Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Spa Brda

Brda bodo bogatejša za »Spa Resort Terme Brda«

Datum: ponedeljek, 13. januar, 2020

Pretekli petek je v Vili Vipolže v Brdih potekal slavnostni dogodek predstavitve projekta in podpisa pisma o nameri investicije v projekt »Spa Resort Terme Brda«. Dogodka se udeležujeta tudi državna sekretarka na MGRT Eva Štravs Podlogar in mag. Maja Pak, direktorica STO. Projekt je tako na regionalnem kot nacionalnem in čezmejnem nivoju izrednega gospodarskega, turističnega in promocijskega pomena.

Projekt »Spa Resort Terme Brda« predstavlja butično ponudbo v destinaciji Brda, saj nudi izjemna doživetja, od aktivnih počitnic, odklopa od stresnih službenih obveznosti in odkrivanja posebne eno-gastronomije. Projekt, ki ga je izoblikoval priznani videmski arhitekt Alessio Prinčič, sicer tudi profesor na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo, je zasnovan kot mesto v malem, ki bi se popolnoma zlilo z briško pokrajino, nase pa bi opozarjalo s 45 metrov visokim steklenim stolpom v obliki jadra, z vrha katerega bi obiskovalci uživali ob izjemnem pogledu na briško gričevnato pokrajino, Furlansko nižino vse do lesketajočega Jadranskega morja.

Projekt vključuje od 100 do 140 hotelskih sob, 30 apartmajev za zasebni trg, kompleks plavalnih bazenov z olimpijskim 50-metrskim bazenom, medicinski center - center zdravja in lepote, zdraviliške in sprostitvene storitve. Tukaj bodo umeščene tudi butične trgovine, restavracije, konferenčna dvorana za 250 ljudi in razgledna ploščad, ki bo dejansko prevzela središčno vlogo spa resorta.

Projekt vključuje tudi parkirna mesta za 300 avtomobilov, pa tudi helioport. Pravo osrčje celotnega sistema resorta bo gotovo center zdravja in lepote z možnostmi za preventivne storitve za zdravje človeka kot takega. V centru bodo obiskovalci našli tehnološko najbolj sodobno opremljene: center za estetiko, center za razstrupljanje, center za analizo in diagnoze, zobozdravstveni center, okulistični center, center za rehabilitacijo športnikov na tekmovalnem nivoju in center za športno medicino.

Celotna površina gradbene parcele znaša 55.938 m2. Vse parcele so po namembnosti stavbna zemljišča, na katerih je že v občinskih prostorskih načrtih predvidena gradnja »Spa Resort Terme Brda«. V lanskem telu so pridobili zlati znak zelene destinacije (Slovenia Green Destination Gold), pohvalijo pa se lahko tudi s tem, da so kar trije ponudniki pridobili potrditve k trajnostni usmeritvi. So tudi prva destinacija, ki so pridobila znak Slovenia Green Attraction in so zmagovalna destinacija EDEN 2015 na temo gastronomije.

Občina Brda globoko verjame v realizacijo projekta »Spa Resort Terme Brda«, uresničitev tega pa je v interesu ne samo v ožjem regionalnem smislu, temveč na nacionalni ravni. Interes za sodelovanje v projektu so izrazile ustanove tako iz Ljubljane in Kopra na slovenski strani, kot tudi Vidma na italijanski strani. Koristi tovrstnega resorta v Brdih bi torej bil deležen širši prostor. Ključen vidik tovrstnega resorta pa je gotovo mednarodna prepoznavnost in dodaten razvojni napredek v širši regiji tako na gospodarskem, turističnem in promocijskem področju.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Potovalni trendi v 2020, pisani na kožo Sloveniji

kulinarika.JPG
petek, 24. januar 2020

Člani mednarodnega združenja AIRTH - Alianse inovatorjev in raziskovalcev v turizmu in hotelirstvu, ki sodeluje tudi pri izvedbi pozivov Sejalec in Snovalec, so sestavili izbor petih najbolj pomembnih potovalnih trendov v letu 2020.

Dobrodelno 24-urno kolesarjenje z Markom Balohom

baloh.jpg
četrtek, 23. januar 2020

V Športnem centru Millenium v BTC Cityju Ljubljana se bo ponovno kolesarilo za dober namen. Marko Baloh, slovenski ultra-maratonski kolesar, bo že petnajstič sedel na kolo za polnih 24 ur.

Fraport leto 2019 zaključil z 1,72 milijoni potnikov in posodobljeno infrastrukturo

Letalo
sreda, 22. januar 2020

Leto 2019 so na ljubljanskem letališču zaznamovale velike spremembe v strukturi prometa in zajetne naložbe v letališko infrastrukturo, med katerimi izstopa začetek gradnje novega terminala. Leto 2019 so zaključili z 1.721.355 potniki, kar je pet odstotkov manj kot v letu 2018.

Škucove packarije

skuc.jpg
torek, 21. januar 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

12. Conventa prihaja s presežki in novostmi

conventa2020
ponedeljek, 20. januar 2020

Ta teden, 22. in 23. januarja, bo Slovenija ponovno gostila Convento - najpomembnejšo poslovno prireditev na področju poslovnega turizma v regiji Nove Evrope, namenjeno poslovnim srečanjem, kongresom in motivacijskim potovanjem. Slovenska turistična organizacija pri Conventi kot soorganizator sodeluje že od začetka.

V The Daily Beast Slovenijo označili za eno najbolj obetajočih vinskih destinacij v Evropi

Vino
sreda, 15. januar 2020

V ameriškem časniku The Daily Beast, ki ga na mesečni ravni bere več kot 20 milijonov obiskovalcev, so konec decembra 2019 za vse večje in manjše svetovne vinske privržence objavili »Vodnik po Sloveniji za ljubitelje vina«. Avtor članka je Benjamin Kemper, ki ga je STO gostila na študijskem potovanju v novembru 2019, organizacijo in izvedbo slednjega pa lahko označimo za eno najboljših v preteklem letu.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
sreda, 15. januar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

V Europark Maribor prihaja največji Lego festival

Lego
torek, 14. januar 2020

V Europark Maribor v četrtek, 16. januarja, prihaja doslej največji Lego festival v Sloveniji. Vse do nedelje, 26. januarja, bodo na nakupovalnih ulicah mariborskega nakupovalnega središča razstavljene velike skulpture, ki so jih ustvarili Lego strokovnjaki. Ljubitelji legendarnih kock si bodo lahko ogledali kar 15 različnih 3D-skulptur v naravni velikosti.

Brda bodo bogatejša za »Spa Resort Terme Brda«

Spa Brda
ponedeljek, 13. januar 2020

Pretekli petek je v Vili Vipolže v Brdih potekal slavnostni dogodek predstavitve projekta in podpisa pisma o nameri investicije v projekt »Spa Resort Terme Brda«. Dogodka se udeležujeta tudi državna sekretarka na MGRT Eva Štravs Podlogar in mag. Maja Pak, direktorica STO. Projekt je tako na regionalnem kot nacionalnem in čezmejnem nivoju izrednega gospodarskega, turističnega in promocijskega pomena.

Slovenska naravna zdravilišča leto 2019 zaključila uspešno

stb_373_catez_thermal_spa_spas_and_health_resorts_photo_dean_dubokovic_1920px_2.jpg
ponedeljek, 13. januar 2020

Slovenska naravna zdravilišča so leto 2019 zaključila uspešno, saj so gostila več gostov in ustvarila več prenočitev kot leto poprej. Obisk v zadnjih treh mesecih nakazuje pozitiven trend tudi za leto 2020.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije