Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Vampir

Čarobni napitki

Datum: petek, 29. oktober, 2010

Bliža se noč čarovnic ali »Halloween«. Da noč res postane čarovniška, se skoraj po celem svetu ob tem veselem prazniku uživajo tudi mešane barske pijače-koktajli. Oglejte si in preizkusite tudi nekaj receptov, ki jih je pripravil Aleš Ogrin.

»Zombi« (Zombie)

3 – 4 žlice zdrobljenega ledu

20 ml Bacardi Superior Rum

20 ml Bacardi Gold Rum

20 ml Bacardi Black Rum

10 ml Cointreau / pomarančni liker /

0,5 ml Pernod ali Anis / janeževo žganje /

sveže stisnjen sok ½limete

sveže stisnjeni pomarančni sok ½ pomaranče

50 ml ananasovega sok

50 ml bananinega nektarja

15 ml granatina sirupa

Priprava: Sestavine zmiksamo cca 20 sekund v električnem mešalniku /ali multipraktiku/ z zdrobljenim ledom. /da nastane gosta ledna masa-frozen/

Serviramo: V nizki tambler ali vinski kozarec, ponudimo s slamico

Okrasimo: Rezina ananasa, rdeča koktajl češnja;

»Vampirjev koktajl«

3-4 žlice zdobljenega ledu

80 ml vanilji sladoled ( 2 žlici)

30 ml Cointreau / pomarančni liker /

15 ml Creme de Cacao white / Svetli kakav liker /

1 žlica granatina sirupa

Priprava: Sestavine, razen granatina sirupa zmiksamo cca 20 sekund v električnem mešalniku /ali multipraktiku/. Nalijemo v ohlajeni koktajl kozarec in na vrhu brizgnemo granatina sirup. Postrežemo s slamico. 

Serviramo: Ohlajeni koktajl kozare

»Prekleta voda« / vroči napitek-grog /

30 ml Rum

15 ml Bombay Sapphire Gin

10 ml Breskov liker

1 žlica medu

Vroči sadni čaj / okus breskev ali marelice /

Priprava: Skodelico napolnimo do 3/4 z vročim čajem, vanj nalijemo sestavine, ter med in narahlo premešamo. 

Serviramo: Ohlajeni koktajl kozarec

»Hudičev sok« /brezalkoholni napitek/

4-5 kock ledu

100 ml malinovega soka Fructal Selection

100 ml paradižnikov sok

Nekaj kaplic Tabasca

1 žlička limoninega soka

Ščepec mletega črnega popra

Ščepec soli

Priprava: Sestavine zmešamo v kozarcu za mešanje /steklenem vrču /;

Serviramo: V večji kozarec /visoki tambler/ z ledom

»Čarovniški zvarek« /brezalkoholni napitek/

za 5 oseb

15-20 kock ledu

Ščepec mletega črnega popra

1 na kocke narezan kaki

2 žlici malin

1 na rezine narezana pomaranča

1 na rezine narezana limeta

600 ml malinovega soka Fructal Selection

200 ml pomarančnega soka Fructal selection

100 ml ananasovega soka Fructal Selection

100 ml sveže stisnjenega limetinega soka

Priprava: Sadje položimo v večjo stekleno posodo za bovlo ali steklenem vrču z ledom.

Serviramo: V stekleno skodelico ali v nizki tambler

Splet: www.alexbar.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ljubljana na seznamu top 25 manjših mest na svetu

LJUBLJANA_POLETI.jpeg
torek, 24. november 2020

Priznana britanska revija Monocle je objavila letni pregled majhnih mest »Small Cities Index« in Ljubljano uvrstila med 25 najboljših.

Dva slovenska prejemnika priznanja Turistična prizma za kakovost v turizmu

thermana_nocna.jpg
ponedeljek, 23. november 2020

V okviru spletne izvedbe mednarodnega turističnega sejma in konference WESTM 2020 so bili razglašeni dobitniki priznanj »Turistična prizma za novo kakovost v turizmi v jugovzhodni Evropi«. Med prejemniki sta tudi Hotel Thermana Park in Zaloščan vina De Adami.

ETC četrtletno poročilo o turizmu v Evropi

Potovanje Corona
četrtek, 19. november 2020

Evropska potovalna komisija (ETC) je objavila tretje četrtletno poročilo (Q3) o trendih in napovedih letošnjih potovanj. Evropski turizem se sooča z negativnimi vplivi epidemije, mednarodna potovanja v evropske države so močno upadla, številke kažejo, da se je število prihodov obiskovalcev več kot prepolovilo.

Urejanje poti v soteski Vintgar na relaciji Slap Šum – sv. Katarina

soteska Vintgar
sreda, 18. november 2020

Občina Bled je v oktobru in novembru urejala in sanirala pešpot v sotesko Vintgar, in sicer na odseku Slap Šum – sv. Katarina na Homu.

Nagradni natečaj: ustvari novo podobo Luke Dončića in Slovenije

feel_309835.jpg
ponedeljek, 16. november 2020

Slovenija je ponosna na izjemne košarkarske uspehe ambasadorja slovenskega turizma Luke Dončića, ki s svojo borbenostjo in srčnostjo navdušuje ves svet. Sodelujte v nagradnem natečaju Luke Dončića in STO ter se udeležite ekskluzivne tekme zvezd pod okriljem tega vrhunskega košarkaša.

Ne pozabimo na lokalne kmetijske pridelke in živila

zelenjava
petek, 13. november 2020

V času epidemije lokalno in sezonsko pridelana hrana še posebej pridobiva na pomenu, med drugim tudi v luči varovanja okolja in samega načina pridelave. Hrana, pridelana v bližini, ima vrsto prednosti, zato je nakup lokalnih kmetijskih prildelkov in živil dobra odločitev.

Nov promocijski film Medvod

Medvode
četrtek, 12. november 2020

Javni zavod Sotočje Medvode je pripravil nov promocijski video, ki na atraktiven in dinamičen način prikazuje turistične produkte in znamenitosti ter vizualno vabi v Medvode vse starostne kategorije v vseh letnih časih.

Nov produkt Martinovanje na Krasu v času pandemije povezuje lokalne ponudnike

VINO_www.slovenia.info, Ubald Trnkoczy.jpg
četrtek, 12. november 2020

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov, enota Komen in Občina Sežana s skupno promocijsko akcijo Martinovanje na Krasu podpirata vinarje in ponudnike na Krasu v času, ko tradicionalne prireditve in degustacije zaradi epidemije niso možne.

Umetnost v parkirni hiši

Razstava slik
torek, 10. november 2020

Stene parkirne hiše krasijo umetniška dela. Foto: Pionirski dom | V parkirni hiši Kongresni trg je na ogled razstava Svobodni, ki so jo pripravili v Pionirskem domu.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije