Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
alibaba.com

Alibaba postaja svetovni olimpijski partner do leta 2028

Datum: petek, 20. januar, 2017

Mednarodni olimpijski komite (MOK) in skupina Alibaba Group sta danes predstavila dolgoročno partnerstvo do konca leta 2028. Alibaba bo s priključitvijo svetovnemu programu sponzorstva Olimpijski partner (TOP) postala uradna partnerica za "storitve v oblaku" in "storitve v platformi spletne trgovine" ter ustanovni partner Olimpijskega programa.

Partnerstvo so danes predstavili na Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu v Švici. Na predstavitvi so sodelovali predsednik MOK Thomas Bach, ustanovitelj in izvršni predsednik Alibaba Group Jack Ma in glavni izvršni direktor Alibaba Group Daniel Zhang.

V partnerstvu bo Alibaba k Olimpijskemu gibanju med drugim prispeval:

- najboljšo infrastrukturo in storitve v oblaku v svojem razredu, s čimer bodo pripomogli k bolj učinkoviti in varni organizacij Olimpijskih iger, tudi s podporo zahtevam analitike velikih podatkov;
- ustanovitev globalne platforme za spletno trgovino, na kateri se bodo lahko olimpijski deležniki povezali in ukvarjali z navdušenci, ki bodo iskali uradne olimpijske proizvode, ki jih proizvajajo pooblaščeni proizvajalci olimpijskih pogodbenih partnerjev, ter izbrane športne proizvode na globalni ravni; ter
- z uporabo Alibabinih vodilnih digitalnih medijskih tehnologij in znanja razvijal in prilagajal Olimpijski program za kitajsko občinstvo.

"Alibaba je ponosna, da lahko pomaga Mednarodnemu olimpijskemu komiteju pri prelomni digitalni transformaciji in hkrati stopa korak bližje k našemu cilju oskrbovanja dveh milijard potrošnikov," je dejal Daniel Zhang, glavni izvršni direktor skupine Alibaba. "Uporabili bomo naše izkušnje s skupino mladih uporabnikov, da bi pomagali povezati več mladih ljudi z Olimpijskim gibanjem ter s tem zgodovinskim partnerstvom pomagali okrepiti našo znamko."

Alibaba je prvo podjetje, ki je sklenilo dolgoročno zavezo do MOK do konca leta 2028 in prvo kitajsko podjetje, ki se je zavezalo k sodelovanju pri zimskih olimpijskih igrah v Pekingu leta 2022.

Alibaba bo po celem svetu podpirala organizatorje vsakih olimpijskih iger in Olimpijsko gibanje. Te pravice bodo vključevale oglaševanje in promocijsko uporabo olimpijskih znakov in podob olimpijskih iger ter znake nacionalnih olimpijskih komitejev.

Alibabine globalne aktivacijske pravice bodo vključevale zimske olimpijske igre v Pyeongchangu leta 2018, olimpijske igre v Tokiu leta 2020, zimske olimpijske igre v Pekingu leta 2022 ter olimpijske in zimske olimpijske igre v letih 2024, 2026 in 2028 v mestih, ki jih bo MOK še izbral.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

Zavod za turizem Šaleške doline je izdal nov e-katalog turističnih doživetij

velenje saleski grad
ponedeljek, 11. maj 2020

Zavod za turizem Šaleške doline želi tudi v tem obdobju, ko zaradi pandemije s koronavirusno boleznijo veljajo številne omejitve, doživetja Šaleške doline približali čim več potencialnim obiskovalcem, zato so objavili digitalni turistično prodajni katalog doživetij v Šaleški dolini, ki je sicer v tiskani obliki izšel v začetku leta.

V Triglavskem narodnem parku napovedali vojno plastiki

triglav1.jpg
torek, 5. maj 2020

V javnem zavodu Triglavski narodni park letos začenjajo organiziran boj proti plastiki tako v samem parku kot na širšem biosfernem območju Julijskih Alp. Pri tem bo potrebno sodelovanje vseh deležnikov, od lokalnih skupnosti in šol do turizma in občanov. Najprej pa se bodo osredotočili na izkoreninjanje plastike za enkratno uporabo.

13 let Hiše Stare trte v Mariboru

Hiša Stare trte
četrtek, 30. april 2020

Od odprtja Hiše Stare trte na mariborskem Lentu je minilo 13 let. Hram vinske tradicije in kulture Maribora, Štajerske in Slovenije, ki je v teh letih gostil številne obiskovalce z vseh koncev sveta in mnoge visoke goste, letos praznuje brez obiskovalcev.

Znani so finalisti poziva Snovalec 2020

Snovalec
sreda, 29. april 2020

Slovenska turistična organizacija tudi letos spodbuja inovativnost in razvoj turistične ponudbe ter nudi podporo perspektivnim invencijam. Finalisti poziva Snovalec 2020 so Fish&Fly Trio, Potovanja z električnimi motorji in Robidišče Trail Center.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije