Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
božič

Čarobni december v Domžalah

Datum: torek, 28. november, 2017

V Domžale prihaja najlepši mesec v letu, ko se bodo prižgale lučke, okrasili bodo smrekico, se greli ob toplem čaju, poslušali odlično glasbo in se predvsem skupaj veselili. December je čas, ko Domžale še bolj zaživijo in se pokažejo v svojem sloganu - prostor zadovoljnih ljudi. Letos sta Občina Domžale in novoustanovljeni TIC Domžale pripravila pester in zabaven čarobni program - za otroke, mlade, mlade po duši, rockerje, romantike, starejše...

Čarobni mesec bodo pričeli s tradicionalnim dogodkom Prižig luči na tržnem prostoru, kjer vas bo zabaval Dejan Vunjak. Letos bo ta dogodek še bolj poseben kot prejšnja leta, saj bo župan Toni Dragar podelil štartne številke tekmovalcem za evropsko tekmovanje v lednem plezanju, ki bo naslednji dan na umetni steni v samem centru Domžal. V soboto bo tako plezalna stena na garažni hiši, ki jo je Občina Domžale zgradila leta 2016, zaživela v zimski preobleki in gledalci bodo lahko občudovali najboljše alpiniste na svetu.

Tudi dogajanje na tržnem prostoru bo pestro. Poleg redne prodaje lokalnih pridelkov, se obetata še Miklavžev sejem in Božičkov sejem.

Hrošček Simon nas vedno spomni, da moramo pomisliti tudi na najmlajše občane. Najprej jih bo obiskal Miklavž in obdaril z darili. Otroci so dobrodošli tudi na 3. Božičkovem dobrodelnem teku in pohodu, ki ga bodo z otroškim tekom pričeli prav najmlajši na Stadionu Domžale. Starejši pa bodo z Božičkovimi kapami za dober namen tekli ob Kamniški Bistrici. Božiček in dedek Mraz pripravljata prav posebno presenečenje, saj vas bosta letos obiskala skupaj v Češminovem parku v petek, 22. decembra.

Glasbeni vrhunci vas čakajo pod šotorom na tržnem prostoru. Najprej boste uživali v glasbi najbolj znane rock skupine Siddharta, že dan zatem pa pridejo v Domžale Modrijani. Na Božični dan sledi tradicionalna božična petkova pumpa. Dan samostojnosti in enotnosti vsako leto praznujejo v Športni dvorani Domžale na koncertu Godbe Domžale, že naslednji dan pa vas čaka vrhunski koncert Simfoničnega društva Domžale – Kamnik. Predzadnji dan v letu se bodo veselili na Veseljakovem odru in nato 31. decembra vkorakali v novo leto 2018 skupaj z ansamblom Ognjeni muzikantje.

Več podatkov lahko dobite na spletni strani www.visitdomzale.si in družbenih omrežjih (FB: @visitDomzale; Instagram: visit_domzale).  

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Prihod Parkeljnov treh dežel

parkelj.jpg
sreda, 13. november 2019

Toliko parkljnov z vseh vetrov še niste videli. Vse bolj popularna prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali Prihod parkeljnov treh dežel/Ognjeni spektakel v Podkorenu, je na tem, da preraste v pravi festival.

LIFFe - ljubljanski mednarodni filmski festival

film
torek, 12. november 2019

Največji slovenski mednarodni filmski festival, primerljiv z večjimi tovrstnimi v Evropi, ki v Ljubljano pripelje izbrane dosežke svetovne kinematografije in nagrajence najvidnejših festivalov (Cannes, Rotterdam, Berlin, Amsterdam, Dunaj idr.). V Cankarjevem domu v Ljubljani si ga lahko ogledate od 13. 11. do 24. 11. 2019.

Okusi Radol'ce

okusi_radolce.png
ponedeljek, 11. november 2019

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje.

Martinovanje v Izoli

izola_utrinek_s_prireditve.jpg
petek, 8. november 2019

November je slovensko Istro odel v jesenske barve, ki napovedujejo pestro dogajanje pred letošnjim zadnjim prazničnim mesecem. Prihaja Martinovo, praznik vina, ki s seboj prinese obilico zabave.

Vinska pot v Rovih pod starim Kranjem

vinska_pot.jpg
sreda, 6. november 2019

Vinarji slovenskih vinorodnih področij in kulinarični izdelki vas pričakujeta v Rovih pod starim Kranjem! Do sedaj se je v Rovih pod starim Kranjem predstavilo že več kot 130 različnih vinarjev. Ponudbo odličnih vin bodo dopolnili siri, krušni izdelki in mesnine. Poskrbljeno bo tudi za animacijo in glasbeni program.

Jubilejni 50. Narava-zdravje

Košara jabolk
ponedeljek, 21. oktober 2019

Sejem za zdrav življenjski slog bo predstavljal svojo ponudbo prek vsebinskih sklopov Prehrana – Zdravje – Gibanje – Naravna kozmetika in wellness – Zeleno sobivanje od 23. do 26. oktobra.

Hotel Cerkno bo dobil novo podobo

cerkno-3.jpg
petek, 18. oktober 2019

V Hotelu in smučišču Cerkno, družbi, ki jo je pred dvema letoma prevzel Marjan Batagelj, se že v prihodnjem letu obetajo korenite spremembe. Obnova naj bi trajala tri leta, za investicijo pa bodo odšteli sedem milijonov evrov.

Terme Snovik zabeležile pol milijona nočitev

snovik_poletje1.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

V Termah Snovik so včeraj praznovali pomembno prelomnico, saj so zabeležili pol milijona nočitev. Spodbudna novica in hkrati tudi obveza, da bodo tudi v prihodnje skrbeli za kakovost svojih storitev in zadovoljstvo gostov. Nad pozornostjo presenečeni gostji iz okolice Maribora, ki je v Termah Snovik bivala prvič, so podarili prav posebno darilo.

Praznovanje izolske legende

izola_panorama.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

Letošnji Praznik izolskega čudeža, s katerim domačini obujajo tradicionalni krajevni praznik, bo vključeval veslaška tekmovanja, obujanje starodavne legende in kulturni program. Na stojnicah pa ne bo manjkalo domačih dobrot.

Podelili smo priznanja zmagovalcem akcije »Naj kopališče 2019«

Naj kopališče 2019
sreda, 16. oktober 2019

Že 29. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Na gradu Rače so danes na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Terme Vivat in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Celje in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2019« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije