Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
preseren.jpg

8. februar, kulturni praznik

Datum: torek, 4. februar, 2014

8. februar, slovenski kulturni praznik, bodo z različnimi programi obeležili tudi ljubljanski javni zavodi s področja kulture.

Ljubljanski grad

Ljubljanski grad vabi ljubitelje kulture k brezplačnemu ogledu stalne razstave Slovenska zgodovina, Virtualni grad in Razgledni stolp. Organizirana bodo tudi brezplačna vodstva po Gradu in po razstavi Slovenska zgodovina.
Termini vodenih ogledov:
- po Ljubljanskem gradu: ob 11., 13., 15. (v angleščini) in 17. uri;
- po stalni razstavi Slovenska zgodovina: ob 12., 14. in 16. (v angleščini) uri .

8. februarja se bo končal tudi 6. festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Na Ljubljanskem gradu bodo grajsko »bobrovo« dogajanje sklenili s pravljično animacijo in ustvarjalno delavnico z naslovom Šmentani zobobol. Bobrčki so imeli čisto posebni običaj. Vsako leto so najmlajši prikazali svoje spretnosti z zobki, kar je za bobre sila pomembno. Vsak je prejel kos lesa in iz njega izdelal… A joj, prejoj! Ko bi bobrček moral prikazati svoje spretnosti, ga doleti smola, hud zobobol. Ker solze ne pomagajo, na pomoč priskočijo prijatelji in sorodniki, a rešitev se je prikazala čisto nenadejano …
Bobrček, ki ga bodo otroci odnesli s seboj z delavnice, bo kot ročna lutka lahko vaš najboljši prijatelj, delal vam bo družbo in vas tolažil. Tudi zgodbico bo pripovedoval znova in znova pred spanjem … grizljal pa le ne bo!
Vsi našteti dogodki so brezplačni, potrebne pa so predhodne najave po telefonu 01/306 42 93 ali po elektronski pošti: info-center@ljubljanskigrad.si.

Muzej in galerije mesta Ljubljane 

Slovenski kulturni praznik, 8. februar, že tradicionalno praznujejo tudi v Muzeju in galerijah mesta Ljubljana, kjer ta dan vabijo na zanimive razstave in dogodke. Vstop na vse razstave, vodstva in dogodke je prost, muzej in galerije so odprte od 10. do 21. ure.
V Mestnem muzeju Ljubljana si boste med drugim lahko ogledali razstavo KOLO, 5200 let, premierno pa bodo predvajali tudi dokumentarno-umetniški film Kolo, 5200 let, avtorjev Maje Bahar in Marka Kočevarja, ki je nastal v produkciji TV Slovenija.
Pester program pripravljajo tudi v mestnih galerijah, vse podrobnosti o razstavah, dogodkih in vodenjih si lahko ogledate tukaj.

Vabimo vas tudi k ogledu ostalih programov, ki jih ljubljanski javni zavodi s področja kulture pripravljajo v soboto, 8. februarja 2014, ter na tradicionalni recitacijski maraton Prešernovih pesmi, ki ga ob 12. uri pri Prešernovem spomeniku pripravlja Združenje dramskih umetnikov Slovenije.

 

Vir: www.ljubljana.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

Zavod za turizem Šaleške doline je izdal nov e-katalog turističnih doživetij

velenje saleski grad
ponedeljek, 11. maj 2020

Zavod za turizem Šaleške doline želi tudi v tem obdobju, ko zaradi pandemije s koronavirusno boleznijo veljajo številne omejitve, doživetja Šaleške doline približali čim več potencialnim obiskovalcem, zato so objavili digitalni turistično prodajni katalog doživetij v Šaleški dolini, ki je sicer v tiskani obliki izšel v začetku leta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije