Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Spa Brda

Brda bodo bogatejša za »Spa Resort Terme Brda«

Datum: ponedeljek, 13. januar, 2020

Pretekli petek je v Vili Vipolže v Brdih potekal slavnostni dogodek predstavitve projekta in podpisa pisma o nameri investicije v projekt »Spa Resort Terme Brda«. Dogodka se udeležujeta tudi državna sekretarka na MGRT Eva Štravs Podlogar in mag. Maja Pak, direktorica STO. Projekt je tako na regionalnem kot nacionalnem in čezmejnem nivoju izrednega gospodarskega, turističnega in promocijskega pomena.

Projekt »Spa Resort Terme Brda« predstavlja butično ponudbo v destinaciji Brda, saj nudi izjemna doživetja, od aktivnih počitnic, odklopa od stresnih službenih obveznosti in odkrivanja posebne eno-gastronomije. Projekt, ki ga je izoblikoval priznani videmski arhitekt Alessio Prinčič, sicer tudi profesor na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo, je zasnovan kot mesto v malem, ki bi se popolnoma zlilo z briško pokrajino, nase pa bi opozarjalo s 45 metrov visokim steklenim stolpom v obliki jadra, z vrha katerega bi obiskovalci uživali ob izjemnem pogledu na briško gričevnato pokrajino, Furlansko nižino vse do lesketajočega Jadranskega morja.

Projekt vključuje od 100 do 140 hotelskih sob, 30 apartmajev za zasebni trg, kompleks plavalnih bazenov z olimpijskim 50-metrskim bazenom, medicinski center - center zdravja in lepote, zdraviliške in sprostitvene storitve. Tukaj bodo umeščene tudi butične trgovine, restavracije, konferenčna dvorana za 250 ljudi in razgledna ploščad, ki bo dejansko prevzela središčno vlogo spa resorta.

Projekt vključuje tudi parkirna mesta za 300 avtomobilov, pa tudi helioport. Pravo osrčje celotnega sistema resorta bo gotovo center zdravja in lepote z možnostmi za preventivne storitve za zdravje človeka kot takega. V centru bodo obiskovalci našli tehnološko najbolj sodobno opremljene: center za estetiko, center za razstrupljanje, center za analizo in diagnoze, zobozdravstveni center, okulistični center, center za rehabilitacijo športnikov na tekmovalnem nivoju in center za športno medicino.

Celotna površina gradbene parcele znaša 55.938 m2. Vse parcele so po namembnosti stavbna zemljišča, na katerih je že v občinskih prostorskih načrtih predvidena gradnja »Spa Resort Terme Brda«. V lanskem telu so pridobili zlati znak zelene destinacije (Slovenia Green Destination Gold), pohvalijo pa se lahko tudi s tem, da so kar trije ponudniki pridobili potrditve k trajnostni usmeritvi. So tudi prva destinacija, ki so pridobila znak Slovenia Green Attraction in so zmagovalna destinacija EDEN 2015 na temo gastronomije.

Občina Brda globoko verjame v realizacijo projekta »Spa Resort Terme Brda«, uresničitev tega pa je v interesu ne samo v ožjem regionalnem smislu, temveč na nacionalni ravni. Interes za sodelovanje v projektu so izrazile ustanove tako iz Ljubljane in Kopra na slovenski strani, kot tudi Vidma na italijanski strani. Koristi tovrstnega resorta v Brdih bi torej bil deležen širši prostor. Ključen vidik tovrstnega resorta pa je gotovo mednarodna prepoznavnost in dodaten razvojni napredek v širši regiji tako na gospodarskem, turističnem in promocijskem področju.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

UNWTO poziva inovatorje in podjetnike naj pospešijo obnovo turizma

zemlja.jpg
torek, 31. marec 2020

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) ob podpori Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) poziva inovatorje in podjetnike, naj predlagajo nove rešitve za pomoč turističnemu sektorju, da si opomore od izbruha novega koronavirusa. Rok za prijavo je 10. april.

V Triglavskem narodnem parku napovedali vojno plastiki

triglav1.jpg
petek, 27. marec 2020

V javnem zavodu Triglavski narodni park letos začenjajo organiziran boj proti plastiki tako v samem parku kot na širšem biosfernem območju Julijskih Alp. Pri tem bo potrebno sodelovanje vseh deležnikov, od lokalnih skupnosti in šol do turizma in občanov. Najprej pa se bodo osredotočili na izkoreninjanje plastike za enkratno uporabo.

V januarju 165 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
sreda, 25. marec 2020

Banka Slovenije je v preteklih dneh objavila vrednost izvoza potovanj za januar 2020, ki znaša 165 milijonov evrov, kar je za 0,6 odstotka več kot v januarju 2019.

Kamniška kulturna karantena

Sutna_street_Photo_associaton_Kamnik__Fotoklub_Kamnik_.JPG
sreda, 25. marec 2020

Kamnik je kulturno mesto. Lokalna ponudba, sestavljena iz lokalnih in gostujočih ustvarjalcev, dostikrat presega število obiskovalcev. Nenadna situacija preprečuje kakršnokoli zbiranje na javnih dogodkih, prav tako večji umetniški kolektivi, društva, kulturni zavodi in festivali ne morejo producirati nove ponudbe.

Naj pralina in Naj čokoladna tablica 2020 ter odpoved Festivala čokolade

festival_cokolade_6.jpg
torek, 24. marec 2020

Zaradi nastale situacije je letošnji Festival čokolade, ki bi v Radovljici potekal med 17. in 19. aprilom, odpovedan. Že v začetku meseca marca pa je bil narejen izbor za Naj pralino in Naj čokoladno tablico Festivala čokolade 2020. Preverite zmagovalce.

Poziv državljanom k odgovornemu izbiranju ciljev gibanja na svežem zraku

na_lepse_gore.jpg
torek, 24. marec 2020

Gorska reševalna zveza Slovenija v času epidemije odsvetuje aktivnosti v hribih, posebej v visokogorju, kjer je večja možnost poškodb, saj so razmere v gorah še vedno zelo zahtevne in nevarne.

Kupujmo slovensko hrano

sparglji.jpg
ponedeljek, 23. marec 2020

Viharne čase, v katerih smo se znašli, bomo kot družba in posamezniki lažje prebrodili, če bomo delovali solidarno. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano poziva: Kupujmo slovensko hrano, in s tem podprimo slovenske proizvajalce, saj se v teh časih trudijo in tvegajo več, da nam omogočajo preskrbo s polnovredno in kakovostno lokalno hrano.

Ameriška hotelska industrija se sooča z velikimi izgubami

Hotel Livada Prestige - kopel
petek, 20. marec 2020

Vpliv novega koronavirusa na ameriško hotelsko industrijo ima že hujše posledice kot napad 11. septembra in recesija v letu 2008. Polovica hotelov bi lahko že letos zaprla svoja vrata, če se bo njihova zasedenost gibala le od 30 do 35 %, kar bi pomenilo izgubo službe za 4 milijone ljudi.

Podaljšan rok za prijavo 5* doživetij

Alpski wellness Špik
petek, 20. marec 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) zaradi vpliva koronavirusa podaljšuje rok za prijavo 5* doživetij in sicer do 10. aprila 2020.

Nekaj idej za kvalitetno preživljenje časa v karanteni z otroki

adhd druzina
četrtek, 19. marec 2020

V dneh, ko čas večinoma preživljamo med štirimi stenami, vam verjetno že zmanjkuje idej kaj početi z otroki. Pa vendar lahko z dobro idejo temeljito popestrimo družinsko popoldne in poskrbimo, da se iz tega razvije zanimivo družinsko doživetje. Ponujamo vam kar 40 idej zanj.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije