnic, izdelovanja naprstnih lutk za domače gledališče ipd. Center eksperimentov Maribor bo pod okriljem Evropskega kulturnega in tehnološkega centra Maribor v svojem Raziskovalnem kotičku pripravil različne delavnice in eksperimente. Otroci in odrasli se bodo lahko udeležili delavnice izdelovanja vulkana s kvasom in vodikovim peroksidom, prižigali žarnice s pomočjo limon, pisali pisemca v delavnici skrivnih pisav. 

ZUNANJA PLOŠČAD

Na Zunanji ploščadi bodo ponovno gostili prav posebne goste. ZOO park Rožman bo namreč v svojo družbo pripeljal pava, kokoši, divja purana, emuja in kenguruja. Če bodo živali pri volji, se jih bodo lahko otroci dotikali, jih hranili in spoznavali njihov način življenja. Zveza prijateljev Mladine Maribor pripravlja še senzorične delavnice in delavnice oblikovanja gline. Na zunanji ploščadi pa se vam bodo predstavili tudi policisti s svojimi službenimi živalmi in policijsko opremo. Hoduljarsko društvo Maribor pa bo obiskovalcem Otroškega bazarja predstavilo spretnostno hojo s hoduljami, velikimi lesenimi palicami, primernimi za hojo na višini.

DOBRODELNA AKCIJA

Od samega začetka Otroški bazar namenja posebno pozornost dobrodelnosti. Tudi tokrat boste obiskovalci Otroškega bazarja Maribor ob nakupu dobrodelne Bazarkove majice, 1 EUR od nakupa donirali za delovanje projekta Zveze prijateljev mladine Maribor »OMOGOČIMO SANJE«, ki je namenjen razvoju različnih veščin nadarjenih otrok. 

ODPRTI ODER

Na odprtem odru bodo vsak dan potekale glasbene, gledališke in plesne predstave osnovnih šol, vrtcev ter upokojenskih in drugih društev, pretežno s štajerskega konca. Otroški bazar bo gostil na primer Plesno šolo Sebastian, predstavil osnove japonskega mečevanja, svoj zaključek pa bo doživel v nedeljo s festivalom Korajža velja in nastopom Manuelle Brečko.

HKRATI BO POTEKAL TUDI FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE

Drugo leto zapovrstjo bo Ledna dvorana v času Otroškega bazarja gostila še Festival za tretje življenjsko obdobje Maribor, na katerem se bodo predstavili domovi starejših občanov, ponudniki dnevnih aktivnosti za starejše, razstavljavci s področja zdravja, turizma, telekomunikacij, bančništva, kozmetike, prehranskih dopolnil idr. Zanje organizator pripravlja program v Odprti delavnici, na kulturnem odru …

VSTOP PROST!

 

www.otroskibazar.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Jubilejni 50. Narava-zdravje

Košara jabolk
ponedeljek, 21. oktober 2019

Sejem za zdrav življenjski slog bo predstavljal svojo ponudbo prek vsebinskih sklopov Prehrana – Zdravje – Gibanje – Naravna kozmetika in wellness – Zeleno sobivanje od 23. do 26. oktobra.

Hotel Cerkno bo dobil novo podobo

cerkno-3.jpg
petek, 18. oktober 2019

V Hotelu in smučišču Cerkno, družbi, ki jo je pred dvema letoma prevzel Marjan Batagelj, se že v prihodnjem letu obetajo korenite spremembe. Obnova naj bi trajala tri leta, za investicijo pa bodo odšteli sedem milijonov evrov.

Terme Snovik zabeležile pol milijona nočitev

snovik_poletje1.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

V Termah Snovik so včeraj praznovali pomembno prelomnico, saj so zabeležili pol milijona nočitev. Spodbudna novica in hkrati tudi obveza, da bodo tudi v prihodnje skrbeli za kakovost svojih storitev in zadovoljstvo gostov. Nad pozornostjo presenečeni gostji iz okolice Maribora, ki je v Termah Snovik bivala prvič, so podarili prav posebno darilo.

Praznovanje izolske legende

izola_panorama.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

Letošnji Praznik izolskega čudeža, s katerim domačini obujajo tradicionalni krajevni praznik, bo vključeval veslaška tekmovanja, obujanje starodavne legende in kulturni program. Na stojnicah pa ne bo manjkalo domačih dobrot.

Podelili smo priznanja zmagovalcem akcije »Naj kopališče 2019«

Naj kopališče 2019
sreda, 16. oktober 2019

Že 29. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Na gradu Rače so danes na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Terme Vivat in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Celje in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2019« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

Evropa nagradila Ljubljano za pametne rešitve v turizmu

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Ljubljana je v okviru druge izvedbe projekta Evropska prestolnica pametnega turizma v Helsinkih, 9. oktobra, prejela prestižno priznanje za najboljše evropsko mesto na področju digitalnih rešitev, s katero je Ljubljana predstavila svoje najpomembnejše ukrepe in načrte s področja trajnostnega razvoja, dostopnosti, digitalizacije ter kulturne dediščine in ustvarjalnosti.

Vrtnice in umetnost

vrtnica_ljubljana.jpeg
četrtek, 10. oktober 2019

Strokovnjakom in ljubiteljem vrtnic in umetnosti pripravljajo 10.10.2019 (od 15. do 19. ure) na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje prijetno popoldne s kratkimi strokovnimi predavanji in demonstracijami ter druženjem v prijetnem okolju. Vstop je prost, vabljeni!

Velenje v oktobru vabi na posebno gastronomsko doživetje pod zemljo

velenje underground
ponedeljek, 7. oktober 2019

Doživite edinstveno 5-zvezdično gastronomsko pustolovščino 160 m pod zemljo. Doživetje Velenje Underground je nosilec znaka kakovosti Slovenia Unique Experiences, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija.

Mesto žensk

mesto žensk
petek, 4. oktober 2019

Za Mesto žensk, ki kulturno ponudbo Ljubljane bogati že več kot dve desetletji, sta značilni naravnanost k eksperimentom in prestopanju žanrskih meja, pa tudi družbena kritičnost.

Turizem Ljubljana s prenovljeno komunikacijsko platformo

Ljubljana
četrtek, 3. oktober 2019

Turizem Ljubljana je v sodelovanju z oglaševalsko agencijo Luna/TBWA razvil novo komunikacijsko platformo, ki povezuje vse elemente blagovne znamke Visit Ljubljana: kulturo, kulinariko, butičnost, trajnost, kongresni in športni turizem.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije