Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
božič

Čarobni december v Domžalah

Datum: torek, 28. november, 2017

V Domžale prihaja najlepši mesec v letu, ko se bodo prižgale lučke, okrasili bodo smrekico, se greli ob toplem čaju, poslušali odlično glasbo in se predvsem skupaj veselili. December je čas, ko Domžale še bolj zaživijo in se pokažejo v svojem sloganu - prostor zadovoljnih ljudi. Letos sta Občina Domžale in novoustanovljeni TIC Domžale pripravila pester in zabaven čarobni program - za otroke, mlade, mlade po duši, rockerje, romantike, starejše...

Čarobni mesec bodo pričeli s tradicionalnim dogodkom Prižig luči na tržnem prostoru, kjer vas bo zabaval Dejan Vunjak. Letos bo ta dogodek še bolj poseben kot prejšnja leta, saj bo župan Toni Dragar podelil štartne številke tekmovalcem za evropsko tekmovanje v lednem plezanju, ki bo naslednji dan na umetni steni v samem centru Domžal. V soboto bo tako plezalna stena na garažni hiši, ki jo je Občina Domžale zgradila leta 2016, zaživela v zimski preobleki in gledalci bodo lahko občudovali najboljše alpiniste na svetu.

Tudi dogajanje na tržnem prostoru bo pestro. Poleg redne prodaje lokalnih pridelkov, se obetata še Miklavžev sejem in Božičkov sejem.

Hrošček Simon nas vedno spomni, da moramo pomisliti tudi na najmlajše občane. Najprej jih bo obiskal Miklavž in obdaril z darili. Otroci so dobrodošli tudi na 3. Božičkovem dobrodelnem teku in pohodu, ki ga bodo z otroškim tekom pričeli prav najmlajši na Stadionu Domžale. Starejši pa bodo z Božičkovimi kapami za dober namen tekli ob Kamniški Bistrici. Božiček in dedek Mraz pripravljata prav posebno presenečenje, saj vas bosta letos obiskala skupaj v Češminovem parku v petek, 22. decembra.

Glasbeni vrhunci vas čakajo pod šotorom na tržnem prostoru. Najprej boste uživali v glasbi najbolj znane rock skupine Siddharta, že dan zatem pa pridejo v Domžale Modrijani. Na Božični dan sledi tradicionalna božična petkova pumpa. Dan samostojnosti in enotnosti vsako leto praznujejo v Športni dvorani Domžale na koncertu Godbe Domžale, že naslednji dan pa vas čaka vrhunski koncert Simfoničnega društva Domžale – Kamnik. Predzadnji dan v letu se bodo veselili na Veseljakovem odru in nato 31. decembra vkorakali v novo leto 2018 skupaj z ansamblom Ognjeni muzikantje.

Več podatkov lahko dobite na spletni strani www.visitdomzale.si in družbenih omrežjih (FB: @visitDomzale; Instagram: visit_domzale).  

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

Zavod za turizem Šaleške doline je izdal nov e-katalog turističnih doživetij

velenje saleski grad
ponedeljek, 11. maj 2020

Zavod za turizem Šaleške doline želi tudi v tem obdobju, ko zaradi pandemije s koronavirusno boleznijo veljajo številne omejitve, doživetja Šaleške doline približali čim več potencialnim obiskovalcem, zato so objavili digitalni turistično prodajni katalog doživetij v Šaleški dolini, ki je sicer v tiskani obliki izšel v začetku leta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije