Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Vampir

Čarobni napitki

Datum: petek, 29. oktober, 2010

Bliža se noč čarovnic ali »Halloween«. Da noč res postane čarovniška, se skoraj po celem svetu ob tem veselem prazniku uživajo tudi mešane barske pijače-koktajli. Oglejte si in preizkusite tudi nekaj receptov, ki jih je pripravil Aleš Ogrin.

»Zombi« (Zombie)

3 – 4 žlice zdrobljenega ledu

20 ml Bacardi Superior Rum

20 ml Bacardi Gold Rum

20 ml Bacardi Black Rum

10 ml Cointreau / pomarančni liker /

0,5 ml Pernod ali Anis / janeževo žganje /

sveže stisnjen sok ½limete

sveže stisnjeni pomarančni sok ½ pomaranče

50 ml ananasovega sok

50 ml bananinega nektarja

15 ml granatina sirupa

Priprava: Sestavine zmiksamo cca 20 sekund v električnem mešalniku /ali multipraktiku/ z zdrobljenim ledom. /da nastane gosta ledna masa-frozen/

Serviramo: V nizki tambler ali vinski kozarec, ponudimo s slamico

Okrasimo: Rezina ananasa, rdeča koktajl češnja;

»Vampirjev koktajl«

3-4 žlice zdobljenega ledu

80 ml vanilji sladoled ( 2 žlici)

30 ml Cointreau / pomarančni liker /

15 ml Creme de Cacao white / Svetli kakav liker /

1 žlica granatina sirupa

Priprava: Sestavine, razen granatina sirupa zmiksamo cca 20 sekund v električnem mešalniku /ali multipraktiku/. Nalijemo v ohlajeni koktajl kozarec in na vrhu brizgnemo granatina sirup. Postrežemo s slamico. 

Serviramo: Ohlajeni koktajl kozare

»Prekleta voda« / vroči napitek-grog /

30 ml Rum

15 ml Bombay Sapphire Gin

10 ml Breskov liker

1 žlica medu

Vroči sadni čaj / okus breskev ali marelice /

Priprava: Skodelico napolnimo do 3/4 z vročim čajem, vanj nalijemo sestavine, ter med in narahlo premešamo. 

Serviramo: Ohlajeni koktajl kozarec

»Hudičev sok« /brezalkoholni napitek/

4-5 kock ledu

100 ml malinovega soka Fructal Selection

100 ml paradižnikov sok

Nekaj kaplic Tabasca

1 žlička limoninega soka

Ščepec mletega črnega popra

Ščepec soli

Priprava: Sestavine zmešamo v kozarcu za mešanje /steklenem vrču /;

Serviramo: V večji kozarec /visoki tambler/ z ledom

»Čarovniški zvarek« /brezalkoholni napitek/

za 5 oseb

15-20 kock ledu

Ščepec mletega črnega popra

1 na kocke narezan kaki

2 žlici malin

1 na rezine narezana pomaranča

1 na rezine narezana limeta

600 ml malinovega soka Fructal Selection

200 ml pomarančnega soka Fructal selection

100 ml ananasovega soka Fructal Selection

100 ml sveže stisnjenega limetinega soka

Priprava: Sadje položimo v večjo stekleno posodo za bovlo ali steklenem vrču z ledom.

Serviramo: V stekleno skodelico ali v nizki tambler

Splet: www.alexbar.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Poletje v Stari Ljubljani

Ljubljana
petek, 14. junij 2019

Tradicionalni festival Poletje v stari Ljubljani vsako leto popestri dogajanje v mestu s sporedom koncertov klasične glasbe v slikovitem okolju starega mestnega jedra, na katere je vstop večinoma prost.

Kolesarska dirka Po Sloveniji 2019

Kolesar
sreda, 12. junij 2019

Kolesarska dirka Po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, ki ga iz leta v leto spremlja več ljudi, tako ob progi kot tudi preko medijev. Ogledate si jo lahko od 19. do 23. junija.

Povezava Dravske in Murske kolesarske poti

avstrijska_stajerska_kolesarska_tura.jpg
torek, 11. junij 2019

V sklopu projekta Kolesarjenje ob železni zavesi, katerega cilj je izoblikovanje skupne kolesarske turistične destinacije in integracija z železno zaveso razdeljenega obmejnega območja, so povezali Dravsko in Mursko kolesarko pot.

Petra Stušek izvoljena za predsednico združenja European Cities Marketing

petra_stusek.jpg
ponedeljek, 10. junij 2019

Združenje evropskih mestnih turističnih in kongresnih uradov ter marketinških organizacij European Cities Marketing (ECM) je na letni generalni skupščini v Ljubljani za svojo predsednico izvolilo mag. Petro Stušek, direktorico Turizma Ljubljana.

Nova gorenjska planinsko-muzejska pot

kranjska_gora3.jpg
ponedeljek, 10. junij 2019

V maju je zaživel nov skupen projekt muzejev na Gorenjskem, Neverjetne gore, vzpostavljena je bila Gorenjska muzejsko-planinska transverzala, ki obiskovalce vodo od muzeja do muzeja čez vmesne hribe in vrhove.

Turistični novinarji odkrivali kulinarične in gastronomske bisere BTC Cityja v Ljubljani

TNS - FoodBluz - skupinska
sreda, 5. junij 2019

Turistični novinarji Slovenije smo se tokrat podali na odkrivanje kulinaričnih in gastronomskih biserov BTC Cityja v Ljubljani pod blagovno znamko Food Bluz.

39-milijonti obiskovalec Postojnske jame

Postojnska jama
ponedeljek, 3. junij 2019

Postojnsko jamo si je 29. maja ogledal že 39-milijonti obiskovalec. Ob dogodku je predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj prvič v zgodovini predstavil 200 let staro prvo vpisno knjigo Postojnske jame, ki obeležuje začetek neprekinjenega beleženja števila obiskovalcev v največji turistični jami v Evropi.

Drugi I FEEL SLOVENIA IRONMAN

ironman
ponedeljek, 27. maj 2019

Slovenija letos jeseni, 22. septembra, ponovno gosti ekstremni športni dogodek I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, preizkušnjo za najbolj ambiciozne in zmogljive triatlonce. Slovenska turistična organizacija k temu globalno prepoznavnemu in uglednemu dogodku tudi v letošnjem letu pristopa kot glavni partner.

Svečana otvoritev razpršenega hotela Vinarium

vinarium otvoritev
ponedeljek, 27. maj 2019

V petek, 24. maja, je v Lendavi, na Stolpu Vinarium, potekala slovesna otvoritev Hotela Vinarium. Ob otvoritvi razpršenega hotela sta prisotne nagovorila Janez Magyar, župan Občine Lendava in Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na MGRT.

Operna noč v Mestnem parku v Mariboru

operna noč
sreda, 22. maj 2019

Operni spektakel pod zvezdami v enem izmed najlepših mestnih parkov v Slovenij.i Pridružite se nam v naravnem ambientu mariborskega mestnega parka in doživite nepozabno romantično noč ob veličastnem zaključku operne sezone, ki jo v petek, 24.5.2019, zaokrožujemo s koncertom najlepših opernih arij.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije