Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
božič

Čarobni december v Domžalah

Datum: torek, 28. november, 2017

V Domžale prihaja najlepši mesec v letu, ko se bodo prižgale lučke, okrasili bodo smrekico, se greli ob toplem čaju, poslušali odlično glasbo in se predvsem skupaj veselili. December je čas, ko Domžale še bolj zaživijo in se pokažejo v svojem sloganu - prostor zadovoljnih ljudi. Letos sta Občina Domžale in novoustanovljeni TIC Domžale pripravila pester in zabaven čarobni program - za otroke, mlade, mlade po duši, rockerje, romantike, starejše...

Čarobni mesec bodo pričeli s tradicionalnim dogodkom Prižig luči na tržnem prostoru, kjer vas bo zabaval Dejan Vunjak. Letos bo ta dogodek še bolj poseben kot prejšnja leta, saj bo župan Toni Dragar podelil štartne številke tekmovalcem za evropsko tekmovanje v lednem plezanju, ki bo naslednji dan na umetni steni v samem centru Domžal. V soboto bo tako plezalna stena na garažni hiši, ki jo je Občina Domžale zgradila leta 2016, zaživela v zimski preobleki in gledalci bodo lahko občudovali najboljše alpiniste na svetu.

Tudi dogajanje na tržnem prostoru bo pestro. Poleg redne prodaje lokalnih pridelkov, se obetata še Miklavžev sejem in Božičkov sejem.

Hrošček Simon nas vedno spomni, da moramo pomisliti tudi na najmlajše občane. Najprej jih bo obiskal Miklavž in obdaril z darili. Otroci so dobrodošli tudi na 3. Božičkovem dobrodelnem teku in pohodu, ki ga bodo z otroškim tekom pričeli prav najmlajši na Stadionu Domžale. Starejši pa bodo z Božičkovimi kapami za dober namen tekli ob Kamniški Bistrici. Božiček in dedek Mraz pripravljata prav posebno presenečenje, saj vas bosta letos obiskala skupaj v Češminovem parku v petek, 22. decembra.

Glasbeni vrhunci vas čakajo pod šotorom na tržnem prostoru. Najprej boste uživali v glasbi najbolj znane rock skupine Siddharta, že dan zatem pa pridejo v Domžale Modrijani. Na Božični dan sledi tradicionalna božična petkova pumpa. Dan samostojnosti in enotnosti vsako leto praznujejo v Športni dvorani Domžale na koncertu Godbe Domžale, že naslednji dan pa vas čaka vrhunski koncert Simfoničnega društva Domžale – Kamnik. Predzadnji dan v letu se bodo veselili na Veseljakovem odru in nato 31. decembra vkorakali v novo leto 2018 skupaj z ansamblom Ognjeni muzikantje.

Več podatkov lahko dobite na spletni strani www.visitdomzale.si in družbenih omrežjih (FB: @visitDomzale; Instagram: visit_domzale).  

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Nov predstavitveni video destinacije Cerkno

cerkno (19).JPG
torek, 20. oktober 2020

Cerkno, ena izmed vodilnih destinacij slovenskega turizma, je v okviru uspešne prijave na javni razpis »Za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij Slovenije v letu 2020«, v mesecu septembru gostila prav posebnega gosta, Klemena Slakonjo.

Ustanovljeno združenje ponudnikov rent a car storitev

audi_a1_sportback-1.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

V okviru Turistično gostinske zbornice Slovenije so novo združenje ustanovila največja slovenska podjetja, ki izvajajo storitve rent a car najema vozil in so člani zbornice.

Mednarodni film fest Kranjska Gora 2020

film
ponedeljek, 19. oktober 2020

Mednarodni filmski festival Kranjska Gora venomer postreže z dobrimi filmi svetovnih produkcij. Novost letošnjega leta "drive in kino" v Planici.

Evropska turistična konvencija o najbolj aktualnih tematikah turizma

lj_green.jpg
četrtek, 15. oktober 2020

V ponedeljek, 12. oktobra, je v organizaciji Evropske komisije potekala Evropska turistična konvencija (European Tourism Convention), katere namen je bil vzpostaviti dialog med različnimi deležniki na temo strateških usmeritev evropskega turizma v obdobju po epidemiji Covid-19 in tudi dolgoročno, v okviru Agende turizma 2050.

Maribor v znamenju svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu

Mountainbiking on Pohorje-Hotel Bellevue-Terme Maribor.jpg
sreda, 14. oktober 2020

Mariborski Bike Park na Pohorju bo med 15. in 18. oktobrom na dveh tekmah svetovnega pokala gostil najboljše gorske kolesarje sveta. Športni dogodek je odlična priložnost za utrjevanje prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot destinacije za aktivni oddih in organizacijo velikih in medijsko odmevnih športnih prireditev.

Ljubljana uvrščena med najbolj varne božične destinacije v Evropi

ljubljana_december_d_wedam.jpeg
torek, 13. oktober 2020

Organizacija European Best Destinations je Ljubljano uvrstila na seznam 15 evropskih destinacij z najprivlačnejšim in najvarnejšim prazničnim sejmom letošnje zime. Dejstvo, da so prepoznali Ljubljano kot varno destinacijo za obisk, je spodbudno, saj gradi podobo odgovorne in varne destinacije, obenem pa je dobra promocija tudi za obdobje po krizi, ko bodo visoki varnostni in higienski standardi še pomembnejši.

Novo vodstvo Združenja kampov Slovenije

kamp.jpg
ponedeljek, 12. oktober 2020

Za novo predsednico Združenje kampov Slovenije je bila na nedavni seji izvoljena Lidija Koren, ki bo združenje vodila naslednja štiri leta. V prvih osmih mesecih tega leta so v slovenskih kampih zabeležili 68,1% prenočitev glede na lansko leto, z učinkom turističnih bonov je večina upravljalcev kampov zadovoljna.

SURS: slovenski turizem in covid-19

brinjeva gora
ponedeljek, 12. oktober 2020

Statistični urad Republike Slovenije je objavil bogat infografični pregled letošnje turistične sezone, ki jo je zaznamovala epidemija COVID-19. Leto 2019 je bilo za slovenski turizem rekordno, saj je bilo v turističnih nastanitvenih obratih zabeleženih največ prihodov in največ prenočitev turistov doslej.

Lonely Planet je Bled uvrstil med 10 top destinacij, vrednih obiska

bled_otok.jpg
petek, 9. oktober 2020

Lonely Planet je v drugi izdaji priljubljenega seznama priporočenih destinacij (Ultimate Travel List) Bled umestil med 10 destinacij, ki nudijo edinstvena in nepozabna doživetja. Še posebej jih je navdušila slikovitost destinacije, za katero navajajo, da ima najbolj fotogenično jezero na planetu.

Jesenski teden restavracij

kulinarika.jpeg
petek, 9. oktober 2020

Po rekordnem spomladanskem tednu restavracij najavljamo najokusnejši teden letošnje jeseni. Jesenski teden restavracij 2020 bo potekal od petka, 9. do nedelje, 18. oktobra. Slovenska turistična organizacija k temu pomembnemu gastronomskemu dogodku pristopa na področju promocijskih aktivnosti.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije