Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Fabijančič

Bioterapija se vrača v Kranjsko Goro

Datum: sreda, 29. junij, 2011
V podjetju Hit Alpinea iz Kranjske Gore so se po dveh letih premora odločili, da ponovno odprejo vrata bioterapiji, vedno bolj iskani obliki naravnega zdravljenja. K sodelovanju so povabili priznanega bioterapevta Dejana Fabijančića, katerega bodo gostili v prenovljenem hotelu Špik.

Gozd Martuljek, ki se nahaja ob vznožju Karavank s prečudovitim pogledom na Julijske Alpe, je pravo naravno središče kamor so že pred desetletji zahajali ljudje z različnimi zdravstvenimi težavami. Z zadnjimi nastanitvenimi pridobitvami v hotelu Špik in bogato raznolikostjo wellness storitev pa postaja kraj,  kamor prihajajo in se vedno znova vračajo vsi, ki si želijo oddiha v zdravem okolju.

Gozd Martuljek je zaradi svojega podnebja, ki je še posebno primerno za krepitev odpornosti, odlično izhodišče za počitnice polne športa, počitka in zdravja. Idealno razmerje  energetskih komponent, ki se prepletajo na enem mestu, nudi optimalne pogoje tudi za zdravljenje z bioterapijo. »K sodelovanju smo povabili priznanega bioterapevta z  izkušnjami in o  katerem govorijo rezultati. To sodelovanje je eden od korakov v naši smeri razvoja ponudbe v Gozdu Martuljku,« je povedal mag. Miran Čurin, direktor Hit Alpinea.


Dejan Fabijančić je dolgoletni samostojni terapevt,  ki uspešno deluje pri nas in v tujini, kjer se je med drugim tudi izobraževal. Več let je sodeloval s profesionalnimi športniki, a je pravo zadovoljstvo našel ravno pri zdravljenju preprostih ljudi, kjer v igri ni denar. Dejan nam je dodal, da se pri »malih ljudeh« zaveš  resnične vrednosti svojega dela  in dobiš potrditev, da si na pravi poti v svojem razvoju kot terapevt. »Nobena materialna dobrina te ne more zadovoljiti v taki meri kot rezultat in zadovoljstvo ljudi,  ko jih olajšaš bolečin, težav in jim s tem  omogočiš kvalitetnejše življenje. Ljudje te ogromno naučijo«, pove Dejan. Njegov uspeh je plod trdega dela, neprestanega učenja in raziskovanja. Sodeluje z različnimi institucijami in strokovnjaki s področja raziskovanja oziroma delovanja energije v namen zdravljenja. Poglobljeno raziskuje delovanje energije pri najtežjih obolenjih, ki zahtevajo dolgotrajno zdravljenje. Zaveda se  odgovornosti, ki jo ima do ljudi, ki jih zdravi, zato se z bioterapevtskim zdravljenjem ukvarja profesionalno. O uspešnosti dela pričajo številne ozdravitve in rezultati potrjeni tudi s strani  medicinske stroke.


Bioterapija je zelo uspešna naravna metoda zdravljenja in tudi preprečevanja bolezenskih stanj-preventive pri kateri terapevt uporablja različne tehnike polaganja rok na telo in s tem pomaga odstraniti energijske blokade v telesu. Te blokade so najpogosteje posledica  stresa, našega načina razmišljanja in naših odločitev v življenju. Kadar so energijske blokade prisotne dalj časa, se pojavijo bolezenska stanja in bolečine,  kar pomeni, da je bolezen prešla iz energijskega na fizični nivo. Energija, ki jo terapevt posreduje v telo, te blokade odstrani in s tem ponovno vzpostavi energijsko ravnovesje - na fizičnem nivoju se pričnejo odvijati biokemični procesi v telesu in se po tem telo začne samo zdraviti. Priporočljivo je, da se najmanj  trikrat letno odločimo za preventivno terapijo s katero uspešno preprečujemo možnost pojava bolezni.


V Hit Alpinei pričakujejo poleg slovenskih gostov tudi goste iz tujine. Pripravili so različne pakete s štiridnevnim programom bioterapije.
Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Nagradni kviz STO: Zdaj je čas, da preverite svoje poznavanje Slovenije

bled.jpg
torek, 7. julij 2020

Kampanja Zdaj je čas. Moja Slovenija od začetka beleži odlične rezultate: 125.002 objav s ključnikoma #ifeelsLOVEnia in #mojaslovenija, na pristajalnih straneh kampanje na portalu Slovenia.info je za rezervacijo na voljo preko 290 paketov, v kampanjo se dnevno vključujejo ambasadorji in slovenski mediji. STO vabi k sodelovanju v kvizu Moja Slovenija, kjer odkrivate skrite kotičke Slovenije in se potegujete za privlačne nagrade.

Drugi Evropski simpozij hrane se vrača novembra

pečena jagnjetina z domačimi njoki
ponedeljek, 6. julij 2020

Evropski simpozij hrane, eden najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov, se novembra vrača v Ljubljano. Prihajajo največja svetovna kuharska imena in izjemni posamezniki s področja kulinarike, umetnosti in medijskega sveta. Dogodek, ki ga podpira tudi STO, bo potekal med 7. in 9. novembrom.

ARTish

ARTish
petek, 3. julij 2020

Festival ARTish, na katerem slovenski ustvarjalci na stojnicah razstavljajo in prodajajo svoja dela, poteka ob sobotah na Gornjem trgu, pri Herkulovem vodnjaku.

STO se je pridružila pobudi za drugačno prihodnost turizma

feel_309835.jpg
petek, 3. julij 2020

The Future of Tourism Coalition (Koalicija za prihodnost turizma) je skupna pobuda več mednarodnih organizacij, ki delujejo na področju trajnostnega turizma, za premik k novemu, bolj odgovornemu turizmu. Zasleduje globalni cilj, da bi turistična dejavnost v prihodnosti v središče postavila skrb za potrebe destinacij in njihovih prebivalcev.

Tri destinacije uspešno opravile ponovno presojo v okviru Zelene sheme slovenskega turizma

slovenia_green.jpg
četrtek, 2. julij 2020

V zadnjih tednih je potekalo ocenjevanje več destinacij v Zeleni shemi slovenskega turizma, ki so morale po treh letih ponovno opraviti presojo. Vse tri destinacije, ki so postopek zaključile v teh dneh, so znak ohranile ali izboljšale: Podčetrtek je ostal zlat, Kočevsko in Blagajeva dežela pa sta znak izboljšala - Blagajeva dežela iz bronastega v srebrnega, Kočevsko pa celo iz bronastega v zlatega. S tem se je Kočevsko pridružilo drugim slovenskim vodilnim destinacijam, ki so že nosilke tega znaka.

V soboto zbirajo papir za živali

star papir
sreda, 1. julij 2020

Društvo za zaščito živali Ljubljana vabi na 25. akcijo zbiranja starega papirja To soboto, 4. julija, Društvo za zaščito živali Ljubljana prireja že 25. akcijo zbiranja starega papirja v pomoč živalim.

Vabljeni na nepozabno doživetje v svetu 3D iluzij

Gregor Wosik
petek, 26. junij 2020

Si predstavljate, da vstopite v nakupovalni center in se kar naenkrat znajdete na plaži, na visečem mostu sredi kanjona ali pa na surfu, kjer ste ravno ujeli najboljši val? Letošnje poletje bo kaj takega mogoče. V velenjski nakupovalni center Velenjka namreč prihaja Gregor Wosik, svetovno znani umetnik, ki ustvarja neverjetne 3D poslikave tal in sten, s katerimi vas lahko v trenutku popelje v popolnoma drug svet.

Poziv za posredovanje filmov za ART&TUR 2020 filmski festival

film
torek, 23. junij 2020

Mednarodni filmski festival ART&TUR 2020 vabi turistične destinacije in ponudnike turističnih storitev k oddaji promocijskih filmov. Nagrajenci bodo razglašeni na 13. festivalu ART & TUR oktobra na Portugalskem.

Turistični novinarji prekolesarili Barjanko

ekipa barjanka
sreda, 17. junij 2020

Namesto 39. maratona Franja BTC City in tretje izvedbe rekreativnega kolesarjenja po trasi Barjanke, ki bi morala biti prejšnji konec tedna, a je zaradi zdravstvenih razmer odpadla, je kolesarski klub Rog skupaj s partnerji Maratona Franja BTC City organiziral čistilno akcijo na vseh kolesarskih trasah siceršnjega tridnevnega dogodka. Kolesarsko etapo Barjanka, ki je dolga 83 kilometrov je prevozila tudi ekipa turističnih novinarjev.

68. Ljubljana Festival

ljubljana festival
petek, 12. junij 2020

Končno je prišel čas, da se umetnost vrne tudi na odrske deske. Kulturno poletje v Ljubljani bo tudi letos zaznamoval Ljubljana Festival, ki ga bodo odprli z veličastno himno združene Evrope, Beethovnovo 9. simfonijo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije