Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
alibaba.com

Alibaba postaja svetovni olimpijski partner do leta 2028

Datum: petek, 20. januar, 2017

Mednarodni olimpijski komite (MOK) in skupina Alibaba Group sta danes predstavila dolgoročno partnerstvo do konca leta 2028. Alibaba bo s priključitvijo svetovnemu programu sponzorstva Olimpijski partner (TOP) postala uradna partnerica za "storitve v oblaku" in "storitve v platformi spletne trgovine" ter ustanovni partner Olimpijskega programa.

Partnerstvo so danes predstavili na Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu v Švici. Na predstavitvi so sodelovali predsednik MOK Thomas Bach, ustanovitelj in izvršni predsednik Alibaba Group Jack Ma in glavni izvršni direktor Alibaba Group Daniel Zhang.

V partnerstvu bo Alibaba k Olimpijskemu gibanju med drugim prispeval:

- najboljšo infrastrukturo in storitve v oblaku v svojem razredu, s čimer bodo pripomogli k bolj učinkoviti in varni organizacij Olimpijskih iger, tudi s podporo zahtevam analitike velikih podatkov;
- ustanovitev globalne platforme za spletno trgovino, na kateri se bodo lahko olimpijski deležniki povezali in ukvarjali z navdušenci, ki bodo iskali uradne olimpijske proizvode, ki jih proizvajajo pooblaščeni proizvajalci olimpijskih pogodbenih partnerjev, ter izbrane športne proizvode na globalni ravni; ter
- z uporabo Alibabinih vodilnih digitalnih medijskih tehnologij in znanja razvijal in prilagajal Olimpijski program za kitajsko občinstvo.

"Alibaba je ponosna, da lahko pomaga Mednarodnemu olimpijskemu komiteju pri prelomni digitalni transformaciji in hkrati stopa korak bližje k našemu cilju oskrbovanja dveh milijard potrošnikov," je dejal Daniel Zhang, glavni izvršni direktor skupine Alibaba. "Uporabili bomo naše izkušnje s skupino mladih uporabnikov, da bi pomagali povezati več mladih ljudi z Olimpijskim gibanjem ter s tem zgodovinskim partnerstvom pomagali okrepiti našo znamko."

Alibaba je prvo podjetje, ki je sklenilo dolgoročno zavezo do MOK do konca leta 2028 in prvo kitajsko podjetje, ki se je zavezalo k sodelovanju pri zimskih olimpijskih igrah v Pekingu leta 2022.

Alibaba bo po celem svetu podpirala organizatorje vsakih olimpijskih iger in Olimpijsko gibanje. Te pravice bodo vključevale oglaševanje in promocijsko uporabo olimpijskih znakov in podob olimpijskih iger ter znake nacionalnih olimpijskih komitejev.

Alibabine globalne aktivacijske pravice bodo vključevale zimske olimpijske igre v Pyeongchangu leta 2018, olimpijske igre v Tokiu leta 2020, zimske olimpijske igre v Pekingu leta 2022 ter olimpijske in zimske olimpijske igre v letih 2024, 2026 in 2028 v mestih, ki jih bo MOK še izbral.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Prihod Parkeljnov treh dežel

parkelj.jpg
sreda, 13. november 2019

Toliko parkljnov z vseh vetrov še niste videli. Vse bolj popularna prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali Prihod parkeljnov treh dežel/Ognjeni spektakel v Podkorenu, je na tem, da preraste v pravi festival.

LIFFe - ljubljanski mednarodni filmski festival

film
torek, 12. november 2019

Največji slovenski mednarodni filmski festival, primerljiv z večjimi tovrstnimi v Evropi, ki v Ljubljano pripelje izbrane dosežke svetovne kinematografije in nagrajence najvidnejših festivalov (Cannes, Rotterdam, Berlin, Amsterdam, Dunaj idr.). V Cankarjevem domu v Ljubljani si ga lahko ogledate od 13. 11. do 24. 11. 2019.

Okusi Radol'ce

okusi_radolce.png
ponedeljek, 11. november 2019

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje.

Martinovanje v Izoli

izola_utrinek_s_prireditve.jpg
petek, 8. november 2019

November je slovensko Istro odel v jesenske barve, ki napovedujejo pestro dogajanje pred letošnjim zadnjim prazničnim mesecem. Prihaja Martinovo, praznik vina, ki s seboj prinese obilico zabave.

Vinska pot v Rovih pod starim Kranjem

vinska_pot.jpg
sreda, 6. november 2019

Vinarji slovenskih vinorodnih področij in kulinarični izdelki vas pričakujeta v Rovih pod starim Kranjem! Do sedaj se je v Rovih pod starim Kranjem predstavilo že več kot 130 različnih vinarjev. Ponudbo odličnih vin bodo dopolnili siri, krušni izdelki in mesnine. Poskrbljeno bo tudi za animacijo in glasbeni program.

Jubilejni 50. Narava-zdravje

Košara jabolk
ponedeljek, 21. oktober 2019

Sejem za zdrav življenjski slog bo predstavljal svojo ponudbo prek vsebinskih sklopov Prehrana – Zdravje – Gibanje – Naravna kozmetika in wellness – Zeleno sobivanje od 23. do 26. oktobra.

Hotel Cerkno bo dobil novo podobo

cerkno-3.jpg
petek, 18. oktober 2019

V Hotelu in smučišču Cerkno, družbi, ki jo je pred dvema letoma prevzel Marjan Batagelj, se že v prihodnjem letu obetajo korenite spremembe. Obnova naj bi trajala tri leta, za investicijo pa bodo odšteli sedem milijonov evrov.

Terme Snovik zabeležile pol milijona nočitev

snovik_poletje1.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

V Termah Snovik so včeraj praznovali pomembno prelomnico, saj so zabeležili pol milijona nočitev. Spodbudna novica in hkrati tudi obveza, da bodo tudi v prihodnje skrbeli za kakovost svojih storitev in zadovoljstvo gostov. Nad pozornostjo presenečeni gostji iz okolice Maribora, ki je v Termah Snovik bivala prvič, so podarili prav posebno darilo.

Praznovanje izolske legende

izola_panorama.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

Letošnji Praznik izolskega čudeža, s katerim domačini obujajo tradicionalni krajevni praznik, bo vključeval veslaška tekmovanja, obujanje starodavne legende in kulturni program. Na stojnicah pa ne bo manjkalo domačih dobrot.

Podelili smo priznanja zmagovalcem akcije »Naj kopališče 2019«

Naj kopališče 2019
sreda, 16. oktober 2019

Že 29. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Na gradu Rače so danes na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Terme Vivat in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Celje in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2019« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije