Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
bmm_2014.jpg

Brežice, moje mesto 2014

Datum: torek, 17. junij, 2014

V Brežicah so prejšnji teden na tiskovni konferenci predstavili festival “Brežice, moje mesto” 2014, ki se bo letos odvijal med 24. in 29. junijem.

Med drugim so spregovorili tudi o novostih letošnjega programa. Glasbeno pridobitev“Poletna noč” z zvezdami slovenske popevke je predstavila kar gostiteljica dogodka Nuša Derenda, ki je v okviru tega zimzelenega dogajanja k sodelovanju tokrat povabila generacijsko pisano druščino, ki jo sestavljajo Oto Pestner, Elda Viler in najmlajša od četvorice Maja Keuc. Nuša je ob tem izrazila željo, da “Poletna noč” postane tradicionalni del festivala, kjer bodo najlepše slovenske pesmi vsako leto predstavljene v novi luči raznolikih slovenskih izvajalcev.

Poleg pestrega glasbenega programa, v katerem zagotovo izstopa Severina, pa je organizator Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice letos pripravil noviteti s področja kulinarike. Gurmanski bo že začetek festivala, saj se bo na “Dnevu kruha, vina in salam” okusila posavska tradicija mesnatih izdelkov in dobrih vin. V soboto, 28. junija, pa bo za lakoto obiskovalcev poskrbela “Kuhna na ulci”, kjer se bodo na uličnih stojnicah predstavili izjemni kuharski mojstri iz Posavja in okolice ter pred očmi obiskovalcev pripravili domiselne preproste jedi primerne za vse okuse in vsak žep.

Sicer pa je na tiskovni konferenci v imenu Primoža Kozmusa, ki se je mudil na pripravah v Medulinu, Primožev tradicionalni, že četrti, tek predstavila njegova ekipa, ki vnovič vabi vse tekače na druženje z brežiškim olimpijcem. Tek bo kot običajno potekal po brežiških ulicah, po zaključku pa seveda sledi glasbeno pisan večer.

Anja Antončič, vodja letošnje prireditve je izpostavila tudi vse večji obisk festivala obiskovalcev iz celotne Slovenije ter sosednje Hrvaške. “Brežice, moje mesto” tako počasi, a vztrajno postaja eden najbolj raznolikih slovenskih festivalov, ki skrbi za dobro počutje ljubiteljev glasbe, zabave, športa, kulinarike in številnih drugih aktivnosti, ki prenekaterega obiskovalca prepričajo v vnovični obisk “mesta na brežcu”.

Več informacij: www.bmm.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

UNWTO: usklajevanje je ključno za okrevanje

UNWTO
sreda, 28. oktober 2020

Dosledni in usklajeni potovalni protokoli, okrepljeni varnostni ukrepi ter zaščita delovnih mest so ključni elementi, ki so potrebni za ponovni zagon turizma. Svetovna turistična organizacija je na srečanju globalnega kriznega odbora za turizem ponovno opozorila, da je za trajnostno okrevanje sektorja potrebno sodelovanje.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

V osmih mesecih 845 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

denar
torek, 27. oktober 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za obdobje od januarja do avgusta letos, ki znaša 845,62 milijonov evrov, kar je za 55,4 odstotkov manj kot v enakem obdobju leta 2019.

Spremljajte pravljične pripovedi o Sloveniji

gozd_pokl214134.bmp
ponedeljek, 26. oktober 2020

Kreativne in atraktivne vsebine zgodb oz. Stories krovnega turističnega Instagram profila Feel Slovenia so od leta 2018 dosegle že več kot 24 milijonov uporabnikov širom celega sveta. S priznanjem "Golden City Gate" nagrajeni profil spremlja že več kot 218 tisoč sledilcev.

Letos malce drugačna razglasitev nagrajencev akcije Naj wellness 2019/20

Priznanja wellness
sobota, 24. oktober 2020

Laskavi nazivi za Naj wellness 2019/2020, ki so bili podeljeni na podlagi skupno več kot 15.500 prejetih glasov, so tokrat šli v Wellness Orhidelia Term Olimia, Wellness Paradiso iz Dobove, mariborsko Oazo miru, Wellness Vodnega mesta Atlantis in Wellness Lara z Jelenovega grebena.

Jutri razglasitev najbolj priljubljenih centrov dobrega počutja

Logo_naj_wellness
petek, 23. oktober 2020

V jutrišnji oddaji Dobro jutro, Slovenija, ki jo lahko poslušate ob 9.25 na Radio SI bodo premierno objavljeni prejemniki nazivov Naj wellness sezone 2019/2020.

Puklavec Family Wines že četrtič postal Vinar leta

Vino
petek, 23. oktober 2020

Na 46. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je vinska klet Puklavec Family Wines že četrtič osvojila laskavi naslov Vinar leta.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov predstavitveni video destinacije Cerkno

cerkno (19).JPG
torek, 20. oktober 2020

Cerkno, ena izmed vodilnih destinacij slovenskega turizma, je v okviru uspešne prijave na javni razpis »Za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij Slovenije v letu 2020«, v mesecu septembru gostila prav posebnega gosta, Klemena Slakonjo.

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije