Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Vampir

Čarobni napitki

Datum: petek, 29. oktober, 2010

Bliža se noč čarovnic ali »Halloween«. Da noč res postane čarovniška, se skoraj po celem svetu ob tem veselem prazniku uživajo tudi mešane barske pijače-koktajli. Oglejte si in preizkusite tudi nekaj receptov, ki jih je pripravil Aleš Ogrin.

»Zombi« (Zombie)

3 – 4 žlice zdrobljenega ledu

20 ml Bacardi Superior Rum

20 ml Bacardi Gold Rum

20 ml Bacardi Black Rum

10 ml Cointreau / pomarančni liker /

0,5 ml Pernod ali Anis / janeževo žganje /

sveže stisnjen sok ½limete

sveže stisnjeni pomarančni sok ½ pomaranče

50 ml ananasovega sok

50 ml bananinega nektarja

15 ml granatina sirupa

Priprava: Sestavine zmiksamo cca 20 sekund v električnem mešalniku /ali multipraktiku/ z zdrobljenim ledom. /da nastane gosta ledna masa-frozen/

Serviramo: V nizki tambler ali vinski kozarec, ponudimo s slamico

Okrasimo: Rezina ananasa, rdeča koktajl češnja;

»Vampirjev koktajl«

3-4 žlice zdobljenega ledu

80 ml vanilji sladoled ( 2 žlici)

30 ml Cointreau / pomarančni liker /

15 ml Creme de Cacao white / Svetli kakav liker /

1 žlica granatina sirupa

Priprava: Sestavine, razen granatina sirupa zmiksamo cca 20 sekund v električnem mešalniku /ali multipraktiku/. Nalijemo v ohlajeni koktajl kozarec in na vrhu brizgnemo granatina sirup. Postrežemo s slamico. 

Serviramo: Ohlajeni koktajl kozare

»Prekleta voda« / vroči napitek-grog /

30 ml Rum

15 ml Bombay Sapphire Gin

10 ml Breskov liker

1 žlica medu

Vroči sadni čaj / okus breskev ali marelice /

Priprava: Skodelico napolnimo do 3/4 z vročim čajem, vanj nalijemo sestavine, ter med in narahlo premešamo. 

Serviramo: Ohlajeni koktajl kozarec

»Hudičev sok« /brezalkoholni napitek/

4-5 kock ledu

100 ml malinovega soka Fructal Selection

100 ml paradižnikov sok

Nekaj kaplic Tabasca

1 žlička limoninega soka

Ščepec mletega črnega popra

Ščepec soli

Priprava: Sestavine zmešamo v kozarcu za mešanje /steklenem vrču /;

Serviramo: V večji kozarec /visoki tambler/ z ledom

»Čarovniški zvarek« /brezalkoholni napitek/

za 5 oseb

15-20 kock ledu

Ščepec mletega črnega popra

1 na kocke narezan kaki

2 žlici malin

1 na rezine narezana pomaranča

1 na rezine narezana limeta

600 ml malinovega soka Fructal Selection

200 ml pomarančnega soka Fructal selection

100 ml ananasovega soka Fructal Selection

100 ml sveže stisnjenega limetinega soka

Priprava: Sadje položimo v večjo stekleno posodo za bovlo ali steklenem vrču z ledom.

Serviramo: V stekleno skodelico ali v nizki tambler

Splet: www.alexbar.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

Zavod za turizem Šaleške doline je izdal nov e-katalog turističnih doživetij

velenje saleski grad
ponedeljek, 11. maj 2020

Zavod za turizem Šaleške doline želi tudi v tem obdobju, ko zaradi pandemije s koronavirusno boleznijo veljajo številne omejitve, doživetja Šaleške doline približali čim več potencialnim obiskovalcem, zato so objavili digitalni turistično prodajni katalog doživetij v Šaleški dolini, ki je sicer v tiskani obliki izšel v začetku leta.

V Triglavskem narodnem parku napovedali vojno plastiki

triglav1.jpg
torek, 5. maj 2020

V javnem zavodu Triglavski narodni park letos začenjajo organiziran boj proti plastiki tako v samem parku kot na širšem biosfernem območju Julijskih Alp. Pri tem bo potrebno sodelovanje vseh deležnikov, od lokalnih skupnosti in šol do turizma in občanov. Najprej pa se bodo osredotočili na izkoreninjanje plastike za enkratno uporabo.

13 let Hiše Stare trte v Mariboru

Hiša Stare trte
četrtek, 30. april 2020

Od odprtja Hiše Stare trte na mariborskem Lentu je minilo 13 let. Hram vinske tradicije in kulture Maribora, Štajerske in Slovenije, ki je v teh letih gostil številne obiskovalce z vseh koncev sveta in mnoge visoke goste, letos praznuje brez obiskovalcev.

Znani so finalisti poziva Snovalec 2020

Snovalec
sreda, 29. april 2020

Slovenska turistična organizacija tudi letos spodbuja inovativnost in razvoj turistične ponudbe ter nudi podporo perspektivnim invencijam. Finalisti poziva Snovalec 2020 so Fish&Fly Trio, Potovanja z električnimi motorji in Robidišče Trail Center.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije