Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
vino

Altroke Istra odpira sezono bogatega gastronomskega dogajanja v destinaciji Koper

Datum: ponedeljek, 15. marec, 2021

Inovativen izdelek Altroke Istra by Vinakoper kot uvertura v številne aktivnosti destinacije Koper na področju gastronomije, združene pod blagovno znamko Altroke Istra. Aktivnosti so bile predstavljene na novinarski konferenci, na kateri je sodelovala tudi STO.  

 

Slovenija je Evropska gastronomska regija leta 2021, zaradi česar bodo letos v ospredju kulinarika, trajnostni razvoj gastronomije in promocija gastronomskega turizma.

»Sloveniji se je v zadnjih letih uspelo prebiti na zavidljivo mesto na svetovnem kulinaričnem zemljevidu in se umešča med najbolj zaželene gastronomske destinacije«, je na včerajšnji novinarski konferenci povedala magKarmen Novarlič iz Slovenske turistične organizacije (STO) in dodala, da je STO Zeleno shemo slovenskega turizma nadgradila z znakom Slovenia Green Cuisine ter tako naredila še korak dlje k razvoju kakovostine in trajnostne gastronomije.  

V skladu z usmeritvami STO bo tudi Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, ki upravlja turistično znamko destinacije Koper, letos v ospredje postavil gastronomijo. Prek različnih promocijskih aktivnosti in v sodelovanju z različnimi partnerji jo bodo predstavljali pod pomenljivo blagovno znamko Altroke Istra, je na novinarski konferenci povedala direktorica Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper Mojca Vojska.

Vinakoper razvil inovativni izdelek

Uvertura v bogato gastronomsko dogajanje bo inovativni izdelek – prvo čokoladno jajce zasnovano z mislijo po odličnem ujemanju s sladkim refoškom Altroke Istra by Vinakoper. Ta bo za letošnjo veliko noč zagotovo marsikoga navdušil z zanimivim prepletanjem okusov in arom, ki jih ustvarjajo istrska zemlja, sonce in ljudje. Vse skupaj bo povezala še kreativna nota priznane koprske likovne umetnice Lare J. Marconi, ki je nastala kot plod sodelovanja z Obalnimi galerijami Piran. »Z razvojem tega izdelka smo vsem skupaj želeli dati nov zagon. Vsem, ki nas vodijo kreativnost in umetniška žilica: gostinstvu oziroma vinarstvu, kulturi, pa tudi slehernem posamezniku, ki neguje svojo ljubezen do avtentičnega, kreativnega, domačega. Zato smo se odločili podpreti lokalno umetnico, ki je s svojo umetnijo našemu produktu dodala posebno vrednost. Poleg tega bodo kupci čokoladnega jajca Altroke Istra by Vinakoper prejeli tudi nepozabno darilo – voden obisk naše kleti z degustacijo izbranih vin za 2 osebi«, je povedal direktor Vinakoper mag. Borut Fakin, ki je napovedal tudi odprtje nove restavracije Kogo s pristno istrsko kulinariko, ki bo dopolnila ponudbo vinske kleti in vinskega butika na sedežu družbe na Šmarski 1 v Kopru.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Travel & Leisure Slovenijo uvrstil na lestvico najbolj priljubljenih destinacij za tretje življenjsko obdobje

ljubljana_grudnovo_nabrezje.jpeg
četrtek, 22. april 2021

Spletni članek medija Travel & Leisure je Slovenijo in mesto Ljubljana uvrstili na lestvico destinacij, ki jih priporočajo za bivanje po upokojitvi.

Tuji potniki jeseni 2020 večinoma iz evropskih držav

srce-slovenije-postajalisce-za-avtodome-pri-rozi-liberga-smartno-pri-litiji-1.jpg
sreda, 21. april 2021

  Med tujimi potniki, ki so jeseni 2020 pripotovali v Slovenijo, je bilo več kot 80 % tranzi…

Projekt KUHAM DOMAče za razvoj gastronomije Zgornje Gorenjske

cerkno_kulinarika.jpg
torek, 20. april 2021

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske (RAGOR) v zadnjih letih veliko pozornosti posveča domači kulinariki.

Novi člani Zelene sheme: destinacija Renče-Vogrsko in Hotel Park s Kavarno Park

Grad_bled
ponedeljek, 19. april 2021

Destinacija Renče-Vogrsko se je kot 58. destinacija pridružila Zeleni shemi in osvojila bronasti znak Slovenia Green. Med novimi člani Zelene sheme tudi blejski Hotel Park s Kavarno Park.

STO in Kongresni urad Slovenije organizirata prvi virtualni dogodek Feel sLOVEni@ Business Date MICE

ITB_Berlin_stojnica_464508.jpg
ponedeljek, 19. april 2021

Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju s Kongresnim uradom Slovenije v četrtek, 22. aprila, organizira virtualni dogodek Feel sLOVEni@ Business Date MICE, na katerem se bodo srečali slovenski ponudniki in tuji kupci za produkt poslovnih srečanj in dogodkov.

Novo: pastirska akademija za ozaveščanje otrok o pomenu sobivanja z naravo

eco_resort_vp.jpg
sreda, 14. april 2021

Društvo turistov Slovenije bo po notificiranem programu Zavoda za razvoj turizma na lokaciji Slovenia Eco Resorta pričela z novim programom za otroke, pastirsko akademijo.

Mag. Maja Pak in mag. Petra Stušek na seznamu vplivnih voditeljev destinacijskega marketinga

petra_stusek.jpg
torek, 13. april 2021

Spletna platforma za vizualno trženje v turizmu CrowdRiff je objavila seznam vplivnih posameznikov v turizmu na področju destinacijskega marketinga za Evropo in Veliko Britanijo, na katerega so uvrstili tudi dve Slovenki: direktorico STO, mag. Majo Pak, in direktorico Turizma Ljubljana, mag. Petro Stušek.

Izšla je zbirka Kako oživiti slovenski turizem?

slovenija.JPG
torek, 13. april 2021

Objavljena je e-zbirka, ki vsebuje več kot 70 mnenj slovenskih turističnih ponudnikov o turizmu v Sloveniji.  

Ustanovljena delovna skupina za pomoč, obnovo in razvoj gostinstva in turizma

kulinarika.jpeg
ponedeljek, 12. april 2021

Minuli teden so predstavniki Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS, Turistično gostinske zbornice Slovenije in Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno podjetniški zbornici Slovenije ustanovili delovno skupino, ki bo skrbela za izvajanje podpisanega Memoranduma o sodelovanju in vzpostavitvi medsektorske verige vrednosti živilsko predelovalnega sektorja, gostinstva in turizma in skupaj opozarjala na aktualne probleme in pomembne teme za vse sektorje.

Prvi letošnji žrebeti Kobilarne Lipica

Lipicanci
ponedeljek, 12. april 2021

V Kobilarni Lipica se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII. Do junija se jima bo v lipiški čredi pridružilo še 23 žrebet. Takoj ko bo mogoče, bodo v Lipici tudi odprli prenovljeni hotel Maestoso in z uvajanjem novih, tematsko usklajenih, predvsem konjeniških programov.

 

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije